Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Έψαξα τα board αλλά δεν βρήκα κανένα ποστ οπότε είπα να κάνω την αρχή
Το Haibane Renmei (charcoal featherd federation) είναι ιαπωνικό ανιμε βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο, και περιγράφει την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας ονόματι Rakka.() Είναι ποιοτικό ανιμε και αν ψάχνετε για ξυλίκι σίγουρα θα το μισήσετε. Η μουσική είναι απλά τέλεια, και το όλο concept προσφέρει μια περίεργη γαλήνη ¨~~ Τα σχέδια ειναι αρκετά καλά ( ειναι σειρά του 2001), και περιέχει πολλά στοιχεία τέχνης ~Οσοι γνωστοί μου το είδανε μου είπαν οτι είναι μλκια αλλά εμένα μου άρεσε πολύ~ Παραπάνω φαίνονται όλοι οι θυληκοί leading chars.. Μέγε8ος : 13 επισόδεια.
Είναι πράγματι μια εκπληκτική σειρά, της οποίας το πραγματικό νόημα δεν αποκαλύπτεται παρά στο τέλος και εάν δεν έχει κανείς διάθεση να ψαχτεί, δεν θα το πάρει είδηση.
Το μόνο στο οποίο μπορώ να παραπέμψω, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ, είναι
Spoiler:
η Θεία Κωμωδία του Dante Alligheri.
--Though you cannot see in the dark, the dark can see you (and the lens too)--
Στο ίδιο ύφος κινείται και το Someday's Dreamers αν και λιγότερο ατμοσφαιρικό, καθώς και το Kaleido Star που είναι πολύ πιο εύθυμο και χρωματιστό (η seiyuu των πρωταγωνιστριών είναι ίδιες αν θυμάμαι καλά)
Spoiler:
Για να μην παρεξηγηθώ, και τα τρία άνιμε πραγματεύονται την ωρίμανση μιας έφηβης ηρωίδας μέσα από κοινωνικού ύφους περιπέτειες, χωρίς ιδιαίτερα ρομάντζα και αρκετά χαμηλότονα...Να βάλω και το Piano στη λίστα?
Κορυφαίο άνιμ, εντελώς μοναδικό δεν μοιάζει με τίποτα άλλο θα έλεγα.
Όποιος ψάχνει action, χαβαλέ και γρήγορο σενάριο με ανατροπές ας το ξεχάσει δε θα βρει τίποτα απ'αυτά σ'αυτό. Όποιος θέλει να δει εκτενέστατο και κορυφαίο review θα το βρει στα reviews της Animeclipse (από Dante νομίζω αν και δε θυμάμαι σίγουρα).
Ένα άνιμ του οποίου το τέλος θα σας βάλει σε πολλές σκέψεις, θα σας συγκινήσει, ίσως να σας φέρει και λίγο κατάθλιψη. (Ευτυχώς όχι όσο το Grave of the fireflies lol)
Πολύ καλά σχεδιασμένος κόσμος, και οι χαρακτήρες με πολύ βάθος, κατά κάποιο τρόπο τους ζεις, συμπάσχεις μαζί τους. Το Soundtrack δένει απίστευτα με την πλοκή και τον Fantasy κόσμο. Must-see αν αναλογιστεί κανείς πως είναι μόνο 13 επεισόδια. Απλά όποιος το δει μη βιαστεί να κρίνει, να κάνει υπομονή ως το τέλος, γιατί όλη η ουσία ειναι τα συναισθήματα που θα σας μείνουν στο τέλος του.
Η σειρα ειναι ενα μικρο διαμαντι,μια πανεμορφη ιστορια που μπορει να σου δημιουργησει απιστευτα συναισθηματα τουλαχιστον αυτο συνεβη σε εμενα.
Το animation αν και δεν εντυπωσιαζει νομιζω οτι ειναι πολυ καλο και σε συνδιασμο με την υπεροχη μουσικη επενδυση και το βαθος των χαρακτηρων και του κοσμου του δημιουργουν μια φανταστικη ατμοσφαιρα που σε παρασερνει μεσα της.
Η σειρα αποτελειται απο 13 επ στα οποια ξετυλίγεται μια υπεροχη ιστορια που πραγματευεται θεματα οπως αυτα τις φιλιας της εφηβικης ωριμανσης αλλα κ.α. ενω περιεχει πολλες θρησκευτικες αναφορες(φτερα,halo)και θα συμφωνησω με το φιλο Speedgrapher οτι εχει καποιες ομοιοτητες με την θεια κωμωδια του Δαντη,το Haibane Renmei ειναι ενα πραγματικο αριστουγημα.
Είδα τη σειρά, μου άρεσε αλλά δεν μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση.
Spoiler:
Σαν να έμεινε ανολοκλήρωτο. Αφού έμεινε βέβαια το μάνγκα ανολοκλήρωτο λογικό είναι και η σειρά να μην καταλήγει κάπου. Και τελικά, τι είναι τα haibane, γιατί και πότε φεύγει το καθένα τους από την πόλη κανείς δεν ξέρει. Βέβαια δεν νομίζω ότι αυτά αποτελούν τα καίρια ερωτήματα της σειράς, νομίζω ότι θίγει άλλα θέματα. Αλλά ούτε και το βαθύτερο νόημα μπόρεσα να το βρω.
Anyway, υπέροχη μουσική, όμορφο και προσεγμένο animation και μια αίσθηση μελαγχολίας σε όλη τη σειρά (σε κάποιους μπορεί να αρέσει, εμένα όμως με έφερε στα πρόθυρα της κατάθλιψης.
Διάβασα σε προηγούμενα posts οτι η σειρά έχει να κάνει με την ωρίμανση. Ε λοιπόν δεν πρόσεξα πουθενά κάτι τέτοιο. Απο όσο κατάλαβα το κεντρικό θέμα της σειράς είναι η συμφιλίωση με το θάνατο.
Ίσως, κι εγώ είχα την ίδια σκέψη παρακολουθώντας το. Αλλά δυσκολεύτηκα πολύ να καταλήξω κάπου. Βρήκα μια ενδιαφέρουσα σελίδα που εξηγεί τους συμβολισμούς του anime. (εδώ) Και διαβάζοντάς την, αναθεωρώ την άποψή μου για τη σειρά.
Το Haibane Renmei είναι ένα ποίημα, εκπλήσσομαι που το θρεντ έχει τόσα λίγα ποστς. Πέρα από κάτι άσχετα ovas, είναι η μοναδική σειρά που αγόρασα (σε ένα πανέμορφο box set κιόλας) και η πρώτη που έκανα rewatch (το ξέρω ίσως να μην λέει πολλά αυτό αλλά rewatch δεν παίζει να έχω κάνει ούτε σε 5 σειρές).
Δεν έχω αγγίξει το μάνγκα, και μάλλον ούτε πρόκειται γιατί αυτό που μου άφησε η σειρά ήταν τόσο όμορφο και άρτιο που δεν χρειάζομαι ούτε κάποιο συμπλήρωμα, ούτε θέλω να δω περισσότερα από αυτό τον "κόσμο".
Spoiler:
Δεν ξέρω τι θεωρίες υπάρχουν, αλλά εγώ το εξέλαβα ως ένα είδος καθαρτηρίου, ένα μεταβατικό στάδιο για τις ψυχές, απ' όπου είτε θα πέρναγαν στο φως (το οποίο για εμένα είναι μια αναγέννηση και όχι απαραίτητα ο θάνατος) είτε θα χάνονταν στο σκοτάδι. Είμαι της άποψης, λόγω των 2 πρωταγωνιστριών, ότι μάλλον όσοι ήταν εκεί είχαν αυτοκτονήσει όταν ήταν άνθρωποι, αν και δεν είμαι σίγουρη για το πόσο με καλύπτει και με ικανοποιεί αυτή η θεωρία.
Η ατμόσφαιρα του ανιμέ, αν και όπως αναφέρθηκε είναι μελαγχολική, εμένα μου βγάζει αυτή την γλυκιά μελαγχολία που έχουμε όταν αναπολούμε ευχάριστες αναμνήσεις, πράγμα που επίσης βρήκα πολύ θετικό.
Οι χαρακτήρες ήταν πολύ καλά δομημένοι, δεν περίμενα να έχουν τόσο βάθος όταν το πρωτοξεκίνησα και πραγματικά εξεπλάγην με την ανάπτυξή τους. Αν και όλοι οι χαρακτήρες είναι πολύ αγαθοί έχουν ελαττώματα (τα οποία δεν είναι αμελητέα) και αυτό τους κάνει πιό αληθινούς, ακόμα και σε ένα τόσο φανταστικό περιβάλλον. Πραγματικά τους αγάπησα όλους! (Επίσης at times έριξα γερό κλάμα, but i'm a sucker for this kind of stuff so ...yeah).
Επίσης είναι από τις σειρές που το ταξίδι για να φτάσει ο πρωταγωνιστής/η πλοκή στον προορισμό του είναι τόσο ενδιαφέρον, ευχάριστο και έχει και νόημα όχι μόνο με την έννοια του "βαθύτερου νοήματος" αλλά επειδή αυτό είναι ουσιαστικά το focal point της σειράς, χωρίς όμως να σου το τρίβει στη μάπα.
Το animation και τα χρώματα ήταν ονειρικά, ως πρέπει κατ' εμέ.
Μιας και δεν υπάρχουν φωτογραφίες σε αυτό το θρεντ ανεβάζω μερικές, για να πάρουν μια γεύση όσοι δεν το έχουν δει ακόμα. (well τώρα είδα ότι υπάρχει μία, δε μου τη φόρτωνε πριν ,αλλά δεν πειράζει, εγώ θα βάλω! )
Spoiler:
Έχει υπέεεεροχα τοπία!
Σταματάω εδώ 1ον γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο ποστ που έχω γράψει στο φόρουμ εδώ και 3 χρόνια, και 2ον γιατί είμαι στο όριο του να αρχίσω να επαναλαμβάνομαι χωρίς σταματημό από την fangirlίαση που νιώθω να με κατακλύζει σιγά σιγά. Δείτε το, είναι διαμάντι και πραγματικά ΑΞΙΖΕΙ!
Κι εγώ πιστεύω οτι ηταν αυτόχειρες επειδή ζούσαν απομονωμένοι απο τους υπόλοιπους κατοίκους. Κι επίσης, μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μόνο μεταχειρισμένα αντικείμενα αν θυμάμαι καλά. Μπορεί να ηταν ενα είδος μεταθανάτιας τιμωρίας, αυτός ο ταπεινός και σχεδόν μοναστικός τρόπος ζωής.
Πάντως στα μάτια μου η αναγέννηση της ψυχής με την επιστροφή της στα εγκόσμια περισσότερο ως τιμωρία φαντάζει παρά ως ανταμοιβή.
Φαντάζομαι θα αναφέρεσαι στην αναγέννηση που υποθέτουμε ότι γίνεται αφού δουν το "φως το αληθινό", και όχι στην αρχή που εμφανίζονται με τα κουκούλια τους. Γιατί τιμωρία όμως; Αν είναι αυτό υποτίθεται ότι τους δίνεται μια νέα ευκαιρία να βρουν τον επίγειο προσωπικό τους παράδεισο νίπτοντάς τους από τις αμαρτίες της προηγούμενης ζωής. Μια καθαρή αρχή με μια νέα "μετενσάρκωση". Εγώ, αν αυτό υπονοεί ότι έγινε η σειρά, το βρίσκω πολύ οπτιμιστικό.
Δεν ξέρω τι θεωρίες υπάρχουν, αλλά εγώ το εξέλαβα ως ένα είδος καθαρτηρίου, ένα μεταβατικό στάδιο για τις ψυχές, απ' όπου είτε θα πέρναγαν στο φως (το οποίο για εμένα είναι μια αναγέννηση και όχι απαραίτητα ο θάνατος) είτε θα χάνονταν στο σκοτάδι. Είμαι της άποψης, λόγω των 2 πρωταγωνιστριών, ότι μάλλον όσοι ήταν εκεί είχαν αυτοκτονήσει όταν ήταν άνθρωποι
Spoiler:
Μμμ ... Ενδιαφέρον η θεωρία σου, για την Reki, είμαι σίγουρη ότι αυτκτόνησε (εξου κ το sin bound haibane - ο χριστιανισμός θεωρεί την αυτοκτονία ως αμαρτία αλλα δεν ξέρω αν σχετίζεται αυτό καθόλου), αλλά για τους άλλους χαρακτήρες δεν μπορώ να το πώ αυτό. Όσο για το μεταβατικό στάδιο θα συμφωνήσω αν κ αυτό είναι μάλλον προφανές. Κ η πόλη βρίσκεται εκέι για να εξυπηρετήσει τον σκοπό.
Πραγματικά μ'αρέσει το γεγονός ότι προχωράνε χωρίς καμία μνήμη της προηγούμενης υπαρξής τους, κ η μόνη μνήμη που έχουν να καθορίζει κάτι σημαντικό, το ονομά τους, αλλά μόνο αυτό.
girls with guns - babes with blades κ βεβαίως βεβαίως tenshi!