Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

Samurai Champloo

spring 2004 manglobe watanabe shinichiro samurai action historical comedy

  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#1 Cougar

Cougar

    Anime Freak

  • Members
  • 325 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Μάιος 2008 - 00:12

Samurai Champloo
TV Series, 26 Episodes, 2004
Action, Comedy, Historical, Samurai, Seinen

JPEG-Promo-11.jpg



Το Samurai Champloo είναι ένα anime διαφορετικό από τα άλλα. Με τον Shinichiro Watanabe (Cowboy Bebop, Macross Plus) στην καρέκλα του director και με παραγωγούς τις Fuji TV (Texhnolyze, Wolf's Rain, RahXephon) και Manglobe (Ergo Proxy, Rozen Maiden), το Samurai Champloo σίγουρα δεν θα πέρναγε απαρατήρητο. Το Samurai Champloo πήρε το όνομα του από την λέξη "Chanpurū" η οποία έχει τις ρίζες της στην περιοχή της Okinawa και σημαίνει "μείγμα". Στο άνιμε η λέξη "Chanpurū" προδιαθέτει το όλο "mixed up" σκηνικό της σειράς.

Το Samurai Champloo είναι τηλεοπτική σειρά 26 επεισοδίων, τα οποία προβλήθηκαν στην Ιαπωνία μέσα σε δύο σεζόν (2004-2005).


 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το Samurai Champloo δεν είναι απλά ένα ακόμα samurai anime! Είναι ένα μείγμα ή μάλλον ένα κράμα με σαμουράι, εντυπωσιακές μάχες, πληθώρα αναφορών στην Ιαπωνική κουλτούρα και ιστορία, αινιγματικούς χαρακτήρες που ξεδιπλώνουν την ιστοριά τους σιγά-σιγά με την πάροδο των επεισοδίων και όλα αυτά με Ιαπωνική hip-hop μουσική στο backround! ..είπατε κάτι;

Σεναριακά το Samurai Champloo διαδραματίζεται στην Edo Period της Ιαπωνίας (ή αλλιώς Tokugawa Period 1603-1868 ), σε μία πιο φανταστική εκδοχή της φυσικά και περιγράφει το ταξίδι της Fuu, του Jin και του Mugen και τις περιπέτειές τους, αναζητώντας τον Sunflower Samurai.

Characters


(Fuu, Jin, Mugen)

 


samurai-champloo-1.jpg
 

Η Fuu είναι ένα μικρό και επίμονο κορίτσι το οποίο ζει μόνο με την μητέρα του και μη γνωρίζοντας πολλά πράγματα για τον πατέρα του, ο οποίος τις είχε αφήσει όταν αυτή ήταν πολύ μικρή. Μετά τον θάνατο της μητέρα της, η Fuu πιάνει δουλειά σαν σερβιτόρα σε ένα πανδοχείο στα περίχωρα του Edo. Αφού σώζει τον Jin και τον Mugen από την εκτέλεση που τους είχαν ετοιμάσει οι τοπικές αρχές, τους "προσλαμβάνει" για να την βοηθήσουν στην αναζήτηση του "Samurai who smells of Sunflowers", χωρίς ποτέ να τους εξηγήσει πως μοιάζει αυτός ο Samurai ή πως μυρίζουν τέλος πάντων αυτά τα Sunflowers (οι γνωστοί ήλιοι σε μας). Μαζί της σε όλο το ταξίδι, εκτός από το tantō που της άφησε η μητέρα της, έχει και τον αγαπημένο της ιπτάμενο σκίουρο Mo-Mo (συνοπτικά του "momonga" που σημαίνει "flying squirrel" στα Ιαπωνικά.

Ο Jin κατάγεται από ευγενή οικογένεια και μεγάλωσε περνώντας το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ζωής του μέσα στο dojo όπου διδάχθηκε την τεχνική του mujushin kenjutsu κάτω από τον δασκαλό του Mariya Enshirou. Όπως όλοι οι samurai, ο Jin έχει πάντα μαζί του το daisho του (ο συνδυασμός Katana και Wakizashi που μόνο οι samurai επιτρεπόταν από τον νόμο να φοράνε). Ο Jin αν και ο καλύτερος μαθητής του dojo και ο πιο πιθανός συνεχιστής του mujushin kenjutsu, στα 18 του σκοτώνει τον δάσκαλο του (για λόγους που μαθαίνουμε στα τελευταία επεισόδια) γίνεται ronin και φεύγει μακριά. Ο Jin είναι ένας ικανότατος ξιφομάχος, χρησιμοποιεί πάντα την λογική και έχει αφιερώσει την ζωή του στο δρόμο του bushido (άλλωστε το όνομα του "Jin" στα Ιαπωνικά σημαίνει "καλός-αγαθός" και θεωρείται μία από τις επτά αρετές των samurai).

Ο Mugen (όνομα και πράμα) είναι ένας πρώην πειρατής και νυν πλανόδιος ταραχοποιός ο οποίος ψάχνει ικανούς αντιπάλους για να μονομαχήσει. Το όνομα Mugen στα Ιαπωνικά σημαίνει "χωρίς όρια" (εξού και ο βελτιωτικός οίκος Mugen της Honda για όποιον γνωρίζει), γεννήθηκε σε μία αποικία φυλακισμένων κοντά στην Okinawa, δεν έχει μάθει να γράφει και να διαβάζει (μιας και το moto του είναι ότι η γραφή και η ανάγνωση δεν σε βοηθάνε να μείνεις ζωντανός) και συνηθίζει να γράφει το όνομα του με το σύμβολο του απείρου (∞). Είναι ένας ξιφομάχος με ιδιαίτερο στυλ, με πολύ ενέργεια και πάθος, ο οποίος σε αντίθεση με τον Jin χρησιμοποιεί την ευλυγισία του, το ένστικτό του και τα αντανακλαστικά του στις μάχες. Ο Mugen είναι αυτό που θα χαρακτηρίζαμε, αντί-ήρωας, μιας και είναι αγενής, άσεμνος, χυδαίος, γυναικάς και δεν υπολογίζει συνήθως τίποτα από τύπους και τρόπους. Παρ' όλα αυτά, ξεδιπλώνοντας τον χαρακτήρα του κατά την διάρκεια της σειράς, φαίνεται ότι δεν είναι μόνο αυτό που δείχνει εξωτερικά αλλά πολλά περισσότερα...

 

3bb9cfe1f2520e48bd907132a5eb1380c7de61ad




Συνήθως όταν στα review των anime φτάνεις στην μουσική λες ένα ok, καλή είναι, ατμοσφαιρική, τίποτα το ιδιαίτερο, κλπ.. Στο Samurai Champloo η μουσική είναι το δυνατό του σημείο και είναι κάτι παραπάνω από απίστευτη! Ήξερα από παλιότερα ότι η hip-hop μουσική ντύνει μοναδικά samurai ταινίες (ghostdog, κλπ..) αλλά δεν περίμενα να το έβλεπα και σε anime.

To OST του Samurai Champloo αποτελείται από 4 albums, γεμάτα από tracks της Ιαπωνικής hip-hop σκηνής (η οποία προς μεγάλη μου έκπληξη είναι πολύ καλή) με groups όπως Nujabes, Force of Nature, Tsutchie και Fat Jon. Αν σας αρέσει η hip-hop ή τα chill out τραγουδάκια, τότε οπωσδήποτε ακούστε το ost, θα ξεχάσετε ότι προέρχεται από anime μετά από λίγο καιρό.

Εν' ολίγοις (και για όποιον ήρθε στο τέλος του review κατευθείαν γιατί βαριόταν να διαβάσει τις "&%$#" που έγραφα πιο πάνω) δείτε το anime με την πρώτη ευκαιρία. Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει έχει κάτι το διαφορετικό να σας προσφέρει ...δεν είναι ένα ακόμα samurai anime!

Για όποιον θέλει να το κατεβάσει, προσωπικά προτείνω τα release των AnimeForever [AF-F] γιατί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά πάνω στο anime και έχουν πληθώρα από notes σε κάθε επεισόδιο τα οποία είναι αρκετά ενδιαφέροντα!


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kai: 15 Ιούνιος 2017 - 14:57

moving_movies_foto_9_thesout_gr.gif


#2 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8.653 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2008 - 02:38

Thanks για το review, Cougar, πολύ καλό. :riiight:

Το Samurai Champloo είναι ένα από εκείνα τα λίγα anime που διαφέρουν από κάθε άλλο, οπότε κατά τη γνώμη μου οφείλουν να το δουν όλοι για να δημιουργήσουν μια άποψη. Προσωπικά, το πείραμα του Watanabe μου άρεσε πάρα πολύ (αν και δεν κατάφερε να ξεπεράσει το άλλο του παρεμφερές έργο, το Cowboy Bebop).

Οι χαρακτήρες είναι για άλλη μια φορά "ένας κι ένας", η μουσική είναι για άλλη μια φορά απρόσμενα ταιριαστή, και η ιστορία για άλλη μια φορά ακροβατεί με λεπτότητα ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα, όπως μόνο ο Watanabe ξέρει να το πετυχαίνει.

Η μόνη περίπτωση να μην σας αρέσει το Champloo είναι αν θέλετε τα anime που βλέπετε να έχουν cliffhangers. Ο Watanabe δεν δουλεύει έτσι. Τα επεισόδια του Champloo (όπως και του Bebop) είναι αυτοτελή, με την ιστορία να υφέρπει και να αποκαλύπτεται κομμάτι-κομμάτι καθώς κυλάνε τα επεισόδια, μέχρι το εκρηκτικό τέλος.

Δείτε το, δεν θα το μετανιώσετε! ^^

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kenny: 14 Μάιος 2008 - 16:22

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#3 kazmir

kazmir

    Clan of Malkavian

  • Members
  • 184 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2008 - 12:58

Πολύ καλό το review. Είναι πραγματικά ένα πολύ αξιόλογο anime. Όπως είπε κι ο Kenny δεν έχει cliffhanger, καταφέρνει να κερδίσει όμως το στοίχημα διότι εξακολουθεί να κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή χωρίς την ανάγκη αυτού του τρικ και εκεί είναι που πραγματικά του βγάζω το καπέλο.

If you loved me, you'd all kill yourself today!
Δημοσιευμένη  εικόνα


#4 BarbasSs

BarbasSs

    NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

  • Members
  • 783 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2008 - 13:25

μετραει ασχημα...
το βλεπεις πολυ ευχαριστα και εχει ωραια μουσικη...

Δημοσιευμένη  εικόνα

Spoiler: yarrr,yarrr


#5 sunday

sunday

    Anime Elite

  • Members
  • 1.087 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2008 - 17:27

Ένα διαφορετικό άνιμε τω όντι.
Αν και με αυτοτελή επεισόδια κρατάει μια βασική δομή στην ιστορία του. Ο Κέννυ τα έχει πει λίγο-πολύ όλα. Ό,τι πρέπει για μέρες με τον εγκέφαλο στο ρελαντί.

Δημοσιευμένη  εικόνα


#6 grrflyff

grrflyff

    ディアルガ

  • Members
  • 7 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2008 - 18:09

πολύ καλό anime :wooi2:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#7 Putin

Putin

    Swee

  • Members
  • 1.790 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2008 - 21:20

Όπως έχω πει πολλές φορές, είναι αρκετά καλό, αλλά υπερτιμημένο.

Νταξ, καλά τα αυτοτελή επς, αλλά από ένα σημείο και μετά καταντάει κουραστικό (το συγκεκριμένο μοτίβο).



Αλλά για να λέμε και του κουλού το δίκιο, όντως διαφέρει.

HnH5aB0.jpg


#8 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Μάιος 2008 - 14:39

ήταν το 1ο μου αγαπημένο anime για χρόνια!!!! πραγματικά πάάάάρα πολύ καλό!! επίσης ή όλη φάση μουσικής επένδυσης μεταξύ jazz, hiphop, soul, dram & bass και bebop ήταν που με έκανε να τρελαθώ!

recommended!
:thatsit:

#9 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2.051 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Μάιος 2008 - 14:47

εκπληκτικο ανιμε. απο ολες τις αποψεις. ακομα και η μουσικη που δεν μου αρεσει αυτο το ειδος εδενε εξαιρετικα

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#10 Slim128

Slim128

    Starting...

  • Members
  • 2 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Μάιος 2008 - 15:38

Απλά φοβερό και πολύ πρωτότυπο, αξίζει να το δεί κανείς

#11 kith

kith

    Anime Freak

  • Members
  • 297 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Μάιος 2008 - 14:27

εχο δι ειδη τα 10 προτα ειναι καταπληκτικο!!
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:

#12 sofos

sofos

    sodeska

  • Members
  • 34 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάιος 2008 - 21:46

Η σειρά απλά είναι καταπληκτική, δεν νομίζω οτι θα υπάρχει άτομο που δεν θα του αρέσει:stubborn:
Έχει δόσεις από κωμωδία,ξύλο,δράμα και τα συνδυάζει όλα τέλεια.
Τρέχτε να την δείτε :riiight:

#13 kith

kith

    Anime Freak

  • Members
  • 297 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Μάιος 2008 - 16:38

μπραβο στον φιλο που εκανε το review αλλα νομιζω ξεχασε κατι και αν ειναι πιτε μου το samurai champloo απο οσα ανιμε εχο δη μας διχνη σινεχεια τιν ιαπωνικη η τιν κινεζικη παραδοση τους σινεχια τετια στοιχια βλεπουμε στο ολο ανιμε εμενα προσοπικα μαρεσι παρα πολλυ μιας και αφτο το στοιχιο το κανι πιο ρεαλιστικο και πιο full γενικα ος ανιμε
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:

#14 olgidio

olgidio

    Ecchified!!

  • Members
  • 240 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 00:13

Αρκετά ευχάριστο, το σχέδιο πολυ διαφορετικό απο τα συνηθησμένα, πολύ καλή μουσική. Από τα καλύτερα ανίμε.
Το στορυ είναι a bit off, είναι λίγο "δουλειά να γίνεται". Λίγο κλισέ μπορω να πω.
my Anime list
my Manga list

I wish I could get rid of the spelling mistakes that dirty the world... :if:

#15 ghostdog

ghostdog

    Καμένος στη μετάφραση...

  • Members
  • 157 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2008 - 11:42

Αυτό που μετράει είναι το στύλ...



Also tagged with one or more of these keywords: spring 2004, manglobe, watanabe shinichiro, samurai, action, historical, comedy