Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Για όποιον ενδιαφέρεται (και βαριέται). . . μυθιστόρημα φαντασίας online


  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#1 Souzana

Souzana

    Starting...

  • Members
  • 0 posts

Posted 04 July 2008 - 13:56

Γεια σας! Είμαι καινούρια στο forum αλλά το παρακολουθώ την τελευταία εβδομάδα και έχω εντυπωσιαστεί από το ταλέντο αρκετών εδώ μέσα. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα anime γιατί είναι ρομαντικά, δυναμικά, και είναι το μοναδικό είδος κατά τη γνώμη μου όπου μπορούν να εκφραστούν έντονα συναισθήματα.:hahaha:

Μ΄ αυτό το post θα ήθελα να κάνω μία πρόταση. Έχω γράψει ένα μυθιστόρημα φαντασίας το οποίο δημοσιεύεται στο blog μου (ένα κεφάλαιο ανά εβδομάδα). Θα μου άρεσε πολύ να μπορούσα να το εικονογραφήσω κιόλας στο στιλ anime, αλλά όταν προσπάθησα το αποτέλεσμα ήταν μάλλον. . . λυπητερό. << Σκέφτηκα λοιπόν ν΄ απευθυνθώ σε κάποιους που γνωρίζουν το "άθλημα" καλύτερα από ΄μένα.

Οπότε, αν κάποιος/α βαριέται πάρα πολύ και δεν έχει απολύτως τίποτ΄ άλλο να κάνει :gotit: και του ρίξει μια ματιά, και αν η ιστορία μου του/της εμπνεύσει κάποιο σχέδιο, θα χαρώ πολύ αν μου το στείλει και θα δημοσιευτεί στο blog μαζί με το κείμενο, μαζί με όλα τα προσωπικά στοιχεία του/της εννοείται.
Θα αναρτηθούν όλα τα σχέδια χωρίς καμία απολύτως επιλογή.

Σημειώνω εδώ ότι δεν πρόκειται για επαγγελματική πρόταση, απλώς για μια ιδέα συνδυασμού δύο διαφορετικών χόμπι πάνω στο ίδιο θέμα.

Παρακάτω παραθέτω το url κι ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημα.

Ευχαριστώ τους administrators του forum για τη φιλοξενία αυτού του post.

"IΡΙΣ"


"Αντί γι΄απάντηση, η μάντισσα γέλασε μ΄ένα δυνατό κελαρυστό γέλιο.
˝Χα, χα, χα, χα! Ώστε λοιπόν τώρα κερδίσαμε την προσοχή σου, έτσι; Αυτό δεν είναι, μικρή μου, που καίει την καρδούλα σου; Ένα ζευγάρι όμορφα γκριζογάλανα μάτια!˝
Σα να ξυπνούσε ξαφνικά από ύπνωση, η Λίλλυ τράβηξε αμέσως το ασημί της πορτοφολάκι από τη ζώνη της. Γονάτισε μπροστά στην παράξενη γυναίκα, το άνοιξε και το άδειασε όλο μονομιάς. Δεκαπέντε χρυσά νομίσματα κύλησαν στο χώμα.
˝Να!˝ έκανε με φωνή που έτρεμε, νιώθοντας κιόλας τα μάτια της να υγραίνονται. ˝Να, πάρ’τα όλα, όλα όσα έχω πάνω μου! Κι έχω κι άλλα στο παλάτι, θα σου φέρω, θα σου δώσω όσα μου ζητήσεις! Μόνο πες μου, πού είναι; Τί ξέρεις για ΄κείνον, πού μπορώ να τον βρω; Πού βρίσκεται. . .;˝"

Ο Σον και η Λίλλυ είχαν συναντηθεί μόνο μία φορά. Ύστερα εκείνος εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος. Εκείνη θα ξεκινήσει να τον βρει δίχως να ξέρει τίποτ΄ άλλο εκτός από το μικρό του όνομα. Και θα οδηγηθεί στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής της.


#2 Lilia20

Lilia20

    Want a cookie? ^^

  • Members
  • 48 posts

Posted 26 October 2008 - 13:59

Επειδη ειμαι φαν των ιστοριων φαντασιας, πρεπει να σου πω οτι το αποσπασμα απ την ιστορια σου που γραφεις μου αρεσε παρα πολυ!!!!! :333
Προσπαθω κι εγω να γραψω κατι δικο μου αλλα με το ζορι μου βγαινει..! οχι οτι δεν εχω το στορυ, απλα δν μπορω να το πω με λογια...Περιεργο, ε? xpp
Anyway, ηθελα να σου πω οτι κι εγω ασκω το αθλημα της ζωγραφικης καλυτερα απο οτι το γραψιμο, και θα ηθελα να σε βοηθησω ^^ αν ισχυει ακομα η προταση σου βεβαια ;3
Απλα αν το επιθυμεις, αν μπορουσες να μου δωσεις λιγες λεπτομερεις για τους χαρακτηρες σου, ολα τα αλλα αστα πανω μου :ureshii:
:joyful:Yoshaaaa!! ;333

#3 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 26 October 2008 - 14:07

Κι εγώ γράφω μυθιστορήματα και σκιτσάρω αρκετά καλά αλλά δε μου βγαίνει το ανιμέ.
Το sff.gr το γνωρίζεις; Εκεί θα βρεις την Μέκκα των Ελλήνων ερασιτεχνών συγγραφέων.

#4 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 26 October 2008 - 14:18

γενικα φαινεται παρα πολυ καλο!
(και μεγαλο!)
οταν βρω χρονο θα κατσω να το διαβασω και πιθανοτατα θα ζωγραφισω κ κατι γιατι ενα κεφαλαιο διαβασα κ αρχισα αυτοματως τα σκιτσακια

ασε που επιδη illustrator θελω να γινω θα ειναι κ καλη εξασκηση :)

Posted Image


#5 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 30 October 2008 - 15:33

Μόλις διάβασα το 1ο κεφάλαιο. Κατ'αρχάς, να σου δώσω συγχαρητήρια για την ιστορία σου, γιατί είναι πραγματικά καλογραμμένη, ενδιαφέρουσα και με φαντασία. Τη λάτρεψα.

Η αλήθεια έιναι πως πάντα σκιτσάρω κάτι από τις ιστορίες που μ'ενδιαφέρουν, οπότε έχε με υπόψιν. :)

Posted Image


#6 Souzana

Souzana

    Starting...

  • Members
  • 0 posts

Posted 30 October 2008 - 18:32

Παιδιά τί να πω! Δεν περίμενα ότι θα το διάβαζε στ΄ αλήθεια κάποιος, χαχα! Ευχαριστώ πολύ, είμαι ενθουσιασμένη που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο! Όποιος θέλει μπορεί να μου στείλει ό,τι θέλει, θα τα αναρτήσω όλα! Με τιμάτε με την ανταπόκρισή σας!

roriconfan ναι το ξέρω το sff, δεν τολμώ να συγκριθώ μαζί τους, είναι πολύ πιο προχωρημένοι από ΄μένα στη συγγραφή... εγώ είμαι απλά μια ερασιτέχνιδα και μάλιστα αρχάρια!!

Lilia20 ευχαρίστως να σου δώσω λεπτομέρειες, είτε από ΄δω είτε μέσω email, όπως προτιμάς

Και πάλι ευχαριστώ και ανυπομονώ να δω ό,τι δημιουργήσετε!


#7 Dain

Dain

    Anime Fan

  • Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 30 October 2008 - 22:46

Souzana, επειδή τυχαίνει να είμαι μέλος (και admin) του sff και επειδή το ανέφερε ο roriconfan ήθελα να σου πω να μην κολλήσεις καθόλου να έρθεις ΚΑΙ στο sff. Οι περισσότεροι που γράφουμε εκεί είμαστε ερασιτέχνες, όχι επαγγελματίες (ό,τι και να σημαίνει αυτό) και τόσο φιλικοί όσο είναι και τα παιδιά εδώ στο anime.gr, το καλύτερο Ελληνικό φόρουμ για ανιμε/μανγκα! (όπως το sff είναι το καλύτερο, και μόνο, για ε.φ./φαντασία κλπ. Αν δεν πενέψεις το σπίτι σου...μπλα...μπλα... :P )
Διαβάζοντας το απόσπασμά σου, μπορώ να πω πως μ'άρεσε πάρα-πάρα πολύ και σίγουρα θα διαβάσω και τα υπόλοιπα στο blog σου. Λατρεύω τα μαγευτικά παραμύθια που συχνά τα προτιμώ από την πιο "epic" φαντασία, κυρίως για τη μαγεία που έχουν. Και το δικό σου έχει μαγεία/μαγευτικότητα άφθονη! (Ειδικά αν έχεις και καλές μάγισσες μέσα, είναι η καλύτερή μου!)

Μακάρι να βρεθεί κάποιος/α να το εικονογραφούσε, αν όχι σε μανγκα ακριβώς, τουλάχιστον σαν εικονογραφημένο όπως είναι τα διάφορα light novels βασισμένα σε ανιμε/μανγκα που βγαίνουν και στα Αγγλικά τα τελευταία χρόνια!

#8 Souzana

Souzana

    Starting...

  • Members
  • 0 posts

Posted 31 October 2008 - 00:18

Dain σ΄ ευχαριστώ πολύ, η αλήθεια είναι ότι έχω εγγραφεί στο sff και παρακολουθούσα αρκετά θέματα πριν λίγο καιρό (γιατί τώρα είμαι λίγο πιεσμένη επαγγελματικά και δεν έχω πολύ χρόνο) και το ξέρω ότι είναι όλοι φιλικοί, δεν εννοούσα αυτό... ίσα ίσα! Απλά επειδή είδα ότι οι περισσότεροι ξέρουν πάρα πολλά σχετικά με τη λογοτεχνία φαντασίας τα οποία εγώ δε γνωρίζω κι επειδή έχουν εκδόσει δικές τους δουλειές, κι επειδή διάβασα κάποια πράγματα που έχουν γράψει, είπα χμ... οκ... έχω ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μου για να μπορέσω να φτάσω σε αυτό το επίπεδο, αν τα καταφέρω ποτέ. :blingeye2:

Ναι, έχει και μία καλή μάγισσα μέσα!


#9 Dain

Dain

    Anime Fan

  • Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 31 October 2008 - 00:31

Heheheh. Και γω για διάφορα τέτοια αναρωτιέμαι ακόμα για τις δικές μου ιστορίες. (Και δεν έχει καμμία σχέση αν έχεις διαβάσει 1 βιβλίο φαντασίας ή 1000, όπως και στο παρόν φόρουμ δεν έχω δει να είχε ποτέ σημασία αν κάποιος έχει δει 1 άνιμε ή βλέπει όλη την "κολλεξιόν" κάθε σαιζόν).

Πάντως οι άνθρωποι που έχουν καλλιτεχνικές τάσεις, είτε στη συγγραφή είτε στο σχέδιο τείνουν είτε να υπερτιμούν, είτε να υποτιμούν τη δουλειά τους.
Διαβάζοντας λίγο περισσότερο από την ιστορία σου στο blog σου, νομίζω πως υποτιμάς το επίπεδο της δουλειάς σου (ειδικά σε σύγκριση με το επίσης ερασιτεχνικό κατά κύριο λόγο sff).
Όταν διαβάσω όλη την ιστορία σου (ολόκληρο βιβλίο κυριολεκτικά) θα σου γράψω, αν θέλεις βέβαια, την εντύπωσή μου, αλλά η ως τώρα εντύπωση είναι πάρα πολύ καλή!

#10 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 31 October 2008 - 00:54

Εγώ πάντα υπερτιμάω τα δικά μου διηγήματα. Τι τα γράφω αν δεν μου αρέσουν;
Και αφού είσαι ήδη μέλος και στο άλλο, γιατί δε το ποστάρεις κι εκεί το διήγημα; Φοβάσαι την κριτική; Πως θα βελτιωθείς δηλαδή, από μόνη σου; Καλή τύχη!
Άντε, ψήθηκα να διαβάσω κι εγώ λίγο. Να περιμένεις σχολιασμό για κάθε κεφάλαιο, ισάξιο κάποιου που περιμένει την καλύτερη ιστορία στο multiverse.

#11 Souzana

Souzana

    Starting...

  • Members
  • 0 posts

Posted 31 October 2008 - 01:22

Χαχα roriconfan δεν είπα ότι δε μου αρέσει, μου αρέσει πάρα πολύ! Απλώς αυτό δε σημαίνει ότι είναι και καλό λογοτεχνικά! Και την κριτική δεν τη φοβάμαι γιατί ξέρω ότι έχει αδυναμίες, δε φαντάζομαι ότι αξίζει και το νόμπελ! :hi:
Άσε που γράφτηκε πριν 6 χρόνια και τώρα γράφω εντελώς διαφορετικά.

Βασικά το έγραψα γιατί ήθελα να ζήσω ένα παραμύθι όπως το ήθελα εγώ, και γράφοντάς το ήταν σα να το ζούσα. Γι΄ αυτό και έχει μακροσκελείς περιγραφές, υπερβολικές λεπτομέρειες, διαλόγους που μπορεί να θυμίζουν σύγχρονο τρόπο ομιλίας, μερικά υπερβολικά σκληρά και βίαια κεφάλαια κλπ. Ήταν σα να ζούσα κάθε σκηνή και γι΄ αυτό και είναι και τεράστιο, γιατί δεν ήθελα να τελειώσει. Όμως άλλο αυτό κι άλλο να περιμένεις από τους άλλους να έχουν τη δικιά σου υπομονή για να το διαβάσουν κι εκείνοι!!!
Αν περιμένεις την καλύτερη ιστορία στο multiverse... εε.. εγώ να την κάνω σιγά σιγά, χιχιχι!!!

Χόμπι είναι, έτσι για να περνάει η ώρα. Δεν είμαι συγγραφέας, το ξαναλέω!

Δεν το ποστάρω στο sff γιατί είναι πολύ μεγάλο... δηλαδή δεν ξέρω αν γίνεται, γίνεται? Είναι πολλά κεφάλαια.

Dain η γνώμη σου θα ήταν πολύτιμη, αλλά φοβάμαι ότι θα δυσκολευτείς ακριβώς λόγω μεγέθους.



#12 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 31 October 2008 - 01:37

Οκ, διάβασα σχετικά γρήγορα τα τρία πρώτα κεφάλαια. Εντυπώσεις...

Spoiler:


#13 denCorg

denCorg

    Anime Fan

  • Members
  • 211 posts

Posted 31 October 2008 - 02:06

Εχμμ..πρώτα απ όλα συγχαρητήρια Souzana ! Το πόνημα σου με έχει συνεπάρει μπορώ να πω! Σαν απλός αναγνώστης έχω ζήσει μερικές από τις σκηνές πολύ έντονα. Δε φανταζόμουν οτι θα κολλήσω κιόλας - ίσως επειδή δεν εχει τύχει να διαβάσω κάτι αντίστοιχο... Τολμώ να πω οτι έγινα fan των περιπετειών του Σον και της Λίλλυ. Εχω διαβάσει περι τα 20 κεφάλαια και συνεχίζω. Σου εύχομαι πραγματικά να το δεις τυπομένο κάποτε. Συγκίνηση,χαρα,φιλία,θλίψη και δυστυχία εναλλάσονται πολύ ωραία μέσα απο όμορφες εικόνες.
Με εκτίμηση και θαυμασμό,
Διονύσης
Go figure...
Posted Image

#14 Dain

Dain

    Anime Fan

  • Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 31 October 2008 - 02:17

roriconfan said:

Εγώ πάντα υπερτιμάω τα δικά μου διηγήματα. Τι τα γράφω αν δεν μου αρέσουν;


Δεν είπε κανείς να μη σ'αρέσουν, και το "υπερτιμώ αυτό που γράφω" δεν είναι ταυτολογία του "μ΄αρέσει αυτό που γράφω".

Souzana said:

Dain η γνώμη σου θα ήταν πολύτιμη, αλλά φοβάμαι ότι θα δυσκολευτείς ακριβώς λόγω μεγέθους.


Δεν θα δυσκολευτώ καθόλου! Όταν μ'αρέσει κάτι, όσο πιο μεγάλο και λεπτομερές είναι τόσο το καλύτερο. Γι'αυτό προτιμάω και τις μεγάλες σειρές ανιμε/manga/comics/βιβλίων. Συνήθως. :D

#15 Souzana

Souzana

    Starting...

  • Members
  • 0 posts

Posted 01 November 2008 - 09:26

roriconfan σ ΄ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, θα προσπαθήσω να το φτιάξω λίγο, όντως φαίνεται τεράστιο. Thanks!
Kαλέ μην κουράζεσαι, δεν είμαι καμιά σαδίστρια να βασανίζω κόσμο χαχαχαχα! :D

Διονύση ευχαριστώ. Τυπωμένο δύσκολο, είναι πολύ μεγάλο για κάτι τέτοιο. Ελπίζω να σου αρέσει ως το τέλος.

Dain οκ περιμένω τότε! :)