Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Haibane Renmei

• Please log in to reply
39 replies to this topic

#31 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 25 December 2010 - 18:58

Ξαναείδα το πρώτο επεισόδιο και αναρωτήθηκα,
Spoiler:

ΥΓ: Αν είχα φτερά θα τα χρησιμοποιούσα για να μάθω να πετάω, δεν θα έκανα ποδήλατο ;)

Edited by Nikos1451, 25 December 2010 - 19:04.

#32 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 25 December 2010 - 19:03

Ayame μου φαίνεται ότι ξεχνάς λίγο την έννοια του συμβολισμού που είναι κύριο στοιχείο της σειράς.
Σε πολλούς αρέσει να μην τους τα εξηγεί όλα μια σειρά/ταινία γιατί έτσι βάζουν το μυαλό τους να σκεύτεται παραπάνω και δημιουργεί ο καθένας τις δικές του θεωρίες πράγμα που είναι πολύ ενδιαφέρον.
Εξ άλλου πολλά από τα αριστουργήματα της τέχνης δεν εξηγούν τα πάντα, πρώτο παράδειγμα που μου έρχεται είναι το Exterminating Angel του Bunuel. Η μαγεία βρίσκεται σε αυτά που παραλείπονται..

Το ότι δεν το καταλαβαίνεις και δεν έχεις τη διάθεση να το ψάξεις παραπάνω ο ίδιος ούτε σημαίνει ότι είσαι "χαζός" ούτε ότι η σειρά προσπαθεί να σε περιπαίξει. Απλά προφανώς δεν σε τραβάνε αυτού του είδους τα σενάρια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακά και χωρίς σημασία. (Κ εγώ μίσησα το Mullholand Drive αλλά ξέρω ότι αυτό οφείλεται στα προσωπικά μου γούστα και όχι σττην αντικειμενική ποιότητα και αξία της ταινίας.)

Σταματάω εδώ για να μην γίνω φορτική ^^

@ Nikos1451
Spoiler:

Edited by Anelis, 25 December 2010 - 19:11.

Posted Image

#33 ayame

ayame

chance encounter

• Members
  • 142 posts

Posted 25 December 2010 - 22:33

ελπίζω να μη το θέτεις ως ζήτημα 'αμερικανιάς'... σπάνια βλέπω hollυwood και ξαναλέω ότι δεν περιμένω να ναι όλα έτοιμα στο πιάτο, όμως στη τελική τα προβλήματα είναι για να λύνονται... ακόμη και για τα λεγόμενα 'αναπάντητα' της ζωής προσπαθώ να έχω μια συγκεκριμένη γνώμη... δεν μπορώ την αοριστία... και στην τελική

This may make you think I'm being loose with the story,but my superficial consciousness has not been able to extract it completely yet,and thus I cannot talk about it for sure. This is a story,just like this,created by converting my own subconscious into a story.

μου δίνεται ακριβώς αυτή η εντύπωση, ότι έγραφε για να γράψει και το αποτέλεσμα που εγώ λαμβάνω άσχετα από την πρόθεση είναι μια μη συγκροτημένη σκέψη

όσο για τις διαφορετικές νοημοσύνες, καταλαβαίνω τι θες να πεις, αλλά αν διάβασες την κριτική μου θα καταλάβεις ότι το παράπονό μου δεν αφορούσε μόνο τα 'κενά' στην αφήγηση- στην τελική μπορεί συναισθηματικά να μου έδωσε, αλλά πνευματικά, γνωστικά... τυρί έμενταλ...

κι αφού προχωράμε σε βαθύτερα πράγματα, ο θεατής/αναγνώστης ΠΑΝΤΑ ερμηνεύει διαφορετικά από το δημιουργό και τους άλλους θεατές/αναγνώστης το έργο (ίσως εξαιρούνται ευτελή προϊόντα δημιουργίας)... οπότε αυτές τις απαντήσεις δεν τις παραδέχομαι... ούτως ή άλλως ο δημιουργός δημιουργεί για ένα σκοπό- εκτός κι αν θεωρήσουμε σκοπό την αοριστία... τι να πω, ειλικρινά παραδίδομαι...

@Ανελις ξέρεις πόσο σπαζοκεφάλιασα και πόσο έψαξα στο νετ για πιθανές ικανοποιητικές απαντήσεις; έψαξα δηλαδή το ζήτημα, αλλά δεν βρήκα κάτι να με ικανοποιεί.

Edited by ayame, 25 December 2010 - 23:03.

Spoiler:

"A bunny that gets eaten by the wolf every night, surely knows the wolf well..."

#34 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 27 December 2010 - 01:47

ελπίζω να μη το θέτεις ως ζήτημα 'αμερικανιάς'... σπάνια βλέπω hollυwood και ξαναλέω ότι δεν περιμένω να ναι όλα έτοιμα στο πιάτο, όμως στη τελική τα προβλήματα είναι για να λύνονται... ακόμη και για τα λεγόμενα 'αναπάντητα' της ζωής προσπαθώ να έχω μια συγκεκριμένη γνώμη... δεν μπορώ την αοριστία... και στην τελική

This may make you think I'm being loose with the story,but my superficial consciousness has not been able to extract it completely yet,and thus I cannot talk about it for sure. This is a story,just like this,created by converting my own subconscious into a story.

μου δίνεται ακριβώς αυτή η εντύπωση, ότι έγραφε για να γράψει και το αποτέλεσμα που εγώ λαμβάνω άσχετα από την πρόθεση είναι μια μη συγκροτημένη σκέψη

όσο για τις διαφορετικές νοημοσύνες, καταλαβαίνω τι θες να πεις, αλλά αν διάβασες την κριτική μου θα καταλάβεις ότι το παράπονό μου δεν αφορούσε μόνο τα 'κενά' στην αφήγηση- στην τελική μπορεί συναισθηματικά να μου έδωσε, αλλά πνευματικά, γνωστικά... τυρί έμενταλ...

κι αφού προχωράμε σε βαθύτερα πράγματα, ο θεατής/αναγνώστης ΠΑΝΤΑ ερμηνεύει διαφορετικά από το δημιουργό και τους άλλους θεατές/αναγνώστης το έργο (ίσως εξαιρούνται ευτελή προϊόντα δημιουργίας)... οπότε αυτές τις απαντήσεις δεν τις παραδέχομαι... ούτως ή άλλως ο δημιουργός δημιουργεί για ένα σκοπό- εκτός κι αν θεωρήσουμε σκοπό την αοριστία... τι να πω, ειλικρινά παραδίδομαι...

@Ανελις ξέρεις πόσο σπαζοκεφάλιασα και πόσο έψαξα στο νετ για πιθανές ικανοποιητικές απαντήσεις; έψαξα δηλαδή το ζήτημα, αλλά δεν βρήκα κάτι να με ικανοποιεί.

μη ψαχνεις καθολου....

δεν ειπα για αμερικανια, απλα δεν χρειαζεται να τα ψαχνεις ολα να τα καταλαβεις. Ισα ισα "αμερικανια" εδω σημαινει ενδελεχεια. Ο δημιουργος του εργου ειναι ταυτοχρονα και κριτικος. Και εδω ειναι το θεμα. Η δικη του σειρα επιτηδες αφηνει το θεατη να σκεφτει ο ιδιος. Μαλιστα στη συνεντευξη ειναι ανοιχτος σε οποιαδηποτε ερμηνεια παρα το τι δεν ειχε σκεφτει κατι τετοιο στην αρχη. Και εσυ η ιδια να συζητουσες μαζι του θα δεχοταν τις ερμηνειες σου.

και μιας και αναφερθηκε ο Εξολοθρεφτης Αγγελος, o Mπουνουελ πριν την προβολη ειχε μοιρασει ενα σημειωμα στους ακροατες που ζητουσαν εξηγησεις και εγραφε πως απλα δεν υπαρχει εξηγηση γιατι η ταινια οπως και η ζωη δεν εχει νοημα και ο καθενας μπορει να βγαλει τα δικα του συμπερασματα.

ή όπως το έθεσε στις σημειώσεις του:

http://www.theasc.com/ac_magazine/August2009/DVDPlayback/page4.php

The nice thing about these movies is that they make the audience work. With lots of movies, you have some popcorn and leave. You leave this one wondering, ‘What was that about? What did those conversations and insults mean?’ It makes you think.

#35 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 06 February 2011 - 19:24

για να διαλυσω καθε αμφιβολια για τους θεατες: δε σημαινει πως επειδη δεν καταλαβαινεις τη Haibane, εισαι χαϊβανι

#36 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 31 March 2011 - 02:26

Το τέλιωσα, ok ήταν τέλειο.

Δεν έχει νόημα να κάθομε να γράφω επαίνους τώρα, τα έχετε πει καλύτερα απο εμένα (αυτό είναι όχι το ότι βαριέμε ) xd

anyway μόνο κάπου στην αρχή κόλλησα.
Spoiler:

qzMHWHd.png

#37 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 31 March 2011 - 04:40

^
Spoiler:

Posted Image

#38 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 31 March 2011 - 12:54

Όταν την είχα δει τη σειρά την είχα ευχαριστηθεί πολύ. Τέτοια ατμόσφαιρα πολύ λίγες φορές έχω πετύχει σε anime, και αν και στην αρχή ανησυχούσα ότι θα περιοριζόταν σε μια απλή χαριτωμένη slice-of-life σειρά, από τη μέση και μετά ανέβηκε κατακόρυφα. Τώρα μου αρέσουν εξίσου και τα πρώτα επεισόδια. Το ότι δεν εξηγεί πολλά δε με πείραξε ιδιαίτερα, γιατί η σειρά θυμίζει κάπως ποίημα: σε πρώτη φάση έχουν περισσότερη σημασία οι εικόνες και τα συναισθήματα, και ύστερα ο συμβολισμός που μπορεί ο καθένας να τον αναλύσει και να το σκεφτεί για να βγάλει συμπέρασμα. That said, προτιμώ κι εγώ τις σειρές που συγκεντρώνονται περισσότερο στο σενάριο και είναι κάπως πιο προσγειωμένες, αλλά το Haibane Renmei είναι εξαιρετικό για το είδος του και πολύ απολαυστικό. Ειδικά τα κομμάτια με το κοράκι ήταν απίστευτα.

15fkk04.jpg

#39 Kabamarusan

Kabamarusan

Starting...

• Members
  • 44 posts

Posted 19 February 2014 - 13:10

Το ειδα πριν λιγο καιρο και θα ελεγα πως ειμαι με αυτους που το θεωρουν αριστούργημα.Δεν θα του εβαζα 10 με τονο γιατι εχει καποιες μικρες ατελειες αλλα σαν συνολο ειναι απο τα ανιμε που μου εχουν αφησει οχι απλα κατι αλλα πολλα μετα το ending.

Ειναι τοσο υπεροχος ο τροπος που αφηνει πραγματα ανεξηγητα ωστε ο καθενας να δωσει την δικια του ερμηνεια αλλα χωρις να ειναι τελειως ακατανοητο ωστε να μην μπορεις να καταλαβεις τι γινεται.

Συγκλονιστικο για εμενα και το οτι ασχολειται με την

Spoiler:

#40 robostav

robostav

ηλεκτρονικός υπάλληλος...

• Members
  • 425 posts

Posted 17 May 2015 - 23:34

μόλις το τελείωσα, είναι σίγουρα μοναδικό και αξιόλογο, αλλά προσωπικά με κούρασε κάπως, μάλλον επειδή το ξεκίνησα επειδή το πέρασα για ένα αγαθιάρικο ανιμεδάκι με αγγελάκια. Ίσως κι όλας επειδή έβλεπα ένα επεισόδιο την ημέρα να με έχασε, δεν ξέρω.

Θα επανέλθω με απορίες 

Posted Image