Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Πάμε όπως παλια


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#16 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 02 June 2008 - 13:45

Εδώ όμως διαφωνώ. Ξέρω κόσμο 35-40 που ασχολείται με άνιμε. Μερικοί άνθρωποι δε μεγαλώνουν ποτέ



και εγω ξερω, αλλα αν ειναι 1 στους 1000 τι να το κανεις. Αλλο αν βλεπουν τις παλιες εκπομπες των παιδικων τους χρονων και αλλο αν ασχολουνται εκτεταμενα οσο εδω. Αλλιως δεχομαστε το επιχειρημα οτι τα Dragon Ball και Ποκεμον δεν ηταν οι εκπομπες που καναν τα ανιμε γνωστα στην Ελλαδα. Οσο αυξανονται οι υποχρεωσεις, μειωνεται ο χρονος για αυτα. Εκτος πια και αν υπαρχει τοσος ελευθερος χρονος!


Οχι. Ο κόσμος όσο υπήρχε κρατική δεν είχε επιλογές να δεί τίποτα άλλο κι έτσι έβλεπε μόνο κρατική. Ο κόσμος πάντα προτιμάει το προσωρινό, έυπεπτο και δημοφιλές στην πλειοψηφία του. Είναι στοιχείο της φύσης μας να τείνουμε προς το ευκολότερο. Έτσι μόλις μας το φεραν τα ιδιωτικά στο πιάτο, το φάγαμε.



Το οτι ο κοσμος δεν ειχε επιλογες, αυτο ισχυε μεχρι τις αρχες της δεκαετιας του 80 που ηρθαν οι πρωτες βιντεοκασσετες. Αν και πριν υπηρχε και το ραδιοφωνο, αλλα με αυτο θα ασχολουμαστε; Τι πιο ωραιο. Εδειχνε προσεγμενα προγραμματα η τηλεοραση και εβλεπες επιπλεον στα βιντεο οτι σου ελειπε. Ενω τωρα τι να το κανεις αν μπαινει ενα καλο προγραμμα στον τηλεοπτικο βορβορο.

Αλλα παρολλο που ηταν μονο 2-3 καναλια υπηρχε ποικιλια και δειχναν και αμερικανικες εκπομπες και σειρες.

Ειπαμε τα κρατικα εδειχναν οντως αυτο που λεμε εκπαιδευτικη τηλεοραση. Τα ιδιωτικα απλα δεν ξερουν τι σημαινει εκπαιδευτικη τηλεοραση αλλα και να ξερουν τους εμποδιζει το καθεστως τους να στραφουν προς τα εκει, μιας και καθοριζονται τα προγραμματα απο τα μηχανακια της AGB. Βλεπουνε τα παιδια σαν πελατες. Ρωτα ποσοι γονεις που ασχολουνται πραγματικα με τον πνευματικο κοσμο των παιδιων τους ειναι ευχαριστημενοι με αυτα που δειχνει η τηλεοραση. Το παιδι απο μονο του δεν μπορει να αντισταθει στην επιρροη της τηλεορασης. Για αυτο βλεπεις και τα Ποκεμον να ειναι τοσο δημοφιλη. Βλεποντας τα θα ερθει στο παιδι και η ορεξη να διαβασει βιβλια....Ειπαμε, καναλια για το προλεταριατο (πνευματικο προλεταριατο μαλλον)

Αυτη η εκλεκτικοτητα των εκπομπων ειναι στο αποκορυφωμα της σημερα με το ιντερνετ, για αυτο και η τηλεοραση, ιδιως εδω, πρεπει να αναπροσαρμοστει.

Ειναι στη φυση μας να βλεπουμε το ευκολο; δε νομιζω. Απλα τωρα εγινε το αναποδο με αυτο της δεκαετιας του 70 και του 80! Περα απο το ευκολο και ευπεπτο δεν εχεις καμια επιλογη για ποιοτικη τηλεοραση σημερα!