Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * * 1 Ψήφοι

Legend of Galactic Heroes


  • Please log in to reply
209 replies to this topic

#136 Strange Loop

Strange Loop

    Fabulous Boy

  • Members
  • 595 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Ιανουάριος 2011 - 14:52

Bασικά δεν σας πρόλαβα (ευχαριστώ για τις απαντήσεις ) και είδα τα 2 πρώτα επεισόδια.

Μ άρεσαν πολύ μπορώ να πω. Και αν γίνεται καλύτερο με τα επεισόδια, τότε βρήκα αλλή μια ακόμα αγαπημένη σειρα ( είμαι sucker για space σαπουνι οπότε θα την εκτιμήσω δεόντως).

#137 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάρτιος 2011 - 00:06

Βασικα το καλο με την σειρα ειναι πως δεν εχει και καλα cool σκηνες γεματες cliche.Eιναι ιδιαιτερα ρεαλιστικη(οσο μπορει να'ναι μια σειρα με διστημικο πολεμο)και θυμιζει λιγο ανθρωπινη ιστορια.Recomended!!!!

sc5bab.jpg


#138 Labrokratis

Labrokratis

    Anime / Asia Party Organizer

  • Members
  • 637 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Απρίλιος 2011 - 20:18

Και για να εμπλουτίσω λίγο την παλαιότερη απάντηση μου στο ερώτημα: "Μετά από το The Legend of Galactic Heroes τι;", μπορώ πλέον να προτείνω το Fang of the Sun Dougram (που μπορείτε να βρείτε συζήτηση εδώ: http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=9823.

Δεν είναι Legend of Galactic Heroes σε καμιά περίπτωση, αλλά είναι κατά την γνώμη μου ότι πιο κοντινό του υπάρχει σε anime.

#139 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

    Dark Lord of the Sith

  • Members
  • 318 Δημοσιεύσεις:
  • LocationKamatero, Athens

Καταχωρήθηκε 08 Απρίλιος 2011 - 13:55

Ακόμα παρεμφερή με το τρισμέγιστο LOGH είναι τα: Seven Cities Story: Arctic Front (κρίμα που είναι μόνο 2 επεισόδια), Rose of Versailles (η αριστοκρατία της αυτοκρατορίας είναι ένα και το αυτό με την Γαλλική του 18ου αιώνα συν τις πολιτικές ίντριγκες κτλ.) και Tytania (αν και ημιτελές και αρκετά κατώτερο τον προαναφερομένων αξίζει μια θέαση).
Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#140 sumiregusa

sumiregusa

    Anime Amateur

  • Members
  • 80 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Απρίλιος 2011 - 19:05

οντωs το nanatoshi monogatari κοβεται πανω στο καλυτερο.
Το tytania δεν εχει τελειωσει καν στις νουβελες οπότε παιζεται ξανα το ιδιο ατυπο δραμα όπως και με το arslan senki, οπως εχω ξαναδηλώσει, μακαρι όλες οι σειρες βασισμενες σε βιβλια του Tanaka να αντιμετωπιζονταν σαν το LOGH αλλα αυτο δε φαινεται πραγματοποιησιμο.
Το αισιο είναι ότι σε λιγες μέρες κυκλοφορει η μεταφραση του πρώτου soryouden.

#141 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2011 - 09:03

Ευχάριστα νέα, όλο το logh, μετά από τόσα χρόνια, κυκλοφορεί επιτέλους πλέον ολόκληρο με revised subs από CA και σε πολύ καλά dvdrips. :)

Θα το βρείτε εύκολα και στο bakabt.

Άντε με το καλό να τελειώσει και από anime.awmn. :)

Σημείωση:
Παρότι κυκλοφορούν και κάποια blurayrips στο νετ, οι CA που κάναν κάποιες συγκρίσεις είπαν πως δεν έχουν τπτ παραπάνω να προσφέρουν απ΄τα dvdrips.

PS : Δεν το γλιτώνω το rewatch απ' ότι φαίνεται. Ευκαιρία.. xD

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#142 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

    Dark Lord of the Sith

  • Members
  • 318 Δημοσιεύσεις:
  • LocationKamatero, Athens

Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2011 - 15:01

Ευχάριστα νέα, όλο το logh, μετά από τόσα χρόνια, κυκλοφορεί επιτέλους πλέον ολόκληρο με revised subs από CA και σε πολύ καλά dvdrips. :)

Θα το βρείτε εύκολα και στο bakabt.

Άντε με το καλό να τελειώσει και από anime.awmn. :)

Σημείωση:
Παρότι κυκλοφορούν και κάποια blurayrips στο νετ, οι CA που κάναν κάποιες συγκρίσεις είπαν πως δεν έχουν τπτ παραπάνω να προσφέρουν απ΄τα dvdrips.

PS : Δεν το γλιτώνω το rewatch απ' ότι φαίνεται. Ευκαιρία.. xD


Εγώ το έκανα re-watch φίλε Radagast με την φίλη μου κι ένας ακόμη fan του LOGH είναι πραγματικότητα! Πολύ καλή η δουλειά του Heibi των Central Anime ο οποίος έχει βγάλει ακόμα τα Yamato 1 & 2 και το Touch σε νέες version ενώ αυτή την στιγμή ασχολείται με το Orguss. Εντελώς πληροφοριακά...:8):
Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#143 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Σεπτέμβριος 2011 - 18:52

Σίγουρα είναι από τις πιο σοβαρές anime σειρές. Καρκίνοι όπως moe ή ό,τι άλλο απαίσιο περιλαμβάνει η otaku culture λείπουν εντελώς. Όμως, τέλειο δεν είναι. Έχω δει μέχρι το 28 και αποφάσισα να το παρατήσω. Εξηγούμαι.

Ξεκίνησα από το Overture. Ωραίο animation, σφιχτή ιστορία. Δεν έλειπαν κάποια μέτρια στοιχεία, που αφορούσαν κυρίως τον ξανθό φίλο του Yang, αλλά σαν σύνολο μου άρεσε τόσο που το βαθμολόγησα με 8 στο anidb και μου άνοιξε την όρεξη για τη σειρά.
Η όρεξη μου συνεχίστηκε μέχρι το εικοστό επεισόδιο, έβλεπα τέσσερα επεισόδια την ημέρα ώσπου να φτάσω εκεί χωρίς να βαριέμαι. Όμως, αδυναμίες είχαν ήδη αρχίσει να φαίνονται από νωρίς. Από το 20 και μετά, το ενδιαφέρον μου πέταξε και άρχισα να το βλέπω σαν αγγαρεία.

Κάποιες από τις ενστάσεις μου. Περιέχονται μικρά spoilers.
Spoiler:
Ίσως όλα αυτά να μην είναι τόσο σημαντικά για κάποιους, και πιθανώς να μην ήταν και για μένα αν δε διάβαζα εδώ και παντού ότι πρόκειται για την άψογη σειρά. Ακόμα και μικρά μειονεκτήματα, μπορεί με αυτόν τον τρόπο να με ενόχλησαν περισσότερο λογώ των προσδοκιών.

Εννοείται ότι υπήρξαν στιγμές που μου άρεσαν πολύ, όπως κάποιοι χειρισμοί του Yang και τα σχέδια του Oberstein. Αλλά έφτασα στο 1/4 της σειράς και μου μοιάζουν λίγες για τόσα επεισόδια, όσο ωραίες και να ήταν.

Δεν αποκλείω να το δω στο μέλλον, αλλά προς το παρόν δε θα πιέσω τον εαυτό μου.

#144 Pirate Luffy

Pirate Luffy

    Mein König

  • Members
  • 331 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Οκτώβριος 2011 - 18:58

Ολοκλήρωσα τα My Conquest is the sea of stars και Overture to a new war. Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν αμφότερες οι ταινίες.
Λάτρεψα αρχικά το σχέδιο(γενικά μα και ειδικά σε character design), μ' άρεσαν τα χρώματά, μ' άρεσαν μέχρι και τα ρούχα. Στον ίσως αδιάφορο, σίγουρα προσωπικό τομέα της αισθητικής και εικαστικής αρτιότητας παίρνει πάρα πολύ καλό βαθμό. Χάρμα ιδέσθαι.
Συνεχίζοντας στα του τεχνικού τομέα να αναφέρω βεβαίως την ακουστική προσφορά των ταινιών. Απλά μεγαλεπήβολη! Διαχρονική η κλασική μουσική(σύμφωνα με γνώμη μουσικού ορθώς είναι κλασική ωστόσο δεν πρέπει να ονομάζεται έτσι... δεν μπορώ να εκφράσω εξ ιδίων άποψη ελέω άγνοιας). Φυσικό είναι να έχω ακούσει κάποια κομμάτια αλλά ανεβάζουν τρομερά τον αντίκτυπο των σκηνών. Αξιόλογη χρήση της μουσικής γίνεται και σε πιο ήπιων τόνων φάσεις όπου οι ήρωες απολαμβάνουν ήρεμες, καθημερινές στιγμές μακριά από το αχανές διάστημα. Παίρνουν κάτι παραπάνω αυτές οι ήσυχες στιγμές παραμένοντας ταυτόχρονα οικείες σε εμάς που δεν... πολεμάμε στους διαγαλαξιακούς αιθέρες. Είναι αλήθεια ότι δεν περίμενα τέτοιες ήπιες φάσεις στο έργο, μάλλον τις περίμενε λιγότερο αισθητές.
Υπάρχει τω όντι και το σενάριο. Προφανώς δεν μπορώ να γράψω πολλά. Λίγα πράγματά για την ιστορία των δύο ταινιών και για την προδιάθεση, την οποίαν εδημιούργησαν όσον αφορά τη σειρά των εκατό δέκα επεισοδίων. Θετικό πρόσημο φαίνεται να παίρνει γενικά η ιστορία που ξετυλίγεται. Αναφέρω ενδεικτικά τις στρατηγικές, που ακολουθούν οι εξαιρετικά ενδιαφέροντες, ως φαίνονται, Ράινχαρντ και Γιαν, καθώς επίσης τους αξιομνημόνευτους διαλόγους(ενίοτε φαντάζουν επιτηδευμένοι αλλά ενδέχεται να μην έχω μπει σε έναν μεστό ρυθμό για να καταλαβαίνω καλύτερα τους χαρακτήρες και τον τρόπο, μέσα από τον οποίον αυτοί αλληλεπιδρούν μεταξύ τους).
Στο συντακτικά και εννοιολογικά ''βαρύ'' εργόχειρο που έπλεξα για το Legend of Galactic Heroes οφείλω ορθώς να αναφέρω το αρνητικόν των δύο πρώτων επεισοδίων. Τα παρακολούθησα με χρονικές ακροβασίες, τα είδα περιληπτικά και φάνηκαν πράγματι να είναι απότομα. Ελπίζω και αναμένω τα επόμενα επεισόδια να είναι γενικώς καλύτερα.
Χαιρετώ άπαντες. Καλή μου θέαση(και ακρόαση φυσικά με Symphony of the New World από Dvorak).

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Pirate Luffy: 20 Οκτώβριος 2011 - 19:01
Λεκτική Παράλειψις

Δημοσιευμένη  εικόνα

#145 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

    Dark Lord of the Sith

  • Members
  • 318 Δημοσιεύσεις:
  • LocationKamatero, Athens

Καταχωρήθηκε 15 Νοέμβριος 2011 - 15:34

Legend of the Galactic Heroes [Bluray x264 720p 10bit AAC]!!!!!!!:blingeye2:

Ναι καλά είδατε! Στο BakaBT, σε λίγες ώρες θα μπορείτε να το προμηθευτείτε! Υπότιτλοι από Central Anime και ανάλυση 960x720. ΟΛΕ!!!! :joyful:
Δεν προτείνεται σε όσους βλέπουν Pokemon, Digimon, One Piece, Yu-Gi-Oh! κτλ. κτλ. Ας συνεχίσουν να βλέπουν αυτού το είδος anime, σεβαστό είναι εξάλλου κι ας μην δοκιμάσουν να δουν αυτό το "δύσπεπτο" έπος. Όταν μεγαλώσουν λίγο, ας του δώσουν ξανά μια ευκαιρία...

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#146 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3.599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Νοέμβριος 2011 - 19:33

:yellowcard: Μην πετάς τίτλους τύπου one piece έτσι, και απολυτοποιείς καταστάσεις.

Όσο για την σειρά θα γράψω όταν την τελειώσω.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#147 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Νοέμβριος 2011 - 21:58

To One Piece είναι 100000000000000000 φορές πιο διασκεδαστικό μόνο.

#148 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3.599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Νοέμβριος 2011 - 22:11

Στα πρώτα 3 επεισόδια που χω δει, οι μάχες των διαστημόπλοιων είναι σαν να βλέπεις στρατηγικές τύπου μάχης του μαραθώνα ξέρω γω. Περίμενα κάτι πιο πρωτότυπο και πολύπλοκο από μια "υποθετικά" σούπερ λογοτεχνική διαστημική sci fi ιστορία.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#149 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Νοέμβριος 2011 - 15:17

Guys μην βγαζετε συμπερασματα απο τοσο νωρις.Τα εχουμε ξαναπει τα πρωτα 3 επεισοδια δεν ειναι καλοφτιαγμενα.Δειτε τις ταινιες αντι για αυτα.Οσο για πολυπλοκοτητα και πρωτοτυπια εχει μπολικη πιο μετα.

Τωρα πως εγινε και συγκρινονται One piece και Logh δεν ξερω αλλα ειναι αλλο ειδος το καθενα, και τα δυο κορυφαια στον χωρο τους.Μην γινομαστε απολυτοι.

sc5bab.jpg


#150 Labrokratis

Labrokratis

    Anime / Asia Party Organizer

  • Members
  • 637 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Νοέμβριος 2011 - 16:55

To One Piece / Fairy Tail απευθύνονται σε κοινό από 12 ετών έως 21. Μπορείς να τα δεις βέβαια και μεγαλύτερος άνετα, καθότι ψυχαγωγούν μια συγκεκριμένη κατηγορία φίλων των anime.

Το Legend of Galactic Heroes απευθύνεται σε κοινό 21 ετών + με πολιτική σκέψη. Δεν θέλει ούτε να διασκεδάσει, ούτε να εντυπωσιάσει. Σε κάνει να σκέφτεσαι.

Το να συγκρίνεις LoGH με One Piece είναι τελείως άτοπο. Όσο το να συγκρίνεις το γράμμα Α με το γράμμα Ω.