Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

teh cooking thread


  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#1 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

    Just do it!

  • Members
  • 774 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Αύγουστος 2008 - 18:23

Υποθετω οτι δεν υπάρχει παρόμοια thread. Eίμαι σίγουρη ότι θα υπάρχουν κάποια άτομα εδω μέσα που θα ασχολούνται με την τέχνη της μαγειρικής (θελω να πιστευω οτι δεν είναι όλοι αρχοντες της τέχνης του "καλω-το-νουμερο-του-delivery")
Και εγω τον τελευταιο χρόνο έχω κάνει καποιες προσπαθειες, κυρίως γλυκά, και μπορώ να πω ότι το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Δεν πετυχαίνω πάντα βέβαια αλλα η προσπάθεια μετράει. :P(υπο την προυποθεση οτι δεν υπάρχουν και θύματα στο νοσοκομείο εξαιτίας αυτής της προσπάθειας)



Εδω θα μπορούμε να μοιραζόμαστε συμβουλές απο τα βασικά(που πολλοί οπως και εγω αγνοουν), αλλα και πολυπλοκα πραγματα αν καποιος ξερει και ενδιαφερεται. Δλδ πχ:
  • πώς χτυπαμε τα αυγα χωρις να τα καταστρεψουμε
  • σε ποια σκάλα του φούρνου πρεπει να ψήνουμε το κάθε τι, για να μην γίνει κάρβουνο εξω και νερό μέρα
  • συνταγές φυσικα που μας αρέσουν
  • αν πρέπει να βαζουμε το σιρόπι ζεστό στο γλυκό ή κρύο, μην γίνει λιώμα στο τελος
  • κανενα μυστικό (πχ οτι ριχνουμε λιγη μαγειρικη σοδα στη σαλτσα ντοματας για να μην ειναι ξινη:oo:) κλπ κλπ κλπ.
Θα μπορούσαμε επισης να προτείνουμε και παραξενες συνταγες που κατα περιεργο τρόπο είναι και νόστιμες.
Καλο θα ήταν αν κάποιος μπορούσε να παρουσιάσει και καμια ιαπωνικη συνταγή και πληροφορίες για το που μπορούμε να βρουμε τα διαφορα υλικά. Επισης ενδιαφερον θα είχε το να παρουσιάζουμε και τις δημιουργίες μας!:drink:




Εγω αρχιζω παραθέτοντας 2-3 καλα site με συνταγες. Οταν βρω χρόνο θα αναφερω και καμια συνταγη που μου πετυχε.

  • Recipezaar: Where the World's Recipes Are (πολυ καλο site με απειρες συνταγες και δυνατότητα search ακόμη και βάσει υλικού. Μπορεις πχ μια μερα να βαλεις ο,τι υλικο εχει μεινει στο ντουλαπι και να δεις αν βγαινει κάτι!)
  • Epicurious.com: Recipes, Menus, Cooking Articles & Food Guides ( οπως το είδα το "εκλεπτυσμενο site" με λιγοτερες συνταγες αλλα επιλεγμενες, οχι να γραφει ο,τι θυμηθει ο καθενας ελευθερα. Επισης εχει μια ενδιαφερουσα συλλογη απο διεθνεις συνταγες)
  • All recipes – complete resource for recipes and cooking tips (ιδιο στυλ με το recipezaar,αλλα δεν εχει πολλες δυνατοτητες search νομιζω. Θα το εξερευνησω καλυτερα αλλη μερα, και θα το συγκρινω να δω ποιο ειναι καλύτερο)

Προσοχη! Το thread δεν ειναι "postarw fotos απο το αγαπημενο μου φαγητο". Ειναι "πώς φτιαχνω το αγαπημενο μου φαγητο".

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από samurai_pizza_dora: 28 Αύγουστος 2008 - 18:29


#2 Fingolfin

Fingolfin

    High King of the Noldor

  • Retired Staff
  • 1.430 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Αύγουστος 2008 - 18:58

Αν και τα φοιτητικά μου χρόνια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί εδώ και 4 χρόνια :zetsubou: ας παραθέσω μια-δύο συμβουλές από τις μικρές μαγειρικές μου εμπειρίες.
Πατάτες στο φούρνο
Από τις απλούστερες μαγειρικές απολαύσεις. Συνήθως συνοδεύονται από μπριζόλες, μπιφτέκια, κοτόπουλο κλπ.
Αρχικά έχουμε τα κλασικά μπαχαρικά/μυρωδικά που καθένας χρησιμοποιεί.
Αλάτι, πιπέρι, λάδι (με λίγο νερό στις άκρες του ταψιού μόνο, χωρίς να το ανακατέψουμε με το λάδι, ακριβώς πριν το βάλουμε στο φούρνο), ρίγανη (μην την μπερδέψετε μερικοί με κάποιο άλλο παρόμοιο ''μυρωδικό'' και αντί να φάτε...να ''πιείτε'' :smokingg:), σκόρδο και ότι άλλο μπαχαρικό μπορεί να προτιμάτε.
Εγώ προσθέτω και μουστάρδα καθώς και ταμπάσκο για πιο spicy καταστάσεις!
Εδώ έρχεται και το μικρό μυστικό...
προσθέστε ότι ποτό σας βρίσκετε πρόχειρο, ότι και αν είναι αυτό και όσα και να έχετε διαθέσιμα!!! Βότκα, τζιν, ουίσκι, ούζο, ρούμι κλπ. Φυσικά και δεν θα ποτίσετε τις πατάτες με ποτά, απλά θα βάλετε μία μικρή ποσότητα από το καθένα. Η ποσότητα εξαρτάται από το πόσες πατάτες θα κάνετε και εδώ πρέπει να πέσει ένας μικρός πειραματισμός όπως και με το ποιος συνδυασμός ποτών θα σας αρέσει καλύτερα. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι από απλά καλύτερο μέχρι απίστευτο, πάντως ποτέ δεν είχαν χειρότερη γεύση από αυτή που είχαν χωρίς τα ποτά όσες φορές το έκανα.
Δημοσιευμένη  εικόνα
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Δημοσιευμένη  εικόνα .aNiMe//GR IRC channel Δημοσιευμένη  εικόνα

#3 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

    Just do it!

  • Members
  • 774 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Αύγουστος 2008 - 19:22

Οκ, ως φιλομαθη και wannabe μαγειρισσα εχω δυο ερωτησεις.

1)Νερο δεν βαζουμε σχεδον καθολου εκτος απο τις άκρες?(interesting)
2)To ποτο το βαζουμε πριν το ψησιμο ή μετα? (με τη λογικη πριν, αλλα ποτε δεν ξερεις...:P)

#4 Darthnicolas

Darthnicolas

    Raidou Kuzunoha the 1st

  • Members
  • 972 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Αύγουστος 2008 - 19:33

Για το ποτό φαντάζομαι θα εννοεί πριν αλλά let's wait...

Αλλά αυτό για το νερό πως ακριβώς θα καταφέρεις να μην ανακατευτεί με το λάδι..?

#5 Fingolfin

Fingolfin

    High King of the Noldor

  • Retired Staff
  • 1.430 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Αύγουστος 2008 - 20:24

Το νερό και το λάδι ποτέ δεν ανακατεύονται. Βάλε σε ένα ποτήρι και τα δύο και θα δεις ότι το λάδι θα επιπλέει πάνω από το νερό αφού είναι πιο ελαφρύ.
Το ότι το βάζω το νερό στις άκρες (και σε μικρή ποσότητα) είναι συμβουλή της μητέρας μου η οποία το ξέρει από την δική της και η γιαγιά μου από την μητέρα της κλπ. Αυτό που ίσως επιτυγχάνει είναι να μην αναμιχθεί το νερό ''βίαια'' με τα υπόλοιπα συστατικά και έτσι χαθεί μεγάλο μέρος της ''έντασης'' της γεύσης (αν με καταλαβαίνετε). Θα επιτευχθεί με άλλα λόγια πιο ομαλή ανάμιξη χωρίς να χαθεί μέρος της γεύσης.
Τα ποτά τα αναμιγνύεις σε ένα ποτήρι του νερού (συνήθως αρκετή ποσότητα για ένα μεγαλούτσικο ταψί) και τα προσθέτεις εννοείτε πριν το ψήσιμο. Θυμήσου SPD ''the more the better'' για το πόσα ποτά θα αναμίξεις.
Το νερό είναι το τελευταίο πράγμα που θα προσθέσεις στο ταψί πριν το βάλεις στο φούρνο!

Matsuuuuuuu, που είσαι;!!! Έλα να μας δώσεις λίγα από τα φώτα σου στην μαγειρική γιατί ακόμα λιγουρεύομαι το κάρυ σου!:blingeye2:
Δημοσιευμένη  εικόνα
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Δημοσιευμένη  εικόνα .aNiMe//GR IRC channel Δημοσιευμένη  εικόνα

#6 SouLSLayeR

SouLSLayeR

    Anime Freak

  • Members
  • 312 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 28 Αύγουστος 2008 - 20:26

Μακαρόνια στο φούρνο.

Είναι μία πολύ εύκολη και πρακτική λύση για κάτι γρήγορο,και ειδικά όταν περισεύουν μακαρόνια!

Πρώτα απ'όλα,τα μακαρόνια (αν δεν τα έχουμε έτοιμα)τα ΔΕΝ τα μαγειρεύουμε τελείως,αλλα.. σχεδόν,αφού μετά θα πάνε φούρνο.
Αφού τα μισοβράσουμε,διαλέγουμε ένα μεγάλο και ευρύχωρο ταψί να τα βάλουμε.
Εγώ τα βάζω σε στρώσεις,δηλ. μακαρόνια-ζαμπόν,μακαρόνια-μπέικον...... και στο τέλος βάζω λίγο απ'όλα και αρκετό τυρί για να λιώσει από πάνω(αν θέλετε να βάλετε τυρί που δεν λιώνει,κλπ)και φυσικά κρέμα γάλακτος.

Κάντε πειράματα με διάφορα υλικά,και στο πόση ώρα θέλει να εξατμιστεί η κρέμα γάλακτος,αν δε θέλετε να έχει πολλά ζουμιά.

Καλή επιτυχία!

Και ειδικά ΚΑΛΗ ΜΑΣΑ!:riiight:

#7 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

    Just do it!

  • Members
  • 774 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Σεπτέμβριος 2008 - 16:24

Μόνο τόσοι λίγοι cooking fans? :(
Τεσπα, θα ηθελα να παραθέσω μια συνταγή κείκ σοκολάτας που μέχρι τώρα έχω φτιάξει τρεις φορές και έχει βγει υπέροχο, ακομη και αν εκανα διαφορα λαθάκια κάθε φορα. Μόλις συνειδητοποίησα οτι χθες ξέχασα να βαλω γάλα! :oo: Αλλα και πάλι μια χαρά βγήκε! Είναι πανέυκολο(δλδ για αρχαριους ό,τι πρέπει) και φυσικα μπορεί να γίνει το αγαπημένο ακόμη και σε ένα άτομο που δεν του αρεσει καν η σοκολάτα τόσο πολυ! :oo: Φωτογραφία δεν εχω αξιωθεί να το βγαλω ακόμη, αλλα βρήκα μια που είναι ακριβώς όπως βγαίνει σε τετραγωνη φορμα.

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Δημοσιευμένη  εικόνα


Υλικά

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 3/4 κούπα αλεύρι (μπορειτε αντι για απλο αλευρι μαζι με σόδα και baking powder να βάλετε μονο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, εμενα μου φάνηκε λιγο καλυτερη η γευση, αλλα τεσπα)
  • 1 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1 1/2 κουταλάκι baking powder
  • 3/4 κούπα κακάο (μονο καθαρό κακαο, οχι διαφορα ροφηματα)
  • 2 αβγα
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 2 κουταλάκια βανίλια
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2/3~3/4 κούπα ζεστό νερό


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμους.
Λαδωνετε μια φόρμα για κέικ (στρογγυλη, με τρύπα, τετραγωνη- ό,τι να'ναι)
Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά για λίγο.
Μετα προσθέτετε το γάλα, τα αβγά και το λάδι και ανακατεύετε με το mixer για 2 λεπτα σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτετε το ζεστό νερό ανακατεύοντας ταυτόχρονα με κουτάλι. Το τελικό μείγμα θα πρέπει να είναι κάπως νερουλό(περισσότερο απ'οτι συνήθως δλδ). Οχι υπερβολικα πάντως.
Το βάζετε να ψηθεί στο φούρνο για 40 λεπτα περίπου.(διαβασα κατι για 30, αλλα δεν ισχυει σε καμια περιπτωση, μπορει να χρειαστει και 45, αναλογως το φούρνο και τη φόρμα!)
Μπορείτε να λιώσετε και σοκολάτα και να την βάλετε πάνω, γίνεται θεικό!:wooi2:



Tips

1) To αλάτι καλύτερα να το διαλύσετε μέσα στο νερό πριν το ρίξετε, γιατί αλλιώς μένει σε ένα σημείο και μπορει να φάτε στο τέλος σοκολατα με αλατι...(προσωπικη εμπειρια)

2) Το κείκ το ψήνουμε πάντα στη μεσαία σκάλα του φούρνου, στις αντιστάσεις. (πιστέψτε με, it makes a difference)

3) Πριν προσπαθήσετε να βγάλετε το κεικ απο τη φόρμα, φρόντιστε να έχει κρυώσει για κανα 10λεπτο έξω, γιατί αλλιώς διαλύεται (παλι προσωπική γκάφα...)

#8 Kurosaki_Angellust

Kurosaki_Angellust

    Achieved Bankai

  • Members
  • 254 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Σεπτέμβριος 2008 - 17:14

kαμια καλη συνταγη για κορμο ξερει κανεις? θελω να κανω δωρο ενα γλυκο σε μια κοπελια :hahaha:
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#9 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1.106 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2008 - 12:24

Εγώ δεν μαγειρεύω πολύ συχνά, και όποτε το κάνω πειραματίζομαι με διάφορα. Π.χ κέικ (το γλυκό όχι το κόμικ), ξεκίνησα από το κλασσικό, και έφτασα στο δικό μου. Εϊναι ένα γλυκό, που εξ ορισμού περιέχει πολλά λιπαρά (βούτηρο/λάδι) και πολλούς κακούς υδατάνθρακες (ζάχαρη).
Προσπάθησα να μειώσω τις θερμίδες, και να το κάνω πιο υγιεινό. Έτσι

Κέικ
- Αντικατέστησα το βούτυρο, με Light ( 100 γρ λιπαρών λιγότερο) και ύστερα με γιαούρτι. Αν επιλέξετε ένα στραγγιστό (όχι 0% ή 2%), δίνει τα ίδια αποτελέσματα με το βούτυρο, αλλά πολύ λιγότερα λιπαρά.

- Μείωσα την ποσότητα της ζάχαρης (το καλύτερο θα ήταν αντί για ζάχαρη να μπει μέλι, αλλά δεν ξέρω τι αποτελέσματα θα έχει, το ίδιο και η φρουκτόζη)

- Χρησημοποίησα αλεύρι ολικής άλεσης (υπάρχει φαρίνα ολικής που φουσκώνει μόνη της πλέον)

- Καθαρό κακάο όπως έιπε και η Δώρα πιο πάνω, όχι σοκολάτα ή κάτι άλλο.

- Αντί για γάλα μπορεί να μπει χυμός πορτοκάλι.

- Επίσης, δοκίμασα να λίωσω μπανάνα μέσα, αν θέλετε μια λίγο διαφορετική γεύση.

-Εναλλακτικά, αντί για κακάο, μπορούμε να βάλουμε μια δύο βανίλιες, η ακόμα καλύτερα κόκκους βανίλιας. Καρύδια και σταφίδες και έχουμε έτσι ένα λευκό υγιεινό κέικ.

Έχουμε λοιπόν υγεία. Από γεύση; Ντάξει, δεν είναι ίδιο ακριβώς με το κέικ, που έχετε συνηθήσει, αλλά αν σας αρέσουν λίγο οι πικρόυτσικες γεύσεις, δοκιμάστε το. Ή υιοθετίστε κάποια ιδέα, και βάλτε τη στη δική σας συνταγή.
Συμβουλή
Μια ώρα ψήσιμο, στη μεσαία σκάλα. Για να δείτε αν είναι έτοιμο, καρφώστε ένα μαχαίρι στο κέντρο, και τραβίξτε το. Αν βγει καθαρό, το κέικ έχει ψηθεί.
Κτυπίστε ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα, και προσθέστε τα στο τέλος, ανακατεύοντας απαλά. Έτσι το κέικ θα πάρει περισσότερο αέρα μέσα

Ομελέτα
Στο φούρνο, και όχι στο τηγάνι. Σε ένα μικρό ταψάκι ή πυρέχ, κόβετε φέτες ντομάτα και πιπερία, μανιτάρια ή ότι άλλο σας αρέσει, και τα βάζετε να ψηθούν λίγο. Κτυπάτε τα αυγά, και τα ρίχνετε από πάνω, και λίγο πριν το τέλος μπόλικο τυρί. Έτοιμο, απλό και νόστιμο.
Συμβουλή, αλατίστε και ρίξτε πιπέρι στις ντομάτες, πιπερίες κλπ, γιατί μπορεί να μην προλάβουν να τραβήξουν από το μίγμα των αυγών. Αν χρησημοποιήσετε αλλαντικά, προσέξτε την ποσότητα του αλατίου (και του λαδιού αν βάλετε) γιατί τα αλλαντικά όταν ψηθούν βγάζουν τα δικά τους.



#10 moonheart

moonheart

    FUTO-itria

  • Members
  • 244 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Σεπτέμβριος 2008 - 01:00

χμ χμ... λοιποννν θα postαρω σχετικα ευκολες και γρηγορες συνταγες eh>o< που δεν σ βγαζουν την πιστη μεχρι να γινουν... ουτε εχει φτασει το στομαχι σ στην καλτσα μεχρι να φας:P
1) η κυρια ιδεα ειναι: παρτε ενα φιλετο κοτοπουλο... οχι πολυ χοντρο... και κοψτε το μικρα κομματακια... πλυντε και προσθεστε αλατι, πιπερι και ριγανι... βαλτε το τηγανι ~κατα προτιμηση αντικολλητικο για να μην χρειαζεται μετα να τριβετε τα κερατα σας~ και προσθεστε 1 κουτ του γλυκου λαδι.. και αφηστε το να καψει, τοποθετηστε ενα ενα τα κοματακια κοτουπουλου και τηγανιστε τα μεχρι να κοκκινισουν ελαφρα.. προσθεστε νερο ~με το ματι οσο παρει~ καλυψτε το τηγανι με ενα καπακι και αφηστε το να βρασει... οταν βραζει αφαιρειτε το καπακι αν εχει μεινει πολυ νερο το αφηνετε λιγακι να σωθει και σβηνετε με το χυμο μισου λεμονιου.. /η ενος αν ειναι μικρο/ στη συνεχεια κοβετε ενα κομματι τυρι φετα /αναλογα με την ποσοτητα π θελετε να χει/ σβηνετε το ματι και ανακατεβετε μεχρι να λιωσει... αν θελετε προσθετετε και παπρικα ~good stuff~ και tadaaaaa ετοιμο... :P

2) ομελετα με ντοματα η γνωστη στραπατσαδα:P eleor.
λοιπον... παιρνετε μια ντοματα σχετικα μεγαλη και την ψιλοκοβεται στον χερι ε μην βαριεστεεεεε καθως επισης και 4-5 φρεσκα μανιταρια ~αυτα τα κοβετε σε φετες~ ανακατευετε ψιλοκομμενη ντοματα με μανιταρια προσθετετε αλατι και ριγανη... βαζετε ενα τηγανι στη φωτια ~αντικολλητικο ειπαμεεε δεν θελει τριψιμο μετα και να κολλησουν πραματα~ και μια κουτ του γλυκου λαδι.. και πετατε μεσα το παραπανω μειγμα... ανακατευετε μεχρι να τηγανιστει... παραλληλα χτυπατε σε ενα μπωλακι 2 αυγα και προσθετετε αλατι και πιπερι εκει... οταν τηγανιστουν ντοματα-μανιταρια προσθετετε και το αυγο και ανακατευετε, οταν ειναι σχεδον ετοιμο τριβετε και ενα κομματι τυρι φετα απο πανω... συνεχιζετε το ανακατεμα... μεχρι να λιωσει και κλεινετε το ματι...

σερβιρετε και itadakimasuuuuu:drink:
Δημοσιευμένη  εικόνα
f*ck medicine. I want to be a ninja.

#11 clampman17

clampman17

    Computer Psychologist

  • Members
  • 662 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Σεπτέμβριος 2008 - 01:24

Το μονο που θα μπορουσα να προσθεσω στο παρον φορουμ...

[media]http://www.youtube.com/watch?v=reJFCM632jU[/media]

Yare,yare...:bahhh:
Δημοσιευμένη  εικόνα
Courtesy of Kenny!

#12 Kage

Kage

    d[-_-]b

  • Members
  • 133 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2008 - 00:01

Μόνο τόσοι λίγοι cooking fans? :(


Βαριομαστε να γραφουμε συνταγες μαλλον...

Λοιπον κατι παρομοιο με τον φινγκολφιν θα σας πω, που φτιαχνω καμια φορα και μ'αρεσει πολυ.
Παιρνουμε πατατες και τις κοβουμε σε μεγεθος μπουκιας. Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε κανονικα, αφου τηγανιστουν βγάζουμε το λάδι και αφήνουμε λίγο απο κατω.Σβήνουμε την φωτία ,σπαμε και προσθέτουμε κόλιανδρο (βασικο) περιπου 2 κουταλια της σουπας (εμενα μαρεσει να βαζω μπολικο) και στην συνέχεια προσθέτουμε κοκκινο κρασι, βαλτε ερκετο ετσι ωστε να καλυπτει τις πατάτες μεχρι το μισο περιπου και σκεπαστε το με το πωμα της κατσαρολας , σκεπαζοντας το κρατας και την μυρωδία μεσα ^-^ (αρκετο κρασι θα εξατμιστει απο την θερμοκρασια γρηγορα) Το αφήνετε κανα 15 λεπτο και ειναι ετοιμο (προσεχετε μην κολησουν απο κατω αν ειναι αναγκαιο προσθεστε και αλλο κρασι). Οσο ποιο πολυ ωρα το αφήσετε τοσο πιο πολυ κρασι θα τραβηξουν οι πατατες. Η ιδια συνταγη γινεται και με χοιρινο που το κοβεις προφανως σε αναλογο μεγεθος και γίνεται πολυ ωραιο!


Αν δεν εχετε γουδι για να σπασετε τον κολιανδρο καντε οτι κανω εγω, παιρνω χαρτι της κουζινας τον τυλιγω μεσα και μετα το κτυπω απο πανω με το μπρικι, ξετυλιγεις το χαρτι και ετοιμος!

Spoiler:


#13 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

    Just do it!

  • Members
  • 774 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Οκτώβριος 2008 - 19:56

Eχω να κάνω ένα σχολιο-προειδοποίηση! Προσοχή στις αμερικάνικες συνταγές. Αυτοι οι άνθρωποι εκτός απο χαζοί έχουν και διεστραμμένη αίσθηση της γεύσης. Ξερω οτι δεν είμαι και κανένα σαίνι στη μαγειρική, αλλα τουλ τις αναλογίες που λέει μέσα τις τηρώ σαν ευαγγελιο(με ηλεκτρονικη ζυγαριά πάντα). Ολες οι συνταγες που εχω δοκιμάσει(διαλεγω παντα την πιο δημοφιλη απο τα sites) εχουν είτε υπερβολική ζάχαρη που σου καίει το λαιμο απο ένα σημειο και μετα) είτε είναι απιστευτα βαριες χωρίς λόγο και αιτία(μου θυμίζουν λιγο fastfoodadiko). Είναι είτε τόσο πικάντικες είτε τόσο γλυκές, που η ουσιαστική γεύση του φαγητού χάνεται. Και το λέει αυτο μια φανατική της ζάχαρης που παραπονιέται ότι τα πάντα είναι αγλυκα.

Πχ σήμερα εφτιαξα μια σοκολατενια πουτιγκα η οποια μου κατεστρεψε το λαιμο απο τη ζάχαρη(ενω οταν τη φτιαχνει η μητερα μου σχεδον πάντα προσθέτω extra ζάχαρη). Μια άλλη μηλοπιτα που εφτιαξα ήταν επισης ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ γλυκια, ενω στα σχόλια οι μισοί έλεγαν awesome(καποιοι ειπαν οτι ηταν υπερβολικα γλυκεια, παω στοιχημα δεν ήταν αμερικανοι).

Δεν το καταλαβαινω, δεν εχουν αίσθηση της γεύσης ή κάτι τέτοιο? :S

#14 ayaubu

ayaubu

    Anime Amateur

  • Members
  • 109 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2008 - 10:42

σούπερ! λατρεύω τη μαγειρική.. όχι οτι είμαι καλή στη μαγειρική.. απλά τη λατρεύω..

η πιο γρήγορη μακαρονά..

βραζω "βίδες" και παράλληλα κάνω την σάλτσα: κονσερβα ντομάτα ψιλοκομμένη με κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι και αλάτι, λίγο μαιντανό ... μόλις γίνει (θέλει 10 λεπτά μόνο), την περιχύνω στις βίδες που είνα ακόμα ζεστές και ρίχων από πάνω φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια... τα ανακατέυω σε έναν αχταρμά και έχω μια γρήγορη και νόστιμη μακαρονάδα...

#15 moonheart

moonheart

    FUTO-itria

  • Members
  • 244 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2008 - 20:32

I'm bored so I'll post another recipe :P
Τονοσαλατα
Θα χρειαστειτε: Μαρουλι ~μερικα φυλλα~ η σγουρη σαλαρα
Καλαμποκι σε κονσερβα ~3-4 κουτ. της σουπας αναλογα με το ποσο σας αρεσει παντα~
1 κρεμμυδι μετριο ξερο
1 μικρο κουτ. κονσερβας τονο
1 λεμονι
μουσταρδα
λιγο λαδι
αλατι

Ξεπλενετε αρχικα τα φυλλα του μαρουλιου καλα ~dont ever forget that το καλο ξεπλυμα εδω its a must!! οσο για τα ποσα φυλλα να βαλετε 5-6~ τα κοβετε σε ενα μπωλ στη συνεχεια καθαριζετε το κρεμμυδι το ξεπλενετε και το κοβετε κ αυτο μαζι με το μαρουλι, ανακατεβετε και αλατιζετε καλα, στη συνεχεια προσθετετε το καλαμποκι και τον τονο ~μαζι με το νερο ε~
Σε ενα μικρο ποτηρι μετα στιβετε ενα λεμονι, προσθετετε πολυ λιγο λαδι και μουσταρδα ~1 κουτ. της σουπας~ ανακατευετε καλα με ενα κουταλι κ στη συνεχεια το περιχυνετε στην σαλατα. Ανακατευετε κ εκει και τανταααααα τονοσαλατα chan is ready :P
Δημοσιευμένη  εικόνα
f*ck medicine. I want to be a ninja.