εγω βαζω πρωτη στη λιστα μου την ανθρωπινη ζωη.
λογικο δεν ειναι να εχει μεγαλυτερη προτεραιοτητα η ανθρωπινη ζωη απο ενα πειραμα
Δεν θυσιάστηκε κανεις για αυτό το πείραμα,ούτε φαγώθηκε το φαΐ κανενός φτωχού παιδιού για να διατεθούν τα λεφτά στην ερευνα στο CERN.Also,μόλις άκουσα στις ειδήσεις ότι η τεχνολογία επιταχυντών που θα χρησιμοποιηθεί στο εν λόγο πείραμα μπορεί να βρει εφαρμογή στην θεραπεία ασθενειών όπως ο καρκίνος.Να περιμένω τώρα που έμαθες ότι θα ωφεληθεί η ανθρώπινη ζωή θα γίνεις φανατικός του CERN:orly:?
το οτι αν πετυχει το πειραμα θα εχουμε ουσιαστικα χαλιναγωγησει τη δυναμη του θεου (big bang) δεν ειναι η μεγαλυτερη θεωρια συνομωσιας?
Θεωρία συνωμοσίας
και αν το παρετε ιστορικα ποτε μια σπουδαια ανακαλυψη αντι να χρησιμοποιηθει για το συμφερον της ανθρωποτητας, χρησιμοποιηθηκε για τη καταστροφη της.
Θεωρώ ότι αστειεύεσαι όταν ρωτάς κάτι τέτοιο,αλλιώς μάλλον ζεις σε άλλον πλανήτη.Παρόλα αυτά θα παραθέσω ορισμένα παραδείγματα:
- Ηλεκτρισμός
- Computers
- Λιπάσματα
- Πλαστικά
φανταστητε τη δυναμη ενος big bang σε ανθρωπινα χερια.
απο τη μια θα εχουμε ταξιδια στο χρονο,καλυτερη κατανοηση του συμπαντος και απο την αλλη "big bang-νικη βομβα".
Ας είμαστε σοβαροί. Προκειμένου να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ να εξομιώσουμε τις συνθήκες του bing bang φτιάξαμε αυτό το τερατούργημα. Σε ποιον θα χρεισημεύσει μια βόμβα που θα καταστρέψει ολόκληρο τον πλανήτη........
Πως ακριβώς προκύπτει ότι αυτό που θα φτιαχτεί θα είναι βόμβα?Πάντως αν κάτι τέτοιο σας ανησυχεί τόσο πολύ,μάλλον πρέπει να ανοίξετε τα ματια σας:
As of 2006, there are estimated to be at least 27,000 nuclear weapons held by at least eight countries, 96 percent of them in the possession of the United States and Russia.
Αν θέλουμε να καταστρέψουμε όλον τον πλανήτη,μπορούμε να το κάνουμε ήδη-in fact,μπορούσαμε να το κάνουμε ακόμα και πριν γεννηθείτε.Κατά τα αλλα το CERN και τα πειράματα του σας πείραξαν...
Εμενα αυτο που με χαλαει στην ολη υποθεση ειναι οτι το κοστος παραειναι μεγαλο για ενα πειραμα που στην καλυτερη περιπτωση θα αποδωσει θεωρητικα συμπερασματα και δεν προκειται να εχει ουσιαστικο και αμεσο αντικτυπο σε οποιοδηποτε τεχνολογικο τομεα.
Μιας και ξαναναφέρθηκε το ζήτημα του κόστους και ο προβληματισμός για την άμεση χρησιμότητα,θα αναφέρω την γνώμη του Faraday για την χρησιμότητα της ερευνας ως food for thought,και για οποιον δεν πείστηκε ήδη από τα αποτελέσματα στα οποια έχει οδηγήσει η ερευνα:
Η χρησιμότητα της ερευνας είναι ίδια με την χρησιμότητα ενός νεογέννητου μωρού