Να πω ωραίες είναι και θα ήθελα να μάθω πως τις κάνεις from scrach.... Δηλαδή να κάνεις δικό σου κεφάλι σώμα κλπ κλπ....
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Asian Ball Jointed Dolls
Started By
QueenofHearts
, Aug 02 2008 13:13
46 replies to this topic
Posted 15 July 2012 - 23:02
Ελληνική κοινότητα Ubuntu | Κυπριακή κοινότητα ελευθέρου λογισμικού
Ι GNU/L I N U X
Ποιος θέλει παπάκια τις M$?
Posted 22 August 2012 - 18:47
Επειδή πιο πάνω είδα συζήτηση περί βαψίματος και customization: είναι καλή ιδέα για την πρώτη κούκλα να αγοράσεις τα κομμάτια ξεχωριστά και να τα βάψεις από την αρχή; Τώρα όμως θα μου πεις ότι με τέτοια τιμή δεν παίζει να αγοραστεί και δεύτερη.
Γιατί είμαι στο hobby αρκετό καιρό και έχω συλλέξει... εεε... 3 minis, 2 tinies, 2 SDs και τρία floating heads... δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος τις βρίσκει τρομαχτικές. Okay, το uncanny valley effect και να φοβάσαι τις κούκλες γενικώς... μα είναι δυνατόν να μην φοβάστε τις Barbie με το χαμόγελο μπότοξ και να μου λέτε ότι οι BJDs είναι freaky? =/
To αν συμφέρει να αγοράσεις parts εξαρτάται... καταρχάς από το τι τιμή είσαι διατεθημένη να πληρώσεις. Επίσης οι τιμές δεν είναι απαγορευτικές απλά πέρνει χρόνο για να μαζέψεις αρκετά χρήματα. (ο SSDF μου μου κόστισε περί τα 700$ μαζί με ένα basic outfit και faceup αλλά μου πήρε μισό χρόνο και πολύ τύχη να τα μαζέψω). Πολές φορές το hybriding κατεβάζει το κόστος όμως. ΠΧ. μια fairyland minifee θα κοστίσει περίπου 400$ blank αλλά ένα κεφάλι (available μόνο από secondary market) και ένα φθηνό σώμα, πχ bobobie/doll leaves etc. θα κοστίσουν περίπου 250$ χωρίς μεταφορικά.
Οικονομικά συμφαίρει να αγοράζεις blanks και να κάνεις δικά σου faceups πάντως, ή να βρίσκεις ανθρώπους που κάνουν δωρεάν faceups για εξάσκιση.
Να πω ωραίες είναι και θα ήθελα να μάθω πως τις κάνεις from scrach.... Δηλαδή να κάνεις δικό σου κεφάλι σώμα κλπ κλπ....
θα έλεγα είναι αρκετά έως πολύ δύσκολο να φτιάξεις τις δικές σου BJDs from scratch. Αρχικά πρέπει να πλάσεις αυτό που ονομάζουμε mould, δηλαδή το 'γλυπτό' και να φτιάξεις καλούπι από αυτό για να ξεκινήσεις το casting από ρητίνη στη συνέχεια. Γενικά το επίπεδο της λεπτομέρειας είναι απίστευτο οπότε ειδικά τα κεφάλια είναι πολύ μεγάλη και δύσκολη διαδικασία.

--Keeper of the dolly horde. 【BJD & Art Tumblr】