Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Baccano!

summer 2007 anime review action comedy supernatural

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Katan

Katan

    In love with AS

  • Members
  • 352 posts

Posted 29 March 2008 - 16:46

Baccano!

Production:MediaWorks
Project Baccano!
Episodes: 13 (+3 dvd specials)
Original creator: Ryohgo Narita


baccano1.jpg

To Baccano είναι μια σειρά που με μεγάλη επιτυχία κατορθώνει να συνδυάσει δράση, φαντασία, κωμωδία και αρκετό splatter. Καθένα από τα στοιχεία αυτά εκπροσωπείται από κάποιο πρόσωπο του πλούσιου σε χαρακτήρες cast: αλχημιστές, συμμορίες και οικογένειες τις μαφίας, αδέξιοι κλέφτες, δολοφόνοι, αθάνατοι συνθέτουν ένα κόσμο, που όπως επιτυχημένα χαρακτηρίζεται στο animenewsnetwork, μοιάζει να βγήκε από «γκανγκστερική» ταινία.

Η ιστορία διαρθρώνεται σε τρία χρονικά επίπεδα, με επίκεντρο το ταξίδι του τραίνου Flying Pussyfoot το 1931 και το περιστατικό πειρατίας που εκτυλίχθηκε σε αυτό. Η ιστορία παλινδρομεί ανάμεσα στα γεγονότα που συνέβησαν για καθέναν από τους πρωταγωνιστές πριν την επιβίβαση του στο τραίνο, σε αυτά που διεξήχθησαν στο ταξίδι και σε αυτά που το ακολούθησαν. Αν και υπάρχουν στιγμές που αυτή η χρονολογική μετακίνηση καταντά κουραστική, σε γενικές γραμμές ανήκει στα ιδιαίτερα στοιχεία που καθιστούν το Baccano ενδιαφέρον. Στο «παρασκήνιο» υπάρχει και το χρονικό επίπεδο του γεγονότος που αποτελεί τη βάση των υπόλοιπων και εξηγεί την απόκτηση της αθανασίας από τους αλχημιστές μέσω της συμφωνίας τους με έναν δαίμονα.

baccanoi.jpg


Χαρακτήρες

Στο anime χαρακτήρες με εντελώς διαφορετικό background και προσωπικότητες συναντώνται μέσα από μια σειρά συμπτώσεων και οι ιστορίες του διαπλέκονται, με αποτέλεσμα η αρχικά μπερδεμένη εικόνα που έχει για τα πράγματα ο θεατής να ξεκαθαρίζει σταδιακά με την προσθήκη νέων στοιχείων.Κάθε πρόσωπο της ιστορίας σκιαγραφείται με βάση ένα σύνολο γεγονότων και αντιδράσεων που, όπως προαναφέρθηκε, έλαβαν χώρα στο πριν το ταξίδι διάστημα, στη διάρκειά του, και μετά από αυτό, και έχει μια δική του αίσθηση δικαιοσύνης.

Κάθε χαρακτήρας ακολουθεί διαφορετική πορεία, και πολλές από αυτές διασταυρώνονται. O Isaac και η Miria είναι δυο αφελείς και αποτυχημένοι κλέφτες, αποτελούν το σήμα κατατεθέν του anime και επάξια αντιπροσωπεύουν το κωμικό στοιχείο της σειράς. Άλλοι χαρακτήρες είναι η οικογένεια της μαφίας Gandor, επί κεφαλής της οποίας είναι ο Luck Gandor, o Firo, μέλος της Camorra, και ο φίλος του Maiza, επίσης μέλος της Camorra και ο μόνος γνώστης της μυστικής συνταγής του φίλτρου της αθανασίας, o Szilard, αθάνατος αλχημιστής που προσπαθεί να αναδημιουργήσει το φίλτρο, η συμμορία του Jacuzzi, ο Ladd Russo, ένας ψυχοπαθής serial killer, o Vino, επίσης δολοφόνος που διακρίνεται για τον ακρωτηριασμό των θυμάτων του, και η Ennis, homunculus που δημιούργησε ο Szilard.

baccano2.jpg

Σχέδιο/Μουσική

Opening Theme:
"Gun's&Roses" by Paradise Lunch
Ending Theme:
"Calling" by Kaori Oda


Το σχέδιο είναι πολύ καλό και τα σκοτεινά χρώματα ταιριάζουν στο ύφος της ιστορίας. Αν και αντικειμενικά δεν είναι κάτι εξαιρετικό, προσωπικά μου προκάλεσε εντύπωση η εκφραστικότητα στα μάτια και τα χρώματα που επιλέχθηκαν για τα μάτια, τα μαλλιά και τα ρούχα των χαρακτήρων. Το animation βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Η μουσική του anime είναι από τα βασικά στοιχεία για την απόδοση του κλίματος της εποχής. Αν και τα κομμάτια από μόνα τους θα μπορούσαν κατά την άποψη μου να χαρακτηρισθούν αδιάφορα, η επιλογή της jazz στο opening ήταν η καλύτερη δυνατή για το συγκεκριμένο anime.

baccano5.jpg


Σχολιασμός

Το Baccano είναι ένα από τα anime που απόλαυσα περισσότερο. Συνδυάζει επιτυχώς ετερόκλητα στοιχεία ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις που οι περισσότεροι fans έχουν από ένα anime, από μυστήριο και δράση, μέχρι έξυπνο χιούμορ. Με την ταχύτητα στους ρυθμούς εξέλιξης του και την έλλειψη χρονολογικής σειράς και συνοχής παραμένει ενδιαφέρον ως το τέλος και δημιουργείται σε κάποιο βαθμό αγωνία για τη συνέχεια και περιέργια για τον τρόπο σύνδεσης των επιμέρους ιστοριών , ενώ πολλές σκηνές δράσης είναι γεμάτες ένταση. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους, και προσωπικά πιστεύω ότι είναι από τα καλύτερα(αν όχι το καλύτερο) της χρονιάς του.


Το anime Baccano! έχει βασιστεί σε μια σειρά από novels και επειδή προφανώς δεν καλύπτει το σύνολο τους, μένουν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα στο τέλος των 13 επεισοδίων. Πιστεύω πως η συγκεκριμένη υπόθεση άξιζε και μπορούσε να επεκταθεί σε μεγαλύτερο αριθμό επεισοδίων. Πρόκειται να κυκλοφορήσουν στα dvd τρία ακόμα επεισόδια, από τα οποία μέχρι στιγμής υπάρχει διαθέσιμο σε raw μόνο το πρώτο(14).

baccano3.jpg


Θετικά+

-ενδιαφέρουσα πλοκή
-χαρακτήρες
-σχέδιο

Αρνητικά-

-κουραστική η έλλειψη χρονολογικής συνοχής σε κάποια σημεία
-μικρός αριθμός επεισοδίων
-μέτρια μουσική


Posted Image

Many thanks to Glastenen for my beautiful avatar!

Spoiler:

#2 Sparda

Sparda

    ~ C.C. is win ~

  • Members
  • 697 posts

Posted 29 March 2008 - 18:00

One of the best animu of 2007:drink:

Posted Image


#3 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 29 March 2008 - 20:20

Κορυφαίο anime για μόλις 13 επεισόδια.
Πολλά Tarantino/Pulp Fiction στοιχεία και αν βαθμολογούνταν στην σκηνοθεσία θα έπαιρνε εύκολα 10/10. Η μουσική Jazz ταιριάζει άψογα στην σειρά και για μένα ήταν απ'τα μεγαλύτερα ατού της. Επίσης το γεγονός πως ο χρόνος πάει συνεχώς μπρος πίσω και "μπερδεύει" λίγο τον θεατή το θεωρώ ότι καλύτερο, γιατί με αυτό το τρόπο κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή απ'την αρχή ως το τέλος.

Κατά τα άλλα μιας και συνδυάζει τα πάντα από comedy-χαβαλέ, action, υπερφυσικό, πολύπλοκο σενάριο, βία, μαφία, χάος, ωραίο background OST που ταιριάζει με την εποχή, το κάνει ένα άρτιο συνολικά άνιμ που για μόλις 13 επεισόδια θα ικανοποιήσει άτομα ανεξαρτήτως γούστου χωρίς κιόλας να αφήνει έδαφος για να το βαρεθεί κάποιος. Εννοείται πως έχει και replayability value καθώς το πολύπλοκο σενάριο κάνει τον θεατή να θέλει να το ξαναδεί για να προσέξει λεπτομέρειες που του ξέφυγαν με την πρώτη προβολή.
(Βλέπεται άνετα και με παρέα).

Απλά must-see για χαβαλέ φάση.

PS : Μοναδικό μειονέκτημα ίσως ότι τελειώνει στα 13 επεισόδια. (+3 specials)

Edited by Radagast, 13 January 2009 - 03:05.


#4 Darthnicolas

Darthnicolas

    Raidou Kuzunoha the 1st

  • Members
  • 972 posts

Posted 29 March 2008 - 23:38

Εμένα πάντως η μουσική του μου άρεσε αρκετά...
Αν και θέλει λίγο προσοχή γιατί ξεκινάει περίεργα,σε κρατάει σε κάθε επεισόδιο...
Και το δίδυμο Isaac-Miria είναι ότι πρέπει,πιστεύω πως αυτή η σειρά προσφέρει απ'όλα(όπως είπε και ο Rad).

#5 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 05 April 2008 - 00:18

Οταν πρωτοέμαθα για το Baccano, σκέφτηκα οτι είναι μία σειρά με φοβερές αλλα αναίτιες μάχες. Τελικά είμαι χαρούμενος που διαψεύσθηκα. Μέσα απο το σενάριο, παρακαλουθούμε τις ιστορίες διαφορετικών ανθρώπων, με μία κοινή ομως επιθυμία. Το κυνήγι της αιωνιότητας, στο οποίο έχουν επιδοθεί ολες οι γενιές των ονειροπόλων, μας παρουσιάσεζεται με εναν μοναδικό, για τα δεδομένα μου, τρόπο. Ισως κάποιοι να ενοχληθούν απο τα συνεχή ταξίδια στο χρόνο που επιχειρησαν οι δημιουργοί της σειράς, ομως το τελικό αποτέλεσμα νομίζω πως τους δικαιώνει απόλυτα.
Η επιλογή των χαρακτήρων δεν είναι τυχαία, αφου συναντάμε όλα τα είδη ανθρώπων που μεσουρανούσαν στον υπόκοσμο των ΗΠΑ, στα ταραγμένα εκείνα χρόνια. Δεν κατάφερα να "δεθώ" με κανέναν εξαιτίας, της μηδαμινής στην ουσία, ανάπτυξής τους. Κάτι τέτοιο ηταν αναπόφευκτο, απο τη στιγμή που αποφασίσθηκε να υιοθετηθεί η λογική των flashbacks.
Αν και τα ακούσματά μου απέχουν έτη φωτός απο τη μουσική του, οφείλω να δεχτώ πως ηταν σχεδόν μονόδρομος η επιλογή Jazz μουσικής επένδυσης(αν δεν είναι jazz μη βαράτε! Είμαι άσχετος στην κατηγοριοποίηση μουσικών ιδιωμάτων)
Για ρεζουμέ, προτείνω ανεπιφύλακτα την παρακολούθηση του Baccano, μόνο καί μόνο επειδή ξεφεύγει απο την σχεδόν καθιερωμένη θεματολογία του δικού μας, ευχάριστου χόμπυ...

#6 BarbasSs

BarbasSs

    NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

  • Members
  • 783 posts

Posted 16 April 2008 - 08:36

εχω δει μονο το πρωτο επισοδειο ακομα και περα απο το φοβερο σχεδιο,δεν καταλαβα τιποτα απο την πλοκη ελπιζω στην συνεχεια να βγαλω ακρη...

Posted Image

Spoiler: yarrr,yarrr


#7 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 16 April 2008 - 12:45

εχω δει μονο το πρωτο επισοδειο ακομα και περα απο το φοβερο σχεδιο,δεν καταλαβα τιποτα απο την πλοκη ελπιζω στην συνεχεια να βγαλω ακρη...


Τα πρώτα μισά επεισόδια είναι αρκετά μπέρδεμα, και γενικά επειδή είναι πολλοί οι χαρακτήρες και η ιστορία πηγαίνει non-linear, μπρος πίσω στον χρόνο δεν είναι για ανυπόμονους. Όσο προχωράς όμως, τόσο περισσότερο θα ταιριάζουν τα κομμάτια του παζλ στο μυαλό σου, μέχρι που προς το τέλος θα κλείσουν όλες οι τρύπες του σεναρίου και θα τα καταλάβεις όλα. Απλά λίγο υπομονή. Δεν είναι απ'τα shows που αρκεί να δεις λίγα επεισόδια. Ή τα βλέπεις όλα ή τίποτα.

#8 BarbasSs

BarbasSs

    NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

  • Members
  • 783 posts

Posted 16 April 2008 - 12:58

οκ σε λιγο κατεβαινουν και τα 4 τελευταια και ξεκιναω
YOSHHHH!!!!!!

Posted Image

Spoiler: yarrr,yarrr


#9 Slim128

Slim128

    Starting...

  • Members
  • 2 posts

Posted 17 May 2008 - 15:44

+Συμφονώ με τα παραπανω και επαυξάνω στο Ντουέτο Isaac-Miria, μου αρεσε παρα ολυ το συγκεκριμένο..
- Λιγα επισόδεια

#10 Cursed blade keeper

Cursed blade keeper

    a man of mystery

  • Members
  • 97 posts

Posted 29 July 2008 - 15:00

Μέτρια κατα τη γνώμη μου η σειρά. Πολύ μπερδεμένη, και αν και στην αρχή φαίνεται πολλά υποσχόμενη στο τέλος ομολογώ πως με απογοήτευσε λιγάκι...

#11 Guest-67807

Guest-67807

    Anime Freak

  • Members
  • 451 posts

Posted 09 October 2008 - 11:25

Απιστευτη σειρα,
πολυ χαρουμενο κλημα !!
οι χαρακτηρες ενας κι ενας !
το story λιγο σε μπερδευει στην αρχη αλλα
πραγματικα αξιζει του δωσεις μια ευκαιρια !!

#12 Glastenen

Glastenen

    La Reine du Portatif

  • Members
  • 727 posts

Posted 04 December 2008 - 16:27

επιτέλους το τελείωσα :hahaha: δε θα βρείτε ωραιότερο σετ βλαμμένων χαρακτήρων, εγγυημένα. με την πλοκή μέχρι το 5ο επεισόδιο ψάχνεσαι, στην πορεία όμως λύνονται όλες οι απορίες και μάλιστα χωρίς ασυνέπειες. στο θέμα των χαρακτήρων και στο storytelling παίρνει από μένα άριστα. στο στιλ και την πρωτοτυπία παραπάνω από άριστα. αγαπημένοι χαρακτήρες Jacuzzi, Czeslaw και φυσικά το σετάκι Isaac-Miria......neeeeeeeeee AI-JA-KU!

Posted Image


#13 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 04 December 2008 - 17:12

επιτέλους το τελείωσα :hahaha: δε θα βρείτε ωραιότερο σετ βλαμμένων χαρακτήρων, εγγυημένα. με την πλοκή μέχρι το 5ο επεισόδιο ψάχνεσαι, στην πορεία όμως λύνονται όλες οι απορίες και μάλιστα χωρίς ασυνέπειες. στο θέμα των χαρακτήρων και στο storytelling παίρνει από μένα άριστα. στο στιλ και την πρωτοτυπία παραπάνω από άριστα. αγαπημένοι χαρακτήρες Jacuzzi, Czeslaw και φυσικά το σετάκι Isaac-Miria......neeeeeeeeee AI-JA-KU!


Πράγματι έτσι είναι.
Πραγματικά τέρμα βλαμμένοι χαρακτήρες και αυτό ώρες ώρες δίνει ένα "tarantino feeling" ή και "Coen movie" feeling. Γι'αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και λίγο cult σε αυτό το τομέα. Το uniqueness το ίδιο ο κάθε χαρακτήρας. Και γενικά πολύ ειρωνία και διακωμώδηση καταστάσεων. Αρκετά καλό αν αναλογιστεί κανείς και πόσο μικρή σειρά είναι. Δεν είναι αριστούργημα προφανώς, αλλά έχει αυτό το κάτι που το κάνει κάπως διασκεδαστικό.

Edited by Radagast, 13 January 2009 - 03:03.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:



Also tagged with one or more of these keywords: summer 2007, anime review, action, comedy, supernatural