Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* - - - - 1 votes

Πότε πρέπει να διαβάσεις το manga ???


  • Please log in to reply
73 replies to this topic

Poll: Πότε είναι καλύτερα να διαβάσεις το manga όπου υπάρχει??? (141 member(s) have cast votes)

Πότε είναι καλύτερα να διαβάσεις το manga όπου υπάρχει???

  1. Πριν δεις το anime (56 votes [39.72%])

    Percentage of vote: 39.72%

  2. Αφού δεις το anime (60 votes [42.55%])

    Percentage of vote: 42.55%

  3. Ταυτόχρονα (25 votes [17.73%])

    Percentage of vote: 17.73%

Vote Guests cannot vote

#1 djagil

djagil

    Anime Fan

  • Members
  • 127 posts

Posted 03 October 2007 - 17:40

Πείτε και την άποψη σας για συγκεκριμένες σειρές...
:fromabove:--> my chain <--:fromabove:

#2 Boss

Boss

    Bakemono

  • Members
  • 231 posts

Posted 03 October 2007 - 18:13

Σε Bleach, Claymore, Naruto αν διαβάσεις το manga και δεις μετά το anime, μάλλον θα σπαστείς... (καθαρά προσωπική άποψη)
Posted Image

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#3 djagil

djagil

    Anime Fan

  • Members
  • 127 posts

Posted 03 October 2007 - 18:29

θα σπαστείς με τοanime ή με το manga
:fromabove:--> my chain <--:fromabove:

#4 Darthnicolas

Darthnicolas

    Raidou Kuzunoha the 1st

  • Members
  • 972 posts

Posted 03 October 2007 - 18:31

προσωπικα δεν διαβαζω manga εκτος αν το story του anime ειναι πολυ χαλια και αναρωτηθω...
κατα τ'αλλα μου αρεσει πολυ περισσοτερο να ειναι κινουμενο το νιωθεις πιο ωραια ετσι...

#5 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2,573 posts

Posted 03 October 2007 - 18:44

Αν διαβάσεις το manga μετά σίγουρα θα σπαστείς όταν βλέπεις το anime γιατί συνήθως είναι κατώτερα από τα manga.Πχ εγώ είχα διαβάσει του Death Note και μετά αν και ήταν καλό το anime το έβλεπα απλά για να το βλέπω επειδή ήξερα τι θα γίνει.Επίσης στο Naruto που έχω διαβάσει το manga και ξέρω ποιές είναι filler σκηνές σπάζομαι πολύ.Η άγνοια είναι ευτυχία κάτι ήξερε αυτός που το είπε.Εγώ προτείνω αν κάποια σειρά τελειώνει ενώ το manga συνεχίζει να διαβάζεις από εκεί και έπειτα ή σε μερικές σειρές όπως πχ το Bleach,One Piece κτλ αν δεν μπορείς να κρατηθείς να διαβάσεις το manga.Ίσως μετά να μην σε ευχαριστεί τόσο το anime αλλά τουλάχιστον θα απολαύσεις τη σειρά σε όλο της το μεγαλείο στο manga.Αυτά.

Posted Image


#6 moonheart

moonheart

    FUTO-itria

  • Members
  • 244 posts

Posted 03 October 2007 - 19:10

χμμμ... εγω νομιζω το αντιθετο... βασικα αν δεις πρωτα το anim, το manga δεν διαβαζεται εκτος απ την περιπτωση ξερω γω π το anime συνεχιζεται στο manga... σε καθε αλλη περιπτωση ομως πιστευω πως ειναι καλυτερο να διαβασεις πρωτα το manga κ μετα το anime γιατι αν κ η υποθεση ειναι γνωστη παραμενει η αγωνια για το πως θα ειναι να βλεπεις αυτο π διαβασες να ζωντανευει μπροστα στα ματια σ η κατι τετοιο τσπ:P:wooi2:
Posted Image
f*ck medicine. I want to be a ninja.

#7 dragoness_crysta

dragoness_crysta

    Hana Ishinomori

  • Members
  • 480 posts

Posted 03 October 2007 - 21:11

Τον τελευταιο καιρο πρωτα βλεπω το anime και μετα διαβαζω to manga Οχι για κανεναν αλλο λογο παρα μονο γιατι ανακαλυπτω πρωτα το anime...
αλλα σε γενικες γραμμες πιστευω οτι ειναι καλυτερα να διαβαζεις το manga Πρωτα το οποιο ειναι και καλυτερη και πληρεστερη πηγη απο οτι το anime. Μετα εχεις τη δυνατοτητα να συγκρινεις κατα ποσο ακριβης ειναι η μεταφορα σε animation.
Some of us fall...some of fly...most of live to try....'till the edge of forever....

Posted Image

Galbadia Hotel | Crysta's blog-handmade creations

#8 attsifte D

attsifte D

    Anime Freak

  • Members
  • 271 posts

Posted 03 October 2007 - 23:22

Πρώτα το anime και μετά το manga, αφού υπάρχει και η δυσκολία να το βρείς. Και προτιμώ real μανγκα απο το να τα διαβάζω μέσα απο zip, jpg η pdf :)
Spoiler:

"The more you know yourself the less things upset you"

#9 djagil

djagil

    Anime Fan

  • Members
  • 127 posts

Posted 03 October 2007 - 23:23

Πρώτα το anime και μετά το manga, αφού υπάρχει και η δυσκολία να το βρείς. Και προτιμώ real μανγκα απο το να τα διαβάζω μέσα απο zip, jpg η pdf :)

και εγώ αλλά χρήμα γιοκ 12 καθε vol
:fromabove:--> my chain <--:fromabove:

#10 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 04 October 2007 - 02:55

Είμαι του διαβάσματος,η σχέση με τα anime είναι πολύ πιο ψυχρή απ' ότι με τα manga.Οπότε,πέρα λαχίστον εξαιρέσεων,διαβάζω το manga,και σπάνια βλέπω και το anime.Αν τύχει και γίνει το αντίθετο,ξενερώνω τρομερά.
Posted Image

#11 Alexiel

Alexiel

    Anime Freak

  • Members
  • 475 posts

Posted 04 October 2007 - 05:26

Εγώ πάλι πρώτα το άνιμε και μετά το μάνγκα.

Προτιμώ να παίρνω την ιδέα από το άνιμε και αν μετά μου αρέσει να διαβάσω το μάνγκα που έχει παραπάνω στοιχεία και περισσότερες λεπτομέριες.

Επίσης σε πολλά άνιμε κόβουν σκηνές ή της δείχνουν μισές επειδή είτε έχουν πολύ βία είτε το περιοχομενό τους σεξουαλικές σκηνές (ναι πολλές φορές δεν είναι μόνο για το fun service).
Posted Image

#12 Gio

Gio

    Rurouni

  • Members
  • 47 posts

Posted 04 October 2007 - 23:09

Read first the manga, then watch the anime if the manga was published before the anime was aired and the anime is based on the manga, otherwise the exact opposite would be the best choice or at least those are my opinions; I mean if you watch an Anime that was based on a manga first you get the scenario and development kinda spoiled and as a result the manga isn't enjoyed as much as it would. It the other hand, if you have already read the manga, then you can watch the anime just for the OST, Animation of good parts you wish/want to see animated, and of course the voice actors. As for some exceptions where the manga was based on the anime such as; Evangelion, Wolf's Rain, Ergo Proxy, etc... it would be fit to watch the anime first, Furthermore in case where the manga series' strong point is not the scenario such as Bleach or Gantz, it wouldn't be a problem to watch the anime first and then the manga or the opposite.
Posted Image

#13 Skarlas

Skarlas

    Starting...

  • Members
  • 6 posts

Posted 04 October 2007 - 23:43

Καλυτερα το anime πρωτα.Αμα σου αρεσει η σειρα και πιστευεις οτι κατι λειπει ή οτι δεν τελειωνει η ιστορια με το τελευταιο ep(love Hina,Air Gear,Berserk και τοσα-τοσα αλλα) τοτε πιανεις το manga να το λιωσεις.Ενα ακομα συν ειναι οτι εχεις δεδομενα καποια πραγματα απο το anime (πχ.φωνες ,εκφρασεις) που βοηθανε την φαντασια την ωρα που διαβαζεις.
There is no emotion; there is peace.
There is no ignorance; there is knowledge.

There is no passion; there is serenity.

There is no death; there is the Force

#14 ghostdog

ghostdog

    Καμένος στη μετάφραση...

  • Members
  • 157 posts

Posted 05 October 2007 - 00:28

Αν είχα την πρακτική αλλά και οικονομική δυνατότητα να αγοράσω τα manga τότε μιλάμε για manga FTW, όμως στο pc σε scans δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος να δεις ένα manga ή και οτιδήποτε γενικότερα που έχει μορφή βιβλίου , οπότε μάλλον τείνω πρός τα anime πρώτα. Βέβαια τα manga είναι σχεδόν πάντα ανώτερα... αν μου αρέσει αρκετά μια σειρά θα τσεκάρω και το manga σίγουρα.

#15 Kyo

Kyo

    Anime Newbie

  • Members
  • 59 posts

Posted 05 October 2007 - 07:55

Eγω παλι πιστευω οτι το ανιμε βλεπετε πρωτα γιατι δεν μπορουν να βρεθουν ευκολα μερικα μανγκα. Αν και ειμαι της 8εωριας οτι εφοσον εχεις διαβασει το μανγκα δεν υπαρχει κανενας μεγαλος λογος για να δεις το ανιμε και vice versa.Πχ τα deathnotes που τα χω σε μανκα δν νομιζω να τα δω σε ανιμε ποτε,και ακομα και να γινει 8α μαι α ναι μετα 8α γινει αυτο και αυτο.