Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Tsubasa Tokyo Revelations

fall 2007 Production I.G anime review action adventure drama fantasy

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 dmvagos

dmvagos

    Dungeon Master v3.5

  • Members
  • 454 posts

Posted 22 March 2008 - 15:38

PDVD_001.jpg

Tsubasa Tokyo Revelations
Genre: Adventure, Drama, Fantasy, Mystery, Romance, Supernatural
Studio: Production I.G.
Επεισόδια: 3
Πρωτότυπο Σενάριο: CLAMP
Σκηνοθεσία: Shunsuke Tada


Το Tsubasa Tokyo Revelations είναι OVA τριών επεισοδίων, και αφηγείται τα γεγονότα και τις καταστάσεις που αντιμετώπισε η ομάδα του manga Tsubasa RESERVoir CHRoNiCLE στον κόσμο του Τόκυο (Tokyo story arc). Μετά την κατά πολλούς απογοητευτική προσπάθεια των studio Bee Train να αποδώσουν σε anime αυτή τη σειρά (κυρίως κατά την δεύτερη season) έρχεται αυτή η πολύ μεγάλη ανάσα από την Production I.G., η οποία είχε αναλάβει και την κινηματογραφική ταινία της σειράς (Tsubasa Chronicle the Movie: The Princess of the Country of Birdcages).
Τα OVAs κυκλοφόρησαν στην αγορά σε DVD μαζί με τις συλλεκτικές εκδόσεις των τόμων 21-23 του manga στις 16/11/2007, 17/01/2008 και 17/03/2008. Τα επεισόδια έχουν διάρκεια 25 λεπτά και τιτλοφορούνται:

  • The Magician’s Message
  • The Boy’s Right Eye
  • The Dream that the Princess Had

trc_pic1.jpg

Επειδή τα OVAs προϋποθέτουν μια γενική ιδέα της κεντρικής ιστορίας του Tsubasa, καλό είναι να γίνει μια μικρή αναφορά για όσους δεν γνωρίζουν την συγκεκριμένη ιστορία.

Στον κόσμο του Clow, ζει η πριγκίπισσα Sakura της οποίας οι αναμνήσεις (ουσιαστικά η ψυχή της) σκορπίστηκαν με τη μορφή μαγικών φτερών σε διάφορες διαστάσεις / κόσμους. Ο παιδικός της φίλος Syaoran την πηγαίνει, με την βοήθεια του ιερέα της χώρας, στο μοναδικό άτομο που μπορεί να την βοηθήσει: την Μάγισσα των Διαστάσεων Yûko. Εκεί συναντούν έναν ninja τον Kurogane και έναν μάγο τον Fay D. Flourite, οι οποίοι βρίσκονται εκεί για να ζητήσουν τις δικές τους ευχές από τη Yûko, η οποία τους λέει ότι για να πραγματοποιηθούν οι ευχές τους πρέπει και οι 4 μαζί να ταξιδέψουν από κόσμο σε κόσμο για να αναζητήσουν τις αναμνήσεις της Sakura, πριν εκείνη πεθάνει. Μαζί τους δίνει ένα μικρό πλάσμα, το Mokona Modoki που έχει τη δύναμη να τους μεταφέρει στους διάφορους κόσμους.

 

trc_pic2.jpg

Σύνοψη:
Στα OVA, μετά από διάφορα ταξίδια, η παρέα φτάνει στον κόσμο του Tokyo. Έναν κόσμο που υπάρχουν μεταλλαγμένα τέρατα και πέφτει όξινη βροχή. Εκεί γνωρίζουν τους τελευταίους εναπομείναντες μιας μεγάλης καταστροφής που είχε συμβεί και βρίσκονται αντιμέτωποι με έντονες καταστάσεις, που αλλάζουν τραγικά την ψυχολογία της ομάδας.
Τα OVA (όπως και όλη η σειρά) έχουν χαρακτήρες από άλλες δουλειές των CLAMP. Συγκεκριμένα βλέπουμε από τα xxxHOLiC, X και CardCaptor Sakura.

Σχολιασμός:
Στο πρώτο OVA μας βάζει στο κλίμα της ιστορίας και στα δύο επόμενα η δράση αρχίζει και τα γεγονότα κυλάνε γρήγορα. Βλέπουμε μία πληθώρα χαρακτήρων και προσωπικοτήτων αντιμέτωπους με διάφορες δύσκολες καταστάσεις που τους ωθούν στα άκρα. Οι κεντρικοί ήρωες χαμένοι στην συνεχή αναζήτηση των πολύτιμων φτερών και οι κάτοικοι αυτού του κόσμου σε μια συνεχή μάχη για την επιβίωση κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, όλοι μπλεγμένοι σε ένα περίεργο παιχνίδι το οποίο καθοδηγεί παρασκηνιακά ο κακός της υπόθεσης.
Ενώ η ιστορία είναι συναισθηματικά φορτισμένη και έχει μια καλή δόση έντασης, δεν έχει ίσως όση αγωνία θα χρειαζόταν για να χαρακτηριστεί αριστούργημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι πολύ καλή! Τα OVA προσφέρονται για αυτούς που απογοητεύτηκαν από την κατάληξη της TV-σειράς, για τους fan τους manga, αλλά και για όσους δεν έχουν κάποια προηγούμενη επαφή με το Tsubasa, μιας και αναφορές σε σημαντικά γεγονότα που προηγήθηκαν δεν γίνονται και δεν χρειάζονται κιόλας, με δύο μικρές εξαιρέσεις καθαρά «εγκυκλοπαιδικού» χαρακτήρα.

trc_pic3.jpg

Σχέδιο:
Η εγγύηση ποιότητας της Production I.G. δεν μας απογοητεύει. Έχει γίνει πάρα πολύ καλή σχεδίαση των χαρακτήρων, διατηρώντας παράλληλα το ύφος της πρωτότυπης δουλειάς, αλλά προς το τέλος είχα την εντύπωση ότι είχε «σκληρύνει» κάπως το σχέδιο. Όχι ως προς το περιεχόμενο αλλά ως προς τις «γωνίες», είχαν δηλαδή κάπως έντονα χαρακτηριστικά, χωρίς όμως αυτό να χαλάει την γενική εικόνα.
Η κίνηση αρκετά καλή και αυτή, είτε πρόκειται για μάχη είτε για πιο ήρεμες καταστάσεις. Οι χαρακτήρες, για άλλη μια φορά, εκφραστικότατοι και τα χρώματα έντονα.
Το σκηνικό είναι κυρίως ξεροί βραχότοποι και μεγάλες έρημοι, ταλαιπωρημένες από την όξινη βροχή. Προς το τέλος βλέπουμε και μια σπηλιά με μια λίμνη, όλα άριστα σχεδιασμένα.

trc_pic4.jpg

Χαρακτήρες:
Σύντομα και χωρίς πολλά πολλά, το 1ο OVA μας ξεδιπλώνει τους χαρακτήρες αμέσως, και τα επόμενα δύο μας δείχνουν τις ριζικές αλλαγές στην προσωπικότητά τους λόγω των γεγονότων που ζουν. Εκτός από μικρές λεπτομέρειες οι οποίες αποκαλύπτονται σε επόμενα story arcs, ο θεατής έχει πλήρη αντίληψη του εσωτερικού κόσμου των ηρώων, ή τουλάχιστον έχει μια πάρα πολύ καλή ιδέα, ακόμα και όσοι δεν έχουν παρακολουθήσει ή διαβάσει Tsubasa. Αναμφισβήτητα ένα από τα μεγάλα ατού των τριών αυτών OVA.

trc_pic5.jpg

Μουσική / Ηχητική επένδυση:
Η μουσική επένδυση αποτελείται από κομμάτια της φοβερής Kajiura Yuki, αλλά εδώ πέφτει ένα παράπονο. Ανακυκλώνονται κομμάτια που είχαν χρησιμοποιηθεί στην TV-σειρά κι έτσι δεν έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε νέες δημιουργίες της. Παρόλα αυτά τα κομμάτια είναι επιλεγμένα άψογα και δένουν με την δράση στην οθόνη.
Οι seiyû, οι οποίοι είναι ίδιοι σε όλες τις animated εκδόσεις του Tsubasa, κάνουν εξαιρετική δουλεια (συνηθισμένα τα βουνά απ’τα χιόνια).
Τα τραγούδια τίτλων αρχής και τέλους είναι αντίστοιχα:

"Synchronicity"

Lyrics, composition and arrangement by: Yuki Kajiura
Performed by: Yui Makino

"Last Fruit" (さいごの果実, Saigo no Kajitsu)

Lyrics by: Maaya Sakamoto
Composition by: Shouko Suzuki
Arrangement by: Neko Saitou
Performed by: Maaya Sakamoto

trc_pic6.jpg

Συνοψίζοντας:
Το Tsubasa Tokyo Revelations είναι μια πολύ καλή επιλογή γιατί σαν OVA 3 επεισοδίων είναι σύντομο περιεκτικό και προσωπικά το ευχαριστήθηκα πολύ. Είναι must watch για όσους γνωρίζουν την ιστορία και μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν ένα σύντομο ταξιδάκι στον κόσμο του Tsubasa RESERVoir CHRoNiCLE.

trc_pic7.jpg

Θετικά (+):

  • Πολύ καλό σχέδιο
  • Καλή ανάπτυξη χαρακτήρων σε σχέση με τη μικρή διάρκεια
  • Πολύ καλή μουσική

Αρνητικά (-):

  • Μόνο 3 OVA??? More please!
  • Έλλειψη καινούριων μουσικών κομματιών

trc_pic8.jpg


Review by rtpresizeze0.jpg

 


Edited by Kai, 15 June 2017 - 20:23.

Posted Image
いつでも今日が、いちばん楽しい日 :thumbup: .aNiMe//GR IRC channel

#2 hachix山P

hachix山P

    Uso datte ite o, Joe!

  • Members
  • 126 posts

Posted 22 March 2008 - 17:31

Πριν από καμια 3 με 4 ημέρες είδα και το 3ο OVA και δεν θέλω να πω απογοητεύτηκα,αλλά δεν με ενθουσίασε κιόλας!Ενώ στο πρώτο κάνουν μια πολύ καλή εισαγωγή και μία εξαιρετική συνέχεια στο δεύτερο(προσωπικά πιστεύω ότι το 2ο ήταν το καλύτερο!),στο τρίτο χαλάρωσαν κάπως οι κυρίες CLAMP και δεν απόδωσαν όπως θα έπρεπε!!Απογοητευτική η σκηνή με τον Fai που γίνεται βαμπίρ(η καλύτερη σκηνή σε όλο το manga!!!!)!Το μόνο που έσωσε το τρίτο OVA ήταν ο Kurogane!!

Ειλικρινά όμως είναι κρίμα να αφήσουν τη σειρά ημιτελή!Τώρα που σιγά σιγά τελειώνει και το mangaΤ_Τ
Και στο κάτω κάτω,όλη η ιστορία τώρα έχει ενδιαφέρον!Βαρέθηκα να βλέπω στο TV series fillers!Άσε που κάποια γεγονότα δεν τα απέδωσαν και σωστά!

Πάντως σαν επιλογή για να το δεις πράγματι αξίζει!Αν δε διαβάσεις όμως το manga χάνεις πολλά!Η μουσική είναι εξαιρετική,όπως και στο TV series(απο τα καλύτερα soundtracks που άκουσα τα τελευταία χρόνια) αν και όντως στα OVA η μουσική επιλογή είναι κυρίως απο τη σειρά.Θα μπορούσαν να συνθέσουν κανα κομμάτι ακόμα πιστεύω!
Posted Image

#3 EarlCainHargreaves

EarlCainHargreaves

    Anime Amateur

  • Members
  • 126 posts

Posted 23 March 2008 - 02:27

εγώ έκλεγα στο 3ο OVA κρίμα που το σταματούν εκεί.Η σκηνή με τον Fye και τον Kurogane πιστε'υω ότι σώζουν το όλο 25 λεπτο.ευχαριστήθηκα που η Sakura τράβηξε καμπόσα.Καιρός της ήταν.Πωπω είμαι πολύ κακός άνθρωπος!!!:kakaka:
θέλω όμως κι άλλο.θέλουμε τον Fye:lovulovu::awww::roar::joyful:
Posted Image
Cain is always back!!!
:wis:

#4 the_second_child

the_second_child

    way cooler than you.

  • Members
  • 325 posts

Posted 24 March 2008 - 02:40

Προσωπικά τα θεωρώ ΤΕΛΕΙΑ! Τα λάτρεψα και τα τρια και το όλο συνεργείο έκανε εξαιρετική δουλειά αν λάβουμε υπόψιν πως σε 1 ωρα έπρεπε να "χωρέσουν" 3 whole volumes! Το μόνο μειονέκτημα πως περίμενα τα dvds να έχουν και τίποτα extras αλλά δε πειράζει!
Production IG ftw! Leave the masters do their job γιατί δε θέλω να αναφερθώ στην BeeTrain βραδιάτικα!

Και yay για την μουσική, το έχω αναφέρει χιλιάδες φορές αλλά η Yuki Kajiura is my goddess!!

Posted Image


#5 hachix山P

hachix山P

    Uso datte ite o, Joe!

  • Members
  • 126 posts

Posted 24 March 2008 - 03:21

Πριν απο λίγο συζητούσα το θέμα με μια φίλη και συμφωνήσαμε και οι δύο στο εξής: "Πάλι καλά που ανέλαβαν οι CLAMP τα OVA!!"..Και είναι τόσο μα τόσο κρίμα να μην τελείώσει η σειρά!Μα να μη βγει σε anime η ιστορία του Fai?:emptyonexg1:
Το φτάσανε που το φτάσανε μέχρι εδω,τουλάχιστον ας το τελειώσουν!Μία σεζόν θα πάρει το πολύ(χωρίς άκυρα fillers!)!!!
Posted Image

#6 the_second_child

the_second_child

    way cooler than you.

  • Members
  • 325 posts

Posted 24 March 2008 - 03:41

Πριν απο λίγο συζητούσα το θέμα με μια φίλη και συμφωνήσαμε και οι δύο στο εξής: "Πάλι καλά που ανέλαβαν οι CLAMP τα OVA!!"..Και είναι τόσο μα τόσο κρίμα να μην τελείώσει η σειρά!Μα να μη βγει σε anime η ιστορία του Fai?:emptyonexg1:
Το φτάσανε που το φτάσανε μέχρι εδω,τουλάχιστον ας το τελειώσουν!Μία σεζόν θα πάρει το πολύ(χωρίς άκυρα fillers!)!!!

Δε νομίζω πως η IG αναλαμβάνει να κάνει seasons, αν το πάρει η Madhouse έχει καλώς. Το Infinity arc μάλλον θα γίνει animated αν κρίνω απο screenshots που κατακλύζουν κάτι τελευταία issues του Newtype Japan, να δούμε.

Και όχι βρε όλες oi CLAMP, μια την κάνει την βρώμικη δουλειά συνήθως, η Okhawa!
:wooi2:

Posted Image


#7 hachix山P

hachix山P

    Uso datte ite o, Joe!

  • Members
  • 126 posts

Posted 24 March 2008 - 04:28

Δε νομίζω πως η IG αναλαμβάνει να κάνει seasons, αν το πάρει η Madhouse έχει καλώς. Το Infinity arc μάλλον θα γίνει animated αν κρίνω απο screenshots που κατακλύζουν κάτι τελευταία issues του Newtype Japan, να δούμε.

Και όχι βρε όλες oi CLAMP, μια την κάνει την βρώμικη δουλειά συνήθως, η Okhawa!
:wooi2:


Χαχα!Πραγματι!Μονάχα η Okhawa και άλλοτε και η Mokona κάνουν τη "βρωμοδουλειά"!
Και η IG δεν κάνει seasons!Αν γίνει animated ελπίζω να μην είναι όπως η δευτερη σεζόν τουλάχιστον!Η πρώτη ήταν όλα τα λεφτά!Ευελπιστούμε σε κάτι καλό πλέον!Στο Newtype Japan δεν μπήκα για να δω τι παίζει.οπότε ας μην πω περεταίρω!^^
Posted Image

#8 Aphrodite

Aphrodite

    Starting...

  • Members
  • 5 posts

Posted 24 March 2008 - 18:38

Ευχαριστήθηκα πολύ τα Όβα, γιατί ήταν ανατρεπτικά. Έδειξαν μια άλλη πτυχή της ιστορίας που δεν την είχα φανταστεί καν. Αποκάλυψε και την ιστορία μερικών δευτερευόντων ηρώων, αλλά βασικών για την ιστορία. Μου έλυσε πολλές απορίες από τις προηγούμενες σεζόν.
Δεν με πείραξε καθόλου που σε ορισμένα σημεία χρησιμοποιήθηκαν παλιά μουσικά κομμάτια. Αντιθέτως μου θύμισε τις παλιές καλές μέρες των ηρώων.
Λυπήθηκα όμως γιατί ήταν λίγο.....:frozen:

#9 Harukasailor

Harukasailor

    Starting...

  • Members
  • 13 posts

Posted 27 March 2008 - 14:03

Το οva έχει crossovers από τις σειρές τις clamp: X,Tokyo babylon. Oι πρωταγωνιστές ο kamui και ο subaru είναι από το Χ. To ίδιο και ο Fuuma.Ι Υθθκο είναι από το χχχ-holic και ο syaoran και ι sakura από το cardcaptor sakura. Το mokona modoki που τους δίνοθνε είναι το άσπρο mokona καθώς ι Yuuko έχει κρατήσει το μαύρο. ¨Εχει σημασία αυτό για τη συνέχεια καθώς και το ova 3 που ενώ φαίνεται ανούσιο έχει πολλή μεγάλη σημασία αργότερα.
Ελπίζω να βγάλουν και τη συνέχεια σε επεισόδια γιατί είναι 1 σειρά με πολύ βάθος.
:)



Also tagged with one or more of these keywords: fall 2007, Production I.G, anime review, action, adventure, drama, fantasy