Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * - - 3 Ψήφοι

If being otaku was trendy....


  • Please log in to reply
163 replies to this topic

#1 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2008 - 20:03

Με αφορμή ένα ποστ του Dain στο τόπικ για το άθρο της Ελευθεροτυπίας

Τώρα το να γίνουν τα ανιμε "trendy", κατά κάποιο τρόπο έχουν ήδη γίνει, όταν σε πολλά π.χ. μαγαζιά με μπλουζάκια βλέπεις anime-style σχέδια, και τα φορούν - ή ίσως φορούσαν? - νεαροί και νεαρές που ουδεμία σχέση με άνιμε έχουν.

Αφού το άρθρο, από όσο καταλαβαίνω, δεν εξευτελίζει το χώρο των ανιμε κλπ, μια τέτοια παρουσίαση μόνο καλό μπορεί να κάνει τελικά, και το ίδιο θα συνέβαινε -όπως έχει συμβεί με τα Δυτικά κόμικς - αν πολύς κόσμος θεωρούσε ξαφνικά τα ανιμε/μανγκα σαν κάτι άξιο λόγου έστω και με έναν "trendy" τρόπο. Αν μη τι άλλο θα διαφημίζονταν περισσότερο και ίσως το αποτέλεσμα να ήταν π.χ. κάποιο πακέτο δορυφορικής ή καλωδιακής τηλεόρασης να έφερνε και κανένα anime-channel. Έχει συμβεί και αλλού αυτό, σε άλλες χώρες δηλαδή.


και ενθυμούμενος μια συνέντευξη του Σάκη(όχι του σκυλά,του τραγουδιστή των Rotting Christ) που έλεγε ότι δεν θα του άρεσε μια μέρα το black metal να γίνει το νέο trend της χώρας,σκέφτηκα το εξής:

Ας πούμε ότι μια μέρα ξυπνάμε όλοι σαν καλοί otakus(αν θεωρίται τον εαυτό σας τέτοιο) και ξαφνικά βρίσκουμε μια Ελλάδα που τα anime δεν είναι

-εκείνα τα κινέζικα Μίκυ Μάους
-τσόντες με πλοκάμια
-αυτά τα τσιν τσα τσον
-χάσιμο χρόνου για ανόριμους
-διάβολοι με μεγάλα μάτια και τεράστια μαλλιά

αλλά ότι ξαφνικά είναι trend.Θεωρίσαι μέσα στη μόδα μόνο αν διαβάζεις manga και βλέπεις anime,υπάρχουν ομάδες νέων που λέγονται otakus κατακλύζουν το Σύνταγμα,οι νέοι κάνουν φροντηστίρια για ιαπωνικά,η τηλεόραση κάνει αφιερώματα στη νέα μόδα,ψυχολόγοι και παπάδες εκδηλώνουν την ανυσιχία και την συμπαράσταση τους στις έγνοιές των γονέων για το τι βλέπουν τα παιδιά τους,κτλ.

Με λίγα λόγια τα anime και τα manga είναι παντού και ενδιαφέρονται όλοι για αυτά.Εσάς όμως,θα σας άρεσε ένα τέτοιο σενάριο?Αντί να είμαστε 20 στις προβολές στο Nosotros κάθε φορά να είμαστε 100+ και να είναι της μόδας?Αν ξαφνικά βλέπατε τους πάντες να μαθαίνουν τις σειρές που εσείς γουστάρετε?

Επειδή πρέπει να τη κάνω θα απαντήσω μετά,αλλά ήθελα τώρα να δώσω κάποια πρώτα σκιρτίσματα.Για να πώ γρήγορα την αποψή μου,εγώ θα ξενέρωνα με μια τέτοια κατάσταση,ναι μεν δεν θα σταμάταγα να διαβάζω manga ή να βλέπω anime αλλά σίγουρα θα με χάλαγε να έρχονταν και να μου πουλάγανε μούρη άτομα που μέχρι χθές κοροιδεύανε τα anime/manga αλλά τώρα ασχολούνται με αυτά επειδή είναι της μόδας.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#2 Darkchilde

Darkchilde

    Jedi Master

  • Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2008 - 20:20

Ναι θα με χάλαγε να βλέπω 100+ άτομα στις προβολές, άλλωστε εαν ήταν τόσα δεν θα ερχόμουν καν. Ναι θα με χάλαγε να βλέπω παιδάκια τα οποία νομίζουν ότι κάτι κάνουν επειδή είναι μέσα στην μόδα.

Αλλά οι μόδες έρχονται και παρέρχονται. Όταν κάτι είναι της μόδας, όλοι θα πέσουν επάνω σε αυτό χωρίς να καταλαβαίνουν την σημασία του. Θα ασχοληθεί ο κόσμος για 1-2 χρόνια και μετά θα ξεχαστούνε. Όσοι όμως βρούν κάτι ενδιαφέρον, καταλάβουν ότι anime/manga δεν είναι απλά "μοδάτα", αλλά δούν όλο το υπόβαθρο, τότε η σκηνή των anime/manga θα έχει κερδίσει κάτι. Και αυτοί που θα κάτσουν να ασχοληθούν σοβαρά επειδή βρήκαν κάτι ενδιαφέρον, θα έχουν κερδίσει τον εαυτό τους. Δεν έχει σημασία αν στην τελική, θα τους αρέσουν ή όχι, αλλά ότι κοιτάξανε σε βάθος και όχι επιφανειακά όπως οι "μοδάτοι"

#3 Fingolfin

Fingolfin

    High King of the Noldor

  • Retired Staff
  • 1.430 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2008 - 21:49

Δεν το έχω καλοσκεφτεί, αλλά σαν πρώτη εντύπωση θα έλεγα ότι δεν θα μου άρεσε γιατί τότε θα είχαμε μεν γλυτώσει από τις αντιδράσεις τύπου ''παιδικά'',''μικυ μαους'',''τσιν τσαν τσουν'',αλλά πιστεύω ότι θα είχαν ξεσπάσει άλλες αντιδράσεις μεγαλύτερης εμβέλειας που θα απασχολούσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία ως γνωστόν αρέσκονται στο να δαιμονοποιούν καταστάσεις για χάρην της τηλεθέασης...
Από την άλλη θα μου άρεσε το ότι ως anime fans θα είχαμε πετύχει ένα σκοπό μας, κυρίως για τον οποίο δημιουργήθηκε και το anime.gr και το ADN, την διάδοση των anime στην Ελλάδα. Επίσης θα είχαμε μεγαλύτερη εισροή anime προϊόντων στα ελληνικά καταστήματα με ανάλογη (θέλω να πιστεύω) μείωση των τιμών τους και αύξηση της ποικιλίας τους.
Δημοσιευμένη  εικόνα
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Δημοσιευμένη  εικόνα .aNiMe//GR IRC channel Δημοσιευμένη  εικόνα

#4 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2008 - 22:07

θα έλεγα ότι για πρώτη φορά και εγώ στη ζωή μου είμαι trendy μάλλον.
και μάλλον θα γινόμασταν αρκετά δημοφιλείς στους γύρω μας.
Ειδικά αυτοί που έχουν πολλές γνώσεις.
Το μόνο που θα με πείραζε θα ήταν η εμποροποίηση της γενικότερης Ιαπωνικής κουλτούρας.


#5 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8.653 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2008 - 22:40

Αν και όταν γίνουν ποτέ τα anime trendy, το πολύ-πολύ να γίνουν trendy τα fighting shounen. Ε, προσωπικά, I couldn't give a shit. Το να γίνουν trendy τα anime που αρέσουν σ' εμένα το θεωρώ απλά ΑΔΥΝΑΤΟ, όχι μόνο για τα δεδομένα της Ελλάδας, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη χώρα. Οπότε δεν έχω να φοβάμαι γελοιοποίηση της τέχνης που αγαπώ.

Ακούγομαι ξιπασμένος; Δεν πειράζει. Αυτοί που γελοιοποιούν τα trends είναι πιο ξιπασμένοι γιατί μισούν ενστικτωδώς το διαφορετικό.

Edit: This is my #2000 post. :hahaha:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#6 Dain

Dain

    Anime Fan

  • Members
  • 227 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2008 - 22:48

Περίπου αυτό που λέει και η Darkchilde είναι το νόημα του ποστ μου.
Ίσως πολλοί να ασχολούνταν με ανιμε/μανγκα επειδή θα ήταν trendy, και θα ασχολούνταν μόνο όσο το θεωρούσαν άλλο ένα fad.

Όμως μέσα σε αυτούς θα υπήρχαν και πολλά άτομα που θα είχαν αγαπήσει τα ανιμε/μανγκα και την Ιαπωνική pop culture (η οποία ε, λίγο πολύ είναι ήδη εμποροποιημένη, αν και όχι τόσο στην Ελλάδα).

Τα άτομα αυτά θα διατηρούσαν και μετά την αγάπη τους για αυτό το χόμπυ, και αυτό μόνο καλό θα έκανε.

Δείτε το ως εξής: Πριν αρκετά χρόνια δεν υπήρχε καμμία σχολή στην Ελλάδα όπου να μπορείς να γίνεις σχεδιαστής κόμικς ή animator (αν και κάτι ψιλουπήρχε από animation). Όσοι από μας τότε ήθελαν να μάθουν κάτι σχετικό, αναγκαστικά πήγαιναν σε σχολές για γραφίστες/διακοσμητές όπου - υποθετικά - θα υπήρχε και κάποιο μάθημα για διαφημηστικού τύπου σχέδια-καρτούν.

Σήμερα όμως υπάρχουν σχολές όπου κάποιος μπορεί να πάει και να μάθει την τέχνη των κόμικς! Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο οτι τα Αμερικανικά κόμικς έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή στην Ελλάδα μετά το 1990 όταν άρχισαν να ανοίγουν και τα σχετικά μαγαζιά (αφού έγινε η Ελλάδα μέλος της ΕΕ).

Κατανοώ πως είναι εκνευριστικό να μιλάει ο κάθε ποζεράς/trendo-έτσι για τα ανιμε/μανγκα και ίσως να τη "βγαίνει" σε άτομα που πραγματικά αγαπούν αυτές τις τέχνες και τις παρακολουθούν πολύ πριν γίνουν trendy, αλλά επειδή υπάρχει αυτό που λέμε "ισχύς στα νούμερα", τελικά μόνο κάτι καλό θα βγει.

Ίσως κάποιο κανάλι, όπως έλεγα στο άλλο ποστ που παρέθεσε ο red pyramid πιο πάνω,

μαγαζιά ειδικά για anime/manga,

πιο φτηνά - και σωστά - μαθήματα Ιαπωνικών,

εκδηλώσεις που σχετίζονται με την Ιαπωνική κουλτούρα ακόμα και πέρα από το χώρο των manga/anime,

περιοδικά στα Ελληνικά με manga, με νέα κλπ,

ίσως "κύκλοι" νεαρών καλλιτεχνών που θα φτιάχνουν manga-style comics γιατί ανακάλυψαν τα manga/anime μέσα από κάποιο Ελληνικό περιοδικό,

πιο φτηνά πακέτα για "otaku" ταξίδια στην Ιαπωνία με γκρουπ (ναι υπάρχουν τέτοια αλλού),

και ίσως και το μέγα θαύμα: Ένα αληθινό OTAKU ΑΝΙΜΕ/ΜΑΝGA CONVENTION με καλεσμένους mangaka από την Ιαπωνία!!

Μη μου πείτε πως δε θα θέλατε κάτι τέτοιο? Δε θα σας πίστευα με τίποτα. :hahaha:

Είναι βέβαια κάπου ωραίο το να έχεις κάποιες ιδιότυπες ασχολίες, να νιώθεις οτι κάνεις αυτό που σ'αρέσει και το μοιράζεσαι με άλλους που "καταλαβαίνουν", αλλά δε νομίζω πως θα άλλαζε αυτό το πιο "κλειστό" ας πούμε στοιχείο σε όσους πραγματικά αγαπούν τα anime/manga. Αντίθετα θα το τόνωνε με τους τρόπους που είπα παραπάνω.

Είναι βέβαιο πως θα βρίσκονταν διάφοροι "κινδυνολάγνοι" ξενόφοβοι, που θα έλεγαν "Τα παιδιά μας!!! Θα μας τα κάνουν Γιαπωνέζους!!!" και άλλα τέτοια ευτράπελα. Ε, θα γινόταν λίγο σουσούρο και μετά θα όλα θα συνέχιζαν όπως πριν. Θα πάρω πάλι παράδειγμα από τα Αμερικανικά κόμικς που τα έχω ζήσει περισσότερο. Τα ίδια έχουν ειπωθεί και λέγονται από τα 70ς και μόνο οι φόροι που η κυβέρνηση επέβαλε στις εισαγωγές στα 80ς καθυστέρησαν τη δημιουργία ειδικών μαγαζιών για κόμικς από τα οποία έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να αγοράζουμε όχι μόνο Αμερικανικά κόμικς αλλά και manga και anime στα Αγγλικά και ενίοτε και στα Ιαπωνικά!

Εξ άλλου όλοι ξέρουμε πως η γνώμη των "πολλών" για τα ανιμε/manga είναι είτε πως πρόκειται για παιδικά, είτε για "φριχτές παιδεραστικές τσόντες".
Κανείς όμως δεν μπόρεσε να εμποδίσει την εξάπλωση της ευρύτερης τέχνης των κόμικς - που συμπεριλαμβάνει και τα Αμερικανικά κόμικς και τα manga - και καμμία "δαιμονοποίηση" δε θα μπορέσει να σταματήσει κανέναν μας από το να επιλέγουμε να διαβάζουμε ή να βλέπουμε αυτά που θέλουμε.
Και το ίδιο ισχύει και για τους "ποζεράδες" (που μη νομίζετε πως δεν υπάρχουν ήδη ανάμεσα στους otaku και στους comics fans της Ελλάδας). Αν ανάμεσα σε 1000 άτομα oι 900 θα ασχοληθούν επειδή είναι "trendy", θα υπάρχουν και άλλοι 100 που θα αγαπήσουν το είδος και θα συνεχίσουν και μετά όταν δε θα είναι πια trendy.

To όλο point είναι απλώς το να το δείτε με μια πιο ευρύτερη εικόνα, bird's eye view που λένε. Κατά τη δική μου γνώμη πάντα. ;)

#7 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3.264 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 00:11

μα τα anime ειναι trendy παγκοσμίως, αν αναλογιστεις την επιτυχία σειρών όπως Dragon Ball, Pokemon, One Piece, Detective Conan, Yu-gi-oh, Sailormoon, Naruto κλπ. και σειρών παλιότερα όπως της Καντυ, Καμπαμαρού, Χαιντι κλπ. Αν εννοείτε τις σειρές για συγκεκριμένο κοινό, αυτές δεν δημιουργήθηκαν για να προωθηθούν έτσι και αλλιώς.

Απλά παλιοτερα οι σειρές ήταν ποιοτικότερες μιας και απευθύνονταν σε ευρύτερο κοινό (και παιδια και μεγαλους) και δεν έγιναν εξειδικευμένες όπως τώρα. Και συνδιαζονταν και με παραγωγες αλλων χωρων. Δεν μου αρεσει ο όρος otaku επειδή ειναι ισοπεδωτικος.

Εξαιτιας αυτου ποσοι θεατες (οι νεοτεροι κυριως) δεν εχουν ιδεα πως υπαρχουν κλασσικές σειρές του 70 και του 80 που ειναι πολυ καλυτερες από την τωρινη φουρνια σειρων . Βλεπεις λιγο Naruto ή καμια τυχαρπαστη σειρά και νομιζεις πως αυτο ειναι το καλυτερο anime. Γενικα βλεπεις την ποιοτητα των σειρων και φριττεις. Γιατι νομιζετε οι γονεις δεν ενδιαφερονται να δουν καρτουν με τα παιδια τους; Με τετοια ποιοτητα ακομα και το ιδιο το παιδι βαριεται.....

Απο την αλλη αν εννοείτε πως ο καθένας είναι υποχρεωμένος να βλέπει δεκάδες σειρές από fansubs (μέτριες στην πλειοψηφία τους) και να αγοραζει DVD ή manga για να θεωρείται ότι ξέρει από anime τοτε θα διαφωνήσω. Υπαρχουν και σοβαροτερα πραγματα. Και λιγες ταινιες να δεις φτανει.

Συμφωνω να προωθούνται οχι μονο τα ανιμε αλλα και ο κινηματογραφος ή η λογοτεχνια από την Ιαπωνια.

Ενα καναλι σαν το Kika καλο θα ηταν

#8 Dain

Dain

    Anime Fan

  • Members
  • 227 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 01:13

Σχετικά πάντως με την Ιαπωνική λογοτεχνία, τελευταία έχω πετύχει κάμποσα βιβλία στα Ελληνικά από Ιάπωνες συγγραφείς, κλασσικούς και καινούργιους.

Ο Ιαπωνικός κινηματογράφος νομίζω πως είναι ήδη προσφιλής σε αρκετούς Έλληνες, αν και δεν είμαι τόσο "σινεφίλ" όσο είμαι bookworm για να ξέρω σίγουρα.

Έχω την εντύπωση πως κάτι είναι trendy όταν η αισθητική του γίνεται αποδεκτή από διάφορα ΜΜΕ και από τους trend-setters (όποιοι και να είναι αυτοί), άρα και ένα ευρύτερο κοινό. Η αισθητική των ανιμε, δεν έχει γίνει trendy στην Ελλάδα, και εντάξει...όσοι παρακολουθούν τις ανιμε σειρές της tv είναι κυρίως πιτσιρίκια (εξ άλλου είναι μεταγλωτισμένες γι'αυτό το λόγο) που τις βλέπουν χωρίς να ενδιαφέρονται αν είναι ανιμε ή όχι.
Όπως ίσως έβλεπα και γω πιτσιρικάς το Prince Planet και τον Kimba που δεν είχα ιδέα, ούτε και είχε σημασία, πως ήταν anime εξ Ιαπωνίας.
Δεν είναι θέμα trendy δηλαδή, απλά αυτό που δείχνει αυτό βλέπουν.
Oι περισσότεροι μετά σταματούν να βλέπουν καρτούνς γενικώς. Μερικοί συνεχίζουν επειδή τους αρέσουν, και ψάχνουν και για άλλες ανιμε σειρές ή απλά συνεχίζουν να παρακολουθούν αυτές που τους άρεσαν μικροί.

#9 LucyBR

LucyBR

    宝塚歌劇団の歌姫

  • Members
  • 1.559 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 01:43

...I would move to another planet...

εδω το Naruto εχει γινει trendy κι εχουμε πηξει στην ακυριλα...
οπως μου τη δινουν τα παιδακια που επιμενουν να αυτοαποκαλουνται goth ακουγοντας HIM και evanescence ετσι θα μου την εδινε και ο καθε ασχετος που εχοντας δει 2 σειρες θα εχει την απαιτηση να περνιεται για otaku...
οχι τιποτα αλλο αλλα ειδικα σ αυτη τη χωρα το μονο που ξερουμε ειναι να πουλαμε μουρη χωρις την καταλληλη βαση... ολοι πιανουμε απο εναν "τιτλο" χωρις να ξερουμε καν τι σημαινει ή αν οντως τον αξιζουμε..
δε λεω, οντως αν γινοταν κατι τετοιο θα αναβαθμιζονταν καποια πραγματα και ενδεχομενως να ειχαμε καλυτερη και ευκολοτερη προσβαση σε περισσοτερο υλικο.. αλλα αν το να φτυνω αιμα για να βρω κατι που θελω ειναι το τιμημα του να μην εχει ο καθε "ειδα-φως-και-μπηκα" πατημα σε κατι που αγαπω για να εχει υφος χιλιων καρδιναλιων και να αυταπαταται για "ψαγμενος" και "υπερανω" ειμαι διατεθειμενη να το πληρωσω... ας με λενε καμμενη δεκαρα δε δινω.. προτιμω χιλιες φορες την ποιοτητα απο την αποδοχη...

Δημοσιευμένη  εικόνα

Spoiler: &#33909


#10 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 02:00

Εγώ γενικά συμφωνώ με τον Dain. Το να γίνονταν γνωστά τα anime θα μας έδεινε την δυνατότητα να έχουμε μεγαλύτερη πρόσβαση σε προϊόντα σχετικά με τα anime κλπ. Επίσης θα ασχοληθούν περισσότερα άτομα με την τρέλα μας και κάποιοι από αυτούς θα τρελαθούν κι αυτοί :hehehe:

Τώρα όσο για το αν θα μπαίνανε ένα σωρό "n00bs" που θα το παίζανε otaku, αυτό όχι μόνο δεν θα επιρέαζε εμάς από το να είμαστε οι γνήσιοι otaku, αλλά ίσα ίσα θα είμασταν και οι master otaku :congrats: Και προσωπικά θα είχα την περιέργεια να δω πως είναι κάτι που σου αρέσει εσένα να γίνεται μόδα. Πιστεύω πλάκα θα είχε :blingeye2:

LucyBR: Δηλαδή όταν κάτι ποιοτικό γίνεται ευρέως γνωστό σταματά να γίνεται ποιοτικό; Το μόνο κακό είναι ότι δεν θα εκτιμούν όλοι την ποιότητα του. Επίσης εσύ θα συνεχίζεις να κυνηγάς την ποιότητα και αυτό που σου αρέσει, έτσι δεν είναι; Απλά πιστεύω πως πολλές φορές μας αρέσει να είναι τα anime "για λίγους" για να νιώθουμε πως ξεχωρίζουμε από τους υπολοίπους και ότι κάνουμε κάτι παραπάνω από αυτούς :Blissfull:
phmava.php

#11 LucyBR

LucyBR

    宝塚歌劇団の歌姫

  • Members
  • 1.559 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 02:11

ισως να μην ηταν και τοσο πετυχημενη η διατυπωση μου...:emptyonexg1:
αυτο καθ αυτο, οχι δεν σταματα να ειναι ποιοτικο αλλα οπως λεει κι ενα σοφο ρητο "οπου λαουν πολλοι κοκόροι αργει να ξημερωσει"...
και συνηθως οταν κατι γινεται γνωστο μετα απο λιγο καιρο αρχιζουν οι διχογνωμιες και οι διαμαχες για τι ειναι "true", "αυθεντικο" και "γνησιο" και τι δεν ειναι και μπαινουμε στο τριπακι των στρατοπεδων, απ τη μια οι "original' και απ την αλλη τα "ποζερια" και στο τελος καταληγει να χανεται η ουσια... και στο τελος καταληγεις να μην ξερεις που πανε τα τεσσερα...
εχει γινει απειρες φορες στο παρελθον πραγματικα δεν θα ηθελα να το δω να επαναλαμβανεται και εδω...
οσο γι αυτο που λες οτι μας αρεσει να ειμαστε "elite" δεν θα διαφωνησω... πιστευω ολοι εχουμε αυτη την αισθηση και δεν θα θελαμε να τη χασουμε... κατα τη γνωμη μου καλυτερα ετσι παρα χυμα στο κυμα και μπατε σκυλοι αλεστε... γιατι το ευκολο και προσιτο προσελκυει κοσμο αλλα ποιος καθεται πραγματικα να ψαξει λιγο παραπανω και να ανακαλυψει κατι με προσωπικο κοπο?

Δημοσιευμένη  εικόνα

Spoiler: &#33909


#12 Dain

Dain

    Anime Fan

  • Members
  • 227 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 02:51

Κατανοώ αυτό που λες Lucy, και έχω δει να γίνεται κάτι παρόμοιο σε άλλα θέματα, άλλες εποχές, αλλά νομίζω πως αυτές οι διχογνωμίες υπάρχουν και τώρα και για κάθε τι. Είναι θέμα ωριμότητας και ανωριμότητας. Οι σημερινοί anime fans δεν είναι αναγκαστικά πιο ώριμοι εξ ορισμού επειδή είναι λιγότεροι.

Μιλώντας όμως για μένα θα μου άρεσε η εξής εικόνα:

Έτος 2011: Η Ιαπωνική Πρεσβεία στην Αθήνα δέχεται μια πρόταση από το περιοδικό "Anime Girisha" (Anime Greece δηλαδή), το μόνο Ελληνικό περιοδικό για anime/manga/j-music μεγάλης κυκλοφορίας.
Μαζί με την υποστήριξη των οργανωμένων otaku ανά την Ελλάδα, προτείνει να γίνει το 1ο Αnime Convention στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.
Η πρεσβεία δέχεται να στηρίξει το Συνέδριο στα πλαίσια του καλοκαιρινού Ιαπωνικού Φεστιβάλ και έτσι το Anime Girisha έρχεται σε επαφή με την Ayumi Hamasaki (γιατί αν πω άλλη θα με σκοτώσει ο Mr. Ayu-Mania :P ), με τις CLAMP και με το Masashi Kishimoto που όλοι δέχονται - λέμε τώρα - να έρθουν στο Αnime Convention, ενώ τα βιβλιοπωλεία Mandarake θα έχουν ένα τεράστιο περίπτερο όπου θα μπορεί να βρει κανείς ό,τι τραβά η ψυχή του κατευθείαν από Ιαπωνία, μαζί με άλλα Ελληνικά μαγαζιά του είδους!
Θα υπάρχουν εργαστήρια για το πώς πραγματικά φτιάχνεται ένα anime ή ένα manga με άλλους καλλιτέχνες από Ιαπωνία, cosplay, βραβεία κλπ.
Η είσοδος θα είναι βέβαια δωρεάν, και τα έξοδα θα τα αναλάβει η πρεσβεία από τη μία και το περιοδικό Anime Girisha από την άλλη, όπως και τα εγχώρια μαγαζιά.
Η μόνη ερώτηση που θα μένει είναι: Πόσος κόσμος θα έρθει? Θα είναι αρκετοί ώστε να πει κανείς πως αξίζει τον κόπο? Και η απάντηση από το τμήμα marketing του περιοδικού είναι: Θα έρθουν 2-3000 έστω και μόνο από περιέργεια, έστω και trendy, ποζεράδες, lolita wannabes, κλπ που αγοράζουν το Anime Girisha επειδή είναι "in"! Έτσι το Convention γίνεται όπως είχε προγραμματιστεί και όλοι περνάνε υπέροχα***.
:wooi2::hahaha:

Εγώ τώρα - και όχι δεν παίρνω ούτε ληγμένα ούτε μη-ληγμένα - ρωτάω: Αν από αυτούς τους 3000 που θα έρθουν, οι 2500 είναι trendoποζεράδες, σας χαλάει σε τίποτα? Εμένα δε με χαλάει καθόλου πάντως. Θα μιλήσω με τους φίλους μου για ό,τι θέλω για τα ανιμε/manga και στο "επίπεδο" που θέλω, και οι άλλοι ας κάνουν ό,τι τους κάνει κέφι. Δε με απασχολεί δηλαδή η αιτία που θα έρθει η τάδε ντυμένη gothic lolita για να τη φωτογραφήσουν, ούτε ο πιτσιρίκος που θα έρθει για να παίξει κάποιο anime card game, αν και δεν έχει δει ανιμε στη ζωή του.
Με ενδιαφέρει να υπάρχει αρκετός κόσμος ώστε το φανταστικό αυτό σενάριο να γίνει εφικτό.

Και δεν είναι τόσο φανταστικό. Το Comicdom Con που θα γίνει φέτος για 3η χρονιά έχει μεν πολύ λιγότερο κόσμο από 3000 άτομα, αλλά από την επιθυμία των οργανωτών του, και τη σχετική αύξηση των comics fans, όλα τα παραπάνω που περιέγραψα (με εξαίρεση το cosplay) έχουν ήδη γίνει!
Τώρα, αν μέσα στον κόσμο που ήρθε ένα ποσοστό ήταν απλά fans των ταινιών με το Spider Man και μόνο και δεν έχουν διαβάσει άλλο κόμικ στη ζωή τους, αυτό δεν έχει καμμία σημασία για όσους είναι αληθινοί κόμικς φανς. Οτι ήρθαν μερικές εκατοντάδες κόσμος είτε γιατί τα κόμικς είναι trendy, είτε γιατί πολλοί είναι φανς του Wolverine και των ταινιών X-Men είναι ασήμαντο και δε με χάλασε καθόλου σαν φαν των κόμικς εδώ και δεκαετίες. Σημασία έχει οτι ο κόσμος ήταν αρκετός ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα τέτοιο όνειρο.

Νομίζω πως το ίδιο ισχύει και για τους anime/manga fans.

***: Ή μάλλον δεν περνάνε όλοι υπέροχα. Ο Dain λιποθυμάει με το που βλέπει τις CLAMP και τον τρέχουνε, αλλά όχι πριν δώσει ευχή-κατάρα στους φίλους του να του φέρουν υπογεγραμμένους τους τόμους του xxxHolic!! :lol:

#13 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 08:59

Αν δεν μπορεις να αναγνωρισεις και να ονομασεις ολα τα μελη του Hello! Project, τοτε δεν εισαι otaku....

Λιγοι θα φτανανε ποτε σε αυτο το επιπεδο. Εγω προσωπικα θα ειμαι ικανοποιημενος αν βρισκω καλη ποικιλια απο ανιμε καλουδια στα μαγαζια. Ηδη με το οτι οι ταινιες μεγαλων σκηνοθετων οπως οι Satoshi Kon και Miyazaki ειναι πια ευκολα προσβασιμες στα ελληνικα βιντεο κλαμπ, και επισης οτι πια μπορεις να βρεις ανιμε φιγουρες σε πολλα μαγαζια (μεχρι και στη Κοζανη), ειναι για μενα μια καλη αρχη.

Οσο για τα conventions, πραγματι ειμαστε μακρια ακομα... Αλλα οταν σε Λονδινο και Παρισι εχουμε 4 φορες το χρονο βαρβατα conventions που πανε δεκαδες χιλιαδες επισκεπτες και υπαρχουν διασημοι καλεσμενοι... It's only a plane ride away... Ερχεται και η EasyJet σε κανα μηνα και στη Θεσσαλονικη με 49 ευρω return για Λονδινο... Τι αλλο θελουμε!!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#14 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 09:42

να ρωτήσω κάτι?
το 2003 /2004 /2005 κάθε χρόνο γινόταν festival για μάγκα και "ανιμε" στη θεσσαλονίκη. Μια χρονια μάλιστα έγιναν 2 ταυτόχρονα και δεν μπόρεσα να πάω ούτε στο ένα ούτε στο άλλο.
Πως γίνετε από εκεί που είχαμε δυο να μην έχουμε κανένα?
και Dain αφού το comicdom πως το πες είναι τόσο πετυχημένο γιατί το ακούω πρώτη φορα?
τα anime/ μάγκα θα έρθουν στο προσκήνιο μονο αν βραβευτεί η γίνει διάσημο κάποιος έλληνας δημιουργός. Γιατί κάποιοι θα το δουν πατριωτικά.


#15 Gaijin Bosozoku

Gaijin Bosozoku

    Digitalbrother

  • Members
  • 284 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2008 - 15:34

...I would move to another planet...

εδω το Naruto εχει γινει trendy κι εχουμε πηξει στην ακυριλα...
οπως μου τη δινουν τα παιδακια που επιμενουν να αυτοαποκαλουνται goth ακουγοντας HIM και evanescence ετσι θα μου την εδινε και ο καθε ασχετος που εχοντας δει 2 σειρες θα εχει την απαιτηση να περνιεται για otaku...
οχι τιποτα αλλο αλλα ειδικα σ αυτη τη χωρα το μονο που ξερουμε ειναι να πουλαμε μουρη χωρις την καταλληλη βαση... ολοι πιανουμε απο εναν "τιτλο" χωρις να ξερουμε καν τι σημαινει ή αν οντως τον αξιζουμε..
δε λεω, οντως αν γινοταν κατι τετοιο θα αναβαθμιζονταν καποια πραγματα και ενδεχομενως να ειχαμε καλυτερη και ευκολοτερη προσβαση σε περισσοτερο υλικο.. αλλα αν το να φτυνω αιμα για να βρω κατι που θελω ειναι το τιμημα του να μην εχει ο καθε "ειδα-φως-και-μπηκα" πατημα σε κατι που αγαπω για να εχει υφος χιλιων καρδιναλιων και να αυταπαταται για "ψαγμενος" και "υπερανω" ειμαι διατεθειμενη να το πληρωσω... ας με λενε καμμενη δεκαρα δε δινω.. προτιμω χιλιες φορες την ποιοτητα απο την αποδοχη...



Πες τα ρε γαμωτο..........:nod::nod:

Δεν θα πω τιποτα, γιατι με εξεφρασες πληρως....

"Ηρθαν τα αγρια να διωξουν τα ημερα...."

Οχι οτι εγω την εχω δει και καλα ψαγμενος, αλλα ρε π***** μου δεν εχω δει μονο Naruto για να λεω οτι ξερω απο anime!!!

- "Βρηκα προσφατα ενα anime που λεγεται Bleach, το ξερεις??...."
- "Εσυ τι λες βρε ΜΠΙΠ???..."

Ή μια αλλη φορα μου ειπαν "ακου" και μου εβαλαν να ακουσω το opening του Naruto... "Μουρη μου πουλας βρε ΜΠΙΠ?"

ΜΠΙΠ! ΜΠΙΠ! ΜΠΙΠ!
:madtodeath::madtodeath::madtodeath:

Η βλακια ειναι οτι σιγα-σιγα γινονται μοδα, και ξαφνου ολοι αρχιζουν να τα ξερουν....

Οταν καμια φορα εκανα το λαθος να πω οτι ακουω ιαπωνικη μουσικη, μου ελεγαν "τί, σαν τους tokyo hotel??? Ναι, κορυφαιοι ειναι!!!":madtodeath::madtodeath:


...I would move to another planet...


Οχι πριν παρεις και μενα μαζι σου για να μαλλωνουμε για τον Light και τον L.....