Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * - - 3 Ψήφοι

If being otaku was trendy....


  • Please log in to reply
163 replies to this topic

#121 Cursed blade keeper

Cursed blade keeper

    a man of mystery

  • Members
  • 97 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 17:26

If being otaku was trendy in greece... θα άρχιζα τα western
:hero:

#122 Mateus

Mateus

    Otaku

  • Members
  • 86 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Νοέμβριος 2008 - 10:27

Εγω δεν θα συμφωνουσα με τον ορο otaku διοτι εχει αρνιτικη συμμασια και πανω απο ολα ειναι μια ταμπελα.Φανταστειται δλδ που otaku φωναζουν στην Ιαπωνια τους πολυ πορωμενους(εγω δεν εχω κανενα προβλημα με αυτο)που ειναι και πιο μοντερνα χωρα απο μας.

Τεσπα,εγω θα χαιρομουν απ'τη μια λογω των διαθεσιμων προ'ι'ντων στην αγορα και δεν πιστεθω οτι θα ειμασταν τοσο εμπορικοι διοτι πιστευω οτι οσοι ασχολουνται με ανιμε γτ τα αγαπανε θα αναζητουσαν ποιοτητα πανω απ'ολα.Αυτοι λοιπον που θα ταν πιο σπαταλοι θα ηταν τα θυματα της μοδας.Ειλικρινα θα με εκνευριζε να βλεπω χαζο-ανθρωπους που βλεπουν ανιμε μονο γιατι ειναι "ιν" και θελουν να ανηκουν σε μια ομαδα λογω ελλειψης προσωπικοτητας αλλα θα χαιρομουν αν καποια ατομα πραγματι ανακαλυπταν ποσο σπουδαιος ειναι ο κοσμος των ανιμε και ταιριαζαμε.

Δημοσιευμένη  εικόνα


#123 Matu-san

Matu-san

    aoi

  • Members
  • 939 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Νοέμβριος 2008 - 14:40

Έμαθα κάτι το οποίο μπορεί να θεωρηθεί είτε καλό είτε κακό.
Μια συμφοιτήτρια μου (που το μόνο που ξέρει από anime είναι η candy candy), πήγε πρόσφατα σε ένα συνέδριο " μάρκετινγκ κομμωτηρίου" στο εξωτερικό, όπου έμαθαν για τις νέες τάσεις της κομμωτικής.
Μου είπε πως τα κουρέματα από anime και manga είναι η νέα τάση στο εξωτερικό.
Μπορείτε πολύ καλά να μαντέψετε τι έχει να γίνει στην ελλάδα αν έρθει αυτή η μόδα..
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#124 Franklin

Franklin

    save pelekoudi

  • Members
  • 291 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Νοέμβριος 2008 - 17:20

Hδη έχει αυξηθει σημαντικα ο αριθμος Ελληνων που ασχολειται.Δεν ειναι τυχαια η προσπαθεια της Anubis. Δε με ενοχλει. Μακαρι να ριζωσει κιολας ,να μεγαλωσει και η ελληνικη αγορα με τα αντιστοιχα προιοντα. Ας ξεκινησει κι ως μοδα (την οποια συνηθως δεν υπακουω),αρκει να προκυψουν ανθρωποι που το ενδιαφερον τους θα μεινει και δε θα εξατμιστει μαζι με το υπολοιπο ρευμα.
@Matu-san : Τρελα γλεντια :P
Δημοσιευμένη  εικόνα

#125 papadevil

papadevil

    Anime Freak

  • Members
  • 374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιανουάριος 2009 - 22:29

Συμφωνω κατα ενα βαθμο με τον franklin απλα σκεφτομαι την ποικιλια απο προιοντα που θα ακολουθησει αλλιως δεν με νοιαζει τι θα κανουν οι αλλοι :P
Δημοσιευμένη  εικόνα

#126 SakuraBiyori

SakuraBiyori

    I'm at home in the clouds

  • Members
  • 29 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Ιανουάριος 2009 - 14:59

αν ερχοταν αυτο το trend στην ελλαδα θα βλεπαμε τον καθε ****** που χθες εβριζε τα ανιμε τωρα να πουλαει μουρη:erk:.δεν θα με ενοχλουσε για πολυ αυτο γιατι μοδα ειναι κ περναει.ομως βλεπω ολο και περισσοτερους να βλεπουν ανιμε οποτε δεν ειναι κ αδυνατον στο μελλον να γινει trend.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#127 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2009 - 12:56

όσο και να το συζητάτε trendy δεν θα γίνετε.
άσε που από ότι κατάλαβα μερικοί νομίζουν ότι είναι trendy
επειδή ασχολούνται με τα anime
(ή τουλάχιστον προσποιούνται ότι ασχολούνται)

#128 Azathoth

Azathoth

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1.136 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2009 - 13:40

δυστυχώς ήδη έχει αρχίσει να γίνετε ένα είδος μόδας. η αθηνα έχει πολλά δεκατετράχρονα emo και trendy που κυκλοφορούν στο δρόμο και μιλάνε για death note και τέτοια. να είμαι stu ψειρή και να βλέπω έναν τύπο, no more than 14 years old να λέει: call με Κυρα. να πηγαίνω στο otaku no σέκε και να βλέπω άλλους τύπους να λένε: "ο ο ο αυτό το bleach είναι πολύ ψαγμένοι σειρά, μόλις τελειώσω το death note θα το αρχίσω" και κάτι τέτοια.
αρκεί να πάμε στο Solaris, μαγαζί με μάγκα και θα δούμε την διαφορα. πριν 8 χρονια (πήγαινα για αμερικανικα κόμικς όχι για manga :P) είχε μονο 2-3 ράφια με manga, τώρα έχουν βάλει αλλα 3.
όταν ήμουν στην 2ra γυμνασίου που έγινα anime/manga fan ήμασταν 4 άτομα που ενδιαφερόμασταν σε όλο το σχόλιο. και οι άλλοι 3 ήταν πολύ μεγαλύτερη από εμενα. τώρα πάω και βλέπω πολλά μικρά να ασχολούνται, πολλά....

trendy trendy δεν πιστεύω να γίνετε, όπως και η metal, αλλα όπως έχει γίνει και με την metal που ο κάθε ******* αφήνει μακρύ μαλλί και φοράει μαύρα ρούχα και καρφιά γιατί έτσι είναι cool και εναντίον τις μόδας, έτσι γενικά το να είσαι anime-fan γίνετε σιγά σιγά τις μόδας. otaku raid στο σύνταγμα δεν θα δούμε αλλα είδαμε emo raid στο σύνταγμα, just think that emo way of dressing and their hairstyle είναι παρμένα από anime >_> στους emo αρέσουν τα anime.

@ matu-san: στο εξωτερικό το να έχεις "ανιμε"hairstyle είναι κάτι πολύ κλασικό, γενικά είναι μια μόδα που υπάρχει πάνω από 10 χρονια, το είχα προσέξει σε διαφορα μέρει που ταξίδεψα

@ papadevil : franklin-chan aint a guy....

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.


#129 papadevil

papadevil

    Anime Freak

  • Members
  • 374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2009 - 00:22

@ papadevil : franklin-chan aint a guy....


oopss didnt know it soz:bleh:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#130 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2009 - 01:23

Γίνει δεν γίνει δεν με αφορά. Ποτέ δεν έκρινα αν κάτι μ' αρέσει βάσει της μόδας. Δεν πρόκειται ν' αλλάξει τίποτα για μένα, either way.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα


#131 Loke

Loke

    ~Moe Mio Moe~

  • Channel Operators
  • 3.927 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2009 - 02:20

δε ξερω αν το εχει ποσταρει κανεις νωριτερα, αλλα..

αμα ο παππους μου ειχε ροδες....

#132 Hayato

Hayato

    Shinigami

  • Members
  • 13 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2009 - 18:54

To naruto είναι ήδη της μόδας πιστεύω. Τον τελευταίο καιρό βλέπω πολύ κόσμο να γίνεται fan της σειράς, και της κλασσικές χαζογκόμενες να λένε αχχ ο Sasuke είναι κούκλος κλπ μλκιες. Αν και δεν την έχω παρακολουθήσει την σειρά, με χαλάει λίγο το γεγονός ότι ο κάθε άσχετος την έχει δει κάπως επειδή είδε ένα AMV στο Youtube.

Πέρα από αυτό, όταν οι Emo έγιναν της μόδας στην χώρα μας, το Κουτί της Πανδώρας, είχε γίνει εκπομπή για αυτά τα παιδιά με τα μαύρα, και θυμάμαι μια ψυχολόγο να παρομοιάζει τους emo με τα κινούμενα σχέδια από την Ιαπωνία (guess who ; )

隼人 Hayato 山口

mrp667.hi5.com


Δημοσιευμένη  εικόνα


鉄拳

Iron Fist


#133 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 17 Φεβρουάριος 2009 - 19:46

δε ξερω αν το εχει ποσταρει κανεις νωριτερα, αλλα..

αμα ο παππους μου ειχε ροδες....


Θα έφτιαχνε κάρο; :hahaha:

Πάντως αν το να είσαι otaku ήταν trendy τα πράγματα ίσως θα ήταν κάπως έτσι:
Στο ραδιόφωνο θα άκουγες anime openings, ενώ θα υπήρχαν κανάλια που θα δείχναν πολλά anime. Περισσότερα μαγαζιά με οτακίστικα προϊόντα θα εμφανιστούν. Επίσης οι νέοι δεν θα βγαίνουν βόλτες ούτε θα έχουν παρέες. Θα κάθονται μέσα στο σπίτι τους και θα συζητάνε μέσω internet για το ποιος έχει τις πιο πολλές φιγούρες και θα κάνουν srs bzn συζητήσεις. Η τηλεόραση θα αρχίσει να μιλάει για τα σατανικά anime που κάνουν τα παιδιά ακοινώνητα και απομονωμένα και φυσικά θα βγαίνει ο κάθε μητροπολίτης να πει ως εμπειρογνώμονας για τον νέο τρόπο των σκοτεινών δυνάμεων να καταστρέψουν τα παιδιά μας.

Στα σχολεία τα παιδιά θα διαβάζουν manga στα διαλείμματα. Αυτό επηρεάζει και την οικονομία όπου πολλές εταιρίες θα παράγουν ανάλογα προϊόντα. Για να μην πω για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών όπου θα έχουν κατά 70% ιαπωνικά. Εννοείται πως ανάλογα θα επηρεαστούν και οι διαφημίσεις. Πχ θα διαφημίζουν ένα νέο πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας; Θα είναι κάπως έτσι: Μια goth lolita θα την παίρνει τηλέφωνο ένα bishounen και αυτή θα φωνάζει, Kyaa είναι τόσο γλυκούλης! Λες να είναι και βρικόλακας; Μετά θα ανακαλύπτει ότι τα έχει φτιάξει με ένα άλλο bishounen και θα λέει η διαφήμιση, νέο πρόγραμμα Kyaa 69, με 69 δευτερόλεπτα δωρεάν χρόνο ομιλίας με τον αγαπημένο σου χαρακτήρα (καλά ως διαφήμιση η παραπάνω είναι γτπ αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ :hahaha:)

Το αποτέλεσμα; Θα ζουν όλοι σε μια εικονική πραγματικότητα, ενώ στην ουσία ο μέσος νέος θα είναι ένας κολόχοντρος καΐλας που βλέπει ecchi anime όλη μέρα και θα κοκορεύεται για το νέο του poster της Muniko sama.

Τέλος αν τα anime ήταν trendy, η πετρούλα θα ήταν ντυμένη κάπως έτσι:

[media]http://www.youtube.com/watch?v=S9lxKbPxEVg[/media]

:hahaha::hahaha::hahaha:
phmava.php

#134 Satou no Kumo

Satou no Kumo

    hiatus :(

  • Members
  • 213 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Φεβρουάριος 2009 - 20:35

θα διαφημίζουν ένα νέο πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας; Θα είναι κάπως έτσι: Μια goth lolita θα την παίρνει τηλέφωνο ένα bishounen και αυτή θα φωνάζει, Kyaa είναι τόσο γλυκούλης! Λες να είναι και βρικόλακας; Μετά θα ανακαλύπτει ότι τα έχει φτιάξει με ένα άλλο bishounen και θα λέει η διαφήμιση, νέο πρόγραμμα Kyaa 69, με 69 δευτερόλεπτα δωρεάν χρόνο ομιλίας με τον αγαπημένο σου χαρακτήρα


λοοοολ!!αν υπηρχε τετοια διαφημιση θα την εβλεπα ξανα και ξανα:hahaha:..
παντως εγω λεω πως το θεμα αν θα ερθουν στη μοδα τα ανιμε και η γιαπωνεζικη κουλτουρα αλλα το αν ετσι χασουν το περιεχομενο τους και διαστρεβλωθουν καποιοι βασικοι οροι(οπως με τους emo).θα ειναι το ιδιο ενοχλητικη κατασταση με αυτην που ισχυει και τωρα(να αποκαλουνται τα ανιμε κινεζικα μικυ μαους).:canthelp:
seishun jidai wa watashi no subete desu

#135 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1.194 Δημοσιεύσεις:
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2012 - 02:27

Το τελευταίο πράμα που με νοιάζει για κάποιο πράγμα είναι το αν είναι trendy ή όχι. Ούτε θα με αποθάρρυνε, ούτε θα με προσέλκυε.

Τώρα έρχεται η εξής ερώτηση: Για να είναι κάτι trendy και στην μόδα δεν θα πρέπει να αρέσει σε πάρα πολλούς aka πλειονότητα? Και όπως ξέρουμε πλειονότητα = όχι και τόσο ψαγμένα άτομα. Χωρίς να θέλω θίξω τους Έλληνες ή τους κατοίκους οποιασδήποτε άλλης χώρας, μιας και δεν αναφέρομαι μόνο στην Ελλάδα, αλλά για να γίνει κάτι διάσημο και στην μόδα πρέπει να ικανοποιεί ευρύ κοινό, συνεπώς πολλές ηλικίες και να είναι κάτι το οποίο να μην χρειάζεται πολλή σκέψη και φαιά ουσία για την κατανόηση ώστε να είναι προσιτό σε πολλούς.

Ακόμα, ποιότητα = χρήμα και χρήμα = να είναι σίγουρο πως κάτι θα φέρει λεφτά για να καλυφθούν τα έξοδα. Πόσο θα πούλαγε το Mononoke εδώ ας πούμε? Και φαν της Ιαπωνικής κουλτούρας να ήμασταν σαν λαός, πάλι η πλειοψηφία θα ήταν φαν των σύγχρονων μοδών που υπάρχουν και εκεί π.χ. Lolitas, Harajuku για τα κοριτσάκια και rappers και ποπ τραγουδιστές της πλάκας για τα αγοράκια. Ούτε συζήτηση για την παράδοση της ή γενικότερα την ιστορία της.

Επίσης πολύ πιθανό θα ήταν να γινόντουσαν μόδα και τα ecchi/fanservice/moe (αυτά ούντως ή αλλιώς είναι τεράστια μόδα στην Ιαπωνία). Εντάξει, να δεις μερικά αν έχουν καλή υπόθεση (που αμφιβάλλω αν θα τα φέρναν κιόλας) αλλά αλλιώς μου είναι παντελώς αδιάφορα.

Συμπέρασμα; Τα shounen και τα shoujo θα προβαλλόντουσαν συνέχεια και θα γινόντουσαν μόδα. Και δεν μιλάω για τα καλά shounen π.χ. GTO, Genshiken (καλά αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει μόδα για πολλούς λόγους), gintama, κουτουλου κουτουλου, αλλά τα naruto, dragonball, one piece, bleach.

Τα seinen και τα josei θα μπορούσαν να παρακολουθούνται από λιγότερα άτομα, αν προβαλλόντουσαν (που και πάλι αν έχει 7 σονενοσοτζο σειρές θα είχε 1 seinen) οπότε δεν θα μπορούσες να τα χαρακτηρίσεις μόδα μιας και αυτά που είναι με τα σημερινά στάνταρ "μόδα" είναι ο Bieber, οι One Direction τα Βραζιλιάνικα/Αργεντίνικα της πλάκας και όλα τα Τούρκικα σαπούνια. Επίσης θα ήταν πολύ πιθανό να σνομπάρονται από τις μεγαλύτερες ηλικίες οι οποίες δεν είναι εξοικιωμένες με τα anime (αυτό συμβαίνει σε πολλές μόδες άλλωστε) οπότε μένει ακόμα λιγότερο κοινό για αυτά.

Φυσικά και υπάρχουν Έλληνες που διαβάζουν και βλέπουν ποιοτικές ταινίες ή βιβλία, ή ακόμα και anime (απόδειξη το ίδιο το φορουμ) αλλά πόσοι είναι? το πολύ 30.000; 40.000; σε μια χώρα των κάτι εκκατομυρίων. Δεν είναι αρκετοί για να δημιουργήσουν μια τέτοια μόδα.

Αυτά. Ζητώ συγγνώμη αν επαναλαμβάνω κάποια πράγματα ^_^

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Keito: 24 Σεπτέμβριος 2012 - 02:27