Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

RahXephon

winter 2002 studio Bones action drama mecha mystery psychological romance

  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 ghostdog

ghostdog

    Καμένος στη μετάφραση...

  • Members
  • 157 posts

Posted 07 September 2007 - 13:30

75168.jpg

 

 

 

"The tone of war... Wings creak, the sound of a beginning."

 

Η επαφή μου με το RahXephon ήταν εντελώς τυχαία... αλλά έτσι είναι που συνήθως βρίσκουμε ξεχωριστά πράγματα. Το να πετύχεις αυτή τη σειρά σε R2 DVD με ελληνικούς υπότιτλους σε Video club (!) δεν ήταν κάτι το αναμενόμενο, έτσι το τσέκαρα και βρήκα μια σειρά που δεν ξεχνιέται εύκολα...


Περί τίνος πρόκειται:

Το RahXephon είναι μιά Δραματική Sci-fi/Mecha/Romace σειρά 26 επεισοδίων, παραγωγής 2002 από το στούντιο Bones δημιουργημένη από τον Yutaka Izubuchi. Ο Izubuchi έχοντας σχεδιάσει mecha για σειρές όπως Gundam και Patlabor αποφάσισε εν έτη 2002 να δημιουργήσει εξολοκλήρου ένα δικό του Project και το έκανε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Το RahXephon αν και σχεδόν σε κάθε επεισόδιο έχει τουλάχιστον μια μεγάλη μάχη, ασχολείται κυρίως με τους χαρακτήρες και τη σεναριακή πλοκή. Οι μάχες είναι συνήθως ο καταλύτης που θα θέσει σε κίνηση τα γεγονότα και όχι αυτοσκοπός.

 

 

rahxephon_shortdescription01.jpg

"I'll tell you, if you come with me. About the blue blood. About everything in this world."



Σενάριο:

Όλα αρχίζουν όταν το Tokyo δέχεται επίθεση από από μια εξωγήινη(?) φυλή, τους MU. Η διαμάχη κατέληξε σε παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο κατά τη διάρκεια του οποίου το Tokyo καλύφθηκε από ένα ενεργειακό πεδίο που το απέκοψε τελείως από τον υπόλοιπο κόσμο. Το πεδίο αυτό όχι μόνο απομόνωσε το Tokyo αλλά διαστρέβλωσε και τη ροή του χρόνου κάνοντας τον να τρέχει με πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με τον έξω κόσμο.

Η ιστορία περιπλέκεται γύρω από τον Ayato Kamina ένα συνηθισμένο μαθητή λυκείου στο Tokyo. Ο Ayato θα συναντήσει τη μυστηριώδη Reika η οποία θα τον οδηγήσει την ανακάλυψη του Rahxephon , ενός τεράστιου ρομπότ που μοιάζει με άγγελο. To RahXephon απ'ότι φαίνεται συντονίζεται με τον Ayato και και έτσι ο νεαρός μαθητής άθελα του μπλέκεται σε μια παγκόσμια συνωμοσία και βρίσκεται κυνηγημένος από αυτούς που θέλουν να ελέγξουν το RahXehon. Μια άγνωστη κοπέλα, η Haruka, θα τον βοηθήσει, όμως έχει και αυτή τη δική της προσωπική ατζέντα στην όλη υπόθεση.

Το σενάριο είναι το σημαντικότερο κομμάτι σε κάθε ταινία, animated ή όχι, και εδώ μπορούμε να πούμε πως τα πράγματα είναι αρκετά προσεγμένα. Υπάρχουν πολλές στρώσεις πλοκής, η μία πάνω στην άλλη που αποκαλύπτονται σιγά σιγά και πάντα διατηρούν το μυστήριο και το ενδιαφέρον σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το Backgroud story είναι αρκετά περίπλοκο και δαιδαλώδες. Έχει να κάνει με συνωμοσίες , αρχαίους πολιτισμούς και μυστηριώδεις οργανώσεις, όμως η ουσία βρίσκεται κυρίως στις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων και εκεί τα πράγματα αποκτούν πολύ ενδιαφέρον. Οι αιτίες πίσω από τα γεγονότα και τις συμπεριφορές των χαρακτήρων είναι για το μεγαλύτερο μέρος ένα μυστήριο και τα περιστασιακά στοιχεία που δίνονται σε κάνουν να θέλεις να δεις οπωσδήποτε τη συνέχεια. Ο όρος cliffhanger ταιριάζει αρκετά στη σειρά και μόλις μπείτε στο κλίμα, πιθανότατα θα την δείτε μονορούφι. Η κλιμάκωση θα γίνει σε ένα τέλος που θα σημαδευτεί από μια αρκετά καλή σεναριακή ανατροπή.

 

 

Ayato_1506.png



"Sing, RahXephon, sing your song! The song that is forbidden! Sing, RahXephon, so that someday all will become one!"


Χαρακτήρες:

Το δυνατότερο στοιχείο του RahXephon είναι οι χαρακτήρες. Ακόμα και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες αναλύονται εις βάθος , ενώ οι βασικοί είναι πραγματικά εξαιρετικά δοσμένοι, τους κατανοείς απόλυτα και συμπάσχεις μαζί τους.

Ayato Kamina:


Ο βασικός χαρακτήρας αυτού του anime και και ένας από τους καλύτερους male protagonists των τελευταίων ετών. Ο Ayato είναι όπως είπαμε ένας απλός μαθητής με καθημερινά προβλήματα και ξαφνικά μπλέκει σε μια ιστορία που θα έχει τρομερό αντίκτυπο τόσο στον εαυτό του όσο και στους γύρω του και παρουσιάζεται με εξαιρετικό τρόπο. Είναι αληθινός χωρίς υπερβολές και τρομερές μεταπτώσεις και πραγματικά σε κάνει να ταυτιστείς μαζί του και να νοιαστείς. Ενώ στο μεγαλύτερο μέρος είναι έρμαιο των αντιμαχόμενων δυνάμεων, σιγά σιγά αντιστέκεται και παίρνει τη μοίρα στα χέρια του.

Haruka Shitow:


Η Haruka βοηθάει τον Αyato να ξεφύγει από τους διώκτες του μετά την επαφή του με το RahXephon. Φαίνεται πως δουλεύει για μια εκ των αντίπαλων παρατάξεων, όμως έχει και τους δικούς της λόγους να ενδιαφέρεται για τον Ayato. Σιγά σιγά βλέπουμε τις διάφορες πτυχές του χαρακτήρα της Haruki και κατανοούμε τα βαθύτερα κίνητρα που έχει σ'αυτή την ιστορία.

Reika Mishima:


Η μυστηριώδεις αυτή κοπέλα είναι που οδηγεί τον Ayato στο RahXephon και στην ουσία γίνεται ο συνδετικός κρίκος μεταξύ τους. Ο Αyato τη βλέπει στα όνειρά του όμως δεν ξέρει ποια είναι, δεν ξέρει καν αν είναι πραγματική η δημιούργημα της φαντασίας του. Είναι άραγε μια απλή μαθήτρια , ή μήπως κάτι εντελώς διαφορετικό?

RahXephon:


Το RahXephon μοιάζει με ένα μεγάλο ρομπότ, όμως είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό μηχάνημα. Φαίνεται πως έχει τη δική του βούληση , όμως αναζητά κάποιον να πάρει το ρόλο του μαέστρου και να το οδηγήσει στην εκπλήρωση του πεπρωμένου του. Ο Αyato από τη στιγμή που θα συντονιστεί μαζί του βρίσκεται σε μια συνεχή εσωτερική μάχη με το RahXephon προσπαθώντας να ανακαλύψει αν είναι άγγελος , δαίμονας ή εν τέλει και τα δύο...


Υπάρχουν και αρκετοί ακόμα σημαντικοί χαρακτήρες, όπως η Quon που μιλάει ελάχιστα και όμως η παρουσία της δίνει άλλη διάσταση στην ατμόσφαιρα, ο ετεροθαλής αδερφός της, o
Itsuki, η μητέρα του Ayato , Maya και τέλος ο Ernst von Bähbem, ο απομονωμένος εκατομμυριούχος που κινεί πολλά από τα νήματα. Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες αναλύονται εις βάθος και ενώ μπορεί να μην είναι απόλυτα συμπαθείς είναι σίγουρα κατανοητοί και έχουν ολοκληρωμένη υπόσταση.



"Well, well. What else was in Pandora's Box? Hope, perhaps?"


Animation/Ήχος:

Στον τεχνικό τομέα τα πράγματα είναι σχεδόν τέλεια. Όμορφα σχεδιασμένοι χαρακτήρες παρουσιάζονται μέσα από εξαιρετικά υψηλής ποιότητας animation. O σχεδιασμός των mecha είναι αρκετά πρωτότυπος, και η κίνηση και τα χρώματα είναι αψεγάδιστα. Είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα animation που έχω δει και δε χάνει σε κανένα σημείο τη ποιότητα του.

Ο ήχος κινήται και αυτός σε πολύ υψηλά επίπεδα. Tο opening Kαι ending theme είναι αρκετά καλά και ενώ είναι αρκετά πιασάρικα ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα μονοπάτια της j-pop. Η μουσική στη σειρά παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο αφού τα mecha αντικατοπτρίζονται ως μουσικά όργανα στα χέρια των χειριστών τους και γενικά η συνοδευτική μουσική είναι αρκετά εύστοχη αν και θα ήθελα να έχει πάρει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο. Όσον αφορά τις φωνές των χαρακτήρων, δεν έχω να πω και πολλά , είναι πειστικές και πετυχημένες.



"Don't worry. I'll come back, no matter what. So wait for me here."


RahXephon και Evangelion:

Πολλοί έχουν επισημάνει πως το RahXephon έχει πολλά κοινά στοιχεία με Neon Genesis Evangelion και αυτό όντως ισχύει. Υπάρχει και εδώ το αγόρι που καλείται να συνυπάρξει με το ρομπότ, το αποκομμένο Tokyo, οι παγκόσμιες συνωμοσίες και οι θρησκευτικές προεκτάσεις ενός πιθανού "Αποκαλυπτικού" τέλους. To RahXephon μοιάζει όντως επηρεασμένο από το NGE όμως οι ομοιότητες είναι εν τέλει επιφανειακές μιας και ενώ η ουσία του NGE είναι η εσωτερική μάχη του βασικού χαρακτήρα με τους φόβους και τις τύψεις του , εδώ η ουσία βρίσκεται στο εξαιρετικά δοσμένο love story. Οι συνωμοσιακές , ιστορικές και θρησκευτικές προεκτάσεις που αφήνονται να εννοηθούν απλώς εμπλουτίζουν λίγο παραπάνω τη γεύση της ιστορίας. Το Rahxephon επιτρέψτε μου να πω πως παίρνει τη μανιέρα του NGE και φτιάχνει κάτι εντελώς ξεχωριστό και ίσως ακόμα και καλύτερο.



Δείτε το γιατί:
1.Οι χαρακτήρες έχουν βάθος και σε κάνουν να συμπάσχεις.
2.Έχει βαθιά και πολυεπίπεδη ιστορία.
3.Έχει πανέμορφο animation.
4.Έίστε fans του NGE και θέλετε να δείτε μια ακόμα ευφυή mecha σειρά.


Μη το δείτε γιατί:
1.Το σενάριο είναι ώρες ώρες δυσνόητο και δαιδαλώδες.
2.Έιστε die-hard fans του ΝGE και δεν αντέχετε στην ιδέα ότι το RahXephon δανείστηκε στοιχεία από την αγαπημένη σας σειρά.




"In order to regain the lost emotions... In order to find the forgotten sound... I will show you the truth."


Εν Κατακλείδη:

Το RahXephon είναι μια από τις καλύτερες σειρές anime που έχω δει και την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Ίσως να μην είναι εξίσου 'σημαντικό' με το NGE, όμως βρίσκεται σε ένα πιο ζεστό σημείο στην καρδιά μου κυρίως λόγω των χαρακτήρων και της πορείας που παίρνει η ιστορία. Δείτε το χωρίς δογματισμούς και θα το απολαύσετε. Προσφέρεται σίγουρα και για δεύτερη και τρίτη προβολή αφού θα θέλεις να ξαναδείς τους χαρακτήρες και αυτή η φορά να προσέξεις και όλες τις μικρές λεπτομέρειες που άφηναν υπόνοιες γι'αυτά που τελικά αποκαλύφθηκαν. Το Rahxephon ήταν για μένα μια απολαυστική εμπειρία από την αρχή ως το τέλος, το οποίο αν και άφησε κάποια πράγματα στο φλου, έκλεισε με τρόπο απόλυτα ικανοποιητικό.


YΓ:
Ένα χρόνο αργότερα βγήκε και ένα OVA με τίτλο RahXephon - Harmonic Convergence που μαζεύει όλη την ιστορία της σειράς σε μια ταινία. Δεν πρόκειται όμως για ένα απλό recap της σειράς αλλά για μια επανέκδοση της ιστορίας δοσμένη μέσα από ένα κάπως διαφορετικό πρίσμα. Οι αλλαγές είναι αρκετές για να δώσουν ένα νέο ενδιαφέρον στην ιστορία και αξίζει να το δει κανείς εφόσον βέβαια έχει δει πρώτα τη σειρά.





The End ... :deadga6:



#2 Blademaster_X

Blademaster_X

    N.ew W.orld

  • Members
  • 294 posts

Posted 07 September 2007 - 13:57

Μια απο τις αγαπημενες μου σειρες επιτελους παιρνει το review που τις αξιζει!
NGE και RahXephon ηταν απο τα πρωτα anime που ειδα και μπορω προσωπικα να πω πως απολαυσα το 2 πολυ περισσοτερο χαρις στο σεναριο.
Για μενα την αλλαγη την εκανε το love story το οποιο ακομα και μεχρι σημερα πιστευω πως η σειρα μου εδωσε την πιο αγνη σημασια της λεξης "αγαπη"
Ghostdog-kun omigotou!!! Απιστευτα δομημενο review:wis:

#3 ghostdog

ghostdog

    Καμένος στη μετάφραση...

  • Members
  • 157 posts

Posted 07 September 2007 - 14:08

Thanks Blade my friend ^^ Μετά την κ@3λοφαρδία (γκούχ, γκούχ) να κερδίσω τη σειρά σε original dvd , πιστεύω πως όφειλα να γράψω ένα review ;)

#4 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 08 September 2007 - 08:09

Εξαιρετικό review ghostdog, πραγματικά τα βάζει όλα στον μπαξέ. Μου άρεσε πολύ η αντικειμενική στάση σου όσων αφορά τη σύγκριση με το NGE. Δυστυχώς είμαι die-hard fan του NGE και με χαλάει απίστευτα να βλέπω τις ομοιότητες, αλλά η βαθμολογία δεν έχει σχεση ^^

#5 ghostdog

ghostdog

    Καμένος στη μετάφραση...

  • Members
  • 157 posts

Posted 08 September 2007 - 14:01

SWA το ότι όχι μόνο γλίτωσα το βρίσιμο αλλά άκουσα και καλά λόγια :wooi2: από ένα ταλιμπάν (με τη καλή έννοια πάντα :hihi2:) του NGE με κάνει σίγουρα πολύ χαρούμενο... Arigatō ! :Blissfull:

#6 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 09 September 2007 - 23:14

Αρκετα καλη κριτικη, εχει μια οργανωση που λειπει απο τις δικες μου (η οργανωση αλλωστε ποτε δεν ηταν το φορτε μου....)

Δυστηχως μακαρι η σειρα να ηταν τοσο ευαναγνωστη οσο και η κριτικη σου γιατι καπου απαγοητευτικα με τη τροπη που πηραν τα πραγματα, σε σημειο να θεωρω την καταληξη του NGE (oχι του End of Evangelion) πολυ πιο προσιτή, το ιδιο και τους χαρακτηρες.

#7 dalamar

dalamar

    Starting...

  • Members
  • 26 posts

Posted 16 September 2007 - 00:36

Ναι L έχεις δίκιο σε αυτό. To RahXephon ήταν σε πολλά επίπεδα πολύ πιο δυσνόητο από το Neon Genesis και αυτό όχι τόσο λόγο του συμβολισμού, αλλά λόγω των πολλών κρυφών μηνυμάτων που πετούσε κατά τη διάρκειά του (οπτικά και μη). Πράγμα που καθιστούσε απαραίτητο το να τα προσέξει κανείς έτσι ώστε να ξεκλειδώσει αρκετά σεναριακά νοήματα. Εϊναι πραγματικά τόσα πολλά που αν καθήσεις και το δεις 2η φορά θα εκπλαγείς..

Προσωπικά το θεωρώ ένα από τα καλύτερα άνιμε που έχω δει ποτέ μου με τρομερό emotional impact.Ειδικά το επεισόδιο 16 και το τέλος με είχαν αποτελειώσει, 4 χρόνια μετά και ακόμη τα θυμάμαι με λέπτομέρειες...

Γενικά μετά τη πρώτη θέαση και εφόσον σου έχει κινήσει τη περιέργεια,μπορείς να βολτάρεις σε ορισμένα φόρουμς όπου συζητιέται το σενάριο αρκετά διεξοδικά και μετά..ξαναδες το :)

Είναι από τα ελάχιστα άνιμε (μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού) που έχω δει πάνω από μια φορά και είναι μάλλον το μοναδικό που είδα 3 φορές..

Αξεπέραστο, χμμμ...μήπως να το ξανάβλεπα...
Ahh. It does not seem fair, does it?That you must stay here but want to be there.

Little Red Riding Hood and the Bible are two books with very little in common.
One is a fairy tale for children and the other is a story about a girl and a wolf.

#8 ghostdog

ghostdog

    Καμένος στη μετάφραση...

  • Members
  • 157 posts

Posted 16 September 2007 - 08:30

RahXephon FAQ
RahXepon Series+Movie by Anime-Legion

#9 denisuki~

denisuki~

    Stronger than Darth Vapor

  • Members
  • 281 posts

Posted 18 September 2007 - 06:43

Μάλλον το ότι είχα μεγάλες προσδοκίες ήταν αυτό που κατέστρεψε αυτή τη σειρά για μένα. Είχε πάρα πολλές ομοιότητες στο όλο στήσιμο με NGE και, ευτυχώς, είχα δει πρώτο το NGE και αυτό μου φάνηκε βαρετό και πολύ ρηχότερο σε ουκ ολίγες στιγμές. Ο οπτικός τομέας δε μου άφησε ιδιαίτερα παράπονα, αν και δεν είμαι πολύ μεγάλος οπαδός των BONES σχεδίων, αλλά είχα πρόβλημα με το OST που ήταν μέτριο, από OP μέχρι BGM (βασικά το ED ήταν καλούτσικο) αλλά όχι και ενοχλητικό. Ήταν αρκετά βαρετή σειρά και άφηνε ερωτηματικά εντελώς διαφορετικού ύφους από το NGE, ερωτηματικά τα οποία υπήρχαν γιατί δεν ήταν σωστά αναπτυγμένη η πλοκή της σειράς.

Αυτά τα ολίγα από μένα, αλλά είμαι απαιτητικός σε σειρές που είναι δήθεν ή πραγματικά σοβαρού και επικού/saga ύφους γιαυτό η γνώμη μου είναι αυστηρά προσωπικό θέμα πάνω στο RahXephon (σ.σ: έχω ακούσει πως το Manga είναι καλύτερο αλλά αυτό ας το κρίνουν πιο αρμόδιοι, το anime πάντως είναι μετριότατο) αλλά αν δεν είστε από τα άτομα που τη βρίσκουν με κόπιες (ή και απλά παρόμοια anime, σε μεγάλο βαθμό χωρίς να είναι προφανείς κόπιες) πιστεύω αν το δείτε θα συμφωνήσετε μαζί μου.

Δε θα το έβλεπα δεύτερη φορά για κανένα λόγο και δε θα το πρότεινα σε κανέναν εκτός αν είναι mecha fan ή συγκινείται εύκολα.
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#10 clampman17

clampman17

    Computer Psychologist

  • Members
  • 662 posts

Posted 26 September 2007 - 23:57

Ενα εξαιρετικο review για ενα εξαιρετικο anime! Παροτι καταλαβαινω το προβλημα του να βλεπεις κατι που σου θυμιζει σε καποια σημεια NGE το Rahxephon ειναι ενα παρα πολυ καλο εργο για τους ακολουθους λογους:
1)Εχει τελος.(Κατι πολυ σημαντικο που ομως συχνα παραμεληται)
2)Εχει τελος που εκτος του οτι σε εκπλησει σε κανει να ξαναδεις την σειρα για να δεις τι εχασες.
3)Το οτι εχεις χασει στοιχεια δεν οφειλετε στο οτι δεν το παρακολουθησες για να τα βρεις αλλα γιατι θα καταλαβεις το ρολο που επαιζαν στο τελος.

Να πω εδω οτι ειχα την ευτυχια να δω το Rahxephon πριν το NGE και ετσι το απολαυσα πολυ περισσοτερο!

#11 Zauk-Lain-

Zauk-Lain-

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 734 posts

Posted 27 April 2008 - 22:10

Λοιπον,Εμενα δεν μου πολυ αρεσε το συγκεκριμενο ανιμε...
Δεν ξερω γιατι αλλα απο το πρωτο επισοδειο δεν μου εκανε αισθηση να το τελιοσω κατι το οποιο εκανα για να μην το παρατησω...
Μπορω να πω ομως με σιγουρια οτι το Review ηταν Τελειο...
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:

#12 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 08 December 2008 - 02:35

Αν και πολύ ωραίο review....

Ποτέ δε θα καταλάβω γιατί πορώθηκε τόσο κόσμος με το συγκεκριμένο anime...
Ώρα να θάψω λοιπόν, το μοναδικό anime με πάνω από 20 επεισόδια που είδα και μου φάνηκε τόσο κακό... Κράξτε όσο θέλετε απλά την άποψή μου λέω.

Ας αρχίσουμε απ'τα θετικά.
Πολύ καλή background μουσική. Πραγματικά όμως. Έβαλε και το χεράκι της η Yoko Kanno.
To σχέδιο και το animation κινείται επίσης σε αρκετά καλό επίπεδο.

Ώρα για τα αρνητικά :
1. Παίζει να ήταν απ'τις χειρότερες σκηνοθεσίες ever, ανούσιες συζητήσεις, άχρηστες ατάκες, πολλές περιττές σκηνές. Ένας έξυπνος σκηνοθέτης μπορούσε να δείξει τα ίδια πράγματα σε μισά επεισόδια.
2. Σχεδόν αδιάφοροι και ρηχοί χαρακτήρες, σε κάποια φάση δε μου καιγόταν καρφί τι θα απογίνουν. Ούτε με έπειθαν ιδιαίτερα μπορώ να πω.
3. Σενάριο ανύπαρκτο, γεμάτο τρύπες δε θα επεκτείνω περισσότερο.
4. Δε θυμάμαι να ένιωσα ποτέ αγωνία, για το τι θα γίνει μετά, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σειράς. Ε lol...

Συνοψίζοντας :

Πάρα πολύ κακή αντιγραφή από NGE. H διαφορά είναι εμφανής και σε χαρακτήρες, και σε σκηνοθεσία αλλά και σε σενάριο.

Αν αυτό ήταν love story της προκοπής τότε ζήτω που καήκαμε...
Δε με έπεισε. Πέρα από 2-3 σκηνές σε όλη τη σειρά, όλα τα άλλα μου φαντάζουν αδιάφορα.
Σπάνια έχω τόσο ακραία άποψη, αλλά αυτή τη φορά έκλαιγα τον χρόνο που έχασα βλέποντάς το...:deadga6: Overrated όσο πολύ λίγα...

Edited by Radagast, 08 December 2008 - 03:04.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#13 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 08 December 2008 - 02:53

Για άλλη μια φορά ο Radagast τα είπε καλύτερα κι από εμένα. Με την καμία αυτή η σούπα δε φτάνει το θεϊκό Neon Genesis. Μα είχα βαρεθεί από το τρίτο επεισοδιο κι όλας! Πλοκή χελώνα, σενάριο τρυπά να και μάχες πρωτότυπες αλλά άχαρες. Καλό σαν concept αλλά δε πιάνει μια μπροστά στο NGE.

#14 melkior

melkior

    may the force be with you

  • Members
  • 863 posts

Posted 15 April 2009 - 10:38

Η επαφή μου με το RahXephon ήταν εντελώς τυχαία... αλλά έτσι είναι που συνήθως βρίσκουμε ξεχωριστά πράγματα. Το να πετύχεις αυτή τη σειρά σε R2 DVD με ελληνικούς υπότιτλους σε Video club (!) δεν ήταν κάτι το αναμενόμενο, έτσι το τσέκαρα και βρήκα μια σειρά που δεν ξεχνιέται εύκολα...

Ακριβως το ιδιο εγινε και με μενα καποιο video club ειχε φερει μερικα ανιμε(Escaflwone,ninja scroll,rahxephon,ΝGE the end of evangelion και αλλο ενα που δεν θυμαμε τον τιτλο του)και τα πηρα απο περιεργια αφου τα μονα που ειχα δει ηταν το Dragonball που εβαζε στην τηλεοραση και το Akira(και αυτο οχι ολοκληρο το χε παρει το ματι μου σε καποιο καναλι) απο αυτα την μεγαλυτερη εντυπωση μου την εκανε το rahxephon δυστηχως ομως ειχαν φερει μονο τα πρωτα dvd απο της σειρες και δεν μπορουσα να δω τη συνεχεια μονο μετα απο αρκετο καιρο οταν απεκτησα ιντερνετ καποια στιγμη θυμηθηκα της σειρες και αρχισα να ψαχνω το rahxephon ηταν η πρωτη σειρα που κατεβασα και ειδα αυτη που ουσιαστικα με εβαλε στον κοσμο του ανιμε και αν και εχω δει πολλες σειρες απο τοτε ακομα τη θεωρω μια απο τις καλυτερες.

Edited by melkior, 15 April 2009 - 10:48.


#15 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 15 April 2009 - 13:44

τα παιδια παραπανω τα ειπανε ολα.
οντως μια πολυ καλη σειρα, που για μενα αποτελει μαι εναλλακτικη εκδοχη του nge, πιο καλοστημμενη ισως, και σιγουρα, πιο ολοκληρωμενη.
οπως ομως ειπε και ο Clampman, εχει να κανει με το ποιο ειδε κανεις πρωτο. και εγω ειδα πρωτα το Rah'Xephon, και μετα το ΝGE.
το εκτιμας πιο πολυ ετσι, και επειδη ειναι η πρωτη επαφη με την γενικη ιδεα πανω στην οποια βασιζονται αυτα τα 2 ανιμε, σου αφηνει μεγαλυτερη εντυπωση.
το ιδιο συμβαινει προφανως και με το αντιστροφο

1345977285497_zps066ae44a.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: winter 2002, studio Bones, action, drama, mecha, mystery, psychological, romance