Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Τα βάσανα του μαθητή... Τ___Τ


  • Please log in to reply
3321 replies to this topic

#3316 Akihito

Akihito

    Anime Fan

  • Members
  • 169 posts

Posted 10 June 2014 - 13:49

Η τεχνολογική στη Γ' Λυκείου χωρίζεται σε δύο κύκλους, στον κύκλο τεχνολογίας και παραγωγής [βιοχημεία+ηλεκτρολογία] και στον κύκλο πληροφορικής και υπηρεσιών [ΑΕΠΠ και ΑΟΔΕ]. Τα μαθηματικά και η φυσική κατεύθυνσης εννοείται ότι είναι κοινά και στους 2 κύκλους.

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, τον κύκλο τεχνολογίας και παραγωγής τον έχει φάει η μαρμάγκα τόσο στα σχολεία, όσο και στα φροντιστήρια. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο, καθώς ο κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής είναι ΓΑΜΑΤΟΣ και δε χρειάζεσαι ούτε αποστήθιση ούτε τίποτα. Τα κεφάλαια της βιοχημείας είναι λίγο-πολύ γνωστά από τη χημεία και τη βιολογία των άλλων τάξεων και τα κεφάλαια της ηλεκτρολογίας είναι καθαρός ηλεκτρισμός από τη φυσική των άλλων τάξεων. Πανεύκολα μαθήματα και τα δύο, χωρίς ίχνος παπαγαλίας πάνω τους.

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν επιλέγεται από τους μαθητές (ίσως από την πίεση των φροντιστηρίων), οπότε σχεδόν ποτέ δε συγκροτείται τμήμα (ειδικά στην επαρχία).

Στο σχολείο μας δε μάς δόθηκε ούτε καν η επιλογή του κύκλου αυτού. Δηλαδή έλεος... Έβαλαν όλα τα μαθήματα επιλογής (τύπου λογική) που δε γίνεται ποτέ τμήμα και δεν έβαλαν ως επιλογή τον κύκλο τεχνολογίας και παραγωγής της τεχνολογικής!!!



#3317 Jorg

Jorg

    πηγκουίνοι

  • Members
  • 1,280 posts

Posted 10 June 2014 - 14:49

Την έχω ακουστά και εγώ τη 2η τεχνολογική αλλά υποθέτω αποτελεί αστικό μύθο λολ.


tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*


#3318 demonicMC

demonicMC

    Anpan Spanking

  • Members
  • 611 posts

Posted 10 June 2014 - 15:13

Δε ξέρω, εμείς είχαμε επιλογή στη τρίτη λυκείου να επιλέξουμε τεχνολογική Β'



#3319 Akihito

Akihito

    Anime Fan

  • Members
  • 169 posts

Posted 10 June 2014 - 16:23

Δε ξέρω, εμείς είχαμε επιλογή στη τρίτη λυκείου να επιλέξουμε τεχνολογική Β'

Ίσως επειδή είσαι από Θεσσαλονίκη :P

 

Όπως έγραψα και στο post μου, στην επαρχία σχεδόν ποτέ δε δημιουργείται τμήμα του κύκλου τεχνολογίας και παραγωγής :P



#3320 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

    Άρχοντας

  • Members
  • 1,451 posts

Posted 11 June 2014 - 10:42

Ναι απλα και εγω οταν εδινα πριν 4 χρονια δε θυμαμαι να ειχα να επιλεξω κατι τετοιο και δε νομιζω να μη δημιουργουσαμε τμημα για αυτη την κατευθυνση.

Επισης απο τα μαθηματα καταλαβαινω οτι δεν ειναι δυσκολο να τα αναλαβουν Φυσικος(Ηλεκτρολογια) και Χημικος(Βιοχημεια). Επισης δεν ειχα ακουσει ποτε σε καποια εκπομπη να λεει για θεματα πανελληνιων και να αναφερεται για αυτα. Παντως τα μαθηματα ειναι πιο κοντα σε αυτα που θα επρεπε να δωσεις απο αυτα που δινεις (βλεπε ΑΟΔΕ) αν και παλι αυτο εξαρταται.



#3321 Akihito

Akihito

    Anime Fan

  • Members
  • 169 posts

Posted 11 June 2014 - 13:32

Στις λύσεις που έδινε η ΕΡΤ στο δελτίο ειδήσεών της, πάντα έλεγε και τις λύσεις της ηλεκτρολογίας και βιοχημείας, όπως έκανε φυσικά και με τα μαθήματα των άλλων κατευθύνσεων.

 

Φέτος απ' ό,τι είδα, δεν προβάλλονται ενδεικτικές απαντήσεις στα δελτία ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ. Κρίμα, γιατί ήταν κάτι που μπορούσε μέχρι ένα σημείο να θεωρηθεί επίσημο (με την έννοια ότι η ένωση καθηγητών κάθε κλάδου έδινε τις απαντήσεις, πχ πανελλήνια ένωση φιλολόγων για την έκθεση και τα της θεωρητικής, και όχι κάποιο φροντιστήριο της πλάκας όπως ισχύει σε άλλα κανάλια :P ).


Edited by Akihito, 11 June 2014 - 13:32.


#3322 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 posts

Posted 01 July 2014 - 15:06

17.968

Ντάξει κακό δεν είναι,νομίζω υπάρχουν αρκετές επιλογές.Οι άλλοι πως τα πήγατε?:3


sc5bab.jpg