Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Asian Ball Jointed Dolls

• Please log in to reply
46 replies to this topic

#1 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 02 August 2008 - 13:13

Οι Asian Ball Jointed Dolls (ABJDs ή απλά BJDs) είναι ακόμα μια τρέλα που μας έρχετε απ΄τας ανατολάς και που προσβάλλει κυρίως άνιμε και jrock fans, ειδικά όσους έχουν κάποιες καλλιτεχνικές τάσεις.
Οι κούκλες αυτές είναι φτιαγμένες από πολυ-ουρεθάνιο με αποτέλεσμα να είναι αρκετά μαλακές, σαν από σκληρό ελαστικό. Tο καλό με το υλικό τους είναι πως μπορεί κάποιος να τους αλλάζει αρκετά το πρόσωπο όποια στιγμή το θελήσει και να αλλάξει το πως είναι βαμμένες ανά πάσα στιγμή.
Φυσικά τα μάτια τους αλλάζουν επίσης, καθώς και οι περούκες τους. The possiblilities are endless και κάθε κούκλα είναι μοναδική. Πολλοί τις φτιάχνουν και τις ντύνουν σαν τους αγαπημένους τους χαρακτήρες ενώ άλλοι τις έχουν σαν μοντέλα και τις φωτογραφίζουν επαγγελματικά, ενώ πολύ συχνό είναι και το roleplay με κούκλες. Το μέγεθός τους κυμαίνεται από 60cm μέχρι και 10cm οι μικρότερες, ενώ οι εταιρίες που τις βγάζουν εμφανίζουν και limited editions που φυσικά γίνεται σφαγή για το ποιος θα τις αποκτήσει!

Για κόστος δεν θα μιλήσω γιατί θα κλάψουμε μαζικά, αλλά ας μην σας ζαλίζω άλλο. Παραθέτω μερικές φωτογραφίες από τα πανέμορφα αυτά πλασματάκια γιατί μια εικόνα=1000λέξεις. Έχω μικρύνει το μέγεθός τους για να δείτε περισσότερες χωρίς να περιμένετε πολύ!

Shop Dolls (όπως τις αγοράζετε, συλλεκτικές και μη)
Spoiler:

Customised dolls(ιδιωτών)
Spoiler:

Cosplaying Dolls
Spoiler:

Mini-mee dolls
Spoiler:

Links
Για info
Ball-jointed doll - Wikipedia, the free encyclopedia

Για κούκλες
:wooi2:Dream Of Doll
:drink:VOLKS INC. - Online Shopping, Doll Hobby, Grage-kit, Figure, Robot & more
:orly:Welcome to LUTS.
:terror2:
http://www.dollsoom.com/
:kawaii:http://dimdoll.com/shop/step1.php?number=215 (για κούκλες που μοιάζουν σε κάποιον)

Edited by QueenofHearts, 07 August 2008 - 22:24.

#2 iloveL

iloveL

Anime Freak

• Members
  • 293 posts

Posted 02 August 2008 - 14:30

ωωω και το εβλεπα αυτο στο youtube τυπους που εδειχναν τις κουκλες τους σε περιεργα βιντεο
και αναρωτιωμουν τι ηταν.
ειναι παρα πολυ ομορφες!
αλλα μου φαινονται και καπως τρομαχτικες.
γενικα δεν τα παω καλα με τις κουκλες φρικαρω. just a weird thing i have.

παρολο αυτα μ'αρεσουν γιατι ειναι τοσο παραξενες και ομορφες.αλλα δεν νομιζω να επαιρνα ποτε
φανταζεσαι να ξυπνησεις το βραδυ και να την δεις μπροστα σου omg!!!ο.Ο (maybe it's just me but φρικαρω εντελως)

Edited by iloveL, 02 August 2008 - 14:43.

#3 Franklin

Franklin

save pelekoudi

• Members
  • 291 posts

Posted 02 August 2008 - 14:50

Ποσο τελειες μπορει να ειναι....Δεν ειχα ξαναακουσει ποτε μου για το φαινομενο αυτο αλλα οι φωτογραφιες ειναι μαγικες... Nice one QueenofHearts! :)
Posted Image

#4 Raptor

Raptor

ヴィジュアル系,

• Members
  • 93 posts

Posted 02 August 2008 - 16:31

Υπάρχει βέβαια και αυτή η χρήση...
[media]http://www.youtube.com/watch?v=HGfaQCY_bo4[/media]

:fromabove:
Spoiler:
Ξεπερνά τα 250 pixels ύψος.

#5 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 02 August 2008 - 17:32

Ουάου, κάποιες από αυτές είναι πραγματικά πανέμορφες... :terror2: Να λοιπόν και μια κούκλα που δε θα με πείραζε καθόλου να την έχω στο σπίτι. ^^

15fkk04.jpg

#6 Hajime_Saito

Hajime_Saito

ドS

• Moderators
  • 2,137 posts

Posted 02 August 2008 - 18:16

Είχα δει ένα ντοκιμαντέρ που είχε σχέση με αυτό το hobby, μάλιστα το παίρνουν τόσο σοβαρά που υπάρχουν ειδικά ξενοδοχεία που φιλοξενούν τους ανθρώπους μαζί με τις κούκλες τους και τους επιτρέπει να γνωρίσουν άλλα άτομα που ασχολούνται με το ίδιο hobby και να διοργανώσουν γαμήλιες τελετές για τις κούκλες τους. Ναι, τις παντρεύουν μεταξύ τους και έχουν και άλλες συγγένειες, πχ αδέρφια κλπ

Απο τότε που τα είδα αυτα, με τρομάζουν ακόμα παραπάνω... :oo:

LfNX0dh.png

#7 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 02 August 2008 - 20:14

Ξέρω πως αστειέυεσαι αλλά προς αποφυγήν παρεξηγήσεων αυτές είναι εντελώς άλλου είδους κούκλες στα πάντα τους. Αυτές που έδειξες είναι σαν τις κούκλες του realdol στην Αμερική, σιλικονάτες και sexdolls. Κάτι σαν φουσκωτές κούκλες πολυτελείας.

Οι BJDs είναι πολύ πιο πρόσφατη μόδα αφού ξεκίνησαν το 1999 και είναι πραγματικά έργα καλλιτεχνών αφού επί τις ουσίας πρόκειται για γλυπτική, οι κλειδώσεις τους φαίνονται και δεν είναι μόνο τα ρούχα που μπορείς να τους αλλάξεις όπως είπα και πιο πάνω. Μερικοί να φανταστείς τους προσθέτουν πληγές, ουλές, τατουάζ ή βαμπιροδοντάκια, περίεργα αυτάκια,ότι θες πραγματικά! Μάλιστα θυμάμαι πριν μερικά χρόνια είχε βγεί και limited edition μιας κούκλας με 3ο μάτι, οι οποίες φυσικά είναι συλλεκτικοί μύθοι πια!

Είχα δει ένα ντοκιμαντέρ που είχε σχέση με αυτό το hobby, μάλιστα το παίρνουν τόσο σοβαρά που υπάρχουν ειδικά ξενοδοχεία που φιλοξενούν τους ανθρώπους μαζί με τις κούκλες τους και τους επιτρέπει να γνωρίσουν άλλα άτομα που ασχολούνται με το ίδιο hobby και να διοργανώσουν γαμήλιες τελετές για τις κούκλες τους. Ναι, τις παντρεύουν μεταξύ τους και έχουν και άλλες συγγένειες, πχ αδέρφια κλπ

Απο τότε που τα είδα αυτα, με τρομάζουν ακόμα παραπάνω... :oo:

Αυτό είναι το roleplay που ανέφερα πιο πάνω. Πολλές κοπέλες γράφουν ολόκληρες ιστορίες για τις κούκλες τους! Έχουν μάλιστα και δικές τους conventions και μερικοί αρέσκονται στο να ντύνονται ασορτί με την κούκλα τους!

Πρόκειτε πραγματικά για ένα high-maintenance και highly addictive hobby Ειδικά αν σκεφτείτε τις τιμές που έχουν οι κούκλες και τα ρούχα και τα αξεσουάρ τους. Μια κούκλα ντυμένη συνήθως κάνει κάπου μεταξύ 450-600$ !! Από εκεί και πέρα the sky is the limit ειδικά όταν πρόκειτε για custom made κεφάλια, μιας και μπορείς να αγοράσεις σκέτα κεφάλια από κάποια μικρότερα sites καλλιτεχνών που δεν ανήκουν σε μεγαλύτερες εταιρίες.

Ξέχασα στις ωραίες εταιρίες να βάλω και αυτήν! Φτιάχνουν απίστευτα πράγματα!!
http://www.dollsoom.com/

Πάρτε να δείτε μερικές πολύ όμορφες συλλογές στο deviant art
http://aoi-chii.deviantart.com/gallery/
Lilykoi-Designs's deviantART Gallery
oki-oki's deviantART gallery
hiritai's deviantART gallery
sassystrawberry's deviantART gallery
Arsenic-Spider's deviantART Gallery
die-chan's deviantART gallery (Αυτή έχει και υπέροχα cosplays!)
kawaiimon's deviantART gallery
Feynin's deviantART Gallery
hitsugi's deviantART gallery
Kitchybaby's deviantART Gallery

#8 BarbasSs

BarbasSs

NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

• Members
  • 783 posts

Posted 03 August 2008 - 00:06

this is sad...
καταντια ειναι αυτο οχι λυση...

ον τοπικ
οι κουκλες που λες queen αναφερονται σε καποια ανιμε η ειναι ασχετο το θεμα τους?

Posted Image

Spoiler: yarrr,yarrr

#9 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 03 August 2008 - 00:13

this is sad...
ον τοπικ
οι κουκλες που λες queen αναφερονται σε καποια ανιμε η ειναι ασχετο το θεμα τους?

Καμιά φορά έχω δει να βγαίνουν promotional κούκλες, όπως η Suiseiseki και η Souseiseki που έβαλα πιο πάνω αλλά όλες οι άλλες που έχω δει είναι φτιαγμένες από ιδιώτες. Όλες οι υπόλοιπες είναι άσχετες με άνιμε, απλά μπορεί κάποιος να τις κάνει cosplay! Γιατί και οι κούκλες μπορούν να κάνουν cosplay!

#10 N-TG

N-TG

OBJECTION

• Members
  • 185 posts

Posted 05 August 2008 - 22:33

Γαμάτοοοο!!!! Πολύ ωραίες... Θα ήθελα να αγοράσω μία τέτοια αν και μετα τα 600 είναι λίγο δύσκολο...

Αν και θα μπορώ αν...(κόψε από δω...δεν αγοράζω... θα κάνω καλή δίαιτα...χμμμ :emptyonexg1:) σε κανα 3μηνο δλδ μπορεί να πάρω μία και να την διαλύσω στις αλλαγές
Posted Image

#11 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 05 August 2008 - 23:57

Ξεκίνα τη νηστεία τότε.. Ούτως ή άλλος κάνουν κάποιους μήνες να φτάσουν απ' τη στιγμή που τις παραγγέλνεις!

Πρόσθεσα φώτος στις cosplay & mini mee

#12 iloveL

iloveL

Anime Freak

• Members
  • 293 posts

Posted 06 August 2008 - 05:16

omg!! η τελευταια κουκλα ειναι ειναι η αντζελινα τζολι??
θεα! Omg awesome!!!!!!!!!!! o.O τα σπαει!
τι ομορφη που ειναι Ο.Ο τελειο τελειο

(οσο ωραιες και να ναι κατι δεν μου παει καλα με το να εχεις μια τεραστια κουκλα στο σπιτι σου-
αλλα παλι ισως ειμαι εγω καθως οπως προανεφερα I have a thing with dolls
i'm freaking out)

#13 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 06 August 2008 - 09:35

Πότε περίπου ξεκίνησε αυτό το χόμπι ;

Δηλαδή ,ξέρω ότι το χόμπυ του συλλέγει κανείς κούκλες έχει μερικούς αιώνες ιστορία ,αλλά πότε ξεκίνησε περίπου σαν χόμπυ η συλλογή τέτοιου είδος κουκλων ;

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#14 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 posts

Posted 06 August 2008 - 11:00

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα με ψιλοτρομάζουν αυτές οι κούκλες. Έχουν κάτι, το οποίο δεν μπορώ να προσδιορίσω το οποίο τις κάνει να δίχνουν κάπως..
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#15 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 06 August 2008 - 11:28

Δεν είναι και τόσο τεράστιες, οι μεγαλύτερες είναι λίγο πάνω από μισό μέτρο. To hobby αυτό ξεκίνησε το 1999.

Είναι περίεργες αλλά εξακολουθώ να τις βρίσκω πανέμορφες!! Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ τόσο φανατικά μ'αυτες! Έχω δει πολλές κοπέλες να ξεκινάνε με μια και μετά από ένα χρόνο να έχουν 8! Πραγματικά εθιστικό! Κάποτε σιγουρα θα πάρω μια γιατί μου φαίνοντε τόσο όμορφες!!!