Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Διδασκαλία θρησκευτικών στην 1,2-βάθμια εκπαίδευση


  • Please log in to reply
387 replies to this topic

Poll: Πότε πρέπει να ξεκινάει η θρησκευτική διαπαιδαγώγηση στα πλαίσια του σχολείου; (137 member(s) have cast votes)

Πότε πρέπει να ξεκινάει η θρησκευτική διαπαιδαγώγηση στα πλαίσια του σχολείου;

  1. Στις πρωτες τρεις ταξεις του δημοτικου (21 votes [15.33%] - View)

    Percentage of vote: 15.33%

  2. Στις τρεις τελευταιες ταξεις του δημοτικου (16 votes [11.68%] - View)

    Percentage of vote: 11.68%

  3. Στο γυμνασιο (14 votes [10.22%] - View)

    Percentage of vote: 10.22%

  4. Στο λυκειο (13 votes [9.49%] - View)

    Percentage of vote: 9.49%

  5. Να μην υφισταται τετοια διαπαιδαγωγηση στο σχολικο περιβαλλον (73 votes [53.28%] - View)

    Percentage of vote: 53.28%

Vote Guests cannot vote

#1 psofia

psofia

    Retired troll

  • Members
  • 395 posts

Posted 12 June 2008 - 19:07

Εμείς αύριο γράφουμε Θρησκευτικά... και απλά σας παραθέτω μια φράση του βιβλίου:

"Η ανυπαρξία αποδείξεων για την ύπαρξη του Θεού δεν αποτελεί απόδειξη της ανυπαρξίας του."


:hahaha:

#2 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

    Just do it!

  • Members
  • 774 posts

Posted 12 June 2008 - 19:16

Αλλα ουτε και αποδειξη της υπαρξης του... Αυτοακυρωνονται οι ατιμουτσικοι. :P

#3 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 12 June 2008 - 21:29

Εμείς αύριο γράφουμε Θρησκευτικά... και απλά σας παραθέτω μια φράση του βιβλίου:

"Η ανυπαρξία αποδείξεων για την ύπαρξη του Θεού δεν αποτελεί απόδειξη της ανυπαρξίας του."


:hahaha:


LOL!!! Το τι πάνε και γράφουνε για να μας πείσουν δε λέγεται! Αυτό το μάθημα έχει σκοπό να μας κάνει πλύση εγκεφάλου! :borednn9:

15fkk04.jpg


#4 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2,573 posts

Posted 12 June 2008 - 21:41

LOL!!! Το τι πάνε και γράφουνε για να μας πείσουν δε λέγεται! Αυτό το μάθημα έχει σκοπό να μας κάνει πλύση εγκεφάλου! :borednn9:


Μακράν το χειρότερο μάθημα.Και είναι και το μόνο που έχω γράψει κάτω από τη βάση σε διαγώνισμα:terror2:(Στη πρώτη γυμνασίου συνέβη αλλά έφταιγε το ότι η καθηγήτρια ήταν ηλίθια.Ο μεγαλύτερος βαθμός από όλα τα τμήματα ήταν 15.Ευτυχώς στα μέσα της χρονιάς πήρε σύνταξη:byejg9: και με τη καινούρια έγραφα κλασικά 19-20αρια:sleepy:)Πάντως γενικά το ότι πρέπει να γράφεις αυτά που λέει το βιβλίο ακόμα και αν δε συμφωνείς επειδή απλά αυτά είναι τα ''σωστά'' απλά κάνει το μάθημα ΓΤΠ.

Posted Image


#5 Zauk-Lain-

Zauk-Lain-

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 734 posts

Posted 12 June 2008 - 21:47

Σημερα 20 Βιολογια..Αυριο αλο ενα 20 στα Αγγλικα..ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΕΛΟΣ ΜΑΓΚΕΣ...ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ....( και του χρονου ξανα πανελληνιες χεεχεχεχ)
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:

#6 Ephialtes

Ephialtes

    Ashigaru

  • Members
  • 570 posts

Posted 12 June 2008 - 22:40

Kαι εγω αυριο τελειωνω με Γεωμετρια, με εναν αξιοπρεπες βαθμο ελπιζω:wis:

Posted ImagePosted Image


#7 aboumonkey

aboumonkey

    I love monkeys

  • Members
  • 1,385 posts

Posted 13 June 2008 - 09:27

Σήμερα Βιολογία.Αδιάβαστος αλλά δεν έγραψα ένα 18 τουλάχιστον? το έγραψα.

Μακράν το χειρότερο μάθημα.Και είναι και το μόνο που έχω γράψει κάτω από τη βάση σε διαγώνισμαPosted Image(Στη πρώτη γυμνασίου συνέβη αλλά έφταιγε το ότι η καθηγήτρια ήταν ηλίθια.Ο μεγαλύτερος βαθμός από όλα τα τμήματα ήταν 15.Ευτυχώς στα μέσα της χρονιάς πήρε σύνταξηPosted Image και με τη καινούρια έγραφα κλασικά 19-20αριαPosted Image)Πάντως γενικά το ότι πρέπει να γράφεις αυτά που λέει το βιβλίο ακόμα και αν δε συμφωνείς επειδή απλά αυτά είναι τα ''σωστά'' απλά κάνει το μάθημα ΓΤΠ.

Ντρέπομαι που δεν είχα τα κότσια να γράψω δεν πιστεύω αυτές τις **** και να δώσω λευκή κόλλα.

#8 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 13 June 2008 - 09:55

Ντρέπομαι που δεν είχα τα κότσια να γράψω δεν πιστεύω αυτές τις **** και να δώσω λευκή κόλλα.


Ε, καλά, του χρόνου δήλωσε άθεος και πάρε απαλλαγή. :drink:

15fkk04.jpg


#9 psofia

psofia

    Retired troll

  • Members
  • 395 posts

Posted 13 June 2008 - 10:06

Αυτό μόνο στους Schooligans γίνεται! :hahaha:
Τελευταία μέρα ποιος κάθεται να γράψει έκθεση μες στη ζέστη...:emptyonexg1:

#10 Matsu

Matsu

    Certified Dorama Queen

  • Members
  • 754 posts

Posted 13 June 2008 - 10:20

Ε, καλά, του χρόνου δήλωσε άθεος και πάρε απαλλαγή. :drink:

Δεν γινεται να δηλωσεις αθεος οταν εισαι καταχωρημενος και βαφτισμενος Χριστιανος Ορθοδοξος..και για να αλλαξεις θρησκευμα πρεπει να εχεις κλεισει τα 18 και να εχεις περασει κατηχηση...κατα τ'αλλα, ενα μαθημα ειναι, γραφεις οτι σου ζητανε, και ελειξε το θεμα..τι σημασια εχει αν πιστευεις ή οχι, ή αν ειναι σωστα αυτα που γραφονται στο βιβλιο ή οχι...
Και στην ιστορια υπαρχουν γεγονοτα που θα μπορουσες να πιστευεις οτι δεν ειναι σωστα, ή οτι αλλιως θα επρεπε να εχουν γινει, αλλα εσυ στο διαγωνισμα γραφεις τα γεγονοτα, και οχι την προσωπικη σου αποψη..μην ξεχνατε οτι με το υπαρχον συστημα, αν γραψεις αποψη εισαι καταδικασμενος...καλυτερα να μενεις σ'αυτα που γραφει το βιβλιο, και να μην παρεκλινεις..
ετσι δεν ειχαν καψει την πρωτη χρονια που εδινε πανελληνιες με το καινουριο συστημα στην εκθεση?θεμα "Πιστευετε οτι το εκπαιδευτικο συστημα της Ελλαδας ειναι αποτελεσματικο?Ποια τα πλεονεκτηματα και ποια τα μειονεκτηματα? Τι αλλαγες πιστευετε οτι θα επρεπε να γινουν?" Καπως ετσι ηταν το θεμα, δικοπο μαχαιρι...αν επεφτες σε καθηγητη που δε συμφωνουσε με την αποψη σου περι του εκπαιδευτικου συστηματος, θα σε εκαιγε...και για μερικα ατομα η εκθεση ηταν καταλυτικο μαθημα..
Κατα τ'αλλα παιδακια, τι να πω..μακαρι ολα σας τα προβληματα απο δω και στο εξης να εχουν μονο την βαρυτητα των μαθηματων και να μην ειναι σοβαροτερα..γιατι θα βγειτε καποια στιγμη εξω και θα πειτε "τι ωραια που ηταν οταν εμενα μεταξεταστεος και διαβαζα το καλοκαιρι..."
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm


#11 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 13 June 2008 - 14:53

Nα μην παρακολουθήσει κάποιος τα θρησκευτικά γίνεται .
Εγώ όλη μου τη ζωή έπαιρνα απαλλαγή .Το μόνο που χρειάζεται είναι μια δήλωση από τους γονείς ,σύμφωνα με την οποία δεν θέλουν τα παιδί τους να υποστεί καμία μορφή θρησκευτικής κατήχησης .Οι γονείς μου ήταν (και είναι) άθρησκοι (ούτε ορθόδοξοι όυτε , καθολικοί ,όυτε τίποτα ) και είχαν δηλώσει πως δεν επιθυμούσαν να παρακολουθώ το μάθημα των θρησκευτικών γιατί δεν συμβάδιζε με τις δικές τους πεποιθήσεις .Πίστευαν πως όταν μεγαλώσω και αποκτήσω ορθή κρίση θα μπορούσα να επιλέξω τι με αντιπροσωπεύει και ότι δεν χρειαζόταν κάποιος να με πείσει ότι οι ιδέες της θρησκείας του ήταν ορθές . Ετσι πήρα απαλλαγή από το μάθημα και δεν χρειάστηκε ποτέ ούτε να το δώσω ούτε να αποδείξω σε κανέναν ότι ο Θεός είναι ομούσιος όυτε τίποτα .Βέβαια ήμουν δακτυλοδεικτούμενος από όλο το σχολείο (αυτός που δεν πιστεύει ,έτσι με αποκαλούσαν) και στις ενημερώσεις γονέων υπήρχαν καθηγητές-τριες που με κοιτούσαν υποτιμητικά αλλά δεν μετανιώνω .Το κακό είναι πως λίγοι γονείς τολμούν αυτό που τόλμησαν οι δικοί μου λόγω πολλών και διαφόρων λόγων . μερικοί φοβούνται τι θα πει΄ο κόσμος ,άλλοι φοβούνται την αντίδραση του σχολείου κλπ. Οπως και να έχει ,το γεγονός ότι δεν παράκολούθησα τα θρησκευτικά μόνο καλό έκανε στη ζωή μου .

Και αν θέλετε τη γνώμη μου ,με ποιό δικαίωμα διδάσκεται "η επίσημη θρησκεία του κράτους" στα σχολεία;Ποιός καθορίζει ποιά είναι η επίσημη θρησκεία ; Και στην τελική γιατί να υπάρχει επίσημη θρησκεία ; Δεν είμαι ελεύθερος να αποφασίσω μόνος μου τι με αντιπροσωπέυει ; Πρέπει να μου το υποδείξουν μέσω της σχολικής αγωγής τρίτοι ; Κανονικά το μάθημα θρησκευτικά πρέπει να καταργηθεί από τα σχολεία αλλά αυτό έιναι μεγάλο θέμα .

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.


#12 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2,573 posts

Posted 13 June 2008 - 14:59

Τα μόνα θρησκευτικά που άξιζαν ήταν ή της 2ας ή της 3ης λυκείου(νομίζω το πρώτο) τα οποία μιλούσαν για όλες τις θρησκείες και ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα.Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι:puke:

Posted Image


#13 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 13 June 2008 - 15:04

Aπό αρκετά πίσω, αλλά δεν άντεξα...

Παιδιά, του χρόνου πάω Λύκειο και με όλα αυτά που ακούω έχω φρίξει... Έχω φτάσει ως εδώ με μέσο όρο 18.5 και 1-2 ώρες διάβασμα τη μέρα, και τώρα μου λένε ότι στο Λύκειο πρέπει να διαβάζω 4 και πρέπει να γίνω και παπαγάλος... Να πάω ν'αυτοκτονήσω από τώρα μήπως?:deadga6:


Συγγνώμη... τεσσερεις ώρες διάβασμα τη μέρα είναι πολυ;;;:oo: Εδώ διάβαζα 5-6 και δε προλάβαινα!! Είχα κι αυτό το φροντιστήριο που μου πρόσθετε ώρες... ΚΑΙ για το Σαβ/κο, γιατί γράφαμε τις Κυριακές διαγωνίσματα.

Θρησκευτικά έκανα το παπαγαλάκι κι έγραφα. Απλά και όμορφα. Η εκδίκηση ήταν μέσα στην τάξη, όπου έπρηζα την καθηγήτρια με ερωτήσεις, αμφιβολίες... Άχτι με είχε, αλλά δε μπορούσε να κάνει τίποτα, τα έγραφα όλα τέλεια. Χι, χι...

Posted Image


#14 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 13 June 2008 - 15:07

Nα μην παρακολουθήσει κάποιος τα θρησκευτικά γίνεται .
Εγώ όλη μου τη ζωή έπαιρνα απαλλαγή .Το μόνο που χρειάζεται είναι μια δήλωση από τους γονείς ,σύμφωνα με την οποία δεν θέλουν τα παιδί τους να υποστεί καμία μορφή θρησκευτικής κατήχησης .Οι γονείς μου ήταν (και είναι) άθρησκοι (ούτε ορθόδοξοι όυτε , καθολικοί ,όυτε τίποτα ) και είχαν δηλώσει πως δεν επιθυμούσαν να παρακολουθώ το μάθημα των θρησκευτικών γιατί δεν συμβάδιζε με τις δικές τους πεποιθήσεις .Πίστευαν πως όταν μεγαλώσω και αποκτήσω ορθή κρίση θα μπορούσα να επιλέξω τι με αντιπροσωπεύει και ότι δεν χρειαζόταν κάποιος να με πείσει ότι οι ιδέες της θρησκείας του ήταν ορθές . Ετσι πήρα απαλλαγή από το μάθημα και δεν χρειάστηκε ποτέ ούτε να το δώσω ούτε να αποδείξω σε κανέναν ότι ο Θεός είναι ομούσιος όυτε τίποτα .Βέβαια ήμουν δακτυλοδεικτούμενος από όλο το σχολείο (αυτός που δεν πιστεύει ,έτσι με αποκαλούσαν) και στις ενημερώσεις γονέων υπήρχαν καθηγητές-τριες που με κοιτούσαν υποτιμητικά αλλά δεν μετανιώνω .Το κακό είναι πως λίγοι γονείς τολμούν αυτό που τόλμησαν οι δικοί μου λόγω πολλών και διαφόρων λόγων . μερικοί φοβούνται τι θα πει΄ο κόσμος ,άλλοι φοβούνται την αντίδραση του σχολείου κλπ. Οπως και να έχει ,το γεγονός ότι δεν παράκολούθησα τα θρησκευτικά μόνο καλό έκανε στη ζωή μου .

Και αν θέλετε τη γνώμη μου ,με ποιό δικαίωμα διδάσκεται "η επίσημη θρησκεία του κράτους" στα σχολεία;Ποιός καθορίζει ποιά είναι η επίσημη θρησκεία ; Και στην τελική γιατί να υπάρχει επίσημη θρησκεία ; Δεν είμαι ελεύθερος να αποφασίσω μόνος μου τι με αντιπροσωπέυει ; Πρέπει να μου το υποδείξουν μέσω της σχολικής αγωγής τρίτοι ; Κανονικά το μάθημα θρησκευτικά πρέπει να καταργηθεί από τα σχολεία αλλά αυτό έιναι μεγάλο θέμα .


+1.000.000

Συμφωνώ και επαυξάνω! Μακάρι να ήταν όλοι οι γονείς σαν τους δικούς σου. :riiight:

Και στην ιστορια υπαρχουν γεγονοτα που θα μπορουσες να πιστευεις οτι δεν ειναι σωστα, ή οτι αλλιως θα επρεπε να εχουν γινει, αλλα εσυ στο διαγωνισμα γραφεις τα γεγονοτα, και οχι την προσωπικη σου αποψη..μην ξεχνατε οτι με το υπαρχον συστημα, αν γραψεις αποψη εισαι καταδικασμενος...καλυτερα να μενεις σ'αυτα που γραφει το βιβλιο, και να μην παρεκλινεις..


Ναι, αλλά στην ιστορία έχεις να κάνεις με γεγονότα και όχι με ιδεολογία, άρα είναι και πολύ πιο αντικειμενικό σαν μάθημα και μπορείς να το δεις από πολλές διαφορετικές πλευρές. Ειδικά στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο που δεν κάνουμε μόνο Ελληνική ιστορία. Συνήθως το βιβλίο σου έχει μόνο τα αδιάσειστα στοιχεία και σου παρουσιάζει τις διάφορες απόψεις από ιστορικές πηγές που εκφράζουν αυτόν που τις έγραψε και όχι το συγγραφέα του βιβλίου. Ενώ στα θρησκευτικά όλα παρουσιάζονται με τελείως υποκειμενικό τρόπο, ξοδεύουν περισσότερες γραμμές προσπαθώντας να σε πείσουν για κάποια άποψη από ότι στο αντικείμενο του μαθήματος, δικαιολογούν κάθε δικό τους στραβό και κατακρίνουν άμεσα ή έμμεσα όλους τους άλλους, μέχρι που καταντάει αηδία το όλο θέμα. :puke:

15fkk04.jpg


#15 Matsu

Matsu

    Certified Dorama Queen

  • Members
  • 754 posts

Posted 13 June 2008 - 15:22

Ναι, αλλά στην ιστορία έχεις να κάνεις με γεγονότα και όχι με ιδεολογία, άρα είναι και πολύ πιο αντικειμενικό σαν μάθημα και μπορείς να το δεις από πολλές διαφορετικές πλευρές. Ειδικά στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο που δεν κάνουμε μόνο Ελληνική ιστορία. Συνήθως το βιβλίο σου έχει μόνο τα αδιάσειστα στοιχεία και σου παρουσιάζει τις διάφορες απόψεις από ιστορικές πηγές που εκφράζουν αυτόν που τις έγραψε και όχι το συγγραφέα του βιβλίου. Ενώ στα θρησκευτικά όλα παρουσιάζονται με τελείως υποκειμενικό τρόπο, ξοδεύουν περισσότερες γραμμές προσπαθώντας να σε πείσουν για κάποια άποψη από ότι στο αντικείμενο του μαθήματος, δικαιολογούν κάθε δικό τους στραβό και κατακρίνουν άμεσα ή έμμεσα όλους τους άλλους, μέχρι που καταντάει αηδία το όλο θέμα. :puke:

δεκτο βρε παιδι μου..κι εγω δεν πιστευω...αλλα ξεχνας οτι η θρησκεια δεν υπαγεται στον ορο ιδεολογια...αλλωστε ειδικα στα ευαγγελια και στην καινη διαθηκη, πολλα απο αυτα που γραφονται ειναι γεγονοτα. Μιλανε για υπαρκτα προσωπα κτλ κτλ..ασχετο αν ειμαστε δυσπιστοι για τα "θαυματα" και ολα αυτα, ή για τις προβλεψεις που γραφονται μεσα, τα ατομα αυτα υπηρχαν και ειχαν εκτελεσει "εργο" πανω στην διδαχη της θρησκειας και στην εξαπλωση της. το οτι μπλεκεται μεσα ο Θεος, και το υπερφυσικο, δεν αναιρει οτι μερικα γεγονοτα που απλα δεν μπορουσαν να τα εξηγησουν αλλιως και τα εξηγουσαν μεσω της υπαρξης του θεου, δεν εγιναν...συνεπως, απλα παπαγαλιστε, και οταν τελειωσει το σχολειο, σας φευγει αυτο το "βασανο".
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm