Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Καλύτερο studio animation


  • Please log in to reply
95 replies to this topic

Poll: Καλύτερο animation studio (50 member(s) have cast votes)

Καλύτερο animation studio

  1. MGM(Tom and Jerry,Tex Avery/Droopy....) (2 votes [4.00%])

    Percentage of vote: 4.00%

  2. Disney(Snow white,Pinocchio,Fantasia,Beauty and the Beast....Silly Symphonies etc) (16 votes [32.00%])

    Percentage of vote: 32.00%

  3. National Film Board of Canada(Cat came back,Big snit...) (2 votes [4.00%])

    Percentage of vote: 4.00%

  4. Fleischer Studios(Popeye the Sailor,Betty Boop,Superman...) (2 votes [4.00%])

    Percentage of vote: 4.00%

  5. United Productions of America(Rooty toot toot,Unicorn in the garden,Tell-Tale Heart,Mr.Magoo...) (1 votes [2.00%])

    Percentage of vote: 2.00%

  6. Pixar(Toy Story,Toy Story 2,Incredibles....) (13 votes [26.00%])

    Percentage of vote: 26.00%

  7. Lantz/Universal(Woody the Woodpecker,Tex Avery...) (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  8. Studio Ghibli(Miyazaki,Grave of the fireflies...) (12 votes [24.00%])

    Percentage of vote: 24.00%

  9. Warner Bros(Looney Tunes/Merrie Mellodies...) (2 votes [4.00%])

    Percentage of vote: 4.00%

Vote Guests cannot vote

#31 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 05 August 2008 - 23:50

σκέφτηκα να βάλω και dreamworks αλλά δεν είναι στην κλάση της pixar.και lantz τον έβαλα με το ζόρι.



αν πρόσεξες όλα αυτά τα στούντιο πλην pixar και ghibli έχουν shorts που είναι τα καλύτερα 50 όλων των εποχών που ψηφίστηκαν απο 1000 animators.εσύ μιλάς για κάπως ποιο ''underground'' καταστάσεις δεν είναι λόγο ρατσισμό προς ευρωπαίους γιατί και καναδέζους έχω και γιαπωνέζους.Γιατί είχα τη δυνατότητα να έβαζα frederick back που είναι καναδογερμανός.Ή κανένας Ρώσσο όπως τον Petrov.Ή τον Nick Park που είναι εγγλέζος(και είμαι λάτρης των Wallace & Gromit).



underground? Αν βλεπει ο κοσμος πλεον μονο Cartoon Network λογικό είναι να μην εχει ιδεα οτι υπαρχουν εργα εκτος Αμερικης και Ιαπωνιας. Και στην Αμερικη το Nickelodeon παλια εβαζε ευρωπαικα καρτουν.

αυτα ειναι πασιγνωστα. μη μου πεις πως δεν ξερεις το χαρακτηρα Krtek; Η' τα ρωσικα παραμυθια του Soyuzmultfilm. Αν δεν τα εχεις δει χανεις. Ειναι εργα τεχνης.
Η' το Jiri Trnka. Ο λεγομενος και Ντισνευ της Ανατολης.

Στις χωρες της ανατολικης Ευρωπης ειναι πασιγνωστα. Βλεπεις εκει ειχαν και δικες τους παραγωγες και δεν τα εισηγαγαν οπως εδω απο Αμερικη και Ιαπωνια. Αλλα παλι καλα που τα κρατικα βαζανε που και που κανενα απο αυτα τα αριστουργηματα.

Το να τα παραλειπεις ειναι σα να λες πχ ποιος ειναι ο αγαπημενος σας σκηνοθετης στο σινεμα απο τους παρακατω, να βαζεις τους Ασιατες και τους Αμερικανους και να παραλειπεις τους Ευρωπαιους σκηνοθετες. Γινονται αυτα; Γιατι και στο animation τα εργα αυτα ειχαν την αναλογη επιρροη με τους Ευρωπαιους σκηνοθετες στο σινεμα.



Μαλιστα οταν ενας απο τους κορυφαιους Ρωσους ανιματερ, ο Yuri Norstein, εγραψε βιβλιο για animation στη Ρωσια, ο εκδοτης ηθελε 300 κομματια να προ-παραγγελθουν ως εγγυηση για να συνεχισει την παραγωγη . Και το βιβλιο ηταν σχετικα ακριβο (80 ευρω). Αμεσως ο κοσμος κινητοποιηθηκε και τα 300 κομματια εξαντληθηκαν. Aναρωτιεμαι αν αυτο γινονταν σε οποιαδηποτε αλλη χωρα. Οι Ρωσοι πραγματικα αγαπανε τις παραγωγες τους και τα φεστιβαλ animation.

#32 somnium

somnium

    女神道

  • Members
  • 356 posts

Posted 06 August 2008 - 11:35

Υπολογιζοντας συνολικα τις σειρες που εχει προσφερει, και την ισορροπια ποιοτητας-ποσοτητας που διατηρει, σε αυτο το ερωτημα θα ελεγα Madhouse. Εχοντας μεγαλη εμπορικη απηχηση, και πολλα releases, καταφερνει παρ' ολ' αυτα να βρισκεται σε υψηλα standards σαν συνολο.

Posted Image


#33 Anyparktos

Anyparktos

    Πρώην Me Loves Neliel

  • Members
  • 694 posts

Posted 06 August 2008 - 13:21

Ghibli and ghibli again.Ο λόγος είναι τόσο το ίδιο το animation που το βρίσκω φοβερό eye candy πάντα ανάλογα με την εποχή που μιλάμε(μπορεί να μην έχω δει πράματα από το '86 αλλά όταν είδα τη nausicaa που ήμουνα 4 χρονών είχα χαζέψει τελείως),όσο και η θεματολογία και οι ταινείες που βγήκαν από το studio.Στην τελική,Hayio Miyazaki mode.Τελοζ.
Posted Image

#34 Neuro

Neuro

    Anime Professional

  • Members
  • 730 posts

Posted 06 August 2008 - 18:46

Μια ερώτηση το DreamWorks Animation Studio που μας έχει δόση το Shrek που είναι? Sony animation studio? Και προς θεού που είναι το Hanna-Barbera Studios(σήμερα ειναι το Cartoon Network Studios)???!!!!

Edited by Neuro, 06 August 2008 - 18:51.

Posted Image

#35 lightshadow

lightshadow

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 36 posts

Posted 06 August 2008 - 18:54

..........................

Edited by lightshadow, 09 December 2008 - 01:44.


#36 Neuro

Neuro

    Anime Professional

  • Members
  • 730 posts

Posted 06 August 2008 - 19:07

Και κατι αλλο που θελω να διαφονισω...εκτος απο το παραπονο μου οτι λιπουν καποια στουδιο... Οταν λεμε το καλιτερο animation studio δεν ενοουμε μονο οσα ασχολουδε με κινουμενο σχεδιο!!! Θα επρεπε να ειναι και το Lucasfilm Animation!!! Με πολλα αλλα στουδιο...κατα την γνομι μου το ονομα του poll ειναι λαθος... θα επρεπε να ειναι το καλιτερο animation studio που ασχολιτε με κινουμενο σχεδιο...σιγνομι αλλα animation δεν ειναι μονο το κινουμενο σχεδιο!!! Και επισεις το MGM δεν ειναι στουδιο αλλα η ετερια παραγογεις...το στουδιο που εφτιαχνε το Tom & Jerry ειναι το Hanna-Barbera Studio αυτα απο εμενα... και μην μου θιμονετε
Posted Image

#37 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 06 August 2008 - 19:39

το Tom & Jerry βγήκε απο την hanna barbera αλλά κατέλειξε όμως στην MGM
ύστερα όπως το είπες πλέον δεν υπάρχει

#38 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 06 August 2008 - 19:43

για το ποιο ειναι το καλυτερο αυτο δεν μπορει να το πει κανεις.εξαρτατε τα γουστα του καθενος και ποια δεκαετια μεγαλωσε.και τωρα που καποιοι απο εμας εχουν μεγαλωσει εχουμε σταματησει να βλεπουμε με τα ματια της παιδικης μας αθωοτητας και ετσι εχουν μεγαλωσει και οι πρωτημισεις μας


μα τα κλασσικα καρτουν ολοι τα εχουν δει, ασχετα απο την ηλικια. Ψηφιζεις για την ηλικια που εχεις. Δε χρειαζεται να γυρισεις στα παιδικα σου χρονια. Τα αμερικανικα καρτουν δεν ειναι παιδικά.

Λειπουν αρκετα στουντιο αλλα μιας και αυτες ειναι οι επιλογες ας αρκεστουμε σε αυτες.



αλλα το Poll για να ειναι εγκυροτερο θα πρεπει οι ψηφοφοροι να εχουν δει εστω τα βασικα απο καθε στουντιο. Αν ειδε κανεις μονο το Shrek, θα αδικησει τα αλλα στουντιο.

Καλυτερα να ψηφισουν οσοι εχουν δει τα βασικά.

αλλιως ειναι σα να λες:
-θα ψηφισω το ταδε κομμα γιατι μου αρεσει το προγραμμα του.
-Εχεις διαβασει το προγραμμα των αλλων κομματων;
-Δε χρειαζεται, εγω αυτο θα ψηφισω

Η ψηφος τοτε θα ειναι μεν εγκυρη αλλα οχι αντικειμενική.

#39 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 06 August 2008 - 19:57

καμία ψήφος δεν ειναι αντικειμενικη.

#40 Neuro

Neuro

    Anime Professional

  • Members
  • 730 posts

Posted 06 August 2008 - 22:18

Όντος άλλα εδωπερα δεν ψηφίζουμε το καλύτερο studio animation οπός είπα αυτα τα studio ασχολούνται με κινούμενο σχέδιο...δεν ξερω αν το ατομο που ανιξε το thread και το poll ασχολιτε με animation αλλα εξοκολουθω να πιστεβω πως η ονομασια και η επιλογες θα μπορουσαν να ειναι καλιτερα επιλεγμενες.
Posted Image

#41 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 06 August 2008 - 22:46

Οτιδηποτε εχει σχεση με επιλογες ειναι τελειως υποκειμενικο.... Απο την στιγμη που μας δοθηκαν καποιες επιλογες εχουμε να αποφασισουμε αναμεσα σε αυτες .... Θα ομολογησω οτι απο τα εργα που παρατεθηκαν εχω δει αρκετα αλλα οχι ολα. Εχω δει κατι απο ολα θα μπορουσε να πει κανεις. Με βαση οσα εχω δει ψηφιζω studio Ghibli. Εχω ιδιαιτερη αδυναμια στα εργα του γιατι εχουν ξεχωριστο υφος και διοτι παρα την τεχνολογικη προοδο τα περισσοτερα χρησιμοποιουν πολυ λιγα ψηφιακα μεσα... (Αναφερομαι ιδιαιτερα σε αυτα του Miyazaki) αλλα παρολαυτα ποιοτικα μου φαινονται πολυ ανωτερα απο ορισμενες εξ ολοκληρου ψηφιακες δημιουργιες.

#42 Chief_Chips

Chief_Chips

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 0 posts

Posted 06 August 2008 - 23:25

Όντος άλλα εδωπερα δεν ψηφίζουμε το καλύτερο studio animation οπός είπα αυτα τα studio ασχολούνται με κινούμενο σχέδιο...δεν ξερω αν το ατομο που ανιξε το thread και το poll ασχολιτε με animation αλλα εξοκολουθω να πιστεβω πως η ονομασια και η επιλογες θα μπορουσαν να ειναι καλιτερα επιλεγμενες.

αχαχαχα με έκανες και γέλασα
και με προσβάλεις
είμαι φανατικός με animaiton
και ξέρω για είδη animation είτε είναι cgi,είτε είναι clayanimation,είτε stop-motion κτλπ....
δεν λέω ότι τα ξέρω και όλα από έξω αλλά σαφώς και ξέρω από animation,ειδικά από αμερικάνικο σχεδόν τα πάντα,και σαφώς κάτι ξέρω και από ευρωπαικό

Και κατι αλλο που θελω να διαφονισω...εκτος απο το παραπονο μου οτι λιπουν καποια στουδιο... Οταν λεμε το καλιτερο animation studio δεν ενοουμε μονο οσα ασχολουδε με κινουμενο σχεδιο!!! Θα επρεπε να ειναι και το Lucasfilm Animation!!! Με πολλα αλλα στουδιο...κατα την γνομι μου το ονομα του poll ειναι λαθος... θα επρεπε να ειναι το καλιτερο animation studio που ασχολιτε με κινουμενο σχεδιο...σιγνομι αλλα animation δεν ειναι μονο το κινουμενο σχεδιο!!! Και επισεις το MGM δεν ειναι στουδιο αλλα η ετερια παραγογεις...το στουδιο που εφτιαχνε το Tom & Jerry ειναι το Hanna-Barbera Studio αυτα απο εμενα... και μην μου θιμονετε


τι αρλούμπες πετάς και μας λες από πάνω αν ασχολούμαι με animaiton
η metro goldwyn mayer είναι μια θρυλική τεράστια εταιρία που σαφώς είχε και στούντιο animation

Metro-Goldwyn-Mayer cartoon studio - Wikipedia, the free encyclopedia

οι tom and jerry δεν είναι των hanna barbera studio
είσαι άνθρωπος εσύ να μου πεις εμένα αν ασχολούμαι με αυτά που λές;;;το hanna barbera studio το άνοιξαν όταν άρχισαν να κάνουν καρτούν τηλεόρασης αν και κάτα κάποιο τρόπο υπήρχε και πιο πριν σαν h-b enterprices
οι hanna barbera απλά ήταν σκηνοθέτες των tom and jerry από το 40-58
από το 60-62 ο deitch στην τότε τσεχοσλοβακία
από 63-67 ο θρύλος chuck jones
πολύ απλά το tom and jerry είναι καρτούν του mgm
οι flintstones,scooby doo,jetsons,huckleberry hound...είναι καρτούν των hanna barbera studio
δεν ασχολούμαι με animation και ασχολείσαι εσύ....

Edited by Chief_Chips, 06 August 2008 - 23:30.


#43 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 06 August 2008 - 23:47

Chief Chips απο την στιγμη που ανοιξες ενα poll Νομιζω σημαινει οτι θες και την γνωμη των υπολοιπων Users σωστα??? Αν ηθελες να κανεις παραθεση αποψεων μονος σου μπορουσες απλα να ειχες ανοιξει ενα thread Και να εγραφες αυτα τα οποια ηθελες ευθυς εξαρχης.... Δικαιωμα σου φυσικα ειναι να διαφωνεις αλλα μπορεις να το κανεις σε πιο ηπιους τονους. Στο κατω κατω και το παιδι που quotareis και ολοι οι υπολοιποι ποσταραμε με στοχο να ανοιξουμε μια συζητηση μαζι σου και στην ουσια σου δινουμε την προσοχη και τον χρονο μας. Με το να προσβαλλεις εναν μας προσβαλλεις ολους γιατι δειχνεις οτι στην ουσια δεν μας σεβεσαι. Ναι εχεις γνωσεις επανω στο θεμα animation δεν το αμφισβητω. Αν ομως τις παραθετεις με λιγοτερο εριστικο και προσβλητικο τονο θα μας βοηθησεις ολους να τις ακουσουμε ευκολοτερα.
Ειμαι απο τους χρηστες που πραγματικα ενδιαφερονται να μαθουν περισσοτερα πανω στο θεμα οποτε σε παρακαλω πολυ ως δημιουργος του thread φροντιζε να διευκολυνεις την συζητηση και οχι να την καταστρεφεις.... Στο κατω κατω "παιδι" σου ειναι το topic και πιστευω θες και εσυ να το δεις να αναπτυσσεται παραγωγικα.

#44 Hatake Kakashi

Hatake Kakashi

    Anime Professional

  • Members
  • 985 posts

Posted 06 August 2008 - 23:50

Δεν σου εβρισε και την μανα για να μιλησεις σε αυτο τον τονο
Το παιδι μπορει να μην εχει πολλες γνωσεις(οπως δεν εχω και εγω)και να εκανε λαθος αλλα σε καμια περιπτωση δεν επρεπε να μιλησεις με αυτο τον τροπο
Μας εχεις κουρασει παλικαρι

Επισημα σου παραδιδω το βραβειο του πιο σοφου ανθρωπου στον κοσμο
Spoiler:


#45 Chief_Chips

Chief_Chips

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 0 posts

Posted 06 August 2008 - 23:51

Chief Chips απο την στιγμη που ανοιξες ενα poll Νομιζω σημαινει οτι θες και την γνωμη των υπολοιπων Users σωστα??? Αν ηθελες να κανεις παραθεση αποψεων μονος σου μπορουσες απλα να ειχες ανοιξει ενα thread Και να εγραφες αυτα τα οποια ηθελες ευθυς εξαρχης.... Δικαιωμα σου φυσικα ειναι να διαφωνεις αλλα μπορεις να το κανεις σε πιο ηπιους τονους. Στο κατω κατω και το παιδι που quotareis και ολοι οι υπολοιποι ποσταραμε με στοχο να ανοιξουν μια συζητηση μαζι σου και στην ουσια σου δινουμε την προσοχη και τον χρονο μας. Με το να προσβαλλεις εναν μας προσβαλλεις ολους γιατι δειχνεις οτι στην ουσια δεν μας σεβεσαι. Ναι εχεις γνωσεις επανω στο θεμα animation δεν το αμφισβητω. Αν ομως τις παραθετεις με λιγοτερο εριστικο και προσβλητικο τονο θα μας βοηθησεις ολους να τις ακουσουμε ευκολοτερα.

με πρόσβαλε αν είδες
γι'αυτό και αναγκάστηκα να βγω στην αντεπίθεση
με έβγαλε πρώτα ανίδεο,είναι αντιφατικός(αν δεις σε προηγούμενο post ανέφερα nick park που κάνει clayanimation)και είπε και κάτι δικά του για να μου την πει υποτίθεται μόνο που όσα είπε είναι λάθος και του απάντησα με σαφέστατα επιχειρήματα

ps ένα επίθετο μου είναι σοφότερος των σοφοτέρων