Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Haibane Renmei

• Please log in to reply
39 replies to this topic

#16 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 02 October 2010 - 00:45

Πάλι καλά που έγινε πρόσφατα bump το thread γιατί με παρακίνησε να την δώ και εγώ την σειρά και πραγματικά ήταν όλα όσα είχατε αναφέρει και ακόμη περισσότερα.

Spoiler:

Edited by iristella, 02 October 2010 - 00:52.

#17 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 25 December 2010 - 00:10

Μόλις πριν λίγα λεπτά το τελείωσα και εγώ

Spoiler:

Posted Image

#18 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 25 December 2010 - 00:19

Pyramid, δεν πιστεύω ότι για να είναι καλή μια σειρά πρέπει να σου εξηγεί τα πάντα. Άσε που νομίζω ότι και ο σκοπός της ήταν να αφήσει το θεατή να καταλάβει ό,τι μπορέσει μόνος του, δίνοντας δικιά του ερμηνεία. Ούτε το nge, ούτε πολλές άλλες καλές σειρές δεν σου εξηγούν τα πάντα για τον κόσμο τους.
Και σε σχέση με το Lain, που imo είχε τρύπες σε αντίθεση με το haibane που δεν βρήκα καμία, έκαναν πολύ καλύτερη δουλειά, ιδίως στο κλείσιμο της σειράς.
Τώρα οκ γούστα είναι αυτά, και δε θα αρνηθώ ότι είμαι τρελαμένο fangirl της σειράς, αλλά νομίζω ότι οι επιπρόσθετες εξηγήσεις θα την χάλαγαν.

Posted Image

#19 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 25 December 2010 - 00:23

Εννοείται πως όσα έγραψα είναι απλά η προσωπική μου γνώμη. Έχεις δίκιο πως δεν χρειάζεται πάντοτε να εξηγούνται τα πάντα, αν και διαφωνώ με τα παραδείγματα (Here's a person that truly dislikes NGE :P ) απλά δεν μου άρεσε ο τρόπος που το έκανε η σειρά.

Όπως και να έχει, μάλλον έχουμε διαφορετικά γούστα οπότε και ζητάμε διαφορετικά πράγματα από τις σειρές που βλέπουμε, οπότε λογικό να διαφωνούμε. :)
Posted Image

#20 Serestrum

Serestrum

have to kill fast and bullets too slow

• Members
  • 1,763 posts

Posted 25 December 2010 - 00:35

πανω κατω συμφωνω σε οσα λες πυραμιδ, με εξαιρεση τους χαρακτηρες. εγω προσωπικα ηθελα να τις ταϊσω στα κορακια... ειναι κριμα ομως μια σειρα με τοσο καλο setting να μενει τοσο αοριστη ενω θα μπορουσε να δωσει ενα ξεχωριστο σεναριο.

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things

#21 ayame

ayame

chance encounter

• Members
  • 142 posts

Posted 25 December 2010 - 10:27

Ευτυχώς που συμφωνούν κι άλλοι μαζί μου... Ειλικρινά... ΠΟΥ' ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ;;; Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε... τι να πω...

στο μόνο που θα έδινα 10/10 θα ήταν η μουσική κι οι πίνακες της Ρέκι.

Όλα τ' άλλα... από την αρχή ο σχεδιασμός των χαρακτήρων με ενοχλούσε χωρίς να μπορώ να εξηγήσω το γιατί... και για όσους δεν με ξέρουν, αντιπαθώ τα μόε, οπότε δεν έχω τέτοιες προσδοκίες σχεδίου, και λατρεύω τα slice-of-life οπότε δεν με ενοχλεί το απλό σχέδιο, αντίθετα το συμπαθώ όπως πχ. το Master Keaton. Η Ράκκα μου έσπαγε τα νεύρα από την αρχή τόσο το μαλλί της κι η παιδιάστικη φωνή της όσο κι η 'αθωότητα' κι η βλακεία της και στο τέλος με τους μελοδραματισμούς της και το 'θέλω να βοηθήσω' 100 φορές... δεν αντέχεται! Να μην ξεχάσω αυτό το 'nandemonai' 5-6 φορές κατά τη διάρκεια της σειράς...

Το καλό animation πού το εντοπίσατε ακριβώς; Σε σχέση με άλλες καλές σειρές ήταν τελείως off σε αρκετά σημεία, όπως οι κινήσεις των χεριών και του σώματος όταν έτρεχαν... με ενόχλησε αφάνταστα ότι δεν ήταν fluid οι κινήσεις...

Αλλά αυτό που ήταν ακόμη πιο ενοχλητικό ήταν όντως τα αμέτρητα αναπάντητα ερωτήματα... και όχι δεν περιμένω από όλες τις σειρές να μου πλασάρουν τις απαντήσεις έτοιμες, κι η Utena ή The Girl who lept through time έχουν κι αυτά αναπάντητα ερωτήματα αλλά όχι τόσο πολλά ή έστω υπάρχει fandom εκεί έξω που απάντά ικανοποιητικά στα περισσότερα.

Spoiler:

Καταληκτικά, δεν μου αρέσει όταν κάποιος πάει να το πάιξει ποιητής ή σεναριογράφος και τα αφήνει όλα στη φαντασία του αναγνώστη. Ή πες τι θες ή μη με σκας ρε φίλε και με κάνεις να νιώθω βλάκας που δε σε καταλαβαίνω!

Ίσως το πιο απελπιστικό μ'αυτή τη σειρά ήταν ότι δεν μπορώ να τη μισήσω, αλλά ούτε και να τη λατρέψω. Τέτοιο συναίσθημα δεν έχω ξανανιώσει. Με κάνει και νιώθω τόσο άβολα που δεν μπορώ να αποφασίσω τι νιώθω... =.= Στην τελική μ 'εκανε τόσο πολύ να κλάψω, για αποζημίωση για την ψυχική οδύνη που μου 'χάρισε', δεν μπορούσε να μου δώσει λίγες απαντήσεις; Τι ζητάω η καημένη; Και τι ζητάω, μια ευκαιρία στον Παράδεισο να πάω;;;

Υ.Γ.: Η γνώμη μου είναι μόνο, δεν έχω σκοπό να τρολλάρω... (αυτό το ενδεχόμενο δεν είχε περάσει απ' το μυαλό μου ως πριν από λίγο =.=)

Edited by ayame, 25 December 2010 - 10:45.

Spoiler:

"A bunny that gets eaten by the wolf every night, surely knows the wolf well..."

#22 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 25 December 2010 - 12:13

αριστουργηματα θεωρω και πραγματα που δεν μου αρεσουν ή δεν τα καταλαβαινω....;)

επειδη βοηθα να ξερεις και τους δημιουργους για αυτη τη σειρα, βαζω μια παλια συνεντευξη του Abe για τη σειρα

οπως και μια πιο προσφατη στη Γερμανια με τον Ueda και τον Abe

[media]http://www.youtube.com/watch?v=CW5IWwiFdzI[/media]

αν δεν ξερεις Γερμανικα ή Ιαπωνικά είναι κουραστικά στα Αγγλικα ετσι πως βαλαν τους υποτιτλους.....

Attached Files

#23 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 25 December 2010 - 12:58

Spoiler:

#24 ayame

ayame

chance encounter

• Members
  • 142 posts

Posted 25 December 2010 - 13:31

το σχόλιο μου φαίνεται αυθαίρετο... πώς μπορείς να αντιλαμβάνεσαι κάτι ως αριστούργημα αν δεν το αντιλαμβάνεσαι;;;:hmmm:

θα δω πάντως τη συνέντευξη και θα δω αν αλλάζει κάτι στην οπτική μου γωνία... εγώ, προς στιγμήν ως εξαπατημένος καταναλωτής νιώθω

@Niko δηλαδή τα περισσότερα όταν ήταν 7 ή 8;
Spoiler:

Spoiler:

"A bunny that gets eaten by the wolf every night, surely knows the wolf well..."

#25 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 25 December 2010 - 14:01

Έχεις δίκιο δεν θυμόμουν καλά το παρελθόν της Ρέκι και παρασύρθηκα σε αυτό το λανθασμένο συμπέρασμα.
Πάντως
Spoiler:

#26 Saf520

Saf520

Περιστασιακός χρήστης anime ουσιών

• Members
  • 154 posts

Posted 25 December 2010 - 15:44

Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον... Έχετε να με προτείνετε κάποιο σοβαρό group για downoad;

sigpic10697_5.gif

#27 X-LpBleach

X-LpBleach

a.k.a. Bleach155

• Members
  • 203 posts

Posted 25 December 2010 - 15:57

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=271

anidb is your friend... πας εκεί που λέει groups πατάς all και βλέπεις αυτό που έχει την μεγαλύτερη βαθμολογία, είναι το καλύτερο με βάση την γνώμη των fan.

#28 Saf520

Saf520

Περιστασιακός χρήστης anime ουσιών

• Members
  • 154 posts

Posted 25 December 2010 - 16:58

Ήθελα να ακούσω και την προσωπική άπψη του καθενός ρε Bleach για τις μεταφράσεις...

sigpic10697_5.gif

#29 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 25 December 2010 - 17:04

Ήθελα να ακούσω και την προσωπική άπψη του καθενός ρε Bleach για τις μεταφράσεις...

Με σειρά προτίμησης περί εικόνας: Cestfait, Anime-MX, LRE, E-D. Κάτι τέτοιο.

Μετάφραση αν δεν κάνω λάθος έκαναν μόνο οι anime_Fin, αλλά δεν είχαν τόσο καλή εικόνα, ενώ οι υπόλοιποι έχουν official subs.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#30 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 25 December 2010 - 18:40

το σχόλιο μου φαίνεται αυθαίρετο... πώς μπορείς να αντιλαμβάνεσαι κάτι ως αριστούργημα αν δεν το αντιλαμβάνεσαι;;;:hmmm:

θα δω πάντως τη συνέντευξη και θα δω αν αλλάζει κάτι στην οπτική μου γωνία... εγώ, προς στιγμήν ως εξαπατημένος καταναλωτής νιώθω

Υπαρχουν πολλων ειδων νοημοσυνες που δεν απευθυνονται μονο στο μυαλο και δεν μπορεις να τις περιγραψεις με λογια σε αυτο το forum ή να τις καταναλωσεις και να τις αναλωσεις

καλυτερα διαβασε το κειμενο μιας και στην τηλεοπτικη συνεντευξη λεει ενδιαφεροντα πραγματα αλλα ασχετα με τη σειρα. Απλα το εβαλα για να δειτε την προσεγγιση του. Ειναι απο αυτους που σπουδασαν τεχνη και οχι απο αυτους που μονο με κομπιουτερ μπορουν να σχεδιασουν

Whenever I talk with American people,I feel that they,compared with Japanese people,cannot leave things ambiguous(I'm not saying it's a bad thing,of course). For example,many questions in this interview ask for clear answers to ambiguous parts of the anime. Haibane-Renmei is,as the title suggests [hai means "ash gray" in the terms of color],a story with various things in gray,that is,a story with many ambiguous factors. It is not a story to find answers,but one to wonder about the answers. In regard to things whose answer is not clearly shown in the story,think for yourself and apply your own answers to it. That will surely make this story very special for you.