Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole


  • Please log in to reply
93854 replies to this topic

#93451 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 26 March 2023 - 02:36

@Angel.tze Δεν ειναι ακριβως ετσι. Δεν εχουν διαφορά τα ακυρα, λευκά και η αποχή, στους υπολογισμους. Δεν εκφραστηκα σωστά προηγουμενως: δεν εννοουσα κυριολεκτικά οτι απορροφουνται, εννοουσα οτι μικραινουν το ποσοστό των εγκυρων. Αυτό εχει ως αποτέλεσμα να μπορει το πρωτο κομμα να πετυχει αυτονομια με πολύ μικροτερο αριθμο ψηφοφορων.

Σε απλά ελληνικά: αν εχω 100 ατομα, οι 20 ριξουν ακυρο/λευκο/αποχη, τοτε το 40% που θελει ο πρωτος ειναι 32 ψηφοι. Αν μοιραστουν σε διαφορα κομματα τοτε θελει 40 φηφους. Φυσικά ειναι λιγο πιο πολυπλοκο, γιατι αλλάζουν τα bonus αναλογα με τα ποσοστα, αν εχει πολλες ψηφους σε κομματα κατω του 3% πεφτει το ποσοστο αυτοδυναμιας και διαφορα άλλα. Αλλά επι της ουσιας αυτο προσπαθησα να πω για το ακυρο/λευκο/αποχη: δε μεγαλωνει το ποσοστό μεγαλώνοντας το "κομμάτι" αλλά μικραινοντας την "πίτα". hope it makes sense.


stasou%2520mygdala.jpg


#93452 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 26 March 2023 - 08:21

Παράδειγμα με μικρούς αριθμούς, έχεις 10 ψηφοφόρους 8 ψηφίζουν, από αυτούς 2 ρίχνουν άκυρο και 2 ρίχνουν λευκό. Κυβέρνηση γίνεται το κόμμα με τις περισσότερες έδρες και η έδρα αποδίδεται στον βουλευτή μετρώντας τα έγκυρα δηλαδή στην περίπτωση μας τα 4. Ας πούμε οι ΝΔ παίρνει 2 και κερδίζει την έδρα. Έχει πάρει το 50% των έγκυρων ψήφων αλλά μόλις το 20% των ψηφοφόρων. Αν είχαν ψηφίσει όλοι κάτι θα έπρεπε να μαζέψει το πολύ 5 σίγουρα όμως όχι 2. Επίσης ακόμα κι αν ψηφίσεις μικρότερο κόμμα που δεν θα πιάσει το 3% η ψήφος σου δεν μετράει στην ουσία. Θα πάει στο κόμμα που έριξες αλλά όταν θα έρθει η ώρα της καταμέτρησης για τις έδρες θα αφαιρεθεί.
rsrGbGx.gif

#93453 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 26 March 2023 - 14:56

@Lord Leon, βασικά δεν με μπέρδεψες καν εσύ, έτσι το ήξερα έξι χρόνια τώρα. Εγώ αυτό (το ότι τα λευκά απορροφώνται κυριολεκτικά στο πάνω πάνω κόμμα) το είχα μάθει τρίτη γυμνασίου, μας το είχε πει αυτή που μας έκανε ΚΠΑ και από τότε μου έχει μείνει έτσι ως "γνώση", γιατί μάλλον ποτέ δεν το εξήγησε επαρκώς. Το αστείο είναι ότι ποτέ δεν έκανα question μια τέτοια λογική, απλά το αποδέχτηκα, μου είχε φανεί απολύτως πιθανό να ισχύει κάτι τέτοιο για κάποιον λόγο  :kakaka: Οκ, αυτό βγάζει πολύ περισσότερο νόημα και είναι στημένο έτσι ώστε να εξυπηρετεί τα επικρατέστερα κόμματα anyway, οπότε ναι, λογικό.


8J90AKf.jpg

that's a dude!


#93454 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 26 March 2023 - 15:40

Αυτο για τα ακυρα έστω, τα ακυρα δεν τα υπολογιζεις, ειναι σα να μη ψηφισες καν. (τυχαινει κιεχω βρεθει αρκετες φορες ως γραμματέας εφορευτικής)

Παντως και το να ψηφισεις ενα κόμμα που ξερεις οτι θα σαι μαλλον εσυ κιαλλοι 10 που το τολμησαν δεν διαφερει και πολυ, οταν η πλειοψηφία δυστυχώς το παιζει συριζα /ΝΔ εναλαξ πλεον αναλογα τα συμφέροντα ή τι εμπιστεύονται ή τους εχουν ταξει καθε φορα. Ελειψη παιδείας σιγουρα υπαρχει αλλα αν δεν γινει κατι συλλογικά καταληγει στον αερα η ψηφος. Τωρα θα μου πεις ακομα κιαν ψηφιζαμε ολοι ξαφνικά ενα μικρο κομμα, θα εκανε καλυτερη διαχείριση αραγε; η θα κατεληγε μια απτα ιδια οπως οταν πρωτοεμφανιστηκε ο συριζα πχ. Τραγικη εποχή για να εμπιστευτείς οποιονδήποτε δυστυχώς

Edited by GhostPrince, 26 March 2023 - 15:43.

フカフカ

#93455 Nikolai_Karapetsov

Nikolai_Karapetsov

    The soviet petrolhead

  • Members
  • 81 posts
  • Locationκαπου στο διαστημα...

Posted 28 March 2023 - 20:13

αφηνω αυτο εδω

 

https://ggunews.gr/rurouni-kenshin-o-himura-kenshin-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf/?fbclid=IwAR1qPyWXseteHhn_7XE9o00tQAr2pebk0xbJgFwc0NneE7xvV1Attm0e4As



#93456 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 posts
  • Location札幌

Posted 29 March 2023 - 14:37

Εριξα Συνασπισμο το 2000 για να μπει στη βουλη γιατι θεωρουσα οτι ηταν υποσχομενο. ΝΔ το '04 γιατι αν και σκατά επιλογή επρεπε IMHO να σπασει το σερι του ΠΑΣΟΚ γιατι γινονταν οργια που δεν πολυμαθευοντουσαν, εγώ ετυχε και ήξερα καποια. Μετά καμποσα ακυρα και αποχες μεχρι το 15 που εριξα Συριζα διοτι, αν και γνωριζα οτι ειχε πολλους διαπλεκομενους στις ταξεις του, ηταν ευκαιρεια να σπασει το σερί του δικομματισμου μπας και αρχιζε ο κοσμος να ψηφιζει και κανα άλλο κομμα, και σε προσωπικο επιπεδο συμφωνουσα περισσοτερο απο οσο διαφωνουσα με τη θεση τους για τα μνημονια. Πλεον δεν ψηφιζω γιατι η φαση με το προξενειο στο Λονδινο ειναι γτπ, αλλά συμμετέχω (όποτε μπορώ) στις εσωτερικές ψηφοφοριες του Μερα25/DIEM25 και λίγο στο policy writing του γιατί συμφωνω συχνα με τις θεσεις τους (για ελληνικά και διεθνη θεματα) και γιατί οι αποφάσεις παιρνονται (σχεδον παντα) δημοκρατικά με ψηφοφορια και δεν ερχονται ως γραμμη απο "πάνω".

Δε μετανιώσα κανενα απο τα εγκυρα που εριξα, γιατί είμαι πεπεισμενος οτι οι εναλλακτικες (που ειχαν σοβαρες πιθανοτητες να βγουνε) της καθε περιοδου ηταν χειροτερες, αν μπορουσα ομως θα αλλαζα τα ακυρα. Σεβομαι το ακυρο και την αποχή ως πολιτική δηλωση εναντια σε ενα μονο κατ'επιφαση δημοκρατικό σύστημα, αλλά πρακτικά θεωρω οξυμωρο η ψηφος διαμαρτυριας να αποροφαται στην ενισχυμένη αναλογική από την υποτιθεμενη πλειοψηφεια. Οποτε θα διαβαζα το προγραμματα όλων ή οσο δυνατον περισσοτερων κομματων και θα ψηφιζα οποιο θεωρουσα οτι συμφωνω εστω και 30% και δεν εχω διαφωνιες deal breakers. Και οποιος/α με ρωτάει τι να κανει σημερα αυτό του/ης λέω, να το ριξει κάπου, όχι ακυρο/λευκο/αποχή γιατί ειναι κριμα, και να μην το ριξει σε εγκληματίες ή καποιους που εχουν ηδη κυβερνησει και του/ης ειπαν ψεμματα. 

 

Θεωρώ οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι στην Ελλάδα που επιλεγουν ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ εχουν καλές προθεσεις αλλά φοβουνται περισσοτερο το αγνωστο (δηλαδη ατομα, κομματα ή προτάσεις που δεν γνωριζουν) παρά την οικογενειοκρατεία. Και φυσικά παιζει ρολο και η έλλειψη παιδειας και η συστημική κακοποιηση. Δηλαδή οι αποφάσεις στηριζονται περισσοτερο σε survivorship και confirmation bias παρά ατομικισμό και συμφερον. Δεν βγαινει και μαθηματικά δηλαδή να "βολεύονται" 2-3 μυρια καθε χρονο, αλλά ποιος ξερει, μπορει και να λεω πιπες γιατι λειπω και κοντά μια δεκαετια. Σε καθε περίπτωση εχουμε περισσοτερα να κερδισουμε με ειλικρινεις συζητησεις και περιέργεια για τις θεσεις των άλλων, παρά καχυποψία. Και συμφωνω με τον Αθανασιο απο πανω οτι Πολίτης ειναι οποιος το δειχνει σε καθε ευκαιρια με τη σταση του και οχι μονο στις εκλογές. Ειτε τραβάς τον μπατσο που δερνει με το κινητό και τον ανεβαζεις στο ΥΤ, ειτε δωριζεις βιβλια σε δημοτικές βιβλιοθηκες, κανεις καποιας μορφης ακτιβισμο, βοηθάς σε συσιτια και πολλά άλλα που δεν μπορώ να καλύψω, εστω και μια στο τοσο; Τότε εισαι Ενεργος Πολιτης. Καλυτερα να κανεις και να κρινεσαι, παρά το αντιθετο, για μένα.

Αυτά και ευχομαι καλή τυχη, γιατί εγώ εφυγα και γλίτωσα. Και η Αγγλία περναει μια απο τις χειροτερες περιοδους εβερ, αλλά ακομα και ετσι δε θα γυριζα πισω ουτε 10 χηνες το μηνα να μου διναν. 

 

Αρχικά να σε ευχαριστήσω που μπήκες στον κόπο και έγραψες την εμπειρία σου.

 

Κάποιες σκέψεις μου:

Ομολογώ ότι η επιλογή Συνασπισμός ->ΝΔ -> ΣΥΡΙΖΑ με εκπλήσσει.

Προσωπικά πίστευα ότι οι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουν προτίμηση πολιτικού χώρου, οπότε θα έχω στα υπόψην και περιπτώσεις σαν τις δικές σου.

(Αυτό μην ληφθεί με αρνητική έννοια, δεν κρίνω τις επιλογές του άλλου)

 

Να πω την αλήθεια οι επιλογές τους Μερα25/DIEM25 για ελληνικά και διεθνή θέματα με βρίσκουν αντίθετο,

(αν θες το συζητάμε σε άλλο θέμα)

αλλά προς τιμήν τους που επιλέγουν εσωτερικές ψηφοφορίες και όχι άνωθεν εντολές. Το σημειώνω αυτό.

 

Από την άλλη σκέφτομαι ότι εσωτερικές ψηφοφορίες θα μπορούσαν να υπάρχουν και εκτός των κομμάτων.

Με άλλα λόγια θα ήθελα να υπήρχε ένα forum για τους πολίτες που να μπορεί να γράφει ο καθένας τις ιδέες του και τις προτάσεις του,

χωρίς να έχουν την σφραγίδα κάποιου κόμματος. Ή έστω ένα συλλογικό forum όπου να φαίνονται οι επί μέρους θέσεις και προτάσεις του κάθε κόμματος,

περιεκτικά και συστηματικά. Να μπορεί να δει κάποιος με μια σύντομη ματιά τις εκάστοτε θέσεις, και γιατί όχι, να κάνει βελτιώσεις.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει κάποιο δημοκρατικό επίπεδο, το οποίο δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει αρκετό.

 

Για να είμαι ειλικρηνής η ιδέα εκλογής αντιπροσώπων δεν μου αρέσει.

Επιθυμώ να εκπροσωπώ τον εαυτό μου, τις απόψεις μου, χωρίς να βάζω στον εαυτό μου κομματική ταμπέλα.

Γιατί να επιλέξω κάποιον άλλο να με εκπροσωπεί και γιατί αυτός ο κάποιος πρέπει να έχει υποστήριξη από κάποιο κόμμα;

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι πολλοί σκέφτονται τη φυγή από την Ελλάδα ως σωτηρία. Έστω και αν αυτή η πράξη σε βοηθήσει να πετύχεις σε ατομικό επίπεδο,

κάποιοι συγγενείς, φίλοι, γνωστοί εξακολουθούν να ζουν στην Ελλάδα. Εγώ έχω φτιάξει τη ζωή μου στην Ιαπωνία, αλλά δεν έχω σταματήσει να ενδιαφέρομαι για τα της Ελλάδας καθότι έχω αρκετά πρόσωπα που ζουν στην Ελλάδα και επίσης ως Έλληνας θέλω να είμαι περίφανος* για την χώρα μου.

 

*Αυτό δεν σημαίνει ότι μισώ τους ξένους ή έχω μια τυφλή υποστήριξη προς τη χώρα μου.

Το αντίθετο θα έλεγα, μακάρι ο κάθε άνθρωπος να είναι περίφανος για την χώρα του και επίσης όταν κάνει κάτι λάθος η Ελλάδα, αισθάνομαι ότι πρέπει να το πω.

Κατά πάσα πιθανότητα έχω κατακεραυνώσει τα κακώς κείμενα της Ελλάδας, πολύ περισσότερο από τα κακώς κείμενα κάποιας άλλης χώρας.

Καθότι ζω στο εξωτερικό και πρακτικά δεν έχω δικαίωμα ψήφου, το μόνο που μου έμεινε είναι να γράφω πού και πού τις σκέψεις μου

και να κρίνω τα της Ελλάδος με μια διαφορετική ματιά. Αυτό μπορώ, αυτό κάνω.


Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.


#93457 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 02 April 2023 - 07:58

Με άλλα λόγια θα ήθελα να υπήρχε ένα forum για τους πολίτες που να μπορεί να γράφει ο καθένας τις ιδέες του και τις προτάσεις του,
χωρίς να έχουν την σφραγίδα κάποιου κόμματος. Ή έστω ένα συλλογικό forum όπου να φαίνονται οι επί μέρους θέσεις και προτάσεις του κάθε κόμματος,
περιεκτικά και συστηματικά. Να μπορεί να δει κάποιος με μια σύντομη ματιά τις εκάστοτε θέσεις, και γιατί όχι, να κάνει βελτιώσεις.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει κάποιο δημοκρατικό επίπεδο, το οποίο δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει αρκετό.


Αν θες υπάρχει το opengov.gr. Ανεβαίνουν όλα τα προσχέδια νόμων και μπορείς να σχολιάσεις στο περιεχόμενο του νόμου. Όχι ότι θα γίνει και τίποτα δυστυχώς.

Σε άλλα νέα καπουτ η E3 είχε σταματήσει λόγο κορόνα αλλά φέτος ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον οπότε πάει για πάντα. Λογικό αφού πλέον με το intertube κάνεις ένα live στο YouTube καθαρίζεις για το τρίμηνο και πολύ φτηνότερα.
rsrGbGx.gif

#93458 Nikolai_Karapetsov

Nikolai_Karapetsov

    The soviet petrolhead

  • Members
  • 81 posts
  • Locationκαπου στο διαστημα...

Posted 02 April 2023 - 12:00

Αν θες υπάρχει το opengov.gr. Ανεβαίνουν όλα τα προσχέδια νόμων και μπορείς να σχολιάσεις στο περιεχόμενο του νόμου. Όχι ότι θα γίνει και τίποτα δυστυχώς.

Σε άλλα νέα καπουτ η E3 είχε σταματήσει λόγο κορόνα αλλά φέτος ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον οπότε πάει για πάντα. Λογικό αφού πλέον με το intertube κάνεις ένα live στο YouTube καθαρίζεις για το τρίμηνο και πολύ φτηνότερα.

σχετικα με αυτο καπου ειδα οτι τελικα δεν θα σταματησει αλλα θα αλλαξει ονομα , οτι και να ειναι δεν θα ειναι οπως πριν το μονο σιγουρο



#93459 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 posts
  • Location札幌

Posted 04 April 2023 - 11:41

Αν θες υπάρχει το opengov.gr. Ανεβαίνουν όλα τα προσχέδια νόμων και μπορείς να σχολιάσεις στο περιεχόμενο του νόμου. Όχι ότι θα γίνει και τίποτα δυστυχώς.

Σε άλλα νέα καπουτ η E3 είχε σταματήσει λόγο κορόνα αλλά φέτος ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον οπότε πάει για πάντα. Λογικό αφού πλέον με το intertube κάνεις ένα live στο YouTube καθαρίζεις για το τρίμηνο και πολύ φτηνότερα.

Ευχαριστώ που το ανέφερες. Δεν το γνωρίζα, θα το κοιτάξω.


Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.


#93460 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 16 April 2023 - 09:10

Ψυχραιμία σήμερα έτσι; Είπε ο άνθρωπος που θα ψήνει μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Τεσπά, καλά να περάσετε.
rsrGbGx.gif

#93461 Akihito

Akihito

    Anime Fan

  • Members
  • 169 posts

Posted 16 April 2023 - 11:25

Hazuki, δεν έχεις αγοράσει εκείνο το αυτόματο που γυρίζει την σούβλα;

Happy zombie Jesus day to you all!

#93462 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 16 April 2023 - 12:01

Δεν έχουμε ολόκληρο αρνί. Παϊδάκια στα κάρβουνα και μπούτι στο φούρνο.
rsrGbGx.gif

#93463 SpeedFreak

SpeedFreak

    bored of harem

  • Members
  • 203 posts
  • Locationκοντα στη μαμακα

Posted 16 April 2023 - 12:17

Εμάς γύριζε η σούβλα αλλά δε γλιστρούσε το κοκορέτσι.

Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...

Μπρεχτ


#93464 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 16 April 2023 - 16:38

Παρακαλώ; Γιατί να γλιστράει το κοκορέτσι; Επίσης έφτιαξε μια φίλη επική τζατζικαρα. Τελικά φάγαμε μόνο τα παϊδάκια, έχουμε ένα ταψί αρνί και δεν πεινάει κανείς.
rsrGbGx.gif

#93465 SpeedFreak

SpeedFreak

    bored of harem

  • Members
  • 203 posts
  • Locationκοντα στη μαμακα

Posted 17 April 2023 - 12:10

Παρακαλώ; Γιατί να γλιστράει το κοκορέτσι; Επίσης έφτιαξε μια φίλη επική τζατζικαρα. Τελικά φάγαμε μόνο τα παϊδάκια, έχουμε ένα ταψί αρνί και δεν πεινάει κανείς.

Ξέρω 'γω, δεν ήταν καλά λιγδωμένα τα άντερα (?).. Μπλέχτηκαν αναμεταξύ τους (?)

Edited by SpeedFreak, 17 April 2023 - 12:11.

Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...

Μπρεχτ