Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Cosplay: DOs and DONTs


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#16 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 23 November 2009 - 21:11

εεεχμ, να ξεκαθαρίσω οτι δεν ήθελα να σε προσβάλλω η να μειώσω την προσπαθειά σου και οπωσδήποτε πιστεύω οτί αυτό το thread είναι πολύ πετυχημένο :blingeye2: .......


Οχι, δεν αισθάνθηκα ότι με πρόσβαλλες σε καμία περίπτωση!
Απλώς είναι σημαντικό για μένα να ζητήσω συγγνώμη, εαν χρησιμοποιησα απρεπείς χαρακτηρισμούς απέναντι σε cosplayers (εστω αγνωστους μου-δεν εχει σημασία) που εκαναν λαθη στην προσπαθεια τους. Αν χαρακτήρισα απρεπώς καποιες φωτό, κακώς το παράκανα με τους χαρακτηρισμούς. Θα πρεπε να χω μέτρο και δε μ' ενοχλει να μου το διευκρινίζουν. Ισα ισα!

Λοιπόν, κοιτα να δεις τι γίνεται με το cosplay community στην Ελλαδα (που ειναι τελειως διαφορετικό από αυτό Ευρώπης, ΗΠΑ και Ιαπωνίας). Μ εμάς συμβάινουν τα εξής.

Ο,τι μπορούμε να κατασκευάσουμε, το κατασκευάζουμε μόνοι μας. Πολλοι απο μας δεν επιλέγουν την κατασκευή μόνο για λόγους χόμπυ κι επειδή μας είναι πολύ ευχάριστο να φτιάχνουμε πραγματα με τα χερια μας και να ψαχνουμε καθε γωνιά της αγοράς.
Κακά τα ψέμματα, οι περισσότεροι από εμας δεν εχουν αρκετά χρηματα να διαθέσουν, ωστε να αγοράσουν ενα ολοκληρωμένο cosplay από το ιντερνετ.
Αγοράζουμε κάτι, μονο οταν δεν μπορούμε να το φτιάξουμε και πάντα ψαχνουμε πολύ καλά τις τιμές που προσφέρονται.
Τα περισσότερα cosplay που εμφανίζονται στην Ελλάδα είναι χειροποιητα.
Ακόμα και μεσα από αυτό το μικρό σημείο του φόρουμ, ελπίζω να προσφέρεται βοήθεια σχετικά με λύσεις και τρόπους κατασκευής καποιου cosplay.

Μαγαζιά στην Ελλαδα που να πωλούν ετοιμα cosplay κοστούμια δεν υπάρχουν! Στανταρ αυτό που σου λέω.

Για αγορα μεσω ιντερνετ, δεν θα μπορούσα εγώ, για παραδειγμα, να σου προτεινω ενα online-καταστημα, ακριβώς γιατί δεν ξερω ποια ειναι τα δικά σου οικονομικά κριτήρια και γούστα ή πώς κρίνεις τις τακτικές εξόφλησης και αποστολής που χρησιμοποιεί καθε online καταστημα. Οταν λοιπον αποφασίσεις αγορα από ιντερνετ, κανε ερευνα μόνη σου γι αυτό που σε συμφέρει.
Τωρα, άλλα πραγματα σχετικά με αγορες cosplay από ιντερνετ που ειναι σημαντικά να ξερεις, θα δεις στο thread: "cosplay αγορές μεσω ιντερνετ" http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=5627 Ριξε μια ματιά εκεί και ισως λυθούν καποιες απορίες. Αν εξακολουθείς να χεις τετοιες απορίες, ρώτα εκεί.

Αν αποφασίσεις καποιο cosplay και το εχεις ξεκινήσει αλλα εχεις προβλήματα στην ολοκλήρωση καποιων μερών του, χρησιμοποιησε το thread: "cosplay progress 50% HELP!"
http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=5446