Και εγω τον τελευταιο χρόνο έχω κάνει καποιες προσπαθειες, κυρίως γλυκά, και μπορώ να πω ότι το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Δεν πετυχαίνω πάντα βέβαια αλλα η προσπάθεια μετράει. (υπο την προυποθεση οτι δεν υπάρχουν και θύματα στο νοσοκομείο εξαιτίας αυτής της προσπάθειας)
Εδω θα μπορούμε να μοιραζόμαστε συμβουλές απο τα βασικά(που πολλοί οπως και εγω αγνοουν), αλλα και πολυπλοκα πραγματα αν καποιος ξερει και ενδιαφερεται. Δλδ πχ:
- πώς χτυπαμε τα αυγα χωρις να τα καταστρεψουμε
- σε ποια σκάλα του φούρνου πρεπει να ψήνουμε το κάθε τι, για να μην γίνει κάρβουνο εξω και νερό μέρα
- συνταγές φυσικα που μας αρέσουν
- αν πρέπει να βαζουμε το σιρόπι ζεστό στο γλυκό ή κρύο, μην γίνει λιώμα στο τελος
- κανενα μυστικό (πχ οτι ριχνουμε λιγη μαγειρικη σοδα στη σαλτσα ντοματας για να μην ειναι ξινη) κλπ κλπ κλπ.
Καλο θα ήταν αν κάποιος μπορούσε να παρουσιάσει και καμια ιαπωνικη συνταγή και πληροφορίες για το που μπορούμε να βρουμε τα διαφορα υλικά. Επισης ενδιαφερον θα είχε το να παρουσιάζουμε και τις δημιουργίες μας!
Εγω αρχιζω παραθέτοντας 2-3 καλα site με συνταγες. Οταν βρω χρόνο θα αναφερω και καμια συνταγη που μου πετυχε.
- Recipezaar: Where the World's Recipes Are (πολυ καλο site με απειρες συνταγες και δυνατότητα search ακόμη και βάσει υλικού. Μπορεις πχ μια μερα να βαλεις ο,τι υλικο εχει μεινει στο ντουλαπι και να δεις αν βγαινει κάτι!)
- Epicurious.com: Recipes, Menus, Cooking Articles & Food Guides ( οπως το είδα το "εκλεπτυσμενο site" με λιγοτερες συνταγες αλλα επιλεγμενες, οχι να γραφει ο,τι θυμηθει ο καθενας ελευθερα. Επισης εχει μια ενδιαφερουσα συλλογη απο διεθνεις συνταγες)
- All recipes – complete resource for recipes and cooking tips (ιδιο στυλ με το recipezaar,αλλα δεν εχει πολλες δυνατοτητες search νομιζω. Θα το εξερευνησω καλυτερα αλλη μερα, και θα το συγκρινω να δω ποιο ειναι καλύτερο)
Προσοχη! Το thread δεν ειναι "postarw fotos απο το αγαπημενο μου φαγητο". Ειναι "πώς φτιαχνω το αγαπημενο μου φαγητο".
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από samurai_pizza_dora: 28 Αύγουστος 2008 - 18:29