Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole


  • Please log in to reply
93858 replies to this topic

#93151 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 26 Ιούλιος 2022 - 13:11

-Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν έχουν αποζημιωθεί και δεν έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους

-Το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 δεν ακυρώθηκε.

 

Η υγειονομική δικτατορία καλά κρατεί.

 

Και μακάρι τα "μπόλια" απλά να μην κάνουν κάτι.

Από όσο έχω ερευνήσει σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζονται σοβαρές παρενέργειες οι οποίες σκοπίμως αποσιωπούνται.

 

Επισυνάπτω ένα ενδεικτικό άρθρο από Ιαπωνία. Στην Ελλάδα τέτοια άρθρα απαγορεύονται ρητώς και δια ροπάλου.

https://mainichi.jp/english/articles/20210820/p2a/00m/0na/024000c


Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.


#93152 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούλιος 2022 - 19:26

Όταν κόλλησε λίγο καιρό μετά το μπόλι, κατηγορούσε τη συνάδελφο γιατί ήταν... ανεμβολίαστη!


Εμένα εννοάς μπρο. :D
rsrGbGx.gif

#93153 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 26 Ιούλιος 2022 - 22:41

Εμένα εννοάς μπρο. :D

Μα πώς να το ξεχάσω;

 

-Έκανα το μπόλι για να μην αρρωστήσω.

 

-Τελικά αρρώστησα.

 

-Από αυτό τι συμπέρασμα βγάζω;

 

-Ότι το μπόλι δεν με αποτρέπει από το να αρρωστήσω άρα το δόγμα της κοινωνικής ευθύνης και ο ρατσιστικός διαχωρισμός είναι απάτη;

 

-Όχι, απλώς για να κόλλησα μάλλον φταίει που η άλλη ήταν ανεμβολίαστη!

 

Όλα αυτά με αγάπη και κατανόηση πάντα. :D


O6rrvsU.jpg


#93154 Akihito

Akihito

    Anime Fan

  • Members
  • 169 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούλιος 2022 - 00:02

Εντάξει ρε 'συ kamui, μην δημιουργείς κι εσύ τους ίδιους διαχωρισμούς στους οποίους ασκείς κριτική. Το ότι εμβολιάστηκε κάποιος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι συστημικός ή ότι ξυπνάει και κοιμάται προσευχόμενος να έρθει η νέα τάξη πραγμάτων...

Η θέση των επιστημόνων στην αρχή της πανδημίας ήταν ότι αν προλάβει να εμβολιαστεί ένα σεβαστό ποσοστό του πληθυσμού (πχ 70%), τότε η ασθένεια από τον ιό θα αρχίσει να γίνεται σταδιακά πιο ήπια στα στελέχη για τα οποία υπάρχει κάλυψη (Α και Δ, από τα κυρίαρχα). Έλεγαν, κιόλας, ότι ο ιός θα αρχίσει να μεταλλάσσεται σε ακόμη πιο ήπια στελέχη (πχ. Ο) και δεν θα είναι τόσο θανάσιμος, όσο αρχικά ήταν.

Στην πράξη, πράγματι επιμηκυνθηκε ο ρυθμος εξάπλωσης με τις καραντίνες, δίνοντας τον χώρο στα συστήματα υγείας των χωρών να προετοιμαστούν και να αναχαιτίσουν ένα μεγάλο κύμα θανάτων, που θα προερχόταν από τα αρχικά στελέχη.
ΟΜΩΣ
Από ένα σημείο και μετά, το ζήτημα έγινε πολιτικό. Η δική μας κυβέρνηση δεν στήριξε όσο θα έπρεπε το σύστημα υγείας, έπαιρνε πολιτικές αποφάσεις βάσει του ποιος ήταν εμβολιασμένος ή όχι (το πρόστιμο άνω των 60 μεγάλη ξεφτίλα), χωρίς να υπάρχει κάποιο εμφανές κίνητρο. Ο κόσμος διαιρέθηκε σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ψεκασμένους και αψεκαστους, κλπ.

Για εμένα, όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι ίδιοι οι άνθρωποι που δεν προσέχουν ποτέ από μόνοι τους, γιατί τα γράφουν όλα στα αρχιδια τους. Εμένα στη δουλειά με κόλλησαν, ενώ ο ίδιος πρόσεχα άπειρα πολύ (γιατί οκ, συμβαίνει...), αλλά δεν μετέδωσα σε κανέναν άλλον τον ιό και έτσι έσπασα την "αλυσίδα". Αντίθετα, οι άλλοι 2 συνάδελφοί μου (ο ένας που με κόλλησε και ο άλλος) κόλλησαν επίσης τις οικογένειες και τους φίλους τους, επειδή δεν τήρησαν την πενθήμερη καραντίνα και επειδή "είχαν γίνει καλά σε 2 μέρες". Εγώ ακόμη και μετά την καραντίνα φορούσα μάσκα παντού μέχρι να συμπληρωθεί το δεκαήμερο.

Edit: Hazuki, περαστικά σου μαν μου. Πάρε hexalen ή tantum Verde για γαργαρες. Ανακουφίζει φουλ!

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Akihito: 27 Ιούλιος 2022 - 00:08


#93155 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 27 Ιούλιος 2022 - 01:58

Την υγειά μας θέλουμε όλοι (περαστικά και στον Hazuki που δεν είπα), αλλά το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα (και μερικά άλλα κράτη) επένδυσε τόσο πολύ στον διχασμό, τον ρατσισμό και το μίσος, που είναι πραγματικά εξωφρενικό.

 

Κάνω σύγκριση με Ιαπωνία, όπου κανένας δεν υποχρεώθηκε σε εμβολιασμό, και απαγορεύεται να αναγκάσεις κάποιον να εμβολιαστεί.

Ποτέ δεν υπήρξε αυτό το καραγκιοζιλίκι με τα λοκντάουν, τα SMS για να βγεις έξω ή τα πρόστιμα αν δε φοράς μάσκα.

 

Γιατί η Ελλάδα έπρεπε να γίνει υγειονομική δικτατορία;

 

Δεν θέλω να επιτεθώ σε κανένα, κάποιοι ίσως παραπλανήθηκαν...

Αυτό όμως που μπορεί (και πρέπει) να γίνει εδώ και τώρα,

είναι να ακυρωθούν τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 και να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στις δουλειές τους.


Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.


#93156 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 27 Ιούλιος 2022 - 01:59

Εντάξει ρε 'συ kamui, μην δημιουργείς κι εσύ τους ίδιους διαχωρισμούς στους οποίους ασκείς κριτική. Το ότι εμβολιάστηκε κάποιος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι συστημικός ή ότι ξυπνάει και κοιμάται προσευχόμενος να έρθει η νέα τάξη πραγμάτων...
 

Αυτό μου το έχουν ξαναπεί και μου κάνει εντύπωση που παρερμηνεύονται εύκολα τα λεγόμενά μου. Ίσως συμβαίνει γιατί απαντάω κάπως επιθετικά σε μια κατάσταση η οποία είναι βίαιη και επιθετική εις βάρος εμένα και πάρα πολλών άλλων ανθρώπων εδώ και δύο χρόνια, μια κατάσταση στην οποία δεν είχαμε κανένα δικαίωμα έκφρασης σε οποιοδήποτε επίπεδο. Σίγουρα εύκολα πέφτει κανείς στην παγίδα με το να αναπαράγει το απαρτχάιντ διαλέγοντας "στρατόπεδο", πράγμα με το οποίο δεν συμφώνησα ποτέ, πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι όταν υπάρχει ένα γενικευμένο ρατσιστικό καθεστώς, τα θύματα του ρατσισμού δεν γίνεται να εξισώνονται με τους θύτες, ακόμα και αν η οργή τους είναι υπερβολική. Βέβαια δεν είναι όλοι ακριβώς θύτες γιατί και από την αλληλεπίδρασή μου με περαστικούς στο δρόμο η κοινή γνώμη γενικά δεν πρόκειται γενικά να παραδεχτεί ότι συμφωνεί με αυτή την κατάσταση. Όταν όμως συναινεί κανείς σε ένα καθεστώς και επωφελείται από "προνόμια" που στερούνται οι συνάνθρωποί του, είτε το θέλει είτε όχι παίρνει μια πολιτική θέση. Έχω ακούσει πράγματα του τύπου "ναι αλλά αν κάποιος είναι υπέρ του εμβολίου γιατί να μην έχει το ίδιο δικαίωμα με εσένα", που είναι σαν να λέμε "it's ok to be white". Το ότι ο υγειονομικός ρατσισμός δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα αποκαλύπτει ποια είναι τα πραγματικά αντανακλαστικά μιας κοινωνίας η οποία περιμένει κάποια επίσημη έγκριση για να καταλάβει αν η συμπεριφορά του είναι ρατσιστική ή όχι. Όταν παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τα θύματα της καταπίεσης εξομοιώνονται με όσους επωφελούνται από αυτήν, σαν να πρόκειται για ένα ίσο ζήτημα, αγνοεί κανείς τη βαθειά πολιτική διάσταση του ζητήματος. Ενδεχομένως κάποιοι πίστεψαν πράγματι το παραμύθι των ΜΜΕ περί "αντιεμβολιαστών". Breaking news: καμία διαδήλωση δεν υπήρξε ενάντια στο δικαίωμα στον εμβολιασμό, οι κυριότερες διαδηλώσεις ενάντια στις υποχρεωτικότητες παγκοσμίως έχουν να κάνουν με το πολιτικό σκέλος της υποχρεωτικότητας και μόνο. Δεν υπάρχει κάποιος διχασμός ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα εδώ, ο διχασμός είναι χειραγωγούμενος από ένα κράτος που φορτώνει τη δική του ανευθυνότητα σε μία κοινωνικά ευάλλωτη ομάδα, την οποία στοχοποιεί ως κοινωνικά επικίνδυνη βάσει ψευδών επιστημονικών στοιχείων. Ο διχασμός στην πραγματικότητα όμως δεν αφορά τους εμβολιασμένους η μη, αφορά ακριβώς όσους εμπιστεύονται τη συστημική προπαγάνδα η οποία αναπαράγει με ανάλογα μονομερή και συχνά ψευδή τρόπο το αφήγημα που συμφέρει το σύμπλεγμα εξουσίας που διατηρεί τον έλεγχο της πληροφορίας, και σε όσους αναζητούν κάποια μορφή εκδημοκρατισμού απέναντι σε όλους τους τομείς έκφρασης του ανθρώπου. Εδώ βέβαια τα πράγματα γίνονται πολύ πιο πολύπλοκα καθώς αυτός ο διαχωρισμός επίσης δεν είναι συνεπής σε όλους τους τομείς της ιδεολογίας, για την ακρίβεια είναι γεμάτος στρεβλώσεις, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι πάραυτα να επεκτείνουν τη συκοφαντία περί "ακροδεξιών στοιχείων που εχθρεύονται την πρόοδο και σκορπούν την παραπληροφόρηση".

 

Η θέση των επιστημόνων στην αρχή της πανδημίας ήταν ότι αν προλάβει να εμβολιαστεί ένα σεβαστό ποσοστό του πληθυσμού (πχ 70%), τότε η ασθένεια από τον ιό θα αρχίσει να γίνεται σταδιακά πιο ήπια στα στελέχη για τα οποία υπάρχει κάλυψη (Α και Δ, από τα κυρίαρχα). Έλεγαν, κιόλας, ότι ο ιός θα αρχίσει να μεταλλάσσεται σε ακόμη πιο ήπια στελέχη (πχ. Ο) και δεν θα είναι τόσο θανάσιμος, όσο αρχικά ήταν.

 

Καταρχάς δεν νομίζω πως υπήρξε ποτέ κάποια ενιαία και σαφής "θέση των επιστημόνων", πόσο μάλλον στην αρχή, απλώς κατασκευάστηκε ένα αφήγημα και παπαγαλίστηκε επιτηδευμένα από τα ΜΜΕ σε μια διαδικασία που για τον πιο εύπιστο μοιάζει με χαλασμένο τηλέφωνο. Ο ΠΟΥ συστηματικά υποστήριζε ότι τα ποσοστά των ανεμβολίαστων ευθύνονται για τη δημιουργία μεταλλάξεων, μια αντίληψη που προπαγανδίστηκε καταστροφολογικά από τα ΜΜΕ, φτάνοντας μέχρι και σε σημείο να στοχοποιήσουν τα ανήλικα παιδιά (αυτά που βασανίζουν εδώ και δύο χρόνια) ως "εργαστήρια παραγωγής μεταλλάξεων". Ακόμα και στην περίπτωση της όμικρον η καταστροφολογία συνεχίστηκε, ακόμα και όταν το αποτυχημένο αντιεπιστημονικό αφήγημά τους για το τοίχος ανοσίας που δεν θα χτιζόταν ποτέ γιατί ο εμβολιασμός ενέτεινε τη διασπορά των μεταλλάξεων αντί για το αντίθετο κατέρρευσε, εκμεταλλεύονταν την ίδια καταστροφολογία για να υποστηρίξουν ακριβώς το ίδιο αφήγημα, βάζοντας όλο και περισσότερες κοινωνικά ευάλλωτες ομάδες στο στόχαστρο και υποβάλλοντας ακόμα και τους πειθαρχημένους σε όλο και περισσότερους εκβιασμούς, όπως η τρίτη δόση.

 


Στην πράξη, πράγματι επιμηκυνθηκε ο ρυθμος εξάπλωσης με τις καραντίνες, δίνοντας τον χώρο στα συστήματα υγείας των χωρών να προετοιμαστούν και να αναχαιτίσουν ένα μεγάλο κύμα θανάτων, που θα προερχόταν από τα αρχικά στελέχη.
ΟΜΩΣ
Από ένα σημείο και μετά, το ζήτημα έγινε πολιτικό. Η δική μας κυβέρνηση δεν στήριξε όσο θα έπρεπε το σύστημα υγείας, έπαιρνε πολιτικές αποφάσεις βάσει του ποιος ήταν εμβολιασμένος ή όχι (το πρόστιμο άνω των 60 μεγάλη ξεφτίλα), χωρίς να υπάρχει κάποιο εμφανές κίνητρο. Ο κόσμος διαιρέθηκε σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ψεκασμένους και αψεκαστους, κλπ.

Μπορώ να κατανοήσω ότι κάποιος εύπιστος μπορεί να δικαιολογίσει το κομμάτι σχετικά με τις καραντίνες και ούτε προσωπικά το παίζω ξερόλας ως προς το τι έπρεπε να γίνει για το καλό όλων, ωστόσο πιστεύω ότι το ζήτημα της επιδημιολογίας είναι αμιγώς πολιτικό. Η βιοπολιτική αντίληψη ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ' όλα και ότι μοναδική ευθύνη του κράτους σε περίπτωση επιδημίας είναι να ελαχιστοποιήσει τους θανάτους που να οφείλονται στη συγκεκριμένη νόσο (που παραπλανητικά ονομάστηκε "πανδημία" όπως και η Η1Ν1, ακριβώς για να δικαιολογηθεί η πολιτική της διαχείριση που στην περίπτωση της Η1Ν1 είχε αποτύχει) είναι βαθειά παραπλανητική γιατί μπορεί να αποτελέσει την αιτία για τόσο μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές κρίσεις που να οδηγήσουν συνολικά σε μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη υγειονομική επιδείνωση. Αν μη τι άλλο αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνουν ότι πριν τα εμβόλια οι συνολικοί θάνατοι ήταν λιγότεροι απ' ότι μετά. Αυτό δε σημαίνει ότι για τους θανάτους οφείλονται μόνο τα εμβόλια ή ότι οι καραντίνες δεν μείωσαν καθόλου τον αριθμό των ανθρώπων που θα πέθαιναν τότε, (γιατί αργά ή γρήγορα οι περισσότεροι έτσι κι αλλιώς θα πέθαναν, γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό με βάση το προσδόκιμο ζωής που είχαν υπερβεί), δείχνει όμως ότι η συνολική εικόνα της βιοπολιτικής διαχείρησης ακόμα και σε υγειονομικό επίπεδο μόνο, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παρουσίαζαν οι τρομοκράτες και οι καταστροφολόγοι. Η αποτελεσματικότητα του κράτους έκτακτης ανάγκης ακόμα και σε καθαρά υγειονομικό επίπεδο δεν φαίνεται να είναι μακροπρόθεσμα αποτελεσματική, για το πολιτικό και νομικό σκέλος ως προς το μέλλον των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και των "δυτικών δημοκρατιών" ας μην σχολιάσω καν. Αυτό ας πούμε πως θα το κρίνει η ιστορία, αν δεν το έχει εμφανώς κρίνει ήδη.

 

Και επειδή το πρόσχημα πάντα ήταν τα συστήματα υγείας όπως λες, αυτά που ήταν από πριν ανεπαρκή και είναι μάλλον αδιανόητο το ότι δεν υπήρχε σε καμία χώρα κανένα απολύτως σχέδιο για την υγειονομική διαχείριση μιας ενδεχόμενης πανδημίας ( δηλαδή σε περίπτωση πραγματικής πανδημίας τι θα κάνουν; και τώρα που "μάθαμε από τα λάθη μας" τι άλλαξε; ), δεν αναφέρεις ως πολιτική απόφαση το ότι εν μέσω "ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ" αποφασίστηκε να βγουν σε αναστολή υγειονομικό προσωπικό, με μία γελοία ψευδοεπιστημονική πρόφαση που μέσα στον κυκεώνα της παραπληροφόρησης που επικρατούσε τότε, έμοιαζε στον περισσότερο κόσμο σχεδόν λογική. Να δεχτεί κανείς όλα τα άλλα, αλλά αυτό; Και ποιος ήταν δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους να τους στηρίξει; Οι συνάδελφοί τους επί το πλείστον τους γύρισαν την πλάτη και τα συνδικάτα τους τους ενέπαιζαν για να διαφημίσουν τις συριζαίικες πολιτικές τους όταν τους συνέφερε και εξαφανίζονταν όταν δεν τους έπαιρνε να μιλήσουν.

 


Για εμένα, όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι ίδιοι οι άνθρωποι που δεν προσέχουν ποτέ από μόνοι τους, γιατί τα γράφουν όλα στα αρχιδια τους. Εμένα στη δουλειά με κόλλησαν, ενώ ο ίδιος πρόσεχα άπειρα πολύ (γιατί οκ, συμβαίνει...), αλλά δεν μετέδωσα σε κανέναν άλλον τον ιό και έτσι έσπασα την "αλυσίδα". Αντίθετα, οι άλλοι 2 συνάδελφοί μου (ο ένας που με κόλλησε και ο άλλος) κόλλησαν επίσης τις οικογένειες και τους φίλους τους, επειδή δεν τήρησαν την πενθήμερη καραντίνα και επειδή "είχαν γίνει καλά σε 2 μέρες". Εγώ ακόμη και μετά την καραντίνα φορούσα μάσκα παντού μέχρι να συμπληρωθεί το δεκαήμερο.

 

Μετά από αυτά είσαι σίγουρος ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το ποιος δε φοράει μάσκα;


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 27 Ιούλιος 2022 - 02:20

O6rrvsU.jpg


#93157 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούλιος 2022 - 08:58

Ο ΠΟΥ συστηματικά υποστήριζε ότι τα ποσοστά των ανεμβολίαστων ευθύνονται για τη δημιουργία μεταλλάξεων, μια αντίληψη που προπαγανδίστηκε καταστροφολογικά από τα ΜΜΕ, φτάνοντας μέχρι και σε σημείο να στοχοποιήσουν τα ανήλικα παιδιά (αυτά που βασανίζουν εδώ και δύο χρόνια) ως "εργαστήρια παραγωγής μεταλλάξεων". Ακόμα και στην περίπτωση της όμικρον η καταστροφολογία συνεχίστηκε, ακόμα και όταν το αποτυχημένο αντιεπιστημονικό αφήγημά τους για το τοίχος ανοσίας που δεν θα χτιζόταν ποτέ γιατί ο εμβολιασμός ενέτεινε τη διασπορά των μεταλλάξεων αντί για το αντίθετο κατέρρευσε, εκμεταλλεύονταν την ίδια καταστροφολογία για να υποστηρίξουν ακριβώς το ίδιο αφήγημα, βάζοντας όλο και περισσότερες κοινωνικά ευάλλωτες ομάδες στο στόχαστρο και υποβάλλοντας ακόμα και τους πειθαρχημένους σε όλο και περισσότερους εκβιασμούς, όπως η τρίτη δόση.

Έχεις κάποιες πηγές, screenshot ή links για το παραπανω; θυμάμαι πολλές φορές η ελληνική κυβέρνηση να λέει ότι οι ανεμβολιαστοι φταίνε για τις μεταλλάξεις αλλά όχι ο WHO και παρακολουθούσα τη σελίδα του συχνά. Μου κάνει πολλή εντύπωση αυτό που μου λες.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Lord Leon: 27 Ιούλιος 2022 - 08:59

stasou%2520mygdala.jpg


#93158 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 27 Ιούλιος 2022 - 10:54

Έχεις κάποιες πηγές, screenshot ή links για το παραπανω; θυμάμαι πολλές φορές η ελληνική κυβέρνηση να λέει ότι οι ανεμβολιαστοι φταίνε για τις μεταλλάξεις αλλά όχι ο WHO και παρακολουθούσα τη σελίδα του συχνά. Μου κάνει πολλή εντύπωση αυτό που μου λες.

Δεν το βρίσκω πια στο site του WHO και σε αυτά τα ζητήματα όπως γνωρίζεις δεν είναι και πολύ εύκολο να βρεις πληροφορίες στο google γιατί οι αλγόρυθμοι είναι εμφανώς πειραγμένοι και υπάρχει full λογοκρισία, πιθανώς να έχουν αναθεωρήσει. Βρήκα πάντως αυτό το άρθρο που συνοψίζει αυτή την αντίληψη. Όπως βλέπετε δημοσιεύτηκε το Μάρτιο του 2021, πριν καν ξεκινήσουν καλά καλά οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα. Η πλειοψηφία των επιστημόνων παγκοσμίως ήξερε ότι το τείχος ανοσίας είναι μύθος και ότι η μεταλλάξεις θα το υπερβούν. Απλώς επέλεξαν να αντιστρέψουν την αδυναμία του αφηγήματος υπέρ του εμβολιασμού μέσα από αυτή την μάλλον αντιεπιστημονική αντίληψη. Αυτό ουσιαστικά άρχισε να προπαγανδίζεται και στην Ελλάδα φέτος το χειμώνα (πάντα με κάτι μήνες καθυστέρηση), πως ακριβώς επειδή ο εμβολιασμός συντομα θα  είναι σχεδόν άχρηστος, χρειαζόμαστε περισσότερο εμβολιασμό! Αυτή ακριβώς ήταν και η απάντηση των ΜΜΕ στη διασπορά της όμικρον. Στην Ελλάδα βέβαια μέχρι να πάρει μπρος το σύστημα ήταν ήδη αργά, υπήρχαν ήδη δεδομένα από την Μ. Βρετανία και το Ισραήλ ότι το σχέδιο του τείχους ανοσίας ήταν μούφα, στοιχεία για ενδονοσοκομιακή μετάδοση από εμβολιασμένους υγειονομικούς, όπως και τρομακτική "μυστηριώδης" αύξηση σε θανάτους νέων ανθρώπων την περίοδο μετά τους εμβολιασμούς με βάση τα συνολικά στατιστικά. Και εδώ μηνες αργότερα έλεγαν πως οι νέοι πρέπει να εμβολιαστούν σαν μια μορφή "αυτοθυσίας" για τους μεγαλύτερους, να προστατέψουν τον παππού και τη γιαγιά και να πάρουν και 150 ευρώ πεσκέσι να πάνε να παρτάρουν.

 

Όσο για το άρθρο που παραθέτω, δεν είναι τυχαίο το ότι ο ΠΟΥ συνδέεται με αυτή την αντίληψη, γιατί σε συνεργασία με τον Biden αυτό που ακριβώς προσπαθεί να προωθήσει είναι η επέκταση των αποφάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του ΠΟΥ είναι να χρησιμοποιήσει τον παγκόσμιο χαρακτήρα των υγειονομικών κρίσεων για να υπερβεί κάθε τοπική εξουσία και να λαμβάνονται για τα υγειονομικά ζητήματα αποφάσεις που να επιβάλλονται παγκοσμίως, όλως τυχαίως με πρωτοστάτες την Αμερική!


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 27 Ιούλιος 2022 - 10:56

O6rrvsU.jpg


#93159 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούλιος 2022 - 14:18

Τι φρικιαστική ζέστη είναι αυτή να πάρει... Δε τη μπαλευω κάστανο, πηγαίνετε με στα χιόνια και παρατήστε με...

In other news, έκατασα και είδα το Rebuild of Evangelion όλο. Αρκετά καλό, αλλά εξακολουθώ να προτιμώ το ορίτζιναλ tv version. Επίσης το rebuild έχει σημαντικές διαφορές στο in universe mythology από το παλιό NGE, και τα έκανα μια τεράστια σαλάτα στο κεφάλι μου, και έφαγα ώρες μετά στη wiki για να βγάλω άκρη τι ισχύει σε ποίο ;p

Kαι μιάς και έπιασα Gainax, μετά είδα Gunbuster, και τώρα βλέπω Gunbuster 2 ;p


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από MoRmEnGiL: 27 Ιούλιος 2022 - 14:19

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear


#93160 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Ιούλιος 2022 - 19:12

Posts removed get a room guys.

Anyhow, 1 βαθμό αστιγματισμού στο αριστερό και μισό στο δεξί.
Πάμε γερά.
Αχχχ γεράματα.

:)
rsrGbGx.gif

#93161 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 29 Ιούλιος 2022 - 11:37

Έχεις κάποιες πηγές, screenshot ή links για το παραπανω; θυμάμαι πολλές φορές η ελληνική κυβέρνηση να λέει ότι οι ανεμβολιαστοι φταίνε για τις μεταλλάξεις αλλά όχι ο WHO και παρακολουθούσα τη σελίδα του συχνά. Μου κάνει πολλή εντύπωση αυτό που μου λες.

Πάντως για να συμπληρώσω κάτι σχετικά με αυτό, αυτό απ' όσο θυμάμαι ήταν και το επιχείρημα του WHO ενάντια στην τρίτη δόση, το οποίο φυσικά δεν παίχτηκε πουθενά από τα κυβερνητικά κανάλια που τον θυμούνται μόνο όταν συμφέρει τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει τα κράτη με τις φαρμακοβιομηχανίες. Το επιχείρημα ήταν πως είναι σημαντικότερο για την παγκόσμια υγεία να εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού παγκοσμίως για να επιβραδυνθεί η ανάπυτξη μεταλλάξεων. Έτσι εξηγούσαν και το ότι οι μεταλλάξεις πρωτοεμφανίστηκαν σε χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη τότε, όπως η Ινδία και η Νότια Αφρική. Φυσικά η στάση του ΠΟΥ είχε έναν περισσότερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα γιατί τουλάχιστον έλαβε υπόψη τις περιοχές του πλανήτη που ξεζουμίζει ο δυτικός κόσμος για να τα έχει όλα δικά του, αλλά σαν επιχείρημα μου φαίνεται fishy as fuck.


O6rrvsU.jpg


#93162 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Ιούλιος 2022 - 19:28

Πάντως για να συμπληρώσω κάτι σχετικά με αυτό, αυτό απ' όσο θυμάμαι ήταν και το επιχείρημα του WHO ενάντια στην τρίτη δόση, το οποίο φυσικά δεν παίχτηκε πουθενά από τα κυβερνητικά κανάλια που τον θυμούνται μόνο όταν συμφέρει τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει τα κράτη με τις φαρμακοβιομηχανίες. Το επιχείρημα ήταν πως είναι σημαντικότερο για την παγκόσμια υγεία να εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού παγκοσμίως για να επιβραδυνθεί η ανάπυτξη μεταλλάξεων. Έτσι εξηγούσαν και το ότι οι μεταλλάξεις πρωτοεμφανίστηκαν σε χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη τότε, όπως η Ινδία και η Νότια Αφρική. Φυσικά η στάση του ΠΟΥ είχε έναν περισσότερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα γιατί τουλάχιστον έλαβε υπόψη τις περιοχές του πλανήτη που ξεζουμίζει ο δυτικός κόσμος για να τα έχει όλα δικά του, αλλά σαν επιχείρημα μου φαίνεται fishy as fuck.

Αυτό ναι, ειναι και στατιστικά σωστό εξάλλου. Βασιζεται στη λογική εκει που εχεις περισσοτερους hosts να νοσουν, ειναι στατιστικά περισσοτερο πιθανο να παρατηρηθουν μεταλλάξεις. Αλλά αυτό στο κεφάλι μου ειναι τελειως αλλο απο το "οι ανεμβολιαστοι προκαλουν τις μεταλλάξεις". Το να τα συνδεσει καποιος ειναι λιγο λογική "ο μπάτσος ειναι μπουζουκι".

Φυσικά αυτό βασιζοταν στη λογική οτι οι εμβολιασμοι θα μειωσουν τις μολύνσεις απο τον ιό, κατι το οποιο δεν τους βγηκε και τοσο καλά οσο θα θελαν δυστυχως, αλλά σε γενικές γραμμες σαν θεωρία τον καιρό που εγινε δε θα την ελεγα και λάθος, απλώς τελικά δεν αποδειχτηκε.


stasou%2520mygdala.jpg


#93163 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAcharnes

Καταχωρήθηκε 29 Ιούλιος 2022 - 19:35

Περί εμβολίων τελικά ποια είναι η αντίδραση:

  1. Στο ότι παίχτηκαν πολιτικά παίγνια;
  2. Στο ότι δεν ενημερωθήκαμε σωστά στο γιατί να τα  κάνουμε;
  3. Η στο ότι είναι άχρηστα;

Η ποιο εύλογη ενημέρωση που μπόρεσα να πάρω προσωπικά είναι του Mad schientist:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=Rsc-bdmHpmU
  2. https://www.youtube.com/watch?v=XLVKEmAA3kg&t=272s

Και σαφώς οι διετία 20-21 απλά ήταν οι διετία που μου έκανε το κεφάλι καζάνι. Γενικά ποιο πολλά ξέρω απλά κλείνωντας την τηλεόραση ΚΑΙ το internet και να είμαι έκγλειστος στο Panik Room μου με 1 τόνο μακαρόνια.



#93164 Nikolai_Karapetsov

Nikolai_Karapetsov

    The soviet petrolhead

  • Members
  • 81 Δημοσιεύσεις:
  • Locationκαπου στο διαστημα...

Καταχωρήθηκε 30 Ιούλιος 2022 - 11:02

Posts removed get a room guys.

Anyhow, 1 βαθμό αστιγματισμού στο αριστερό και μισό στο δεξί.
Πάμε γερά.
Αχχχ γεράματα.

:)

ασε πρεπει να παω και γω οφθαλμιατρο γτ πλεον το βραδι δε βλεπω τιποτε



#93165 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 30 Ιούλιος 2022 - 16:21

Γιατρός δεν είμαι να πω αν το εμβόλιο κάνει καλό ή κάνει κακό, είναι χρήσιμο ή είναι άχρηστο

Θα πω τι έζησα στην Ιαπωνία. Ή μάλλον τι ΔΕΝ έζησα:

 

Δεν έζησα λοκντάουν.

Δεν έζησα υποχρεωτικότητα μάσκας δια προστίμου.

Δεν έζησα χλευασμό και γκετοποίηση των ανεμβολίαστων.

Δεν έζησα δωροδοκίες και προνόμια υπέρ των εμβολιασμών.

Δεν έζησα απειλές και πρόστιμα υπέρ των εμβολιασμών.

Δεν είδα ανεμβολίαστους υγειονομικούς σε αναστολή.

Δεν είδα ανεμβολίαστα γερόντια να απελπίζονται για το πώς θα πληρώσουν το μηναίο χαράτσι από την πενιχρή τους σύνταξη.

Δεν έστειλα SMS για να πάω στη δουλειά μου, για να ψωνίσω ή γενικά για να μετακινηθώ.

Δεν έκανα τεστ για να μάθω αν είμαι άρρωστος, ενώ δεν έχω κάποιο σύμπτωμα.

Δεν έζησα πλύση εγκεφάλου από το συγγενικό, το φιλικό ή το εργασιακό περιβάλλον έτσι ώστε να εμβολιαστώ.

 

Στην Ιαπωνία το διαφημιστικό του εμβολιασμού έρχεται μαζί με τη λίστα των παρενεργειών.

Τονίζεται ότι υπάρχουν παρενέργειες και παρακαλείται ο κάθε πολίτης να υπολογίσει το τι θεωρεί καλό για την υγεία του και να συμβουλευτεί γιατρό πριν τον εμβολιασμό.

 

Γιατί στην Ιαπωνία έγιναν τα πράγματα έτσι, αλλά διαφορετικά στην Ελλάδα ή άλλες χώρες;

Γιατί στην Ιαπωνία θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα έγιναν σεβαστά, ενώ σε άλλες χώρες καταπατήθηκαν;

 

Η αντίδρασή μου είναι γιατί επιβλήθηκε υγειονομική δικτατορία.

Πολλά κράτη εκμεταλλεύτηκαν μια πανδημία* (*δεν θα αναλύσω εδώ αν ήταν όντως πανδημία ή όχι, δεν με ενδιαφέρει)

και έστησαν μια μεγάλη επιχείρηση εξόντωσης όσων απλά ήθελαν να έχουν λόγο στο τι θα βάζουν στο σώμα τους.

Τόσο φθόνο, τόσο μίσος προς τους ανεμβολίαστους δεν έχω ξαναδεί. Ειλικρινά ντράπηκα ως Έλληνας με αυτά που έμαθα ότι έγιναν και γίνονται στην Ελλάδα.


Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.