Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * * 1 Ψήφοι

Ιαπωνια το ασχημο προσωπο της


  • Please log in to reply
179 replies to this topic

#166 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2.149 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2018 - 15:22

 

Αυτό ίσως εξηγεί κατα κάποιο τρόπο τις σφαλιάρες που τρώμε στα τεστ οι γουάιτο πίγκου γαιτζίν κάθε χρόνο , εν τελη περνάς και δεν έχεις ιδέα πως πέρασες  :kakaka:  :kakaka:  τους αγαπάω! 


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 30 Αύγουστος 2018 - 15:41

フカフカ

#167 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5.515 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2018 - 17:08

Όντως φίλε! Το συγκεκριμενο άρθρο το δημοσιευσε και μου το εστειλε ατομο που ασχολειται πολυ με την ιαπωνια και μου το στειλε σαν κατι αληθινο γιαυτο και τσιμπησα! Βασικα χαιρομαι που δεν ισχυει κατι τετοιο..

 

Βασικά, ισχύει κάτι χειρότερο.

Το άρθρο είναι μούφα προφανώς, αλλά η εικόνα που έχουν κοτσάρει είναι από το σκάνδαλο με τις εισαγωγικές εξετάσεις της Ιατρικής που έσκασε στις αρχές του μήνα.

 

Tokyo Medical University scandal is a throwback to when discrimination against women was the norm

 

Σκέψου να έχεις λιώσει στο διάβασμα χρόνια για να περάσεις πανεπιστήμιο (και μάλιστα από τα πιο σκληρά για να μπεις παγκοσμίως) και να τρως άκυρο λόγω σεξιστικής ποσόστωσης, με τους υπεύθυνους να σου αλλάζουν και την βαθμολογία χωρίς να το ξέρεις..

 

Μετά αναρωτιούνται οι Ιάπωνες για το gender gap τρομάρα τους (βλέπε Abenomics). Η αλήθεια είναι αμείλικτη όμως.


Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#168 8tails

8tails

    アニメ マスター

  • Members
  • 406 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2018 - 11:24

Ναι αυτη η είδηση εχει κανει το γύρο του κόσμου, με τους υπευθυνους να παραδεχονται το "λαθος" τους. Παντως το ενδιαφερον είναι οι λογοι που επικαλούνται. Ότι δηλαδη οι γυναίκες τα παρατανε στην πορεία λόγω εγκυμοσύνης ή παίρνουν αδειες λόγω εγκυμοσυνης. Φυσικά και θα παρει και πρεπει να παρει η οποιαδηποτε γυναίκα αδεια εγκυμοσύνης για όσο χρόνο χρειαστεί. Και κανονικα και ο συζυγος θα πρεπε για να είναι κοντα της για ό,τι χρειαστει. Αυτό δείχνει ότι βλεπουν τους ανθρωπους ως μοναδες παραγωγης έργου. Γενικά τους λείπει η συναίσθηση και η εμπάθεια. Το πρόβλημα είναι ότι εκμεταλλεύονται την "υποχρεωτική" ευγενεια που καλλιεργείται, απο τους κατωτερους προς τους ανωτερους. Το βασικό χαρακτηριστικό των Ιαπωνων είναι η εικόνα που δίνουν προς τα εξω. Ανεξαρτητα απο το τι νιωθουν, τι σκεφτονται και τι συνθηκες επικρατουν πρεπει να δειχνουν ενα καλό, ευγενικό και ήρεμο πρόσωπο ωστε να μη δημιουργηθει πρόβλημα στο σύνολο, στην ομάδα. (Οι Ιαπωνες όντας χωρα περιτρυγιρισμενη απο παντου απο ωκεανό και απομονωμενη από αλλους "ξενους" λαους στην ιστορία της ανεπτυξε παρα πολυ εντονα το στοιχειο της ομαδοποιησεις ως απαραιτητη συνθηκη επιβιωσης. Οποιος εβγαινε εκτός ομαδας, σημαινε αυτοματως και την περιθωριοποιηση του/θανατο του. Γιαυτο οι Ιαπωνες πρεπει να κανουν τα παντα για να είναι αρεστοί στην ομαδα. Ό,τι κανουν οι πολλοί, θα το κανουν και οι λιγοι, για να μη διαφερουν, για να μη προσβαλλον την ομαδα , αρα για τη δικη τους επιβιωση σε υποσυνείδητο επιπεδο).

 

Δυστυχως, αυτη η "αδυναμία" είναι εκμεταλλευσιμη απο αυτους που εχουν δυναμη. Ο λόγος που ο εργαζομενος θα φτασει σε σημειο να πηδηξει απο το παραθυρο λόγω υπερβολικης δουλειας όπως και οι χιλιαδες χιλιαδων διαταραγμενοι ψυχολογικα λογω της υπερβολικης εργασιακης και κοινωνικής πιεσης, εχει να κανει με το ότι τα θυματα δε θα εκφρασουν το προβλημα τους, τη δυσαρεσκεια τους, τον πονο τους, την καταθλιψη τους, αλλα θα το υπομεινουν και θα το κρατησουν μεσα τους μεχρι να σκασουν κυριολεκτικα (αυτοκτονιες, ψυχολογικες διαταραχες)  διοτι πρεπει παντα να δειχνουν ότι όλα είναι καλα και να μην προκαλουν προβλημα στην ομαδα. Οι ανωτεροι, το γνωριζουν αυτο και το εκμεταλλευονται, δινουν περισσότερη εργασια κιαλλες ωρες δουλειας, πιεζουν περισσοτερο τους απο κατω τους, διοτι πιστευουν ότι ενταξει δε θα πει τιποτα, πρεπει να υπακουσει, να μη φερει αντιρρηση και λειτουργουν με βαση του οτι κανενας δε θα μιλησει διοτι το ηθικό τους συστημα τους δεν τους το επιτρεπει.

 

Ενας απο τους λόγους των 11+ ώρων εργασιας την ημερα είναι διοτι κανεις δε θελει να φυγει πρωτος απο τη δουλεια του (δηλαδη στο κανονικο 8 ωρο) για να μη θεωρηθει τεμπελης απο τους υπολοιπους. Ολοι θελουν να φυγουν στην ωρα τους αλλα όλοι σκεφτονται "να μη φυγω πρωτος" και γιαυτο καταληγουν να φευγουν όλοι μαζι μετα το 11 ωρο.. είναι τραγικό..



#169 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2018 - 13:00

Πάρα πολύ σωστά τοποθετήθηκες. Πιστεύω όμως ότι φταίει εν μέρει και το γεγονός ότι δεν σκέφτονται. Δεν μπορεί ο μέσος Ιάπωνας να συνειδητοποιήσει ότι τον εξαπατούν και εκμεταλλεύονται; Δεν μπορεί να κάνει κάτι γι'αυτό;
Σκέψου όλοι οι εργαζόμενοι της Ιαπωνίας να σταματούσαν να δουλεύουν για μια μέρα. Δηλαδή απεργία (που είναι μια λέξη άγνωστη στο λεξικό τους) για μια μέρα. Να μην βγουν από τα σπίτια τους, να μην ψωνίσουν τίποτα απολύτως, να σταματήσουν να λειτουργούν τα αεροδρόμια, τα τραίνα, τα πάντα. Θα μιλούσαμε για τεράστιο οικονομικο εκτροχιασμό.
Τι θα συνέβαινε μετά από αυτό; Μαζικές απολύσεις; Δεν πρόκειται, δεν συμφέρει με κανένα τρόπο. Θα έχει γίνει μια επίδειξη της δύναμης και της αναγκαιότητας (για τα αφεντικά) που έχουν σαν εργαζόμενοι, σαν μια ομάδα; Ναι, σαφέστατα. Θα γίνει προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα από τη μεριά τους; Πιθανότατα, αν έχουν μυαλό.
Βέβαια, δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα τέτοιο σε κανένα μέγεθος να συμβαίνει, μιας και η απεργία στο δημόσιο απαγορεύεται (!!) και στον ιδιωτικό τομέα δεν κάνουν απεργιες ούτως ή άλλως.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#170 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2.149 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2018 - 13:49

Σκέψου όλοι οι εργαζόμενοι της Ιαπωνίας να σταματούσαν να δουλεύουν για μια μέρα. Δηλαδή απεργία (που είναι μια λέξη άγνωστη στο λεξικό τους) για μια μέρα. Να μην βγουν από τα σπίτια τους, να μην ψωνίσουν τίποτα απολύτως, να σταματήσουν να λειτουργούν τα αεροδρόμια, τα τραίνα, τα πάντα. Θα μιλούσαμε για τεράστιο οικονομικο εκτροχιασμό.
 

 

Απλά δεν θα συνέβαινε ποτέ κάτι τέτοιο, ο μέσος ιάπωνας ακόμα και σε φάση διακοπών ή άδειας θα κάτσει να κάνει πράγματα, η μη απασχόληση  μπορεί να οδηγήσει σε ψυχολογικό σοκ και κυρίως άπειρες τύψεις.  Είναι θέμα του πως μαθαίνει και εκπαιδεύεται ο κάθε λαός. Γουέλ εξαιρέσεις υπάρχουν παντού αλλά η γενική κλίμακα και εικόνα σε αυτό καταλήγει.  :borednn9:

 

Π.Σ:  υπάρχουν κιεκεί πολλές απεργίες, απλά αντιλαμβάνονται αλλιώς τη λέξη μη θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα στην καθημερινότητα των υπολοίπων πιθανόν. Ιάπωνες που γνωρίζεις που χουν ζήσει χρόνια σε δυτική χώρα έχουν αναπτύξει εντελώς άλλη αντίληψη και συνήθειες βέβαια.


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 31 Αύγουστος 2018 - 13:53

フカフカ

#171 8tails

8tails

    アニメ マスター

  • Members
  • 406 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2018 - 14:12

Ακριβώς, οι απεργία εχει τελείως διαφορετικό νόημα για τους Ιάπωνες. Όπως είπαμε σκεφτονται παντα την ομαδα και αυτο προφανως εχει τα πολυ καλα του στοιχεία επίσης. Όταν δεν υπάρχει εκμετάλλευση, θέλουν να δημιουργησουν ενα κλιμα ευημεριας για όλους και αυτο εμπνεει καταστασεις σεβασμου στο συνολο τους. Ενας χαρακτηριστικό παραδειγμα είναι η απεργία με τα σκουπιδια. Δεν προκειται να σταματησουν να μαζευουν σκουπιδια οι σκουπιδιαρηδες, ακόμα και όταν απεργούν. Ο λόγος είναι προφανης νομίζω, απλά δε θελουν να δημιουργησουν προβλημα στους συνανθρωπους τους με τη βρωμια και τη μυρωδια των σκουπιδιων. Ξερουν τι συνεπειες θα ειχε κατι τετοιο για όλη την κοινότητα τους οποτε αποκλειεται να το κανουν. Με ποιο τρόπο ομως επιτυχανουν το στοχο της απεργίας τους; Με το να δουλευουν χωρίς να πληρωνονται, φροντιζοντας αυτο να γίνει γνωστό μεσω απο τα ΜΜΕ. Ετσι εμμέσως πιεζουν τους ανωτερους τους ωστε να αποδεκτουν τα αιτηματα που εχουν θεσει. Και πως τους πιέζουν εμμεσως; Αυτό γινεται διοτι η εικονα που δινεται πρός τον κοσμο είναι ότι "κοιταχτε οι ανθρωποι δουλευουν κανονικα αλλα δεν πληρώνονται και ουτε εισακουγονται τα αιτηματα τους απο την ταδε εταιρια". Αυτο δημιουργεί ασχημη εικονα στην εταιρια προς τους εξω (την υπολοιπη "ευρύτερη" ομάδα δηλαδή) , και ετσι συμβιβαζονται και ξεκινανε οι διαπραγματευσεις μεταξυ εργαζομενων και ανωτερων τους. Αρα καί επιτυχανουν αυτο που θελουν και ταυτοχρονα δε δημιουργουν κανενα πρόβλημα στους συνανθρωπους τους.  



#172 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3.264 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2018 - 15:42

Φέτος συμπληρώθηκε μισός αιώνας από τα γεγονότα του 68 που συντάραξαν ακόμα και την Ιαπωνία.
Γενικα η δεκαετία 60-70 ήταν ταραχώδης.

Youtube Video


#173 vectrapearl

vectrapearl

    κουρεας ο μεγας...

  • Members
  • 532 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Σεπτέμβριος 2018 - 10:49

και βατράχια και σαλιγκάρια τρώμε εδώ αλλα κανεις δεν το κρίνει για περίεργο

ΤΙ.ΤΟ.ΠΕΡΙΕΡΓΟ.ΕΧΟΥΝ.ΤΑ.ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ???

εγω τρωω 1 κιλο μονος μου...ειμαι περιεργος δηλαδη?με αυτην την λογικη ειμαστε ολοι περιεργοι για τους μουσουλμανους επειδη τρωμες χοιρινο?η η σκανδιναβοι ειναι περιεργοι γιατι τρωνε λιαστο μπακαλιαρα που ειναι σαν σολα!!

καθε πολιτισμος σε καθε γωνια του πλανητη επρεπε βαση του κλιματος του και του τι μπορουσε να καλιεργησει να προσαρμοστει σε μια Α διατροφη..δεν βρισκv κατι το περιεργο η το παραξενο.αν στις ασιατικες χωρες πχ.τρωνε εντομα(που αποδεδειγμενα επιστημονικα ειναι υψηλης διατροφικης αξιας)..η μυαλα πιθηκου το οποιο θεωρειτε delicatessen σε κινα και μαλαισια..

αλλωστε παντα ειχα την αποψη στο φαγητο οτι αφου το τρωει αυτος και δεν πεθαινει θα το δοκιμασω..

ΥΓ.βαλατε στην ιδια προταση το σαλιγκαρια και το περιεργο και θιχτηκα :blingeye2:  :blingeye2:


                                                                       


#174 8tails

8tails

    アニメ マスター

  • Members
  • 406 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Σεπτέμβριος 2018 - 11:48

Φέτος συμπληρώθηκε μισός αιώνας από τα γεγονότα του 68 που συντάραξαν ακόμα και την Ιαπωνία.
Γενικα η δεκαετία 60-70 ήταν ταραχώδης.

Youtube Video

 

Όταν βρεις χρόνο μπορείς να μας πεις καποιες περισσότερες πληροφοριες για τους λογους της πορείας αυτής; (πορεια δε τη λες..)



#175 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2.149 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 01 Σεπτέμβριος 2018 - 13:17

ΤΙ.ΤΟ.ΠΕΡΙΕΡΓΟ.ΕΧΟΥΝ.ΤΑ.ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ???

εγω τρωω 1 κιλο μονος μου...ειμαι περιεργος δηλαδη?με αυτην την λογικη ειμαστε ολοι περιεργοι για τους μουσουλμανους επειδη τρωμες χοιρινο?η η σκανδιναβοι ειναι περιεργοι γιατι τρωνε λιαστο μπακαλιαρα που ειναι σαν σολα!!

καθε πολιτισμος σε καθε γωνια του πλανητη επρεπε βαση του κλιματος του και του τι μπορουσε να καλιεργησει να προσαρμοστει σε μια Α διατροφη..δεν βρισκv κατι το περιεργο η το παραξενο.αν στις ασιατικες χωρες πχ.τρωνε εντομα(που αποδεδειγμενα επιστημονικα ειναι υψηλης διατροφικης αξιας)..η μυαλα πιθηκου το οποιο θεωρειτε delicatessen σε κινα και μαλαισια..

αλλωστε παντα ειχα την αποψη στο φαγητο οτι αφου το τρωει αυτος και δεν πεθαινει θα το δοκιμασω..

ΥΓ.βαλατε στην ιδια προταση το σαλιγκαρια και το περιεργο και θιχτηκα :blingeye2:  :blingeye2:

 

 

προφανώς αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι πολλά απτα φαγητά που φαίνονται στους δυτικούς παράξενα κοιτώντας την ασία δεν απέχουν και τόσο από δικά μας.

Σαλιγκάρια και μένα μ'αρέσουν αλλά δεν το λες και συνηθισμένο φαί, α.κ.α πολλοί θα αηδίαζαν πιθανόν αν δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο ποτέ στη ζωή τους. :kakaka:

Γιατί ο σκορπιός, οι φάλαινες, οι κροκόδειλοι, τα κριτσανιστά καραμελωμένα έντομα ή τα σκυλιά να είναι περισσότερο ταμπού δηλαδή? Προφανώς αν υπήρχε σκύλος ή φάλαινα σε γκουρμέ στην Αγγλία π.χ θα το χαν κλείσει οι φιλοζωικές το μαγαζί και θα τον είχαν τεμαχίσει τον μάγειρα σε αδιανόητο χρόνο.  :canthelp:  Δεν είναι κιέυκολο να δεχτεί κανείς το διαφορετικό απ'τις συνήθειές του, δυστυχώς. :zombie:  :hahaha:

Χαίρομαι πάντως που υπάρχουν κιάλλοι σα κιεμένα όσο αφορά το φαι, που θα έτρωγαν τα πάντα δηλαδή :hahaha: .

 

Π.Σ: Για τους μουσουλμάνους είμαστε όλοι περίεργοι  :dazed:


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 01 Σεπτέμβριος 2018 - 13:19

フカフカ

#176 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3.264 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 02 Σεπτέμβριος 2018 - 09:29

Όταν βρεις χρόνο μπορείς να μας πεις καποιες περισσότερες πληροφοριες για τους λογους της πορείας αυτής; (πορεια δε τη λες..)


Το φοιτητικό κίνημα στην Ιαπωνία ήταν δυνατό και με λαϊκή υποστήριξη τέλη 50 και δεκαετία 60. Κινητηριος μοχλός ήταν η Αμερική και ο πόλεμος στην Ασια. Ομωςισε να χωρίζεται και δεκαετία 70 κατάντησε να είναι μικρές διαιρεμένες και απομονωμένες ομάδες που συχνά κατέφευγαν στη βια και χωρίς την υποστήριξη της κοινωνιας

Ο Μ.Οshii συμμετείχε στο φοιτιτηκο κίνημα μοιράζοντας φυλλάδια και στις ταινίες του μπορείς να δεις επιρροές και κριτική για εκείνη την περίοδο.

#177 8tails

8tails

    アニメ マスター

  • Members
  • 406 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Σεπτέμβριος 2018 - 10:23

Ο πόλεμος στο Βιετνάμ; Πολύ τραγικά τα γεγονοτα παντως εκεινη την περίοδο και όχι μονο στην Ιαπωνια. Όχι βεβαια σαν τη χειρότερη σελίδα της Ιαπωνικής ιστορίας που ήταν ο ρόλος τους κατα τον Β' Παγκόσμιο.



#178 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2019 - 09:19

Japan doing it ...

 

https://www.theguardian.com/artanddesign/2018/oct/12/legless-japanese-businessmen-the-photographer-who-shoots-street-sleepers-pawel-jaszczuk-high-fashion

 

 

 

High Fashion, a new book, shows that this is no isolated incident. In photograph after photograph, lone suited-and-booted businessmen sleep in the middle of the city. A couple of drinks after work can sometimes get out of hand – many of us have been there. But in the deferential, work-hard/play-hard, corporate culture of Japan, getting drunk and ending up stranded without a bed seems to happen all the time.

 

Και εδώ ένα από τα θύματα του φαινομένου, τουλάχιστον είναι αστείες οι πόζες. -_-

 

LyvYWAa.jpg?1


rsrGbGx.gif

#179 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2.149 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2019 - 15:46

Το μέλλον μου χαχαχαχ

Ωστοσο υπαρχει μια υπερβολική κιακραια ασφαλεια που δεν τς νοιαζει κιολας αν μετα το πιοτο κ τη κουραση μεινουν στο δρομο η πεταξουν τα μισα τους πραμματα 10μετρα πιο περα...κανεις δεν θα τους παρει τιποτα..
Παντα ξυπνανε με το πρωτο μετρό. Οπως κιοι μονες ωρες που θα δεις σκουπιδι στο δρομο Ιαπωνία ειναι εκει 3 με 5 τα χαράματα πριν ξεκινησουν τα πρωτα μέσα και φυγει ο ελαχιστος κοσμος π ξέμεινε.

Κανε κατι παρομοιο ελλαδα και σε χουν βιασει λιτσαρει κ σκοτωσει μαζι

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 05 Σεπτέμβριος 2019 - 15:48

フカフカ

#180 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2019 - 16:06

Σιγά μωρέ κι εσύ. Θα έμενα μόνο στη κλοπή, τα υπόλοιπα δύσκολα. Άντε κανά κλώτσο! WTF συζητάμε!  :dazed:


rsrGbGx.gif