Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Η Ελληνική έκδοση του JaME σε αναζήτηση νέων μελών


  • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1 Tristessa

Tristessa

    putting the fun in funeral

  • Moderators
  • 989 posts
  • LocationAtelier BOZ

Posted 12 March 2008 - 15:11

Τώρα είναι η ευκαιρία σας να κάνετε επιτέλους κάτι για τη σωστή διάδοση της Ιαπωνικής μουσικής στην Ελλάδα!

Ενδιαφέρεστε;

Οι ελάχιστες απαιτήσεις αυτής της υπεύθυνης θέσης, είναι οι εξής:

* Καλές γνώσεις αγγλικών. (εναλλακτικά, γαλλικά ή ιαπωνικά)
* Μόνιμη πρόσβαση στο Internet.
* Βασικές γνώσεις υπολογιστών.
* Ικανότητα να λειτουργούν στα πλαίσια μιας ομάδας.
* Μεγάλη αγάπη για την Ιαπωνική μουσική.

Οι αρμοδιότητες ενός μέλους της ομάδας του JaME, είναι πολύ περισσότερες από αυτές που βλέπει & αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης. Σίγουρα οι μεταφράσεις είναι ένα μεγάλο μέρος αυτών, αλλά πάνω από όλα απαιτείται υπευθυνότητα και θετική ενέργεια, έτσι ώστε εσύ κυρίως, να κερδίσεις το μέγιστο δυνατόν από αυτή την εμπειρία.

Αιτήσεις μπορείτε να στείλετε κάνοντας κλικ στο "Επικοινωνήστε μαζί μας", στο άνω αριστερό τμήμα της ελληνικής σελίδας του JaME.


FAQ (frequently asked questions)

Δεν έχω μόνιμο Internet, αλλά έχω δυνατότητα πρόσβασης σε εβδομαδιαία βάση (γονείς, πανεπιστήμιο, φίλοι, intenet café, κ.ά.) και αρκετό ελεύθερο χρόνο για μεταφράσεις. Μπορώ ακόμα και έτσι να κάνω αίτηση για να μπω στην ομάδα;

Ναι, μπορείς να κάνεις αίτηση. Κάθε περίπτωση διαφέρει, αλλά ακόμα και αν δεν μπορείς να μπεις στη βασική ομάδα του ελληνικού JaME, μπορείς πάντα να λειτουργείς ως εξωτερικός συνεργάτης, με πολλά από τα προνόμια και ελάχιστες υποχρεώσεις.


Δεν είμαι και τόσο καλός στα Αγγλικά, αλλά αντιθέτως τα Γαλλικά/ Γερμανικά/ Ιαπωνικά μου είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;

Μεταφράσεις από Γαλλικά και Γερμανικά μας είναι εξίσου, και σε ορισμένες φορές ακόμα πιο χρήσιμες από τις Αγγλικές. Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας στις διευθύνσεις που έχουμε ήδη παραχωρήσει. Μετά από ανάλογη συνεννόηση, και εφόσον πληρείς το σύνολο των ελάχιστων απαιτήσεων, μπορείς κάλλιστα να μπεις στην ομάδα. Σε περίπτωση τώρα που είσαι καλός γνώστης των Ιαπωνικών, επικοινώνησε μαζί μας για πιο ειδικές θέσεις στην ομάδα.


Είμαι πολύ απασχολημένος, και μπορώ να διαθέσω το ανώτερο 2-3 ώρες την εβδομάδα σε μεταφράσεις. Αξίζει τον κόπο να κάνω αίτηση;

Ναι. Στείλε την αίτηση, και μετά από συνεννόηση μπορείς να γίνεις εξωτερικός συνεργάτης της ομάδας.


Τι είναι τέλος πάντων αυτή η αίτηση;

Πολύ απλά, ένα σύντομο e-mail ή pm που θα αποστείλεις στις διευθύνσεις που δώσαμε, σε περίπτωση που ανταποκρίνεσαι στις βασικές απαιτήσεις και θέλεις να γίνεις μέλος της ελληνικής ομάδας του JaME.


Τι πρέπει να γράψω στην αίτηση;

Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου. Στη γραμμή του τίτλου ‘"Σχετικά με το JaME θα ήταν υπεραρκετό, και επίσης θα ήταν καλό να αναφέρεις τους λόγους για τους οποίους θέλεις να γίνεις μέλος τις ομάδας, το είδος της Ιαπωνικής μουσικής που προτιμάς, και το κατά πόσο είναι βεβαρημένο το πρόγραμμά σου. Επιπλέον, καλό θα ήταν αφού πλοηγηθείς στη σελίδα, να αναφέρεις με ποια από τα κομμάτια της θα προτιμούσες να ασχοληθείς σε σχέση με τη μετάφραση. (νέα, βιογραφίες & προφίλ, συνεντεύξεις & live reports, κριτικές).


Έχω και κάποιες άλλες σχετικές ικανότητες, π.χ. έχω δημοσιογραφική εμπειρία ή εμπειρία στο management, έχω αναλάβει διοργανώσεις, έχω καλές μουσικές γνώσεις, είμαι πολύ καλός/επαγγελματίας στο design.

Πολύ ωραία. Σε αυτή την περίπτωση, παρακαλούμε να το αναφέρεις μέσα στο μήνυμα, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε αυτές τις ικανότητες για τη βελτίωση του Ελληνικού τμήματος, στο βαθμό που προτίθεσαι. Ακόμα και αν δεν μπορείς να ασχοληθείς με τις μεταφράσεις, θα μπορούσαμε να έχουμε μελλοντική συνεργασία, ή να συμμετέχεις ως εξωτερικός συνεργάτης.


Καλά όλα αυτά. Τι έχω να κερδίσω εγώ;

Αυτήν την ερώτηση δεν μπορούμε να την απαντήσουμε εμείς. :) Σίγουρα τα μέλη της ομάδας έχουν άμεση πρόσβαση σε μια τεράστια βάση πληροφοριών, αλλά όλα χτίζονται σε βάσεις εμπιστοσύνης. Σίγουρα στην πορεία θα ανακαλύψεις πως υπάρχουν πολλαπλά οφέλη σε αυτές τις δραστηριότητες, αλλά το σημαντικότερο είναι να συμμετάσχεις με βάση τι έχεις να προσφέρεις, όχι τι έχεις να πάρεις.


Μου αρέσει μόνο ένα συγκεκριμένο είδος Ιαπωνικής μουσικής. (π.χ. j reggae) Θα μπορώ να ασχολούμαι μόνο με αυτό, αν γίνω μέλος;

Σε φυσιολογικά όρια, αναθέτουμε συγκεκριμένες μεταφράσεις σε συγκεκριμένα άτομα. Και αυτό σημαίνει πως ίσως να μην έχεις την πολυτέλεια να μεταφράζεις / ασχολείσαι μόνο με αυτού του είδους τη μουσική, αλλά θα φροντίσουμε το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων σου να είναι σχετικό με τις προτιμήσεις σου. Τώρα, αν στην τελική χρειαστεί να κοιτάξεις κάνα δυο φορές ανακοινώσεις και άλλων μουσικών ειδών, ίσως να σε κάνει να ανακαλύψεις καινούρια πράγματα. Αυτός είναι και ένας από τους στόχους του JaME, να σου διευρύνει τους ορίζοντες.


Δηλαδή, ακόμα και αν έχω πολύ επιλεκτικά γούστα πάνω στην Ιαπωνική κουλτούρα μπορώ να μπω στην ομάδα;

Ναι. Ακόμα και αν μόνο η μουσική από anime σε συναρπάζει, θα βρεις μέρη στο JaME που θα ταιριάζουν πλήρως στα γούστα σου. Βέβαια, αν μιλάμε για πολύ τραβηγμένες περιπτώσεις (π.χ. αν σου αρέσει μόνο το karate και η τέχνη του origami) μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς. Πάνω από όλα το JaME είναι φτιαγμένο για τη διάδοση της Ιαπωνικής μουσικής στον κόσμο.


Νομίζω πως έχω τις κατάλληλες ικανότητες, και τη διάθεση / χρόνο, αλλά ανησυχώ για το τεχνικό μέρος.

Δεν χρειάζεται να διστάζεις καθόλου. Ο manager και τα υπόλοιπα μέλη θα είναι ανά πάσα στιγμή δίπλα σου για να σε βοηθήσουν και να σου δώσουν αναλυτικές διευκρινήσεις. Επίσης, για την καλύτερη επικοινωνία συνίσταται η δημιουργία και χρήση gmail ή msn λογαριασμού (και οι δύο είναι δωρεάν) από όπου και θα μπορείς να κάνεις τις όποιες ερωτήσεις. Οδηγίες, έτσι και αλλιώς, θα σου δοθούν με το που εγκριθεί η αίτηση σου.

6dqFccT.gif