Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Poll: OEL manga


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

Poll: OEL: Yay or Nay? (24 member(s) have cast votes)

OEL: Yay or Nay?

  1. Yay, διαβάζω καμιά φορά και μου αρέσουν. (6 votes [25.00%])

    Percentage of vote: 25.00%

  2. Nay, δεν εχω διαβάσει ποτέ. (3 votes [12.50%])

    Percentage of vote: 12.50%

  3. Έχω διαβάσει αλλά δε μου άρεσαν. (6 votes [25.00%])

    Percentage of vote: 25.00%

  4. Πρώτη φορά τα ακούω. (9 votes [37.50%])

    Percentage of vote: 37.50%

Vote Guests cannot vote

#16 a2a

a2a

    두부사랑해요!

  • Members
  • 1,058 posts

Posted 11 September 2008 - 20:58

Προσωπικά δεν έχω διαβάσει. Δε θα με χάλαγε όμως αν ήταν κάτι καλό. Δεν είναι σωστό να σνομπάρουμε κάτι το οποίο δεν το έχουμε δοκιμάσει. Δεν ξέρω για OEL αλλά τα κορεάτικα manwha είναι εξαιρετικά (ειδικά τα Shoujo). Διάβαζα το Goong και είναι ίσως η μοναδική σειρά που άντεξα σε scanlations. Μου άρεσε τόσο πολύ που σκέφτομαι να την αγοράσω τώρα που έγινε licensed (unfortunately I don't know korean though I'd like to learn). Κάτι αντίστοιχο πρέπει να ισχύει με τα OEL. Αν είναι καλά γιατί όχι; Επειδή δεν τα φτιάχνουν ιάπωνες; Μπορώ να φτιάξω χαλαρά σενάριο για manga που να ιαπωνοφέρνει πιο πολύ ή να έχει καλύτερο σχέδιο από κάποια ιαπωνικά. Ξέρω πως μερικοί δυτικοί μανγκάκα κινούνται σε αυτά τα πλαίσια. Επικροτώ την προσπάθεια τους γιατί κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν οι σχεδιαστές κόμικ στη χώρα τους.

#17 Matu-san

Matu-san

    aoi

  • Members
  • 939 posts

Posted 12 September 2008 - 09:54

Τα δυτικής προέλευσης manga γενικά, δεν μου αρέσουν και τόσο ειδικά τα Αμερικάνικα. Προσπαθούν να περάσουν ένα δικό τους στυλ στο σχέδιο και την ιστορία το οποίο είναι αρκετά μπασταρδεμένο, και γενικά να περάσουν τους δικούς τους κανόνες.
Όπως λέει και ο clampman, όλα αυτά γίνονται για το κέρδος, επειδή υπάρχει ένας άτυπος πόλεμος μεταξύ Αμερικής και Ιαπωνίας .
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#18 kamehame-kyma

kamehame-kyma

    Starting...

  • Members
  • 18 posts

Posted 16 September 2008 - 14:26

Έχω διαβάσει τα Dramacon, Jibun-jishin, War Angels (και αν φιλοτιμηθεί και ο kamehame-kyma θα διαβάσω και το warcraft:sunwell trilogy:P). Λοιπόν αφού τα War Angels και warcraft:sunwell trilogy εντάσσονται στην κατηγορία των manhwa θα ασχοληθώ με τα αλλά δυο.Το Jibun-jishin έπεσε τυχαία στα χέρια μου το διάβασα και δεν μου άρεσε ιδιαίτερα αλλά το Dramacon(που μου το πρότειναν παρεπιπτώντως η Penslinger girl και η Ame warashi) είναι πολύ καλό και με πολύ γέλιο. (καλά και μερικές γλυκανάλατες σκήνες!!! που παλέυονται ομως).Τέλος τα chibi του συγκεκριμένου manga είναι κορυφαία.


Οταν η αγαπητη Ame-chan:awww: αποφασησει να τα διαβασει τοτε θα τα δωσω και σε εσενα :hahaha:
:oo::oo:Ο Φαρμακοτρυφτησ Ειναι Ο Yu Kanda:oo::oo:
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Spoiler:

#19 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 24 September 2008 - 20:00

πρωτη φορα τα ακουω

qzMHWHd.png


#20 Kirenahana

Kirenahana

    Not-so-hardworking Youth

  • Members
  • 272 posts

Posted 20 October 2008 - 02:14

όσα έχω πετύχει μέχρι τώρα με ξενερώσανε άγρια και δεν το χω ψάξει περαιτέρω το θέμα... Δε λέω βέβαια, μπορεί να υπάρχει και κανά καλό, απλά δεν έχω την όρεξη να ψάχνω να το βρω... :Ρ

Posted Image


#21 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 20 October 2008 - 02:26

εγω τα oel τα ηξερα παλιοτερα ως amarimanga

η αληθεια ειναι οτι ο,τι εχω προσπαθησει να διαβασω δεν μου αρεσει ειτε σαν ιστορια ειτε σαν σχεδιο (shutterbox, Dramacon, Megatokyo)
και με εχουν απογοητευσει οποτε και πλεον δεν ασχολουμαι καν

παιδια τα manwha δεν ειναι OEL, μην τα συγχέετε

@ a2a το goong εχει γινει licensed απο την ice kunion αλλα βγαινει με ρυθμους χελωνας (2 τομοι σε σχεδον 2 χρονια)

Posted Image