Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

Claymore

spring 2007 anime review Madhouse action adventure

  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#1 dmvagos

dmvagos

    Dungeon Master v3.5

  • Members
  • 454 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Νοέμβριος 2007 - 18:53

Claymore (Kureimoa クレイモア)

 

affiche_300x428.jpg

 

 

 


Genre: Adventure, Fantasy, Medieval
Σκηνοθεσία: Hiroyuki Tanaka
Studio: Madhouse Studios
Επεισόδια: 26 (3/4/2007 – 25/9/2007)

Η σειρά Claymore είναι βασισμένη στο ομώνυμο manga του Norihiro Yagi. Προβλήθηκε σε 26 επεισόδια, στο κανάλι NTV, από τις 3 Απριλίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2007, ακολουθώντας, μέχρι κάποιο σημείο, πιστά την ροή του manga. Η σειρά έγινε σε παραγωγή Madhouse Studios, σκηνοθεσία του Hiroyuki Tanaka, σχέδιο από Takahiro Umehara και μουσική από Masanori Takumi. Η σειρά έχει βαθμό καταλληλότητας TV-MA (mature audiences), λόγω του βίαιου και αιματηρού περιεχομένου της.

 

Σύνοψη:

Σε ένα μεσαιωνικό σκηνικό, ο κόσμος μαστίζεται από τέρατα που αρέσκονται στο να τρώνε ανθρώπινα εντόσθια. Τα τέρατα αυτά, που ονομάζονται Yoma, έχουν φυσικές δυνατότητες πολύ ανώτερες από αυτές των ανθρώπων και για αυτό είναι πολύ δύσκολο να εξοντωθούν. Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε μια οργάνωση πολεμιστριών, οι οποίες είναι υβρίδια ανθρώπων και Yoma. Οι πολεμίστριες αυτές κατέχουν επίσης υπερβολικά αυξημένες φυσικές δυνατότητες, μεγαλύτερες των Yoma, και τα σκοτώνουν με μεγάλα σπαθιά (claymores). Από την προτίμησή τους στο όπλο αυτό, οι άνθρωποι τις ονόμασαν Claymore. Οι Claymore σκοτώνουν Yoma μετά από εντολή κάποιας πόλης ή χωριού λαμβάνοντας, μετά την διεκπεραίωση της δουλειάς, μια μεγάλη χρηματική αμοιβή, για λογαριασμό της οργάνωσής τους. Η σειρά ακολουθεί τις περιπέτειες της Claymore #47 εν ονόματι Clare και του προστατευόμενού της, του Raki.

_Eclipse__Claymore_-_06__XviD___DB5ABE8C

Γενικός σχολιασμός:

Για να μπει ο μη εξοικειωμένος αναγνώστης στο κλίμα, θα κάνω πρώτα μια μικρή περιγραφή των Claymore. Οι πολεμίστριες αυτές ήταν άνθρωποι που «πήραν» το αίμα και τη σάρκα από κάποιο Yoma για να αποκτήσουν την απαραίτητη δύναμη να τα πολεμήσουν. Σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων είναι κορίτσια ορφανά, που οι γονείς τους σκοτώθηκαν από κάποιο Yoma και η οργάνωση (η οποία διοικείται από μυστηριώδεις μαυροντυμένους κουκουλοφόρους) τα πήρε για να τα κάνει Claymore. Με την γενετική αυτή τροποποίηση αποκτούν υπεράνθρωπες ικανότητες και μπορούν να χρησιμοποιήσουν την δαιμονική ενέργεια των τεράτων, η οποία λέγεται yoki. Εξωτερικά είναι άνθρωποι και έχουν ανοιχτά ξανθιά μαλλιά και ασημένια μάτια. Όσο ελευθερώνουν yoki, η δύναμή τους μεγαλώνει αλλά αποκτούν περισσότερα δαιμονικά χαρακτηριστικά. Μπορούν να απελευθερώσουν ενέργεια μέχρι κάποιο οριακό σημείο, μετά το οποίο μεταμορφώνονται οριστικά στα τέρατα τα οποία κυνηγούν.

 

Γνωρίζοντας το κυρίως θέμα αυτού του anime, δεν περιμένει κανείς να παρακολουθήσει μία σειρά με δυνατό σενάριο. Ευτυχώς, ο Norihiro Υagi μας διαψεύδει πλήρως. Πίσω από την μυστηριώδη οργάνωση μπορεί να κρύβονται μυστικά και κίνητρα ιδιαίτερα σκληρά και απάνθρωπα, τα οποία ο θεατής αντιλαμβάνεται όσο προχωράει η σειρά. Με αποκορύφωση τα επεισόδια 11–17, αποκαλύπτονται γεγονότα και καταστάσεις που τραβούν το ενδιαφέρον όσο και οι μάχες, οι οποίες (ας το παραδεχτούμε) είναι και ο κύριος λόγος που θα δει κάποιος ένα τέτοιο anime. Από την άλλη, τα 2 ή 3 τελευταία επεισόδια μας ρίχνουν μια ψυχρολουσία σεναριακής απώλειας, που ίσως να μας βάλουν στο τριπάκι του αν θέλουμε 2η season ή όχι (προσωπικά δεν έχω καταλήξει ακόμη). Εδώ να σημειωθεί ότι μέχρι το 20ο επεισόδιο η πλοκή ακολουθεί πιστά το manga και γι’ αυτό αναφέρω τον συγγραφέα. Η πλοκή από εκεί και μετά είναι δουλειά της ομάδας του anime.
 

 

Ένα άλλο πολύ καλό σημείο είναι οι χαρακτήρες των Claymore. Η κάθε μία έχει την δική της προσωπικότητα και τα δικά της κίνητρα και πιστεύω. Βλέπουμε Claymore ευέξαπτες, ήρεμες, αιμοχαρείς, βάρβαρες, νηφάλιες. Όλες έχουν την προοπτική να ξεφύγουν από τα όριά τους (αυτό θα το καταλάβει κάποιος καλύτερα αν δει τη σειρά) αλλά λίγες ξεφεύγουν και ακόμα λιγότερες μπορούν να επανέλθουν.

Η απόμακρη συμπεριφορά τους οφείλεται στο ότι κανείς δεν τις αντιμετωπίζει σαν ανθρώπους, αλλά σαν δαίμονες-μάγισσες. Οι άνθρωποι τις αποκαλούν silver-eyed witches, ή απλά τέρατα και επειδή γνωρίζουν την δαιμονική τους φύση τις φοβούνται και τις αποφεύγουν. Ενώ οι περισσότερες δεν δείχνουν να ενοχλούνται, στην πραγματικότητα δεν θέλουν τίποτε, όσο να ζήσουν και να πεθάνουν σαν άνθρωποι.
 

 

 

Σχέδιο:

Τα Madhouse Studios έκαναν άλλη μία φορά το θαύμα τους. Μετά από σειρές όπως Death Note, Devil May Cry, Gungrave και X, μας παρέδωσαν αυτό το φοβερό anime, που πραγματικά έχει συνδυάσει υπέροχα το σχέδιο με την ιστορία.

Ο τρόπος με τον οποίο έχουν σχεδιαστεί οι χαρακτήρες βγάζει όλη τους την ύπαρξη στην επιφάνεια. Οι κάτοικοι των ταλαιπωρημένων από τους δαίμονες πόλεων, οι απόκοσμες και μυστηριώδεις Claymore, τα σαρκοβόρα Yoma, έχουν όλα αποδοθεί με πολύ ικανοποιητικό τρόπο. Το σκηνικό απαρτίζεται από πυκνοκατοικημένες πόλεις, μεγάλα δάση, παγωμένα και αφιλόξενα βουνά, άνυδρες ερήμους. Μία πληθώρα τοποθεσιών που δεν κουράζει και αποτελεί ένα ταιριαστό φόντο για τις περιπέτειες που εξιστορούνται.

Οι μάχες είναι αναμφισβήτητα το δυνατό σημείο της σειράς. Έντονες, βίαιες και αιμοσταγείς, αποτελούν τον κορμό της ιστορίας και το κεντρικό θέμα αρκετών επεισοδίων. Τα σπαθιά που σχίζουν τον αέρα για να βρουν το στόχο τους, οι ασταμάτητες επιθέσεις των τεράτων και οι πανίσχυρες αύρες δένουν για να δώσουν ένα θέαμα που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Το περιβάλλον, φυσικά, δε μένει ανεπηρέαστο από τον πόλεμο μεταξύ Claymore και Yoma. Σκόνη στον αέρα, βράχοι που σπάνε, τοίχοι που γκρεμίζονται είναι μόνο ένα δείγμα από τις συνέπειες των αδυσώπητων μαχών. Και όλα έχουν αποδοθεί με την κάθε λεπτομέρεια.

1b967bb479da52bc0c7488edd4e8120ff36cb088

 

 

Ήχος / Μουσική:

Η ηχητική και μουσική επένδυση της σειράς δεν μπορούσε παρά να είναι και αυτή έντονα δεμένη με το γενικότερο κλίμα. Οι φωνές των χαρακτήρων και ειδικότερα των Claymore αποδίδουν όλο το συναίσθημα ή ακόμα και την πλήρη απώλεια συναισθημάτων αυτού που μιλάει. Οι Claymore ακούγονται απόμακρες και ψυχρές. Μηχανές που σκοτώνουν και τίποτα άλλο. Αλλά όταν τα συναισθήματά τους αποκαλύπτονται, οι seiyū φροντίζουν να μας κάνουν να το νιώσουμε πολύ καλά.

Τα μουσικά κομμάτια που ακούγονται είναι εναρμονισμένα με την ένταση ή την χαλαρότητα της κάθε σκηνής, και κάποια από αυτά πραγματικά χαράσσονται στη μνήμη του θεατή και όταν ξανακούγονται φέρνουν πίσω κάθε προηγούμενη μάχη, κάθε ανθρώπινη στιγμή αδυναμίας και δύναμης. Πολύ καλές επιλογές έγιναν και στα τραγούδια των τίτλων. Το τραγούδι των τίτλων αρχής Raison D’ Être, ερμηνεύεται από το visual kei συγκρότημα Nightmare, ενώ το τραγούδι των τίτλων τέλους είναι το Danzai no Hana ~Guilty Sky~ (断罪の花 ~Guilty Sky~) που ερμηνεύει η Kosaka Riyu.

Το soundtrack της σειράς έχει συγκεντρωθεί στο cd "CLAYMORE TV Animation O.S.T.", ενώ έχει κυκλοφορήσει και cd με 10 character songs που τιτλοφορείται Claymore Intimate Persona: Character Song Shuu (CLAYMORE INTIMATE PERSONA~キャラクターソング集~ ). Τα τραγούδια αναφέρονται σε 10 Claymore και ερμηνεύονται από την αντίστοιχη seiyū.

Συνοψίζοντας:

Το Claymore είναι μια αξιόλογη σειρά δράσης, με έντονες στιγμές και θεαματικές μάχες. Κράτησε το ενδιαφέρον μου αμείωτο μέχρι την τελευταία στιγμή και πραγματικά πιστεύω ότι είναι ένα anime που πρέπει να το δειτε. (Εκτός βέβαια αν δεν αντέχει κάποιος το splatter…)

Θετικά σημεία: (+)
Πολλή δράση και έντονες μάχες
Πολύ καλοί χαρακτήρες

Αρνητικά σημεία: (-)
Στο τέλος η πλοκή υποβαθμίζεται

 

0008sj7.jpg

Review by rtpresizeze0.jpg


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kai: 15 Ιούνιος 2017 - 14:05

Δημοσιευμένη  εικόνα
いつでも今日が、いちばん楽しい日 :thumbup: .aNiMe//GR IRC channel

#2 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8.653 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 16 Νοέμβριος 2007 - 19:15

Another great review by dmvagos. Good job, mate. ;)

Το animation studio MADHOUSE έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό να μας κάνει να ψάχνουμε τη μασέλα μας στο πάτωμα με τις δουλειές του (σίγουρα είναι στο top 3 μου, μαζί με 4C και Production I.G)...

Το ζήτημα είναι το jaw-dropping animation να συνοδεύεται κι από ένα εξίσου jaw-dropping plot... κι εκεί χάνει πόντους το Claymore για μένα. Αξιοπρεπέστατο μεν, βλέπεται ξεκούραστα, αλλά δεν είναι για rewatch. Πάντως, σε σχέση με τη σαβούρα που βγήκε το 2007, σίγουρα είναι από τα καλά anime της χρονιάς.

Επίσης, οι χαρακτήρες δεν με συγκίνησαν και πολύ (θα μου πεις, Claymore είναι, όχι 14χρονα με ανησυχίες), και ειδικά ένας μου έκανε τα νεύρα κορδόνια. Όλοι φαντάζεστε για ποιον μιλώ... ΨΟΦΟΣ ΚΑΚΟΣ ΣΤΟΝ RAKI, το είπα και ξαλάφρωσα.

Τέλος, γι' αυτούς που ελπίζουν σε 2η season: Μην το δένετε κόμπο, η σειρά είχε μάλλον απογοητευτικά ποσοστά τηλεθέασης στην Ιαπωνία, οπότε 2η season δύσκολα βγαίνει.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#3 dmvagos

dmvagos

    Dungeon Master v3.5

  • Members
  • 454 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Νοέμβριος 2007 - 19:21

Κατ'αρχάς arigato Kenny-sama! Και επειδή παραήταν ανάρμοστο να το πω στο review, θα το πω τώρα ευκαιρίας δοθείσης...

:roar::mador2::madtodeath: Ψόφα παλιό@#$% Raki!!! Ψόφα θάνατο αργό και βασανιστικό! Που να σε πιάσει το yoma και να σε γδάρει με το ξεφλουδιστήρι για τις πατάτες!!!!

(Συγνώμη για το ξέσπασμα αλλά πόσο να αντέξω...:borednn9: Έχει και η υπομονή τα όριά της)
Δημοσιευμένη  εικόνα
いつでも今日が、いちばん楽しい日 :thumbup: .aNiMe//GR IRC channel

#4 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Νοέμβριος 2007 - 19:37

Εγώ θα έβαζα στα αρνητικά και τον Raki :roar:

Πολύ ωραίο anime κατά τ' άλλα. Εκτός από τα πρώτα 4-5 επεισόδια που βαριόμουν, τα υπόλοιπα τα ευχαριστήθηκα. Επίσης τα τελευταία επεισόδια μου άρεσαν πάρα πολύ παρ' ότι δεν ακολουθούν το manga.

E5VV38U.jpg


#5 Nightwalker

Nightwalker

    Anime Amateur

  • Members
  • 109 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Νοέμβριος 2007 - 10:33

Το ευχαριστήθηκα πολύ αυτό το anime. Τα 2 πρώτα επεισόδια ήταν κάπως μέτρια, αλλα εντάξει, πολλές φορες γίνεται κάτι τέτοιο για να καταλάβεις τι γίνεται. Μετά ήταν πολύ ωραίο. Αν και δεν είχε πολύ πολύπλοκο σενάριο, συνεχεια περίμενα να δω τι θα ακολουθήσει.
Οι μάχες ήταν φοβερες και αξίζει να το δεις μονο γί αυτές. Το σχέδιο επίσης καλο και είχε ωραία χρώματα. Τέλος η μουσική, πολύ καλή επίσης, ταίριαζε με την ατμόσφαιρα και αρκετά πρωτότυπη.
Πιστεύω αξίζει να το δείτε. Το μονο μειονέκτημα είναι πως σε όσους δεν αρέσει η βία ίσως τους φανεί πολύ βίαιο (ούτε γω τρελαίνομαι). Το τέλος μου άρεσε αν και θα ήθελα συνεχεια γιατί δεν απαντα σε πολλά πράγματα. Δεν έχω διαβάσει βεβαια το manga για να πω αν οι αλλαγές που έγιναν προς στο τέλος δεν ήταν καλές.

#6 Blademaster_X

Blademaster_X

    N.ew W.orld

  • Members
  • 294 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Νοέμβριος 2007 - 15:03

Ωραιο review dmvago!
Προσωπικα για μενα δεν εγινε καμια υποβαθμιση στο σεναριο, το μονο που μου την εδωσε ηταν η διακοπη του σε ενα σημειο οπου πιστευω ο καθενας θα ηθελε να συνεχισει...αλλα υπαρχουν φημες για συνεχεια αρα βλεπουμε...

και επισης:
Ισως ειμαι ο μονος που συμπαθησε τον raki και μπορω να φανταστω οι περισσοτεροι με ποιον τον παρομοιαζουν *γκουχγκουχshinjiγκουχγκουχ*

#7 Shadowstrike

Shadowstrike

    White Noise/Black Silence

  • Members
  • 370 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Νοέμβριος 2007 - 16:59

Another great review by dmvagos. Good job, mate. ;)

Το animation studio MADHOUSE έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό να μας κάνει να ψάχνουμε τη μασέλα μας στο πάτωμα με τις δουλειές του (σίγουρα είναι στο top 3 μου, μαζί με 4C και Production I.G)...

Το ζήτημα είναι το jaw-dropping animation να συνοδεύεται κι από ένα εξίσου jaw-dropping plot... κι εκεί χάνει πόντους το Claymore για μένα. Αξιοπρεπέστατο μεν, βλέπεται ξεκούραστα, αλλά δεν είναι για rewatch. Πάντως, σε σχέση με τη σαβούρα που βγήκε το 2007, σίγουρα είναι από τα καλά anime της χρονιάς.

Επίσης, οι χαρακτήρες δεν με συγκίνησαν και πολύ (θα μου πεις, Claymore είναι, όχι 14χρονα με ανησυχίες), και ειδικά ένας μου έκανε τα νεύρα κορδόνια. Όλοι φαντάζεστε για ποιον μιλώ... ΨΟΦΟΣ ΚΑΚΟΣ ΣΤΟΝ RAKI, το είπα και ξαλάφρωσα.

Τέλος, γι' αυτούς που ελπίζουν σε 2η season: Μην το δένετε κόμπο, η σειρά είχε μάλλον απογοητευτικά ποσοστά τηλεθέασης στην Ιαπωνία, οπότε 2η season δύσκολα βγαίνει.


οπως ειπαν ολοι..να παει να πνηγει o raki..ΜΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ!:oo:
γενικα πολυ καλο ανιμε που με πωρωσε ειδικα σε ορισμενες φασεις
kenny εγς πιστευω εχει ενα αρκετο καλο plot οχι τελειο ofc αν και πραγματι θα μπορουσε να περιλαμβανει ενα μεγαλυτερο πλεγμα συνωμωσιας (με τη νεταιρια και ετσι..)

απο αποψη χαρακτηρων πιστευω δεν υπηρχε μεγαλη ποικιλια πρωσοπικωτητων.
ουσιαστικα οι περισσοτερες claymore ηταν το ιδιο υηχρες αλλλα δεν εδειξε και λεπτομεριες...

anyway,οποιες και αν ειναι οι πιθανοτητες ελπιζω σε μια 2η σεζον..
ειναι κριμα να κοπει ετσι μιας και δεν με βλεπω να διαβαζω το manga :P
Δημοσιευμένη  εικόνα

#8 MitHuNa

MitHuNa

    Annie-maki

  • Members
  • 327 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Δεκέμβριος 2007 - 19:29

απο τα καλύτερα anime που έχω δει μέχρι σήμερα. Περιμένω πως και πως την συνέχεια!
Δημοσιευμένη  εικόνα


Οταν οι σφουγγαρίστρες γίνονται pon pon :nosey:

#9 Hamanu

Hamanu

    Give sick

  • Members
  • 229 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Δεκέμβριος 2007 - 11:35

Το τελείωσα εχτές. Αρκετά ζόρικο anime με απίστευτα σκηνικά βρωμόξυλου. Προσωπικά αν και με το που είδα τον Raki τον αντιπάθησα, κατέληξα να μήν του δίνω καθόλου σημασία μέχρι το τέλος του anime. Υπήρχαν κάποια σημεία που το τυπάκι ήταν η προσωποποίηση του pure weakness of character αλλα τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα έχουμε κι ολά :D
Δημοσιευμένη  εικόνα

#10 Animesuki

Animesuki

    Black Butler Lover.

  • Members
  • 379 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Δεκέμβριος 2007 - 13:01

Το καλυτερο ανιμε που εχω δει!Ηταν το μοναδικο που με κρατησε σε τοση μεγαλη αγωνια!!Μακαρι να υπαρχου και αλλα ανιμε που να μου αρεσουν τοσο οσο αυτο!!!!

#11 MitHuNa

MitHuNa

    Annie-maki

  • Members
  • 327 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Δεκέμβριος 2007 - 18:35

άσχετο, τελικά 2η season θα βγει ,γνωρίζετε? ή ψάχνω το manga εδώ και εκεί?
Δημοσιευμένη  εικόνα


Οταν οι σφουγγαρίστρες γίνονται pon pon :nosey:

#12 ilisios

ilisios

    Starting...

  • Members
  • 27 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Δεκέμβριος 2007 - 19:32

Η πλοκή μου φάνηκε ενδιαφέρουσα (είχε εξέλιξη αν και η κορύφωση του τέλους προβληματική), το σχέδιο ικανοποιητικότατο (επιμένω όμως ότι η απόδοση των πόλεων ήταν απαράδεκτη) και τα ηχητικά εφέ τέλεια. Πράγματι υπήρξαν ανεκμετάλλευτες δυνατότητες στο σενάριο (σχετικά με το background της οργάνωσης) αλλά μάλλον θα το αφήσανε για το δεύτερο κύκλο (και εκεί, όπως διάβασα πιο πάνω, μάλλον την πατήσανε). Και εννοείται ότι στενοχωρήθηκα που επέζησε ο Raki (αν και σε αρκετά anime έχω συναντήσει αντίστοιχους χαρακτήρες και πράγματι δεν μπορώ να καταλάβω τί μπορεί αυτό να προσφέρει στο θεατή).

#13 MitHuNa

MitHuNa

    Annie-maki

  • Members
  • 327 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Δεκέμβριος 2007 - 17:31

τπτ δεν προσφέρει ο Raki. μονο εκνευρισμό και τζάμπα σπαταλάμε τον χρόνο μας. Αλλά τους βάζουν για να δούμε την διαφορά σε σχέση με τους βασικούς χαρακτήρες μωρέ να δούμε την ανωτερότητα όπως κάνανε οι αρχαίοι Έλληνες στις τραγωδίες :hahaha:
Δημοσιευμένη  εικόνα


Οταν οι σφουγγαρίστρες γίνονται pon pon :nosey:

#14 Animesuki

Animesuki

    Black Butler Lover.

  • Members
  • 379 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Δεκέμβριος 2007 - 21:06

τπτ δεν προσφέρει ο Raki. μονο εκνευρισμό και τζάμπα σπαταλάμε τον χρόνο μας. Αλλά τους βάζουν για να δούμε την διαφορά σε σχέση με τους βασικούς χαρακτήρες μωρέ να δούμε την ανωτερότητα όπως κάνανε οι αρχαίοι Έλληνες στις τραγωδίες :hahaha:

Δικιο εχεις .Ο Raki ειναι ενας αχρηστος και ειδικα
Spoiler:


#15 MitHuNa

MitHuNa

    Annie-maki

  • Members
  • 327 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Ιανουάριος 2008 - 16:45

βασικά εγώ κρατιέμαι απο το manga, που ενώ στην αρχή τα επεισόδια συμβαδίζουν μια χαρά με το manga μετά στο τέλος το χαλάνε πολύ.. άντε να δούμε αν έχει δεύρετη season πως ακριβώς θα το βγάλουν.
Δημοσιευμένη  εικόνα


Οταν οι σφουγγαρίστρες γίνονται pon pon :nosey:



Also tagged with one or more of these keywords: spring 2007, anime review, Madhouse, action, adventure