Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * - - 3 Ψήφοι

If being otaku was trendy....


  • Please log in to reply
163 replies to this topic

#151 hgatakoskylos

hgatakoskylos

    Anime Fan

  • Members
  • 139 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2014 - 15:49

Συγνώμη για το οφτόπικ, αλλά Petran τι άκριβώς είναι αυτό που πόσταρες;! Δεν κατάλαβα καν αν οι ήρωες είναι αγόρια ή κορίτσια!

Όσο για το μέινστριμ, νομίζω ότι τα ανιμέ είναι το ίδιο μέινστριμ όσο το διάβασμα ή οι ταινίες, καθόλυ περισσότερο ή λιγότερο. Όπως είναι μέινστριμ να διαβάζεις τις 50 αποχρώσεις του γκρι(υποθετικό παράδειγμα, χωρίς να θέλω να στεναχωρήσω αυτούς που τους άρεσε) αλλά δεν είναι μείνστριμ να διαβάζεις π.χ. Βερλαίν. Αντίστοιχα συμβαίνει με τα ανιμέ: μέινστριμ είναι ή τελος πάντων πάει να γίνει ο Ναρούτο ενώ δεν είναι μέινστριμ εκείνο το ονειρικό-σουρεαλιστικό ανιμέ με τη γάτα(δεν θυμάμαι τώρα τίτλο άλλα είναι εξαιρετικά περιέργο).



#152 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1.289 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2014 - 16:00

New high score: 6 !



#153 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2014 - 21:18

guys τα anime ειναι αρκετα χρονια ιδι mainstream *αχ αυτο το topic.. τοσα feels :bath: *

πολυ απολαυστικο να διαβαζεις predictions κ να λες αυτα γινοντε τωρα ποια :congrats:

βεβαια κ πολλα αρνιτικα (ισως) γινανε που δεν τα περιμεναμε :/

το anime//gr εγινε troll forum σαν αντιδρασει σε νεο κοσμο..
τωρα ποια ολοι γραφοντε στο FB στο "5000 anime fans θα τα καταφερουμε" και αφοτου γινανε κ αυτοι πολλοι... παλι trolloforum εγινε :P

oh well ας θυμομαστε τα παλια :gn2:
 

Lol ¨ομως. just to clear some things up.

Ποτέ δεν ήμαστε troll forum. Το .aNiMe//GR ξεκίνησε από το ADN την ιδέα του CommanderSP σε μία εποχή που τα anime ήταν εξαιρετικά δυσεύρετα στο DL και σε μία εποχή που το internet ηταν κατά πολύ διαφορετικό από ότι είναι τώρα. Eίχε πάντα σκοπό και πάντα γίνονταν συζητήσεις αν και όχι πάντα στους ίδιους ήρεμους τόνους. Από εκεί και πέρα και η κοινότητα άλλαξε προσανατολισμό καθώς οι ταχύτητες του internet μεγάλωσαν και επένδυσε περισσότερο ακόμη στις συζητήσεις και ωρίμασε με κάποιες συμπεριφορές να μην θεωρούνται πλέον επιθυμητές.

Το 5000 anime fans είναι facebook group με ότι αυτό συνεπάγεται στην σημερινή εποχή. Προσφέρει κάτι το τελείως διαφορετικό από ότι ένα forum και ευτυχώς τα παιδιά έχουν φτιάξει κάτι το πολύ διασκεδαστικό και καλώς κάνει και τραβάει κόσμο που ενδιαφέρεται για αυτήν την μορφή επικοινωνίας και τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Επίσης δεν το θεωρώ troll group καθώς το προσωπικό ρίχνει σοβαρή δουλειά σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες.

Aυτό που προσπαθώ να πω (πέρα από το ότι διαφωνώ με το troll forum χαρακτηρισμό) είναι ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε μόνο από την κίνηση του .aNiMe//gr ή του 5000 anime fans το κατά πόσο είναι ενσωματωμένα στην ελληνική pop culture τα anime. Το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να τα έχει ακουστά απλά δεν λέει πολλά πράγματα από την στιγμή που δεν τα αντιμετωπίζει ως κομμάτι της ζωής του. Ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης όσοι έχουμε πρόσβαση σε αυτή ξέρουμε πολλά πράγματα και δοκιμάζουμε αρκετές δραστηριότητες με τις οποίες όμως δεν έχουμε ουσιαστική επαφή. Με την ίδια λογική δεν μπορώ να θεωρηθω προσωπικά gamer επειδή που και που παίζω ένα τυχαίο παιχνίδι και δεν ξέρω τι εστί E3. Δεν μπορώ να θεωρήσω ενσωματωμένο στην ελληνική πραγματικότητα κάτι για το οποίο όσες παρουσιάσεις έχουν γίνει το παρουσιάζουν σαν κάτι το τελείως εξωτικό και δείγμα subculture. Σημαίνει αυτό ότι είναι underground hipster καταστάσεις? Σαφώς και όχι. Υπάρχει ανάπτυξη υπάρχουν εκδηλώσεις υπάρχει κινητικότητα ανάμεσα σε άλλα κομμάτια της geek culture βλ. comicdom για παράδειγμα. Απλά όσο δεν βλέπουμε παραγωγές anime στην τηλεόραση τους κινηματογράφους (αγνοήθηκε πχ το Kaze tachinu)  και σε άλλες πτυχές της καθημερινής ζωής δεν μπορούμε να λέμε ότι μιλάμε για κάτι mainstream.



#154 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2014 - 22:14

Το anime στην Ελλάδα δεν είναι mainstream απλά στις ηλικίες 18-25 που είμαστε οι περισσότεροι λόγω Internet κυρίως υπάρχει μια άλφα δημοφιλία και κάποιος θα έχει δει ένα anime αλλά δεν συγκρίνεται με άλλα ενδιαφέροντα όπως αγγλόφωνες σειρές ή ταινίες.Όσον αναφορά το anime.gr και το 5000 anime fans στο μεν 5000 έχουν συνέχεια συζητήσεις και ποστ γρήγορα λόγω κόσμου και fb αλλά επειδή το 90% έχει δει βαριά 10 anime οι συζητήσεις είναι κυρίως χαμηλού επιπέδου και επικεντρώνονται σε άκυρα θέματα στο δε anime.gr η ποιότητα είναι αρκετά υψηλή αλλά δεν υπάρχει πολλή συζήτηση.Ακούγεται λίγο δήθεν και ελιτιστικό αυτο ειδικά για το group στο fb αλλά κάποιος που έχει αχοληθεί λίγο περισσότερο με το αντικείμενο κάνει δύσκολα καλή συζήτηση εκεί, και είναι κυρίως για άτομα που το αρχίσαν τα anime πρόσφατα.


                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#155 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3.264 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2014 - 12:26

Συγνώμη για το οφτόπικ, αλλά Petran τι άκριβώς είναι αυτό που πόσταρες;! Δεν κατάλαβα καν αν οι ήρωες είναι αγόρια ή κορίτσια!

 

 

 

ειναι η σειρα του 82, Patalliro, ισως η πρωτη σοβαρη εκπροσωπηση του ειδους shonen-ai στην τηλεοραση, εστω και σε μορφη παρωδιας

και απο τις λιγες φορες που αντρας mangaka καταποιανεται με το ειδος.

 

δυστηχως ξεχασμενη και παραμελημενη σειρα , αλλα ανεπαναληπτη στο χιουμορ και στην παρωδια



#156 hgatakoskylos

hgatakoskylos

    Anime Fan

  • Members
  • 139 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2014 - 18:23

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! Ώστε του '82 σειρά... Για αυτό ο ξανθός και ο μελαχροινός θυμίζουν το Σιτζούνε απ' τον Καμπαμαρού... Φυσικά, τρελλάθηκα στην περιέργεια και θέλω να ρωτήσω ενα σωρό πράγματα για τη σειρά, αλλά καλύτερα να κόψουμε την κουβέντα εδώ γιατί βγήκαμε τελείως εκτός και θα μας μαλώσουν οι moderators!
Επιστροφή στο θέμα
Πάντως, δεν καταλαβαίνω πως συνυπάρχουν στο φόρουμ το τόπικ ανιμέ και ο περίγυρός σας που κάποιοι τρελλαίνονται στη γκρίνια και αυτό εδώ όπου λένε(τα ίδια περίπου άτομα) ότι "δε θέλουμε να ασχοληθούν και άλλα άτομα με ανιμέ και να γίνουν της μόδας". Η άποψη μου είναι ότι αν ασχολείσαι με κάτι που αληθινά σ' ευχαριστεί δε σε νοιάζει αν είναι της μόδας ή όχι και αν παρατήσεις κάτι με το οποίο ασχολείσαι επειδή έγινε μόδα, τότε μάλλον δε σε ενδιαφέρει και τόοσο πολύ.

#157 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2014 - 22:40

το anime//gr εγινε troll forum σαν αντιδρασει σε νεο κοσμο..
τωρα ποια ολοι γραφοντε στο FB στο "5000 anime fans θα τα καταφερουμε" και αφοτου γινανε κ αυτοι πολλοι... παλι trolloforum εγινε :P

oh well ας θυμομαστε τα παλια :gn2:
 

Πες τα βρε άνθρωπε, που είναι οι παλιές καλές και σοβαρές εποχές όπου τα περισσότερα ποστς ήταν one-liners γραμμένα στην πλάκα ή περιορισμένα σε "μ' αρεσε/δε μ'αρεσε"? Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν, άρα και τα one-liner posts είναι απλά πολύ ψαγμένα και too deep για το σημερινό κόσμο. Τώρα που τα anime έγιναν mainstream  έχει γεμίσει το φόρουμ με κάτι καταραμένα ρομαντικά αγοράκια που γράφουν κατεβατά για δαίμονες κτλ και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τη λογική με λογική και τη βλακεία με ειρωνία. What is this troll forum please.


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 16 Ιούνιος 2014 - 01:02

O6rrvsU.jpg


#158 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1.116 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2014 - 03:42

If being otaku was trend τότε θα βλέπαμε δημοφιλές στο ευρη κοινό σειρές όπως το Big Bang Theory με otakus αντί για nerds/geek/whatever.

 

Παολα και συ.....

Μπεσσυ Αργυρακη

 

Youtube Video

 

Aν δεν έβλεπα τον τίτλο του video θα νόμιζα ότι τραγουδούσε ιαπωνέζα. Απλά εκπληκτικό.
 



#159 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3.264 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2014 - 16:46

η συγκεκριμενη εκπροσωπησε και την Ιαπωνια σε διαγωνισμο.
Βεβαια υπαρχει περιπτωση να τραγουδα αλλα να μη γνωριζει τη γλωσσα!

#160 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2014 - 17:19

η συγκεκριμενη εκπροσωπησε και την Ιαπωνια σε διαγωνισμο.
Βεβαια υπαρχει περιπτωση να τραγουδα αλλα να μη γνωριζει τη γλωσσα!

Φαίνεται από την προφορά της άλλωστε.


Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#161 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1.116 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2014 - 18:43

Τι είχε η προφορά της; Την βρήκα τέλεια.



#162 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2014 - 19:11

Τι είχε η προφορά της; Την βρήκα τέλεια.

Αυτά που βγάζουν μάτια είναι τα tsu και τα chu της, πχ λέει himichu, και όχι himitsu.

 

Είναι σαν να λες ότι ο Νταλάρας τραγουδάει με σωστή προφορά στο Latin album του. Συγκλονιστική ερμηνεία αλλά όχι προφορά.


Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#163 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2014 - 21:50

Άσχετο, αλλά μπορείς να ξέρεις μια γλώσσα και η προφορά σου να μην είναι και τόσο καλή :P

 

Τις προάλλες είδα ένα βιντεάκι στο teens react και τους έδειξαν το attack on titan και πέρα κανα δυο εξαιρέσεων όλα τα πιτσιρίκια το ήξεραν και το έβλεπαν και μάλιστα έιχαν δει και άλλα anime. Νομίζω ότι στις μικρότερες ηλικίες τα anime είναι αρκετά mainstream αλλά έτσι κι αλλιώς δεν θεωρώ ότι αποτελούσε ποτέ και κανα obscure χόμπυ.


xbJ3b2w.jpeg


#164 vectrapearl

vectrapearl

    κουρεας ο μεγας...

  • Members
  • 532 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2014 - 22:11

Άσχετο, αλλά μπορείς να ξέρεις μια γλώσσα και η προφορά σου να μην είναι και τόσο καλή :P

 

Τις προάλλες είδα ένα βιντεάκι στο teens react και τους έδειξαν το attack on titan και πέρα κανα δυο εξαιρέσεων όλα τα πιτσιρίκια το ήξεραν και το έβλεπαν και μάλιστα έιχαν δει και άλλα anime. Νομίζω ότι στις μικρότερες ηλικίες τα anime είναι αρκετά mainstream αλλά έτσι κι αλλιώς δεν θεωρώ ότι αποτελούσε ποτέ και κανα obscure χόμπυ.στο 

στο συγκεκριμενο βιντεο υπαρχει και η κορυφεα απαντηση απο εναν πιτσιρικα που τον ρωτησανε πως σου φαινεται που η αλλοι σε κοροιδευουν που βλεπεις ανιμε...

και η απαντηση του ειναι ...΄΄αυτοι ειναι που μου λενε πως τα βλεπεις αυτα και ειναι καρτοον  και ειναι για παιδια..και οι ιδιοι βλεπουν μετα το frozen 10 φορες συνεχομενα..'' :kakaka: