Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Bounen no Xamdou (Xam'd: Lost Memories)


  • Please log in to reply
144 replies to this topic

#106 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 15 August 2009 - 21:58

original soundtrack

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#107 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 posts

Posted 08 February 2010 - 01:22

Αχμ. Οπως πάντα καθυστερημένος (τα σχόλια να λείπουν :P)

Η σειρά μου άρεσε πολύ, τέλεια δεν ήταν αλλά την είδα μονορούφι.*

Μου θύμισε obviously last exile, nge, Kaze no Tani Nausicaa και Full metal Alchemist. Kαι πάω στοίχημα οτι αν είχα δει Eureka Seven θα μου θύμιζε κ αυτό.
Το θέμα είναι οτι το γεγονός οτι θυμίζει τις παραπάνω σειρές λειτουργεί άκρως θετικά για τη σειρά.

Πάντως πέρα από τα προβλήματα του, όπως το totally convoluted τρόπο που δώσανε το σενάριο (μα τι μανία αυτοί οι γιάπωνες, λες και άμα πουνε ΚΑΡΕΚΛΑ όταν εννοούνε καρεκλα θα καεί η ψυχή τους στην κόλαση..) η κάποια στερεότυπα που θα μπορούσε να αποφύγει, σε γενικές γραμμές ήταν απολαυστικότατη. Ειδικά το crew του σκάφους ήταν όλα τα λεφτά.


Επίσης*
Spoiler:


Όσο για το τέλος,*
Spoiler:


ΕΔΙΤ: Τα * δεν τα βάζω εγώ, μόνα τους μπαίνουν.

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear


#108 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 08 February 2010 - 19:39

Μια και το τέλειωσα (πριν από καιρό αλλά τέλος πάντων) να πω κι εγώ τη γνώμη μου.

Πρώτα από όλα, ατμόσφαιρα μαγευτική. Ούτε σε όνειρο τέτοια ατμόσφαιρα.

Σχέδιο, μουσική, animation, respect. Ειδικά τα opening και ending σκίζανε.

Ιστορία, πάρα πολύ ενδιαφέρουσα, με νοήματα, με ανατροπές, με τα πάντα. Το τέλος με άφησε κάπως έτσι.:oo:

Όμως με άφησε με ένα μεγάλο παράπονο η σειρά ρε παιδιά, που είναι το ίδιο που είπα και πριν. Είδα όλα τα παραπάνω και υποκλίθηκα, αλλά όταν προσπάθησα να συνδεθώ περισσότερο με την ιστορία και τους χαρακτήρες δε μπόρεσα. Με τίποτα όμως. Το είδα μια, δυο φορές και τίποτα. Που είναι αυτός ο κόσμος? Άλλος κόσμος, μέλλον, τι? Ποιοι πολεμάνε μεταξύ τους και γιατί? Γιατί όλοι βλέπουν με τέτοια περιφρόνηση τους Tessic? Τι είχε συμβεί σε αυτή τη μάχη για την οποία μιλάνε όλοι? Ποια ήταν η πραγματική ταυτότητα του σκάφους? Τι είχε συμβεί στην αρχηγό στο παρελθόν με αυτό το γκόμενο? Ο Raigyo τι ρόλο βάραγε και ποια η σχέση της μαζί του? Και για τον κόσμο και για τους χαρακτήρες ένιωσα ότι δε μου έδιναν αρκετές πληροφορίες για να νιώσω ότι τους γνωρίζω αρκετά καλά. Και μιας και σε κάθε σειρά φαντασίας θέλω να ξέρω τι, γιατί και πως ισχύει, αυτό με ενόχλησε αφάνταστα.

Φυσικά, αυτό δεν ήταν πρόβλημα του ίδιου του σεναρίου αλλά μάλλον του αριθμού επεισοδίων. Για να αναπτύξουν σωστά υπόθεση και χαρακτήρες και να τα εξηγήσουν όλα και να χωρέσουν και τη δράση, 50 επεισόδια σίγουρα θα τα ήθελαν.

Πάντως εξακολουθεί να είναι πολύ καλή σειρά και κάθε άλλο παρά μετάνιωσα που την είδα.

15fkk04.jpg


#109 sefiroth

sefiroth

    Anime Professional

  • Members
  • 537 posts

Posted 16 February 2010 - 02:21

^Aυτο που λεει ο αποπανω

Οποιος εχει δει το Eureka 7 πρωτα και μετα αυτο, ειμαι 100000% σιγουρος οτι του αφηνει μια γευση ανολοκληρωσης και μια απορια ''Γιατι ρε γμτ δεν το κανατε κι αυτο 50 επεισοδια''.Τοτε θα μιλαγαμε για αριστουργημα-διαμαντι.Κι αυτο γιατι στο Eureka 7 που το εχει κανει ο ιδιος που εκανε κι αυτο, η αναπτυξη των χαρακτηρων ηταν υποδειγματικη και ο,τι συνεβαινε το καταλαβαινες και συμπασχες με τους χαρακτηρες, ΟΛΟΥς ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.

Αλλα ας πω επιγραμματικα τα θετικα πρωτα : α)ΣΧΕΔΙΟ (δεν περιμενα τιποτα λιγοτερο απο τον creator του Ε7)

β) Παρα μα παρα πολυ καλη μουσικη.Εξαιρετικη δουλεια.

γ)Καλο σεναριο αν και το θεμα του ειναι εξωφρενικα παρομοιο με το Ε7, παρολα αυτα δεν μου ξινισε καθολου.

Αρνητικα: Στην ουσια παιδια δεν υπαρχει κατι φοβερο.Απλα ρε γμτ σου αφηνει τεραστια αισθηση ανεπαρκειας πως να το κανουμε.Μajor για την υποθεση , ανοιγετε με δικη σας ευθυνη :

Spoiler:


Περα απο αυτο, θεωρω οτι ειναι μια καλη σειρα, ειδικα για καποιον που δεν εχει δει ποτε το Eureka 7 πρεπει να το ευχαριστηθηκε ακομα πιο πολυ, αλλά αφου ειδατε αυτο ας κανετε τον κοπο να πιασετε το E7 και πιστεψτε με θα δειτε εκει το ταλεντο του creator σε ολο το μεγαλειο του.Η αληθεια ειναι οτι για μενα και για οσους το ειχαμε δει πρν δουμε το Xam'd οι μεγαλες αποκαλυψεις δεν μας συνταραξαν (ανοιξτε μονο οσοι εχετε δει το E7)
Spoiler:


Επισης κατι αλλο που παρατηρησα: Ολοι οι χαρακτηρες που κατι παθαιναν και βασικα οι ενεργειες τους (κυριως των κακων της υποθεσης) ειχαν ενα κοινο παραγοντα: Τα βιωματα τους κατα την παιδικη ηλικια με αποτελεσμα να αυθυποβάλονται και να ειναι οι ριγμενοι σε σχεση με τα αδελφια τους ή αλλους....λιγο κλισε αυτο αλλα οταν το βαζεις σχεδον σε καθε χαρακτηρα στο anime εεεεε ειναι λιιιγο υπερβολικο.

Oφειλω να ομολογησω ομως οτι στο τελευταιο επεισοδιο φυγανε αρκετα δακρυα...

Edited by sefiroth, 16 February 2010 - 04:13.

Posted Image

#110 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 16 February 2010 - 10:06

Αξιόλογη σειρούλα (είδα τα 18 ως τώρα), αξίζει σίγουρα το ένα watch, αν και δεν με ξετρελαίνει σε βαθμό που να θέλω να την ξαναδώ κάποια στιγμή.

Συνολικά, μια ευχάριστη περιπετειούλα που μας ταξιδεύει μακριά, με μερικά ωραία συναισθήματα thrown here and there, ικανοποιητική ανάπτυξη χαρακτήρων και ένα σενάριο με αρκετούτσικα κενάκια που έχει δανειστεί στοιχεία από ένα σωρό τίτλους (nge/rahxephon/eureka seven/laputa/miyazaki movies και πολλά άλλα που δεν μού' ρχονται τώρα) και ώρες ώρες μοιάζει βεβιασμένο. Ευτυχώς δεν γίνεται ποτέ overdramatic που είναι στα + της σειράς για μένα.
O πρωταγωνιστής μάπα imo (όπως συνηθίζεται σε τέτοια anime, αλλά τουλάχιστον είναι πιο υποφερτός από shinji), αλλά ευτυχώς τον σώζουν κάποιοι δευτερεύοντες chars.

Εν τέλει, δεν βρήκα κάτι το ιδιαίτερα πρωτότυπο κι ίσως αυτό είναι που μου αφήνει ένα μέτριο aftertaste. Ο τεχνικός τομέας είναι σίγουρα near perfect όπως έχει ήδη ειπωθεί, και τα op/end πολύ καλά και σαν μουσικά κομμάτια αλλά και σαν animation. Η μουσική (ost) σαν σύνολο αρκετά καλή και ταιριαστή σε κάποια κομβικά σημεία, αλλά έχουμε δει και καλύτερες δουλειές.

All in all, απ'τις καλούτσικες σειρούλες του 2009, αλλά imo όχι και τόσο καλή ή πρωτότυπη όσο παρουσιάζεται σε αυτό το forum. Κοινώς και να μην την δει κανείς, πιστεύω δεν χάνει και τπτ τρελό.
(Ναι το ξέρω πως κάποιοι θα με κράξετε που το λέω αυτό.)
Ευελπιστώ σε ένα καλό ending πάντως.

Αυτά από μένα. Will post again for the ending probably.

Edited by Radagast, 16 February 2010 - 20:40.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#111 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

    Dark Lord of the Sith

  • Members
  • 318 posts
  • LocationKamatero, Athens

Posted 16 February 2010 - 20:22

Θα συμφωνήσω ότι αυτή η σειρά είχε πολλά κοινά με NGE και Rah Xephon (βασικά με έχει κουράσει οι εχθροί να είναι copy-paste κάτι χαριτωμένα πολύχρομα "ζαχαρωτά"....) κι ιδιαίτερα η Nakiyami μου θύμησε σε πάρα πολλά σημεία την Nausicaä από την κλασσική ταινία "Nausicaä of the Valley of the Wind". Αλλά την ευχαριστήθηκα αρκετά παρά τα μικροκενά στο σενάριο και το ότι δεν εμβαθύνει τόσο στους χαρακτήρες όσο θα έπρεπε. Πιστεύω ότι αναλλώθηκε τόσο πολύ να μας δείξει λίγο από τον ψυχισμό όλων που τελικά δε ανέπτυξε ούτε τους βασικούς χαρακτήρες Akiyuki και Nakiyami και μας έδειχνε σκηνές από το υπόλοιπο πλήρωμα στο αερόπλοιο ή τους γονείς του Akiyuki (και την γιαγιά που πετάει μανταρίνια....Lol....). Βέβαια έχει και τα θετικά του αυτό γιατί ξεφεύγει από τα τετριμμένα του να δείχνω τι κάνει ο πρωταγωνιστής για 15 λεπτά (τουλάχιστον) σε κάθε επεισόδιο. Ήταν σα να έβλεπες την ζωή κάποιων ανθρώπων που χωρίς να έχεις σχέση μαζί τους δεν μπορείς να τους γνωρίσεις σε όλο τους το είναι. Η μουσική ήταν πάρα πολύ καλή (ίσως ο καλύτερος τομέας του Bounen) όπως και το animation με την εξαίρεση των "χαριτωμένων" ανθρωπόμορφων και Xam'd που θα έπρεπε να δείνουν μια άλλη ταυτότητα στην σειρά κι όχι να ακολουθούν την πεπατημένη.
Spoiler:

Σε γενικές γραμμές θα έλεγα μια καλή σειρά. Σε όποιον άρεσαν σειρές όπως οι 2 που προανέφερα είναι "must". Για τους υπόλοιπους ας του δώσουν μια ευκαιρία για να δουν αν τους αρέσει.

Edited by Anakin Skywalker, 18 February 2010 - 00:46.

Posted Image

Posted Image

#112 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 15 March 2010 - 03:35

Tην τελείωσα και εγώ σήμερα τη σειρά. Toλμώ να πώ ότι πρόκειται για μία από τις πολύ καλές σειρές της χρονιας που πέρασε και σίγουρα αξίζει και rewatch.

Μια αισθητικά και ακουστικά πανέμορφη σειρά η οποία κεντρίζει το ενδιαφέρον με το "καλημέρα".

Τις όποιες ομοιότητες αναφέρονται με άλλες σειρές τις βλέπω να μένουν περισσότερο σε επιφανειακό επίπεδο παρά σε θέματα ουσίας.

Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι να χωνέψει κανείς σε αυτήν την σειρά ήταν ο τρόπος με τον οποίο αποδιδόταν το περιβάλλον. Κάποια πράγματα δηλαδή που συνήθως δίνονται ώς δεδομένο και ως κάτι το πολύ σημαντικό σε άλλες σειρές σε αυτήν ο θεατής τα μαθαίνει με έναν κάπως ξώφαλτσο τρόπο σαν να ακούει για κάτι που ήδη ξέρει. Πολλές φορες επίσης τα κίνητρα των χαρακτήρων και την ανάλυση των πράξεών τους τα μαθαίνουμε αφού έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους και όχι πριν παίξουν τον ρόλο τους στην σειρά.

To character development το βρήκα πάρα πολύ καλό σε όλους τους χαρακτήρες. Κύριως λόγος σε αυτό ήταν το ότι δεν ήταν υπερβολικό αναφορικά με τους Main. Προσωπικά δεν αισθάνθηκα ότι έβλεπα την ιστορία της Nakiami, του Akiyuki και της Haru που είναι οι main. Αυτό που εισέπραξα είναι ότι παρακολούθησα το τέλος μιας εποχής και το πώς μια ομάδα ατόμων έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό. Και θεωρώ ότι τα περισσότερα subplots έκλεισαν με ικανοποιητικό βαθμό. (ο μοναδικός ίσως χαρακτήρας που δεν μου άρεσε ήταν αυτός του Commander Kakisu -δεν ξέρω για κάποιο λόγο τον βρήκα πολύ άσχημα αποδοσμένο και ενώ έδειχνε πολλά υποσχόμενος κατέληξε απογοήτευση).

Αυτό δεν σημαίνει ότι η σειρά δεν είχε περιθώρια βελτίωσης και μικροκενά. Χαρακτηριστικά αναφέρω :

Spoiler: ending spoiler
Ντάξει μικρολεπτομέρειες όλα αυτά τα οποία δεν αναιρούν το ποσο όμορφη είναι η σειρά.

PS1:
Spoiler: ending spoiler

Ps2:
Spoiler: ending spoiler

PS3:
Spoiler: ending spoiler


#113 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 15 March 2010 - 09:34

Εγώ πάντως δεν την κάνω rewatch με τίποτα υπάρχουν πολύ καλύτερες σειρές με rewatch material.
Καλούτσική σειρούλα, με καλό animation, ικανοποιητικούς secondary chars, αρκετά δραματικά σημεία, με λίγο μπερδεψούρα τέλος που μας αφήνει πολλά στη φαντασία μας. Δεν ξετρελάθηκα κιόλας θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο.

Συμφωνώ με τα σημεία που ξενέρωσες Iri
Spoiler:

αλλά (EDITED)
Spoiler:

Edited by Radagast, 15 March 2010 - 11:22.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#114 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 15 March 2010 - 11:05

My take on the Akiyuki ending....

Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα καινούρια OP και ED που έβγαλαν για την σειρά αργότερα.

Spoiler: spoilers, δείτε πρώτα την σειρά


θα συμφωνήσω και εγώ με τα παραπάνω, more death is always welcome...:gotit:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#115 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 15 March 2010 - 12:03

Και εγώ θα πρέπει να συμφωνήσω με τον Dante, Radagast. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις στην σειρά που να υποδηλώνουν αυτήν την εκδοχή (αν και όπως είπα αλλού θα ήταν η δική μου προτίμηση).

Spoiler: ending spoiler


#116 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 19 March 2010 - 05:33

Μια φορά να μην μας προβληματίσουν με το περίεργο τέλος τους αυτά τα mecha/post-apocalyptic(σορτ οβ) δεν γίνεται ρε παιδιά; εγώ με αυτό έσκασα! Α στο καλό! Θέλω να το δω 1-2 φορές ακόμα και σε σχέση με αυτά που έχετε γράψει εσείς παιδιά και μετά να σχολιάσω το θέμα του Akiyuki.

Κατα τ'άλλα είναι μια όμορφη σειρά, που και όπως διάβασα σε προηγούμενη παρατήρηση μου θύμισε πολύ διάφορες ταινίες του Miyazaki, όχι μόνο την Nausicaa. Για παράδειγμα ο τρόπος που άλλαζαν και πέτρωναν τα humanoids (ή όπως τα λέγαν, δεν το θυμάμαι αυτή τη στιγμή) μου θύμισε το πως άλλαζαν οι μάγοι στο Howl's Moving Castle και το πως αν δεν κατάφερναν να επιβληθούν της "άλλης" τους μορφής οι μεν πέτρωναν, οι δε δεν μπορούσαν να ξαναγίνουν άνθρωποι. Τα ongoro επίσης ήταν σαν εκείνα τα μικρά άσπρα πλασματάκια στο Mononoke Hime, κάναν και παρόμοιο ήχο. Και σχεδιαστικά μου φέρναν πολύ σε Miyazaki.

Ακουστικά δεν με εντυπωσίασε τόσο πολύ, μου άρεσε όμως πολύ η πλοκή και η ροή της. Έκανε βέβαια κάτι περίεργες αναδιπλώσεις και πολλές φορές οι διηγήσεις του παρελθόντος έρχονταν σαν επεξήγηση για τα όσα περίεργα γινόντουσαν και όχι σαν προϊδέαση. Όλοι οι χαρακτήρες εξελίσσονται, όλοι είναι ανθρώπινοι, σε όλους γίνεται εμφανές το τι τους έκανε αυτό που είναι και πως ο χαρακτήρας τους ερμήνευσε τις καταστάσεις για να προχωρήσουν όπως προχώρησαν. Εκτός ίσως από τον γιατρό στην αναπηρική τώρα που το σκέφτομαι που είναι ένας συγχυσμένος και ενοχλητικός επιστήμονας που φέρετε σαν τις γριές που ξημεροβραδιάζονται στην εκκλησία επειδή έτσι κοιτάνε να καθησυχάσουν μέσα τους τον φόβο του θανάτου, χωρίς όμως ο συγκεκριμένος ποτέ να μπορεί να επιβληθεί στην ματαιοδοξία του. Αναμφίβολα ο πιο ενοχλητικός χαρακτήρας για μένα.

Όπως αναφέρει και η Ιρι, και για τον commander θα ήθελα να μάθω περισσότερα.
Spoiler: ending spoiler


#117 IronSword

IronSword

    Starting...

  • Members
  • 11 posts

Posted 19 March 2010 - 08:49

θα συμφωνήσω και εγώ ότι σε κάποια σημεία θύμιζε χαρακτήρες απο ταινίες του miyazaki - το πρώτο που μου έκανε κλίκ ήταν βέβαια η νακιάμι όπου καβάλα στο ανεμόπτερο και φορώντας την μάσκα πτήσης της ήταν ίδια (σχεδόν :Ρ ) η ναυσικά. επίσης, κάποια άλλα που με παραξενέψανε,
Spoiler:

Posted Image

#118 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

    Dark Lord of the Sith

  • Members
  • 318 posts
  • LocationKamatero, Athens

Posted 19 March 2010 - 16:17

θα συμφωνήσω και εγώ ότι σε κάποια σημεία θύμιζε χαρακτήρες απο ταινίες του miyazaki - το πρώτο που μου έκανε κλίκ ήταν βέβαια η νακιάμι όπου καβάλα στο ανεμόπτερο και φορώντας την μάσκα πτήσης της ήταν ίδια (σχεδόν :Ρ ) η ναυσικά.


Πολύ copy & paste όμως έτσι;:kakaka:
Posted Image

Posted Image

#119 IronSword

IronSword

    Starting...

  • Members
  • 11 posts

Posted 21 March 2010 - 15:14

Πολύ copy & paste όμως έτσι;:kakaka:


ομολογώ στην αρχή με ξάφνιασε λιγάκι!!
Posted Image

#120 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 21 March 2010 - 15:31

Αλήθεια, ξέρουμε αν κανείς συνεργάτης του Miyazaki, ειδικά στο σχέδιο, ευθύνεται γι'αυτό ή είναι απλά αντιγραφή;