Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole


  • Please log in to reply
93841 replies to this topic

#89491 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 23 March 2020 - 23:41

Fun fact: μπορείς να κολλήσεις και ώντας στο σπιτι...
Για οσους βγαινουν εξω στα παρκα με τα σκυλια 15 φορες τη μερα δεν ξερω πως πρεπει να το σχολιάσω
Γενικα ασκοπα καπως αυτα τα μετρα κ αργά κιολας, το μονο που ισως καταφερουμε ειναι να σταματησουν αυτο το πραμα π γινεται σε αλλες χωρες που βγαινουν απτη καραντινα και ξανακολανε σς λιγότερο απο μέρα.
フカフカ

#89492 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 24 March 2020 - 06:42

Για οσους βγαινουν εξω στα παρκα με τα σκυλια 15 φορες τη μερα δεν ξερω πως πρεπει να το σχολιάσω



90468692-10222003592984028-5095400795969

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#89493 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 937 posts

Posted 24 March 2020 - 12:28

Ειχα και εγω ενα ενυδρειο και το εδωσα γαμωτο, θα ειχα μια δικαιολογια οτι βγαζω τα ψαρια για βολτα και καλα  :P


i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#89494 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 24 March 2020 - 13:46

παιδια μια χαρα παμε.

 

 

πιστευω οτι το κρατος ελαβε νωρις τα μετρα του.

 

θα μπορουσε βεβαια και πιο νωρις αλλα δεν πειραζει. το οτι στα 200 κρουσματα κλεισαν οι καφετεριες και στα 500 αρχισαν να βαζουν σε καραντινα οποιον γυρνουσε με αεροπλανο απο το εξωτερικο και τωρα κλειστα ολα, θεωρω οτι ειμαστε σε καλο δρομο.

 

σημερα ειπαν οτι ειδαν φρενο στον κορονοιο στην Ελλαδα? δεν ξερω πως εβγαλαν αυτο το συμπερασμα αλλα το περιμενα να σας πω την αληθεια να ερθει νωρις το φρενο.


wdasa.png


#89495 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 24 March 2020 - 15:44

Γενικά βλέποντας τα παρακάτω μάλλον πάμε καλά

 

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/greece/

 

και μάλλον επειδή χέστηκε ο κόσμος από το death count σε Ιταλία/Ισπανία.

 

Περιμένω να δω τι θα γίνει στην Αμερική, που ετοιμάζονται να θυσιάσουν τους γέρους στο βωμό της οικονομίας

 

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/24/older-people-would-rather-die-than-let-covid-19-lockdown-harm-us-economy-texas-official-dan-patrick

 

Νταξ, θα μου πεις ένας ακραίος αλλά εδώ τι λέει το πορτοκαλί cheeto

 

https://theguardian.com/world/2020/mar/23/trump-social-distancing-coronavirus-rules-guidelines-economy

 

“We cannot let the cure be worse than the problem itself. 

 

In other news, πάνε και οι Ολυμπιακοί ...

 

https://www.efsyn.gr/athlitismos/olympiakoi-agones/236464_oristika-2021-oi-olympiakoi-agones-toy-tokio


rsrGbGx.gif

#89496 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 24 March 2020 - 15:58

Kamui, θέλω να σταθώ μόνο σε τρία σημεία του ποστ σου και να σου κάνω, αντίστοιχα, κάποιες ερωτήσεις.

Θα ήθελα να ξέρω τι εννοείς με τη φράση "τον τρόπο τους". Προσωπικά, θα την ταύτιζα με τη λέξη "ανευθυνότητα". Όπως είπες, μπορούσε να γίνει εθελοντικά και να υπάρξει υπομονή, ώστε να μην νιώθουμε τον τωρινό (και υπαρκτό, δεν διαφωνώ σε αυτό) αυταρχισμό. Θεωρητικά πάντα, η απειλή του ιού είναι υπαρκτή και τα μέτρα αυτά θεωρούνται απαραίτητο κακό. Τώρα, η συνέχεια θα δείξει τι πραγματικά ισχύει.
Επιπλέον, δεν αναφέρεις την γνώμη σου για τις αρχικές ενέργειες της Ιταλίας ή της Μεγάλη Βρετανίας και το πώς κατέληξαν εξαιτίας τους. Είναι το ένα άκρο, το άλλο άκρο είναι αυτό που ισχύει από σήμερα στην Ελλάδα. Ποια είναι η μέση λύση που θα ικανοποιούσε τους πάντες, ακόμα και τους αντιδραστικούς, οι οποίοι θα βγουν έξω ίσα ίσα επειδή δεν θέλουν/μπορούν να πειθαρχήσουν?

 

Θεωρητικά, όπως λες. Ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω του καθαρού αέρα, ούτε καν θεωρητικά, οπότε το αν θα βγει κάποιος έξω ή όχι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι συμβάλλει και στη μετάδοσή του. Το να βγαίνεις έξω και να τηρείς μέτρα προστασίας με δική σου ευθύνη είναι δύο ανεξάρτητα πράγματα. Από τη στιγμή που πάρθηκε η απόφαση να κλείσουν όλα τα "άσκοπα" καταστήματα (καθιστώντας τη συσσώρευση στα super market μεγαλύτερη), δεν νομίζω ότι έχει κανείς πολλά να κάνει βγαίνοντας έξω που να θέτουν σε κίνδυνο τους γύρω του. Στο φινάλε υπάρχουν και οι κατ' οίκον επισκέψεις για τις οποίες δεν γίνεται τόσος λόγος (ενώ ουσιαστικά ούτε αυτές δε θέλουν να επιτρέψουν) για να μην ακούγεται πολύ αυταρχικό. 

 

Θα ήθελα επίσης να μου πεις συγκεκριμένα τι θεωρείς *εσύ* άσκοπη μετακίνηση. Νομίζω πως η κυβέρνηση κάλυψε όλες τις περιπτώσεις σκοπίμων μετακινήσεων. Πες μου, λοιπόν, τι θα ονομαζόταν εξίσου σημαντική μετακίνηση από την κοινή γνώμη και τι ακριβώς εμποδίζει τους ανθρώπους από το να συντηρηθούν ή να συντηρήσουν αυτή τη στιγμή.

 

Άσκοπη μετακίνηση θα ήταν αυτή που κάνει κάποιος χωρίς κανέναν απολύτως σκοπό. Για να είναι τόσος κόσμος ακόμα έξω ΠΡΟΦΑΝΩΣ κάποιος λόγος θα υπάρχει. Δεν μπορεί να αποφασίζει μια κυβέρνηση για το αν οι ιδιωτικές μας μετακινήσεις είναι σκόπιμες ή όχι ή να κρίνει τη είναι σημαντικό και τι όχι για τις ζωές μας. Αυτά τα πράγματα είναι εντελώς αυταρχικά. ΠΡΟΦΑΝΩΣ, υπάρχει και ο παράγοντας της κατάθλιψης, και ένα σωρρό ψυχικών διαταραχών από τις οποίες πάσχει τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού. Δεν ξέρεις τι καταστάσεις βιώνει ο καθένας μέσα στο σπίτι του και πόσο απαραίτητο μπορεί να του είναι να βγει μια βόλτα. Δεν μιλάω για εμένα, τυχαίνει να ήρθε όλο αυτό σε μια περίοδο που δεν έχω ανάγκη να βγαίνω έξω (ακόμα, δύο εβδομάδες πέρασαν, χαχα) και ειλικρινά, έχω να βγω από το σπίτι μια ολόκληρη εβδομάδα, και άλλη μία πριν από εκείνη τη φορά που υπήρχε για μένα πολύ σοβαρός λόγος που προφανώς δεν συγκαταλέγεται πια από το κράτος στους σοβαρούς. Φαντάζομαι όμως ότι σε άλλες περιόδους που μπορεί να το είχα περισσότερο ανάγκη θα με πείραζε πολύ περισσότερο, και ψυχικά μπορεί να με έβλαπτε και μακροπρόθεσμα αν δεν μου έκανε καλό. Έχω ακούσει πχ για τις συνέπειες των μέτρων στην Κίνα σε διαζύγια και περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Εδώ ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Ελλάδα είπε με απόλυτη ψυχραιμία σε μια εκπομπή ότι θα αυξηθούν οι ενδοοικογενειακές ανθρωποκτονίες, αλλά αυτό δεν είναι ευθύνη του κράτους οπότε το θεωρούμε παράπλευρες απώλειες. Το να λέμε ότι "θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς" είναι εύκολη κουβέντα, ειδικά μέχρι να το δεις να συμβαίνει και στη δική σου ζωή αυτό χωρίς να προλάβεις να το συνειδητοποιήσεις. Σκέφτομαι ζευγάρια που μπορεί να περνάνε κρίση και πλέον να μην μπορούν καν να συναντηθούν. Ανθρώπους που παλεύουν κάθε μέρα με την τρέλα και τις καταστροφικές τάσεις τους. Όποια και να είναι η ιστορία του καθενός, έχουν κάθε δικαίωμα να αποφασίσουν ποια είναι η προτεραιότητα στη ζωή τους, και προσωπικά εννοείται ότι την αναγνωρίζω, εννοείται οι συνέπειες ενός εγκλεισμού για μήνες είναι για τους περισσότερους ανθρώπους πολύ πιο επικίνδυνες από την μικρή πιθανότητα να κολλήσουν έναν ιό που σκοτώνει 80χρονους. Όσο για εκείνους, το πώς θα περάσουν ίσως τα τελευταία χρόνια της ζωής τους είναι επίσης δικό τους θέμα και δεν μπορείς να θεωρείς τη δραστηριότητά τους άσκοπη γιατί δεν μπορείς να θέτεις εσύ τις προτεραιότητες για αυτούς.

 

Δεν αναφέρεις όμως ότι τα χρήματα από τα πρόστιμα των, κατ'εμέ πάντα, ανεύθυνων πολιτών θα χρησιμοποιηθούν στα νοσοκομεία. Ομολογώ πάντως ότι θα μου πεις "πώς ξέρεις ότι θα πάνε εκεί και ότι δεν μας κοροϊδεύουν?" και εκεί δεν θα έχω απάντηση, προφανώς.

 

Καλά, ας μην πιάσουμε τον οικονομικό παράγοντα γιατί όλο μας δείχνουν γραφήματα για χρηματηστηριακά κραχ και πτώσεις τιμών, τη στιγμή που πάντα θα υπάρχουν διάφοροι φιλάνθρωποι εκεί έξω που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, αλλά προτιμούν να κρατάνε τα χρήματά τους γιατί δεν είναι καλή περίοδος για επενδύσεις, κατασκευάζοντας έτσι αυτές τις κρίσεις. Το κράτος είναι σε άμεση εξάρτηση, επικοινωνία και εξυπηρέτηση αυτών των ανθρώπων, δε φταίμε εμείς που δεν έχει χρήματα.

 
Τέλος, μια δική μου ερώτηση. Εάν οι θεωρίες συνωμοσίας πράγματι ισχύουν, ποιο είναι το πιθανό κέρδος της κυβέρνησης από αυτήν την κατάσταση? Ποιο το κέρδος από το αισθητό πάτωμα της οικονομίας? Ποιο το κέρδος από τον κατ'οικον περιορισμό? Ο φόβος? Απ' ό,τι έχω ψιχανεμιστεί, η πλειοψηφία του κόσμου δεν φοβάται. Είναι λοιπόν η επιβολή της εξουσίας? Με τι στόχο λοιπόν? Είναι, ίσως, η εξασφάλιση ψηφοφόρων επειδή "η κυβέρνηση μας έσωσε από την κρίση"? Αμφιβάλλω, πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, μια πανδημία.

Δε φαντάζομαι να βρήκες ανθρώπους που να πιστεύουν ότι ο Μητσοτάκης δημιούργησε τον ιό για να κυριαρχήσει τον κόσμο. Εννοώ απλά ότι το ενδεχόμενο ο ιός να είναι προϊόν εργαστηρίου με επιπτωσεις που να ξέφυγαν στην πορεία φαίνεται πιο λογικός από  τις νυχτερίδες και τα παγκολίνα με τα οποία έπαψαν να ασχολούνται οι επιστήμονες γιατί ούτε αυτοί ξέρουν τι τους γίνεται κατά βάση. Και ακόμα και όταν ξέρουν, δεν μπορούν και να μιλήσουν. Για εμένα δεν έχει σημασία αυτό, δεν ασχολούμαι με σενάρια ούτε πιστεύω τίποτα, απλώς βλέπω το πως ξεσπάει μια κρίση και πώς γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από όλους τους εξουσιάζοντες. Δεν θέλω να στοχοποιήσω μόνο τη ΝΔ γιατί και τα υπόλοιπα κόμματα στην Ελλάδα φαίνεται να συμφωνούν με τα μέτρα, αλλά το πώς  από την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλλου (το οποίο και εμένα περιττό θα μου έμοιαζε αν η αστυνομία δεν ήταν πιο επικίνδυνη από οποιουσδήποτε καταδιώκει) με ξυλοδαρμούς φοιτητών για κάτι άδεια μπουκάλια και τις εισβολές σε σπίτια, με "πρώην" χουντικούς και φασίστες νυν υπουργούς ναπαρελαύνουν στα κανάλια υπερασπιζόμενοι την αστυνομική βία και τους δημοσιογράφους να την ηρωοποιούν κιόλας, περάσαμε σε σύμπραξη στρατού και αστυνομίας για να συλλαμβάνουν όποιον βγαίνει έξω χωρίς να ενημερώσει επίσημα την κυβέρνηση για τους σκοπούς που εκείνη έχει αναθέσει σε αυτόν, ε, κάπως γρήγορα το συνηθίσαμε όλο αυτό. Εντύπωση μου κάνει που δε σας κάνει εντύπωση.


Edited by Kamui, 24 March 2020 - 20:48.

O6rrvsU.jpg


#89497 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 937 posts

Posted 24 March 2020 - 18:58

Μπορει τον ιο να μην τον εφτιαξε ο Μητσοτικης αλλα απο τοτε που βγηκε εχουμε πλημμυρες, πυρκαγιες, σεισμους, ο Μπητλτζους παραλιγο να κανει σουπερ νοβα και εσκασε κορονιος.

Ε, το επομενο ειναι να πεσει μετεωριτης στα κεφαλια μας  :colddd:


i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#89498 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 24 March 2020 - 19:04

Ε, το επομενο ειναι να πεσει μετεωριτης στα κεφαλια μας  :colddd:



Soon, april comming soon
フカフカ

#89499 aeron

aeron

    Anime Fan

  • Members
  • 212 posts

Posted 24 March 2020 - 20:04

Kamui μιλας για αυταρχισμο και για στερηση ελευθεριας αλλα μην ξεχνας πως αυτα προεκυψαν μετα απο αρκετες προειδοποιησεις. Δεν μας εκλεισαν μονο εδω μεσα στο σπιτι. Συμβαινει σε ολον τον κοσμο. 

Οταν αρχικα μαθαμε για τον ιο και η κυβερνηση καλεσε τον κοσμο να μεινει σπιτι για να μην μεταδοθει ο ιος, ολοι ξεχυθηκαν στις παραλιες και στις πλατειες λες και τους ειχαμε μεσα κλεισμενους σαν την Ελενη απ'το Κωσταλεξι.Αν ειναι δυνατον, γεμισαν οι παραλιες Μαρτη μηνα. Τα σοσιαλ μιντια γεμισαν ανεκδοτα και memes και κοροιδευαν ολοι και πουλουσαν μουρη για το ποσο κουλ ειναι που αντιστεκονται στις οδηγιες των ειδικων. Πουλμαν ξεκινησε για ταξιδακι αναψυχης με 50 ατομα εν μεσω πανδημιας και ευτυχως τους προλαβαν και τους μαζεψαν.

Spoiler:

 

Εμενα αυτο το βιντεο με τρομοκρατησε γιατι δεν ειναι μονο αυτοι που φαινονται στο βιντεο αλλα και παρα πολλοι ακομα που σκεφτονται σαν αυτους και κυκλοφορουν αναμεσα μας χωρις να τους νοιαζει τιποτα. 

Απο τη στιγμη που υπαρχει ενας νεος ιος που δεν ξερουμε πολλα γ αυτον και κυριως δεν εχουμε φαρμακο να τον αντιμετωπισουμε , το λιγοτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι να συμορφωθουμε με αυτα που μας λενε μεχρι να δουμε τι θα κανουμε. 

Για ποιο λογο να κολλησω κατι τον διαβητικο πατερα μου ή τη γιαγια μου ή τη μανα μου και χτυπα ξυλο να τους χασω επειδη "κλαιν εγω αμα θελω θα βγω , δε θα μου πουν εμενα τι θα κανω". 

Και οχι ΔΕΝ ειναι οπως ειπες ενας ιος που σκοτωνει 80χρονους. Νεκρος 18χρονος στη Βρετανια , 55χρονος στην Ελλαδα , νεογεννητο μωρο διαγνωστηκε με τον ιο στην Κινα και πολλα αλλα. Δεν ειναι ασφαλιστικη εταιρια ο ιος για να ενδιαφερθει για την ηλικια σου. 

Προσωπικα με τρομοκρατει περισσοτερο το γεγονος οτι μεσα σε 2 μηνες πεθαναν 17.500 ανθρωποι απο κατι το οποιο δεν μπορουμε να αντιμετωπισουμε πρακτικα παρα το να μεινω στο σπιτι μου ακομα και για μερικους μηνες. 

 

 

 

Άσκοπη μετακίνηση θα ήταν αυτή που κάνει κάποιος χωρίς κανέναν απολύτως σκοπό. Για να είναι τόσος κόσμος ακόμα έξω ΠΡΟΦΑΝΩΣ κάποιος λόγος θα υπάρχει. Δεν μπορεί να αποφασίζει μια κυβέρνηση για το αν οι ιδιωτικές μας μετακινήσεις είναι σκόπιμες ή όχι ή να κρίνει τη είναι σημαντικό και τι όχι για τις ζωές μας. Αυτά τα πράγματα είναι εντελώς αυταρχικά. ΠΡΟΦΑΝΩΣ, υπάρχει και ο παράγοντας της κατάθλιψης, και ένα σωρρό ψυχικών διαταραχών από τις οποίες πάσχει τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού. Δεν ξέρεις τι καταστάσεις βιώνει ο καθένας μέσα στο σπίτι του και πόσο απαραίτητο μπορεί να του είναι να βγει μια βόλτα. Δεν μιλάω για εμένα, τυχαίνει να ήρθε όλο αυτό σε μια περίοδο που δεν έχω ανάγκη να βγαίνω έξω (ακόμα, δύο εβδομάδες πέρασαν, χαχα) και ειλικρινά, έχω να βγω από το σπίτι μια ολόκληρη εβδομάδα, και άλλη μία πριν από εκείνη τη φορά που υπήρχε για μένα πολύ σοβαρός λόγος που προφανώς δεν συγκαταλέγεται πια από το κράτος στους σοβαρούς. Φαντάζομαι όμως ότι σε άλλες περιόδους που μπορεί να το είχα περισσότερο ανάγκη θα με πείραζε πολύ περισσότερο, και ψυχικά μπορεί να με έβλαπτε και μακροπρόθεσμα αν δεν μου έκανε καλό. Έχω ακούσει πχ για τις συνέπειες των μέτρων στην Κίνα σε διαζύγια και περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Εδώ ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Ελλάδα είπε με απόλυτη ψυχραιμία σε μια εκπομπή ότι θα αυξηθούν οι ενδοοικογενειακές ανθρωποκτονίες, αλλά αυτό δεν είναι ευθύνη του κράτους οπότε το θεωρούμε παράπλευρες απώλειες. Το να λέμε ότι "θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς" είναι εύκολη κουβέντα, ειδικά μέχρι να το δεις να συμβαίνει και στη δική σου ζωή αυτό χωρίς να προλάβεις να το συνειδητοποιήσεις. Σκέφτομαι ζευγάρια που μπορεί να περνάνε κρίση και πλέον να μην μπορούν καν να συναντηθούν. Ανθρώπους που παλεύουν κάθε μέρα με την τρέλα και τις καταστροφικές τάσεις τους. Όποια και να είναι η ιστορία του καθενός, έχουν κάθε δικαίωμα να αποφασίσουν ποια είναι η προτεραιότητα στη ζωή τους, και προσωπικά εννοείται ότι την αναγνωρίζω, εννοείται οι συνέπειες ενός εγκλεισμού για μήνες είναι για τους περισσότερους ανθρώπους πολύ πιο επικίνδυνες από την μικρή πιθανότητα να κολλήσουν έναν ιό που σκοτώνει 80χρονους. Όσο για εκείνους, το πώς θα περάσουν ίσως τα τελευταία χρόνια της ζωής τους είναι επίσης δικό τους θέμα και δεν μπορείς να θεωρείς τη δραστηριότητά τους άσκοπη γιατί δεν μπορείς να θέτεις εσύ τις προτεραιότητες για αυτούς.

 

Συμφωνω απολυτα στο οτι ενας εξαναγκαστικος εγκλεισμος μπορει να ειναι τρομακτικα δυσκολος για παρα πολυ κοσμο. Αυτο δε σημαινει ομως οτι θα τους αφησουμε να αλωνιζουν εξω και να αρχισουν να μεταφερουν τον ιο παντου. Εχουμε στην Αττικη 22 "ορφανα" κρουσματα, απ οσο ξερουμε δλδ γιατι μπορει να ειναι κ αλλα ,και προσπαθουμε ολοι πιστευω να προστατευτουμε οσο πιο πολυ γινεται. Για τους ανθρωπους που εχουν ψυχολογικα προβληματα υπαρχει ειδικη γραμμη στην οποια μπορουν να καλεσουν για να βοηθηθουν οπως μπορουν μεχρι να τελειωσει ολο αυτο. Τωρα για τα διαζυγα και για τα ζευγαρια που χωριζουν τι να πω...Δε νομιζω οτι εφταιξε ο εγκλεισμος που κατεληξαν ετσι αλλα ψυχολογος δεν ειμαι οποτε δεν θα ηθελα να παρω θεση αλλα δεν ειναι κατι που θεωρω πως ειναι τοσο σημαντικο οσο η υγεια ολων μας.

Εντωμεταξυ τωρα που ειπαν οτι επιτρεπεται να βγαλεις βολτα το κατοικιδιο σου μεχρι και τα μυρμηγκια της αυλης τους θα δεις να βγαζουν βολτα 27 φορες τη μερα. Α και σουπερ μαρκετ καθε 4 ωρες σα φαρμακο..

 

 

 

Δεν θέλω να στοχοποιήσω μόνο τη ΝΔ γιατί και τα υπόλοιπα κόμματα στην Ελλάδα φαίνεται να συμφωνούν με τα μέτρα, αλλά το πώς  από την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλλου (το οποίο και εμένα περιττό θα μου έμοιαζε αν η αστυνομία δεν ήταν πιο επικίνδυνη από οποιουσδήποτε καταδιώκει) με ξυλοδαρμούς φοιτητών για κάτι άδεια μπουκάλια και τις εισβολές σε σπίτια, με "πρώην" χουντικούς και φασίστες νυν υπουργούς ναπαρελαύνουν στα κανάλια υπερασπιζόμενοι την αστυνομική βία και τους δημοσιογράφους να την ηρωοποιούν κιόλας, περάσαμε σε σύμπραξη στρατού και αστυνομίας για να συλλαμβάνουν όποιον βγαίνει έξω χωρίς να ενημερώσει επίσημα την κυβέρνηση για τους σκοπούς που εκείνη έχει αναθέσει σε αυτόν, ε, κάπως γρήγορα το συνηθίσαμε όλο αυτό. Εντύπωση μου κάνει που δε σας κάνει εντύπωση.

 

Χωρις να θελω να μειωσω σε σημασια αυτα που λες , με τα οποια συμφωνω παρεπιπτοντως , θα ηθελα να σημειωσω πως ειναι ,αν οχι η μονη,  απο τις ελαχιστες φορες που ολα τα κομματα συμφωνουν πως η λυση για την ωρα ειναι το να μεινουμε στα σπιτια μας. Φασιστες,χουντικοι, μπατσοι, κομματοσκυλα, δημοσιογραφοι φοβουνται μην κολλησουν κατι με ο τι αυτο συνεπαγεται..Νομιζω πως κανεις δεν βαζει κατι πανω απο την υγεια του ο τι και αν ειναι σαν ανθρωπος.

Οπως ειπα και πιο πανω , ειναι παγκοσμιο φαινομενο αυτη τη στιγμη ο υποχρεωτικος εγκλεισμος. Μου κανει εντυπωση που δε σου κανει εντυπωση το ποσο προφανες ειναι το οτι θα επρεπε απο μονοι μας να μεινουμε μεσα για να προστατευσουμε και να προστατευτουμε απο αυτον τον καινουριο ιο που ακομα δεν εχουμε βρει τροπο να τον αντιμετωπισουμε. Δεν θα επρεπε να φτασουμε καν στο σημειο να μας υποχρεωσουν.

 

Προφανως και δεν προσπαθω να σου επιτεθω με κανεναν τροπο απλως εχω την εντυπωση πως νομιζεις οτι μας τιμωρουν για κατι ή οτι προσπαθουν να επιβαλουν καποιου ειδους χουντα. Νομιζω οτι απλως προσπαθουν να μας προστατευσουν απο τον εαυτο μας μιας και περιτρανα αποδειξαμε οτι απο μονοι μας δεν μπορουμε..

Καθε μερα διαβαζω στο φβ απο φιλους και διαφορες ομαδες το ποσο στα παπακια τους ειναι ολοι και δε τηρουν τις αποστασεις αλλα σπρωχνονται μεσα στα σπουπερ μαρκετ και βηχουν μεσα στα μουτρα των υπαλληλων, φτυνουν τα χερια τους για να μετρησουν χαρτονομισματα, βηχουν στα χερια τους και ακουμπανε τα παντα. 

 

Σε καμια περιπτωση δεν ειμαι υπερμαχος της τρομοκρατιας που τις περισσοτερες φορες παρουσιαζουν τα μιντια , απλως αυτη τη φορα πιστευω πως οντως τα πραγματα ειναι ιδιαιτερα σοβαρα και πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι. Ευτυχως τις τελευταιες μερες δειχνουν να καλυτερευουν τα πραγματα και ελπιζω να το ξεπερασουμε συντομα.


tumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo1_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo5_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo10_400.gif

 

When you breathe you Inspire..

When you don't breathe you..Expire...


#89500 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 24 March 2020 - 21:12

Kamui μιλας για αυταρχισμο και για στερηση ελευθεριας αλλα μην ξεχνας πως αυτα προεκυψαν μετα απο αρκετες προειδοποιησεις. Δεν μας εκλεισαν μονο εδω μεσα στο σπιτι. Συμβαινει σε ολον τον κοσμο. 

Ο αυταρχισμός δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο, δεν είναι τυχαία η διαφορετική διαχείριση που υπήρξε εξαρχής ανάμεσα σε ανατολικά και δυτικά καθεστώτα. Όταν βλέπαμε βίντεο από την Κίνα με αστυνομικούς να τρέχουν και να κυνηγάνε μεμονωμένα περαστικούς, γελούσαμε, γιατί δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι αντίστοιχα πράγματα μπορεί να συμβούν κι εδώ. Πιστεύετε ότι είναι θέμα αναγκαιότητας, ή θέμα πολιτισμικής διαφοράς; Εννοείται ότι τα αυταρχικά και συγκεντρωτικά καθεστώτα είναι περισσότερο αποτελεσματικά στη διαχείριση τέτοιου είδους κρίσεων (αν ως αποτελεσματική διαχείριση εννοούμε τα ποσοστά νεκρών, αρρώστων κλπ και όχι τις επιπτώσεις των ίδιων των μέτρων), το θέμα είναι να μη σταματήσουμε να σκεφτόμαστε επειδή μας βομβαρδίζουν με μια κινδυνολογία που νομιμοποιεί αδιανόητες συμπεριφορές και ποινικοποιεί στοιχειώδεις συμπεριφορές.

 

Οταν αρχικα μαθαμε για τον ιο και η κυβερνηση καλεσε τον κοσμο να μεινει σπιτι για να μην μεταδοθει ο ιος, ολοι ξεχυθηκαν στις παραλιες και στις πλατειες λες και τους ειχαμε μεσα κλεισμενους σαν την Ελενη απ'το Κωσταλεξι.Αν ειναι δυνατον, γεμισαν οι παραλιες Μαρτη μηνα. Τα σοσιαλ μιντια γεμισαν ανεκδοτα και memes και κοροιδευαν ολοι και πουλουσαν μουρη για το ποσο κουλ ειναι που αντιστεκονται στις οδηγιες των ειδικων. Πουλμαν ξεκινησε για ταξιδακι αναψυχης με 50 ατομα εν μεσω πανδημιας και ευτυχως τους προλαβαν και τους μαζεψαν.

Από τη στιγμή που έκλεισαν τα καταστήματα, εννοείται ότι θα πήγαιναν στις παραλίες και τις πλατείες. Έτσι κι αλλιώς οι δυνατότητες μετάδοσης είναι πολύ μικρότερες σε εξωτερικούς χώρους, ανάλογα φυσικά με τη συμπεριφορά των μαζών. Έτσι κι αλλιώς ο κίνδυνος υπάρχει λόγω των σούπερμάρκετ, εδώ άκουσα ότι μέχρι σήμερα ακόμα και οι τράπεζες εξυπηρετούσαν κανονικά με υπαλλήλους. Τόσοι δημόσιοι υπάλληλοι εξαναγκάζονταν να έρχονται σε πολύ μεγαλύτερη επαφή με τον κίνδυνο, και μας πείραξαν όσοι βγαίνουν στον καθαρό αέρα γιατί δεν έχουν μάθει και δε θέλουν να μάθουν να ζουν εσώκλειστοι όπως εμείς.

 

 

Spoiler:

 

Εμενα αυτο το βιντεο με τρομοκρατησε γιατι δεν ειναι μονο αυτοι που φαινονται στο βιντεο αλλα και παρα πολλοι ακομα που σκεφτονται σαν αυτους και κυκλοφορουν αναμεσα μας χωρις να τους νοιαζει τιποτα. 

 

 

Εμένα όλα τα βίντεο του Virbrator με τρομοκρατούν, από τα σεξουαλικά θέματα μέχρι τα περί αδιανόητης αμορφωσιάς. Πόσο μάλλον όταν σε αυτά συμμετέχουν άνθρωποι του περιθωρίου και με ενδεχόμενες νοητικές διαταραχές τους οποίους χρησιμοποιεί για να σπάσει πλάκα, και από αυτά βγάζουμε συμπεράσματα για τον μέσο όρο.

 

Απο τη στιγμη που υπαρχει ενας νεος ιος που δεν ξερουμε πολλα γ αυτον και κυριως δεν εχουμε φαρμακο να τον αντιμετωπισουμε , το λιγοτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι να συμορφωθουμε με αυτα που μας λενε μεχρι να δουμε τι θα κανουμε. 

Για ποιο λογο να κολλησω κατι τον διαβητικο πατερα μου ή τη γιαγια μου ή τη μανα μου και χτυπα ξυλο να τους χασω επειδη "κλαιν εγω αμα θελω θα βγω , δε θα μου πουν εμενα τι θα κανω". 

Και οχι ΔΕΝ ειναι οπως ειπες ενας ιος που σκοτωνει 80χρονους. Νεκρος 18χρονος στη Βρετανια , 55χρονος στην Ελλαδα , νεογεννητο μωρο διαγνωστηκε με τον ιο στην Κινα και πολλα αλλα. Δεν ειναι ασφαλιστικη εταιρια ο ιος για να ενδιαφερθει για την ηλικια σου. 

Προσωπικα με τρομοκρατει περισσοτερο το γεγονος οτι μεσα σε 2 μηνες πεθαναν 17.500 ανθρωποι απο κατι το οποιο δεν μπορουμε να αντιμετωπισουμε πρακτικα παρα το να μεινω στο σπιτι μου ακομα και για μερικους μηνες. 

 

Το να προστατέψει ο καθένας τους δικούς του και τον εαυτό του είναι θέμα προσωπικής ευθύνης κι εγώ συντάσσομαι σε αυτό. Τώρα από τα ποσοστά που έχω δει φαίνεται ότι πάνω από το 90% των κρουσμάτων τη βγάζει άνετα, το θέμα προφανώς είναι ότι τα συστήματα υγείας δεν είναι έτοιμα να διαχειριστούν ούτε τους υπόλοιπους οπότε την πληρώνουν όλοι. Με όλα αυτά πάντως κοντεύουμε να ξεχάσουμε ότι χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο έτσι κι αλλιώς για πάρα πολλούς λόγους, βέβαια η κοινωνία μας δεν είναι εξοικειωμένη με την έννοια του θανάτου για αυτό και πανικοβάλλεται τόσο πολύ.
 

 

Χωρις να θελω να μειωσω σε σημασια αυτα που λες , με τα οποια συμφωνω παρεπιπτοντως , θα ηθελα να σημειωσω πως ειναι ,αν οχι η μονη,  απο τις ελαχιστες φορες που ολα τα κομματα συμφωνουν πως η λυση για την ωρα ειναι το να μεινουμε στα σπιτια μας. Φασιστες,χουντικοι, μπατσοι, κομματοσκυλα, δημοσιογραφοι φοβουνται μην κολλησουν κατι με ο τι αυτο συνεπαγεται..Νομιζω πως κανεις δεν βαζει κατι πανω απο την υγεια του ο τι και αν ειναι σαν ανθρωπος.

 

Οι δημοσιογράφοι πάντως κανονικότατα σουλατσάρουν στα στούντιο, κλείνουν τόσες ψυχαγωγικές εκπομπές, αλλά τα δελτία και οι λοιπές ενημερωτικές συνεχίζουν ακάθεκτες. Αυτό είναι μέρος της ένδειξης του τι ιεραρχεί μια κοινωνία ως απαραίτητο και τι ως άσκοπο. Ο κίνδυνος είναι ο ίδιος.

 

Τα υπόλοιπα που λες εξακολουθούν να είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης και ο καθένας οφείλει μόνος του να προστατευτεί από αυτούς. Προσωπικά δε βγαίνω καθόλου έξω οπότε δε βλέπω και πάρα πολλά. Όταν βλέπω από το μπαλκόνι ανθρώπους να περπατάνε μεμονωμένα πάντως δεν ανησυχώ, αντιθέτως με ανακουφίζει που δεν έχουν γονατίσει όλοι από αυτό το πράγμα. Δε βρίσκω το λόγο να τους στερήσουμε και αυτή την απλή βόλτα.


Edited by Kamui, 24 March 2020 - 21:46.

O6rrvsU.jpg


#89501 aeron

aeron

    Anime Fan

  • Members
  • 212 posts

Posted 24 March 2020 - 22:08

 

 

Από τη στιγμή που έκλεισαν τα καταστήματα, εννοείται ότι θα πήγαιναν στις παραλίες και τις πλατείες. Έτσι κι αλλιώς οι δυνατότητες μετάδοσης είναι πολύ μικρότερες σε εξωτερικούς χώρους, ανάλογα φυσικά με τη συμπεριφορά των μαζών. Έτσι κι αλλιώς ο κίνδυνος υπάρχει λόγω των σούπερμάρκετ, εδώ άκουσα ότι μέχρι σήμερα ακόμα και οι τράπεζες εξυπηρετούσαν κανονικά με υπαλλήλους. Τόσοι δημόσιοι υπάλληλοι εξαναγκάζονταν να έρχονται σε πολύ μεγαλύτερη επαφή με τον κίνδυνο, και μας πείραξαν όσοι βγαίνουν στον καθαρό αέρα γιατί δεν έχουν μάθει και δε θέλουν να μάθουν να ζουν εσώκλειστοι όπως εμείς.

 

Οχι δεν εννοειται. Θες να μου πεις οτι τα μαγαζια εκλεισαν επειδη ετσι τους καπνισε ?? Οταν σου λενε κλεινουμε για να μην κυκλοφορει ο κοσμος Εννοειται οτι θα κατσεις σπιτι σου, οχι οτι θα πας για μπανιο. Τον Μαρτιο! Γεμισαν οι παραλιες το Μαρτιο και δε σου φαινεται παραλογο ??? Εχει 15 βαθμους το μεσημερι και ξαφνικα κανουμε μπανιο ή παμε να λιαστουμε και μεχρι προχθες εδω στα νοτια ειχε συννεφια και ψιλοβροχο. Οπως τα μωρα που τους λενε μην το κανεις αυτο και θα λυσσαξουν αν δεν κανουν ΜΟΝΟ αυτο που τους απαγορευσαν. 

 

 

 

η κοινωνία μας δεν είναι εξοικειωμένη με την έννοια του θανάτου για αυτό και πανικοβάλλεται τόσο πολύ

 

Ποια κοινωνια ειναι εξοικειωμενη με το θανατο ?? Ασ'την κοινωνια , ποιος ανθρωπος αραγε μπορει οντως να ειναι εξοικειωμενος με το θανατο ?? Μην απαντησεις σ αυτο , ειναι ξεκαθαρα μια ρητορικη απορια που εχω για το πως μπορει κανεις να συμβιβαστει με αυτο το θεμα. Εγω σιγουρα δε μπορω και δεν θελω να μπω στη διαδικασια να το συζητησω περαιτερω γιατι θα μου μπει στο μυαλο παλι.

 

 

 

Δε βρίσκω το λόγο να τους στερήσουμε και αυτή την απλή βόλτα

Μα εξ αρχης αυτο ηταν το πλανο. Το συνιστουσαν κιολας οι γιατροι . Συντομες βολτες τηρωντας τα μετρα ασφαλειας και ωρες που δεν βγαινει πολυς κοσμος. Κανει καλο. Αλλα επειδη συνωτιζονταν σε καφετεριες και παραλιες και ΔΕΝ τηρουσαν τις ρημαδες τις αποστασεις μπηκαν σε εφαρμογη πιο αυστηρα μετρα. 

 

Τελος παντων ελπιζω να τελειωσουν ολα καλα και συντομα! :riiight:


tumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo1_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo5_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo10_400.gif

 

When you breathe you Inspire..

When you don't breathe you..Expire...


#89502 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 24 March 2020 - 23:42

Οχι δεν εννοειται. Θες να μου πεις οτι τα μαγαζια εκλεισαν επειδη ετσι τους καπνισε ?? Οταν σου λενε κλεινουμε για να μην κυκλοφορει ο κοσμος Εννοειται οτι θα κατσεις σπιτι σου, οχι οτι θα πας για μπανιο. Τον Μαρτιο! Γεμισαν οι παραλιες το Μαρτιο και δε σου φαινεται παραλογο ??? Εχει 15 βαθμους το μεσημερι και ξαφνικα κανουμε μπανιο ή παμε να λιαστουμε και μεχρι προχθες εδω στα νοτια ειχε συννεφια και ψιλοβροχο. Οπως τα μωρα που τους λενε μην το κανεις αυτο και θα λυσσαξουν αν δεν κανουν ΜΟΝΟ αυτο που τους απαγορευσαν.

Δηλαδή τα μαγαζιά έκλεισαν για να μην κυκλοφορεί ο κόσμος γενικά, και όχι για να μην εξαναγκάζονται οι εργαζόμενοι να έρχονται σε επαφή με άλλους και λόγω του κινδύνου μετάδωσης μέσω αντικειμένων; Ας μην πιάσουμε και τα εργασιακά δηλαδή γιατί ποιος ξέρει πόσοι θα μείνουν απλήρωτοι, πόσοι θα χάσουν τις δουλειές τους και τις επιχειρήσεις τους από αυτό. Απλώς λέω ότι άνθρωποι που δεν έχουν τι να κάνουν στο σπίτι και δεν δουλεύουν κιόλας προφανώς θα βρουν άλλες ευκαιρίες για να βγουν. Τώρα αν όντως ήταν τόσο επικίνδυνη η κατάσταση τι να πω, απλά μας παίρνει η μπάλα όλους. Όχι ότι εμένα με απασχολεί πάρα πολύ μιας και δε βγαίνω ποτέ "άσκοπα", απλά ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν έχω την επιλογή να το κάνω, μου φαίνεται ασύλληπτο. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ορθώς τα έκλεισαν κι ας μην μου άρεσε, τα μαγαζιά να το καταλάβω, αυτό μοιάζει βγαλμένο από κακό ανέκδοτο. Βέβαια οι περιορισμοί έχουν πολλά παράθυρα και οι μεμονωμένες έξοδοι απ' ότι κατάλαβα δεν θα επηρεαστούν πολύ, αλλά θα προτιμούσα να το θεωρήσουμε αυτονόητο κι ας μην λέμε κι ευχαριστώ.


O6rrvsU.jpg


#89503 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 25 March 2020 - 10:34

απλα εχω κουραστει να ακουω ολους να κραζουν την κυβερνηση οτι ειναι οτι να ναι και οτι ο νεοελληνας κλπ κλπ κλπ κλπ

 

μια χαρα πιστευω πηραμε τα μετρα μας και επρεπε και πιο νωρις. και καλα κανουν και μας συμπεριφερονται σαν χουντα.

 

επισης, για αυτους που κραζουν τον νεοέλληνα, και στις αλλες χωρες το ιδιο γινεται. και στην αμερικη βγηκαν στις παραλιες νομιζω.

 

δεν υπαρχει νοοτροπια του νεοελληνα. οκ σε καποια πραγματα ισως ναι. αλλα σε τετοιου ειδους θεματα, η βλακεια εχει να κανει με τον ανθρωπο και οχι με τον Ελληνα.


wdasa.png


#89504 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 25 March 2020 - 11:00

Βασικά, ναι, τα καταστήματα έκλεισαν κυρίως γιατί παρότι υπήρχε προειδοποίηση για οικειοθελή απομόνωση των ευπαθών ομάδων, άτομα μεγάλης ηλικίας και μητέρες με παιδιά ήταν οι κύριοι αγοραστές που δεν είχαν συμμορφωθεί με αυτό. Επίσης ενώ υπήρχαν οδηγίες για συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ των πελατών, δεν σου έδιναν σημασία, μάλιστα κάποιοι γελούσαν και έδιναν απαντήσεις τύπου "εμείς μένουμε μαζί έτσι κι αλλιώς αν κολλήσει ο ένας θα κολλήσει και ο άλλος και γελούσαν". Όταν φτάνει σε σημείο να βγαίνει ο διευθυντής από το γραφείο για να μαλώνει τους πελάτες που δεν καταλαβαίνουν ότι σε υπόγειο όροφο η λογικότερη επιλογή είναι να κρατούν τα μέτρα ασφαλείας, γιατί εσένα μπορεί να μην σε νοιάζει αλλά ο άλλος φοβάται ή έχει κάποια ευπαθή ομάδα σπίτι του, ξέρεις ότι ο μέσος όρος του IQ είναι πολύ χαμηλός και μάλλον σε αντιπροσωπεύουν εκείνοι που βλέπεις σε βίντεο του vibrator. Δεν ήταν μόνο οι περιπτώσεις που έκοβαν βόλτες στο πάρκο και στην παραλία που μας οδήγησαν εκεί. 

 

Τώρα όσον αφορά την οικονομία και ειδικά μετά την τελευταία ανακοίνωση για τις συμβάσεις, χάλια μαύρα. Στο λιανικό εμπόριο ούτως ή άλλως, ήδη αυτή τη στιγμή ευνοούνται οι μεγάλες αλυσίδες μέσω των ηλεκτρονικών πωλήσεων, την ώρα που οι μικροεπιχειρήσεις χάνουν την περίοδο του Πάσχα που ήταν σημαντική για εκείνες από άποψη τζίρου. Όχι τίποτα άλλο, αφού τελειώσει όλο αυτό και φτιάσουμε στο σημείο V, θα τους πιάσει όλους διπλάσια καταναλωτική μανία και θα ξεχυθούν έξω στην αγορά και οι πολιτικοί θα πλασάρουν τα νούμερα ενός πλασματικού peak στην οικονομία ως επιτυχία και κάποιοι θα το πιστεύουν κιόλας.

 

Πάντως όσον αφορά το θέμα που έθιξε ο Kamui σχετικά με την αποδοχή του θανάτου αλλά και την ευαισθησία προς ομάδες που χρειάζονται ψυχολογική στήριξη, γενικά δεν υπάρχει ούτε ενημέρωση αλλά ούτε και ευαισθησία προς τέτοια θέματα. Όταν ανέφερα σε συζήτηση πριν θεσπιστεί η απαγόρευση το θέμα των αυτοκτονιών σε συζήτηση υπήρχαν μέχρι και κάποιοι που αρχικά γέλασαν πριν συνειδητοποιήσουν ότι όντως τίθεται τέτοιο ζήτημα. Έβλεπες στο βλέμμα τους ότι τους χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα να το επεξεργαστούν και να καταλάβουν ότι σοβαρολογούσα. Που ποιος το λέει αυτό για αστείο, ήμαρτον.


ySss0UF.jpg


#89505 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 25 March 2020 - 14:29

αυτο που κυκλοφορει ενα μηνυμα απο Ιταλια και λενε οτι ολα ειναι ψεμτα κλπ?


wdasa.png