Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Haibane Renmei

• Please log in to reply
39 replies to this topic

#1 Eze

Eze

Anime Freak

• Members
  • 495 posts

Posted 27 November 2007 - 14:13

Έψαξα τα board αλλά δεν βρήκα κανένα ποστ οπότε είπα να κάνω την αρχή

Το Haibane Renmei (charcoal featherd federation)
είναι ιαπωνικό ανιμε βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο, και περιγράφει την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας ονόματι Rakka.()
Είναι ποιοτικό ανιμε και αν ψάχνετε για ξυλίκι σίγουρα θα το μισήσετε.
Η μουσική είναι απλά τέλεια, και το όλο concept προσφέρει μια περίεργη γαλήνη ¨~~
Τα σχέδια ειναι αρκετά καλά ( ειναι σειρά του 2001), και περιέχει πολλά στοιχεία τέχνης
~Οσοι γνωστοί μου το είδανε μου είπαν οτι είναι μλκια αλλά εμένα μου άρεσε πολύ~
Posted Image
Παραπάνω φαίνονται όλοι οι θυληκοί leading chars..
Μέγε8ος : 13 επισόδεια.
Signature Removed

#2 Speedgrapher

Speedgrapher

Hermetic Scholar

• Members
  • 394 posts

Posted 27 November 2007 - 19:49

Είναι πράγματι μια εκπληκτική σειρά, της οποίας το πραγματικό νόημα δεν αποκαλύπτεται παρά στο τέλος και εάν δεν έχει κανείς διάθεση να ψαχτεί, δεν θα το πάρει είδηση.

Το μόνο στο οποίο μπορώ να παραπέμψω, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ, είναι

Spoiler:

Posted Image

--Though you cannot see in the dark, the dark can see you (and the lens too)--

http://otakulens.wordpress.com

http://www.easysubjugation.blogspot.com

#3 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 28 November 2007 - 15:23

Όντως μία πολύ καλή σειρά, μου άρεσε πάλα πολύ. Κάποια στιγμή θα την ξαναδώ οπωσδήποτε.

#4 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 14 March 2008 - 02:14

Κι εμένα μου άρεσε πολύ το Haibane:awww:

Στο ίδιο ύφος κινείται και το Someday's Dreamers αν και λιγότερο ατμοσφαιρικό, καθώς και το Kaleido Star που είναι πολύ πιο εύθυμο και χρωματιστό (η seiyuu των πρωταγωνιστριών είναι ίδιες αν θυμάμαι καλά)

Spoiler:

#5 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 14 March 2008 - 22:05

Κορυφαίο άνιμ, εντελώς μοναδικό δεν μοιάζει με τίποτα άλλο θα έλεγα.
Όποιος ψάχνει action, χαβαλέ και γρήγορο σενάριο με ανατροπές ας το ξεχάσει δε θα βρει τίποτα απ'αυτά σ'αυτό. Όποιος θέλει να δει εκτενέστατο και κορυφαίο review θα το βρει στα reviews της Animeclipse (από Dante νομίζω αν και δε θυμάμαι σίγουρα).

Ένα άνιμ του οποίου το τέλος θα σας βάλει σε πολλές σκέψεις, θα σας συγκινήσει, ίσως να σας φέρει και λίγο κατάθλιψη. (Ευτυχώς όχι όσο το Grave of the fireflies lol)
Πολύ καλά σχεδιασμένος κόσμος, και οι χαρακτήρες με πολύ βάθος, κατά κάποιο τρόπο τους ζεις, συμπάσχεις μαζί τους. Το Soundtrack δένει απίστευτα με την πλοκή και τον Fantasy κόσμο. Must-see αν αναλογιστεί κανείς πως είναι μόνο 13 επεισόδια. Απλά όποιος το δει μη βιαστεί να κρίνει, να κάνει υπομονή ως το τέλος, γιατί όλη η ουσία ειναι τα συναισθήματα που θα σας μείνουν στο τέλος του.

#6 Sunabouzu

Sunabouzu

Σινιγάμης

• Members
  • 881 posts

Posted 14 March 2008 - 22:15

Είναι εξαιρετικό, όσοι δεν το έχετε δει ακόμα τρέξτε να το δείτε.
Μαζί με όλα τα άλλα anime του ABe Yoshitoshi!

#7 melkior

melkior

may the force be with you

• Members
  • 863 posts

Posted 01 November 2009 - 16:57

Η σειρα ειναι ενα μικρο διαμαντι,μια πανεμορφη ιστορια που μπορει να σου δημιουργησει απιστευτα συναισθηματα τουλαχιστον αυτο συνεβη σε εμενα.
Το animation αν και δεν εντυπωσιαζει νομιζω οτι ειναι πολυ καλο και σε συνδιασμο με την υπεροχη μουσικη επενδυση και το βαθος των χαρακτηρων και του κοσμου του δημιουργουν μια φανταστικη ατμοσφαιρα που σε παρασερνει μεσα της.
Η σειρα αποτελειται απο 13 επ στα οποια ξετυλίγεται μια υπεροχη ιστορια που πραγματευεται θεματα οπως αυτα τις φιλιας της εφηβικης ωριμανσης αλλα κ.α. ενω περιεχει πολλες θρησκευτικες αναφορες(φτερα,halo)και θα συμφωνησω με το φιλο Speedgrapher οτι εχει καποιες ομοιοτητες με την θεια κωμωδια του Δαντη,το Haibane Renmei ειναι ενα πραγματικο αριστουγημα.
[SIGPIC]Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews[/SIGPIC]

#8 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,807 posts

Posted 02 November 2009 - 13:45

Πολύ καλή σειρά, με ένα άκρως ενδιαφέρον δεύτερο μέρος. IMO καλύτερο από το υπερεκτιμημένο LAIN που είναι μάλλον η ποιο γνωστή σειρά του Abe.
rsrGbGx.gif

#9 ellesmira

ellesmira

Anime Fan

• Members
  • 175 posts

Posted 25 July 2010 - 19:28

Είδα τη σειρά, μου άρεσε αλλά δεν μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση.
Spoiler:

Anyway, υπέροχη μουσική, όμορφο και προσεγμένο animation και μια αίσθηση μελαγχολίας σε όλη τη σειρά (σε κάποιους μπορεί να αρέσει, εμένα όμως με έφερε στα πρόθυρα της κατάθλιψης.:blurah5:

#10 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 25 July 2010 - 20:16

Διάβασα σε προηγούμενα posts οτι η σειρά έχει να κάνει με την ωρίμανση. Ε λοιπόν δεν πρόσεξα πουθενά κάτι τέτοιο. Απο όσο κατάλαβα το κεντρικό θέμα της σειράς είναι η συμφιλίωση με το θάνατο.

#11 ellesmira

ellesmira

Anime Fan

• Members
  • 175 posts

Posted 25 July 2010 - 21:09

Ίσως, κι εγώ είχα την ίδια σκέψη παρακολουθώντας το. Αλλά δυσκολεύτηκα πολύ να καταλήξω κάπου. Βρήκα μια ενδιαφέρουσα σελίδα που εξηγεί τους συμβολισμούς του anime. (εδώ)
Και διαβάζοντάς την, αναθεωρώ την άποψή μου για τη σειρά.

#12 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 21 September 2010 - 12:48

Το Haibane Renmei είναι ένα ποίημα, εκπλήσσομαι που το θρεντ έχει τόσα λίγα ποστς. Πέρα από κάτι άσχετα ovas, είναι η μοναδική σειρά που αγόρασα (σε ένα πανέμορφο box set κιόλας) και η πρώτη που έκανα rewatch (το ξέρω ίσως να μην λέει πολλά αυτό αλλά rewatch δεν παίζει να έχω κάνει ούτε σε 5 σειρές).

Δεν έχω αγγίξει το μάνγκα, και μάλλον ούτε πρόκειται γιατί αυτό που μου άφησε η σειρά ήταν τόσο όμορφο και άρτιο που δεν χρειάζομαι ούτε κάποιο συμπλήρωμα, ούτε θέλω να δω περισσότερα από αυτό τον "κόσμο".

Spoiler:

Μιας και δεν υπάρχουν φωτογραφίες σε αυτό το θρεντ ανεβάζω μερικές, για να πάρουν μια γεύση όσοι δεν το έχουν δει ακόμα.
(well τώρα είδα ότι υπάρχει μία, δε μου τη φόρτωνε πριν ,αλλά δεν πειράζει, εγώ θα βάλω! )
Spoiler:

Σταματάω εδώ 1ον γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο ποστ που έχω γράψει στο φόρουμ εδώ και 3 χρόνια, και 2ον γιατί είμαι στο όριο του να αρχίσω να επαναλαμβάνομαι χωρίς σταματημό από την fangirlίαση που νιώθω να με κατακλύζει σιγά σιγά.

Δείτε το, είναι διαμάντι και πραγματικά ΑΞΙΖΕΙ!

Spoiler:

Edited by Anelis, 21 September 2010 - 13:09.

Posted Image

#13 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 21 September 2010 - 13:01

Spoiler:

#14 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 21 September 2010 - 13:14

Spoiler:

Posted Image

#15 eyl

eyl

Elite Yuri Lover

• Members
  • 312 posts

Posted 21 September 2010 - 13:14

Spoiler:

Spoiler:

Posted Image
girls with guns - babes with blades κ βεβαίως βεβαίως tenshi!