Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

AWMN - greek fansubs


  • This topic is locked This topic is locked
69 replies to this topic

#1 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 07 April 2008 - 01:30

Χμμμ, έκανα αυτό το thread για να συζητήσουμε γι'αυτό το groupaki που απ'οτι είδα ασχολήθηκαν με fansubs και μάλιστα και με anime εκτός των άλλων.

Δε ξέρω πόσοι απο σας το είχαν ήδη υπόψην τους, αλλά εγώ πρόσφατα το πήρα πρέφα, πως ασχολήθηκαν σοβαρά με το "Towards the terra (2007) Series" και μάλιστα έφτασαν ήδη στο 17 επεισόδιο. Όλα τα επεισόδια τα βρήκα στο greektracker και είπα να το τσεκάρω. Αυτό που μου κίνησε ιδιαίτερα την προσοχή ήταν πως απ'το 14 επεισόδιο και μετά χρησιμοποιούν HD-raws (ούτε ξέρω που τα βρήκαν) και πλέον η ποιότητα αγγίζει το τέλειο (1280x720)!! Απίστευτη ποιότητα εικόνας και είναι το μοναδικό fansub με ανώτερη από dvd ποιότητα! Φυσικά χρησιμοποιούν h264.
(Να θυμίσω πως τα fansubs του Makoto ήταν μονόδρομος σ'αυτή τη σειρά και μάλιστα ήταν και σάπια σαν συνολική ποιότητα, αν και βλεπόντουσαν)

Τσέκαρα λίγο preview,karaoke, typesetting, υπότιτλους όλα κυριλέ φαίνονται. (Βασίστηκαν στα subs των AE-Saizen & Makoto). Κοινώς είναι "μάλλον" η καλύτερη έκδοση atm στο νετ. Έχουν κάτι μικρολαθάκια βέβαια (π.χ το "ον" το έγραφαν "ων", αλλά άλλωστε μη ξεχνάμε πως δεν έχουν μάλλον και μεγάλη εμπειρία και είναι πρόσφατο group).

Έχουν προοπτικές πάντως μακάρι να έχουν και όρεξη μελλοντικά!

Αν έχει κανείς οτιδήποτε σχόλια για το συγκεκριμένο group ή έχει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα ας το postarei εδώ.

Άλλωστε δε το έψαξα και διεξοδικά το θέμα οπότε θά'θελα να ακούσω κι άλλες γνώμες.

#2 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 07 April 2008 - 01:43

W-W-Wait, whut? :hmmm:

Υπάρχει κι άλλο ελληνικό fansub group και δεν έχουν website/IRC channel/anidb page; Και δεν έχουν καν ανακοινώσει εδώ το ότι υπάρχουν και το σε ποια anime δουλεύουν;

Μπράβο τους, πάντως. ^^

Αν AWMN = Athens Wireless Metropolitan Network, ίσως το μέλος Babba να ξέρει κάτι. :P

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#3 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 07 April 2008 - 01:56

Αν AWMN = Athens Wireless Metropolitan Network, ίσως το μέλος Babba να ξέρει κάτι. :P


Αυτό σημαίνει λογικά, αλλά ναι με μια πρόχειρη έρευνα δε βρίσκω και γω κανένα forum/irc channel/site. :(

#4 kabamaru-1986

kabamaru-1986

    Koenma-Sama

  • Members
  • 627 posts

Posted 07 April 2008 - 02:04

Και εγω ψαχνωντας στο gamato τους ειδα και παραξενεφτικα!Καλοι φαίνονται πάντως.
/////////////////////////////////////////////////

Η λιστα μου (Για ανταλαγες pm me)

Πατα εδω:kill4u:

Ειμαι κλεφτης πατα με αν τολμας:hiding_something:

#5 Kain

Kain

    ♠️

  • Members
  • 194 posts

Posted 07 April 2008 - 08:10

Κάτι είχα ακούσει πως υπάρχουν μερικά Ελληνικά fansubs από μεμονωμένα άτομα στο Greektracker αλλά δεν έκατσα να το ψάξω καθώς δεν έχω κάνει ακόμα εγγραφή. Αν και λίγο που κοίταξα τους βρήκα και στο Blue-WhiteGT.

Ναι, ωραία, δε λέω... Αλλά τι μανία είναι αυτή που έχουν όλοι να βγάζουν ΜΟΝΟ mkv και HD releases; Λες και το κάνουν μόνο και μόνο για να μην μπορεί να τα δει ο Kain που ο Η/Υ του δεν μπορεί να παίξει mkv λόγω του οτι είναι παλιός... Και μην ακούσω πάλι αυτή τη μπούρδα "ο κόσμος πάει μπροστά, εξελίσσεται κτλ" γιατί είναι μια σαχλαμάρα αντίληψη, καθώς μπορούν να κυκλοφορούν ταυτόχρονα και Xvid. Αλλά -τι έκπληξη- δεν κυκλοφορούν!!!!

Θα ήθελα να τιμήσω την προσπάθεια των παιδιών... Αλλά δεν θα το κάνω γιατί δεν μπορώ!!!

Ο λόγος που δεν φτιάχνουν ιστοσελίδα παίζει να είναι που δεν χρησιμοποιούν raws αλλά βάζουν τους δικούς τους υπότιτλους σε softsubbed αρχεία από ξένο γκρουπ; Έτσι διάβασα στο Blue-WhiteGT στα σχόλια του 1ου επεισοδίου. (Κατά τη γνώμη μου κάτι μη κατακριτέο, αφού τα Fansub Groups έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, και άρα τίποτα να χάσουν. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.)

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png


#6 Karahol

Karahol

    Starting...

  • Members
  • 8 posts

Posted 07 April 2008 - 09:21

Θα ήθελα να προσθέσω μια λεπτομέρεια.

Μπορεί τα αρχικά επεισόδια να ήταν βασισμένα στο video των AE-Saizen αλλά από το 14 και μετά στηρίζονται σε δικά τους raw, δικό τους karaoke, και μόνο υπότιτλους παίρνουν από ξένα fansub.
(επειδή είχε γίνει όντως μεγάλη συζήτηση στο blue-white γι' αυτό το θέμα)

#7 Madarb

Madarb

    astatus

  • Members
  • 96 posts

Posted 07 April 2008 - 09:51

Αν και έχω πολλά να πω, θα πω λίγα:

Αν η μετάφραση βασίζεται σε Makoto, προτιμώ να μη δω ποτέ μου τη σειρά κι ας είναι το ΔΙΑΜΑΝΤΙ που λένε όλοι ότι είναι.

Το γεγονός ότι άλλα βγαίνουν έτσι κι άλλα αλλιώς δε με ενθουσιάζει.
Μπορεί να βρήκαν HDraw μόνο για αυτά τα επεισόδια, αλλά στην τελική το να χεις μισά μισά τα αρχεία δε μου αρέσει...[γούστο]

Για να λέει ο φίλος Radagast ότι είναι πλήρης προσπάθεια, με όλα τα κομφόρ, κάτι θα ξέρει. Ξαναστέκομαι στο σημείο περί μετάφρασης από Makoto πάντως, γιατί είναι κρίμα να κάνουν μια αξιόλογη δουλειά και να έχουν τέτοια πηγή για μετάφραση.

Kain το αν θα γίνει διπλή δουλειά είναι υπόθεση του γκρούπ και μόνο. Οι περισσότεροι πλέον μπορούν να παίξουν τέτοια αρχεία άνετα, οπότε πολλοί το σκέφτονται για τον διπλό κόπο. Δεν μπορείς να τους κατηγορείς, ούτε και να τσατίζεσαι επειδή κάνουν αυτήν την επιλογή...

オオカミの中心部


#8 Raziel666

Raziel666

    Trolling is srs bzns

  • Members
  • 326 posts

Posted 07 April 2008 - 10:10

Για τους AWMN ή όπως τους λένε, είχα δει στην αρχή ότι χρησιμοποιούσαν το mkv των A-E/Saizen, χωρίς μάλιστα να πάρουν άδεια από το ίδιο το group, οπότε -1 από μένα. Μετά το drop των A-E/Saizen δεν είδα τι κάνανε, αλλά αν εξελιχθήκανε, μπράβο τους.

@Kain: όπως λένε και οι Dattebayo, οποιοσδήποτε υπολογιστής μετά το 1999 μπορεί να παίξει x264.

H264 requires more processing power to decode than XVID did, so users who have very old computers may not be able to play back the files at full speed. We encourage users with this problem to upgrade their hardware to something newer than 1999.
[...]
This choice is non-negotiable and final. We will not release two versions, lower resolution version, higher resolution version, version for people with 13" screens, version for people with a TV with overscan which cuts off subs, or any other version beside the one we're planning to release. We will also not release it in MP4, MKV, OGM, or any other retarded format you might think is "superior", "more supported" (lol), etc.


Brighter Death Now
Posted Image
エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death

Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."

#9 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 07 April 2008 - 12:40

χθες μιλούσα το απόγευμα με ένα από τα παλικαρια τις ομάδας, τα πρώτα τους release είναι χαλια από την άποψη μετάφρασης και ορθογραφίας αλλα όσο προχωράνε τα επεισόδια βελτιώνονται, από ότι μου είπε ξεκίνησαν για να κάνουν κάτι για το δικό τους forum
και από ότι κατάλαβα θα συνεργαστούν και με την animeclipse κάποια στιγμή (but this is unofficial so i don't really know if they will do that).

#10 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 07 April 2008 - 12:42

Αν η μετάφραση βασίζεται σε Makoto, προτιμώ να μη δω ποτέ μου τη σειρά κι ας είναι το ΔΙΑΜΑΝΤΙ που λένε όλοι ότι είναι.

Το γεγονός ότι άλλα βγαίνουν έτσι κι άλλα αλλιώς δε με ενθουσιάζει.
Μπορεί να βρήκαν HDraw μόνο για αυτά τα επεισόδια, αλλά στην τελική το να χεις μισά μισά τα αρχεία δε μου αρέσει...[γούστο]

Ξαναστέκομαι στο σημείο περί μετάφρασης από Makoto πάντως, γιατί είναι κρίμα να κάνουν μια αξιόλογη δουλειά και να έχουν τέτοια πηγή για μετάφραση.


Η αλήθεια είναι πως και μένα με ξινίζει η όλη υπόθεση περί Makoto αλλά τι να κάνεις αφού ειναι το μοναδικό release με subs? Εμένα πάντως το "μισά μισά" δε με τρελαίνει κιόλας μιας και το έχω κάνει και σε άλλα releases. Μούφα πάντως να χάσεις τέτοιο διαμάντι για τέτοιους λόγους.

Kain το αν θα γίνει διπλή δουλειά είναι υπόθεση του γκρούπ και μόνο. Οι περισσότεροι πλέον μπορούν να παίξουν τέτοια αρχεία άνετα, οπότε πολλοί το σκέφτονται για τον διπλό κόπο. Δεν μπορείς να τους κατηγορείς, ούτε και να τσατίζεσαι επειδή κάνουν αυτήν την επιλογή...


Έλεος να υπάρχουν ακόμη τέτοιες συζητήσεις περί xvid/h264... Λες και ζούμε στον μεσαίωνα, Σαν να μου λέει κάποιος πως δε τον ενδιαφέρει καν η τεχνολογία bluray στο μέλλον. Θα πω κάτι απλό εδώ. Ήταν καλά όταν καταργήθηκε το divx και όλοι πέσαν με τα μούτρα στο xvid? Ε περί ίδιας περίπτωσης πρόκειται. Γιατί απλά ότι είναι καλύτερο αυτό επιβιώνει.

απίσης είδα ότι στο γαμάτο έχει και αλλα άτομα που ανεβάζουν με ελληνικούς υπότιτλους.


Ναι είναι και ένα παληκάρι ο "AncientM" ο οποίος έχει κάνει fansub σε πάρα πολλά anime, αν και προσωπικά δε καταλαβαίνω γιατί δεν χρησιμοποιεί h264 και γιατί το μέγεθος των αρχείων του είναι συνήθως μικρό. (=low video quality).

PS : Πάντως πράγματι τα πρώτα 13 επεισόδια μοιάζουν να έχουν το video των AE-Saizen που όντως είναι μείον για το group, αλλά στην πορεία αλλάξανε μυαλά. Σημασία έχει να μη τους αποπαίρνουμε γιατί μή ξεχνάτε πως όλοι από κάπου ξεκινάνε, και στην πορεία βελτιώνονται. Στο κάτω κάτω η ελληνική anime κοινότητα είναι μικρή σχετικά, και είναι κρίμα να μην επικροτούμε τους λίγους που προσπαθούν. Άποψή μου πάντα. Εύχομαι να συνεχίσουν πάντως και να ανοίξουν και site. Γιατί απλά τα anime πρέπει να εξαπλωθούν περισσότερο.

#11 Madarb

Madarb

    astatus

  • Members
  • 96 posts

Posted 07 April 2008 - 18:49

Στο κάτω κάτω η ελληνική anime κοινότητα είναι μικρή σχετικά, και είναι κρίμα να μην επικροτούμε τους λίγους που προσπαθούν. Άποψή μου πάντα. Εύχομαι να συνεχίσουν πάντως και να ανοίξουν και site. Γιατί απλά τα anime πρέπει να εξαπλωθούν περισσότερο.

Συμφωνούμε, απλά θεωρώ κάποια πράγματα κοινή λογική, όπως το να μην πατάς το βίντεο του άλλου από πάνω, και το γεγονός ότι βρίσκεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να ξεκινήσεις μια μετάφραση. Θα προτιμούσα να το δω με R1 subs από Makoto δηλαδή, μιλάμε για ξεφτίλα απ' όσα δικά του έχω δει.

Πρόσφατα έγινε μια προσπάθεια από ένα παιδί για το Trinity Blood, και λόγω παλαιότερης επικοινωνίας μαζί του, του έδωσα κάποιες συμβουλές για να ξεκινήσει, πρώτη πρώτη το να μην πατήσει τα βίντεο των ACX αλλά να βρει raw.
Αν και "πρωτάρης" στο άθλημα, το κατάλαβε αμέσως και έψαξε και βρήκε, δεν είναι και τόσο δα δύσκολο. [btw η σελίδα είναι η SubGR.com • Ξ‘Οχική σελίδα ]

Με αυτό το παράδειγμα θέλω να πω ότι όσο νέος και να σαι, κάποιες αρχές τις σέβεσαι. Μακάρι να βγάλουν το ίδιο αξιόλογες δουλειές, κι εδώ θα μαστε να τις δούμε. Αλλά τα στοιχειώδη να τηρούνται.

オオカミの中心部


#12 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 07 April 2008 - 19:11

Συμφωνούμε, απλά θεωρώ κάποια πράγματα κοινή λογική, όπως το να μην πατάς το βίντεο του άλλου από πάνω, και το γεγονός ότι βρίσκεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να ξεκινήσεις μια μετάφραση. Θα προτιμούσα να το δω με R1 subs από Makoto δηλαδή, μιλάμε για ξεφτίλα απ' όσα δικά του έχω δει.

Πρόσφατα έγινε μια προσπάθεια από ένα παιδί για το Trinity Blood, και λόγω παλαιότερης επικοινωνίας μαζί του, του έδωσα κάποιες συμβουλές για να ξεκινήσει, πρώτη πρώτη το να μην πατήσει τα βίντεο των ACX αλλά να βρει raw.
Αν και "πρωτάρης" στο άθλημα, το κατάλαβε αμέσως και έψαξε και βρήκε, δεν είναι και τόσο δα δύσκολο. [btw η σελίδα είναι η SubGR.com • Ξ‘Ο�χική σελίδα ]

Με αυτό το παράδειγμα θέλω να πω ότι όσο νέος και να σαι, κάποιες αρχές τις σέβεσαι. Μακάρι να βγάλουν το ίδιο αξιόλογες δουλειές, κι εδώ θα μαστε να τις δούμε. Αλλά τα στοιχειώδη να τηρούνται.


Συμφωνώ με όλα όσα λες. Αλλά επειδή θέλω να πιστεύω πως υπάρχει η λέξη "μετάνοια" και πως μπορεί κάποιος να μάθει μέσα απ'τα λάθη του (όσο χοντρά και αν είναι αυτά), προτιμώ να το παραβλέψω μελλοντικά, μιας και τα παιδιά απλά δεν ήξεραν. Άλλωστε καταλάβαν αργότερα το λάθος τους. Βάζω στοίχημα κιόλας πως ύστερα από τόση φασαρία γύρω απ'το θέμα, δεν παίζει να επαναληφτεί. (Πες με και δικηγόρο του διαβόλου αν θες χεχε, προσπαθώ να δω το θέμα και απ'τις δυο πλευρές βασικά.. δεν μ'αρέσει ώρες ώρες να γίνομαι απόλυτος)

#13 Madarb

Madarb

    astatus

  • Members
  • 96 posts

Posted 07 April 2008 - 19:20

Όχι, καλά τα λες. Όλοι μαθαίνουμε κι από κάτι στην πορεία.
Δεν κατηγορώ κανέναν άλλωστε, απλά επισημαίνω τι με ενοχλεί.

オオカミの中心部


#14 Etemon

Etemon

    Super Saiyan

  • Members
  • 169 posts

Posted 21 April 2008 - 09:01

Αυτό το group θα έχει τεράστιο μέλον!Επίτελους κι ενα δεύτερο Group μετα την AnimeClipse.

#15 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 21 April 2008 - 09:04

αυτοί το κάνουν για πλακα όμως, δεν είναι ότι ασχολούνται καθαρά με anime.