Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
θανατος
Posted 26 August 2007 - 11:12
Δεν μπορει ειδησεις θα ακουσατε.
Μια μανα πεθανε "παρεα" με τα τρια ή τεσσερα(δεν θυμαμαι ακριβως) παιδια της ενω ειχε πιασει φωτια το σπιτι τους.
Μπορειτε να το συλλογιστειτε οτι αυτοι οι ανθρωπποι καηκανε ζωντανοι και ηταν δεμενοι σφυχτα ο ενας με τον αλλο;;
Ειναι ωρες ωρες που λεω μακαρι να μπορουσα να γυρισω τον χρονο πησω ρε γαμωτο και να τους σωσω...
γιατι η ζωη ειναι τοσο αδικη ρε παιδια;
Και γενικα...ατομα που βρεθηκανε σε αυτη τη ζωη πλανομενα μεσα στο χαος (γιατι το χαος και το κακο κυριαρχοι σε αυτον τον πλανητη) και που τελικα αγαπηθηκανε ειτε ειναι συγκενεις ,φιλοι ,συντροφοι πρεπει να χωριζουν και εν τελη να πρεπει να γιατρεψουν τις πληγιες απο ενα τοσο δυσαρεστο γεγονος, πραγμα διολου ευκολο και πολλες φορες αδυνατο (τι να πεις σε ενα παιδι που εχει χασει τους γονεις του ή σε εναν πατερα,μια μανα που εχασε το παιδι της πχ)
Μηπως τελικα ειμαστε μονοι μας απροστατευτοι και καταδικασμενοι να ζουμε μια ζωη που πονους επιφερει παρα χαρα και ευτιχια;
Γιατι να μη μπορει να αποτραπει ενα γεγονος τοσο αδικο σαν το προαναφερθεν;
Με τι κουραγιο μπορει για παδειγμα να ζησει ο πατερας της εν λογω οικογενειας;;δεν ξερω εσεις αλλα εγω θα προτοιμουσα να πεθανω μαζι τους απο το να τους αποχωριστω ετσι...εσεις τι εχετε να πειτε επ' αυτου;
Posted 26 August 2007 - 12:08
καταδικασμένοι όχι
απ`τις εκάστοτε τραγωδίες μαθαίνουμε, δεν πεθαίνουμε
τζάμπα τα βλέπουμε τα anime;
Posted 26 August 2007 - 12:18

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm
Posted 26 August 2007 - 12:44
Δε θα συμφωνησω οτι η ζωη μας κερναει περισσοτερες πικρες, απ'οτι καλες στιγμες. Ο τροπος που αντιμετωπιζουμε το καθε τι ειναι το πιο σημαντικο. Αν εχουμε τη δυναμη, να βγαινουμε απο τις δυσκολιες της ζωης ακομη πιο δυνατοι, αν εχουμε τη δυναμη να αντιμετωπιζουμε τις δυσκολιες και τις στεναχωριες με αισιοδοξια, τοτε ακομα και οι δυσκολιες οταν περασουν, φανταζουν κατι τοσο μικρο, και θα ντρεπομαστε με τον εαυτο μας που αφησαμε να μας επηρρεασουν αρνητικα. Αν απο μια δυσκολια, απο μια απωλεια, βρουμε τη δυναμη να χαμογελασουμε, τοτε ειμαστε πραγματικα ευτυχισμενοι. Και ο θανατος καποιου μπορει να ειναι το τελος ενος κεφαλαιου στη ζωη μας, αλλα παντα ειναι η αρχη ενος νεου....

Posted 26 August 2007 - 13:24
έχω ζήσει ακριβώς την ίδια σκηνή..μα ακριβώς.Ημουν η μονη στην κηδεια που δεν εσταξα ουτε δακρυ. Η μονη στιγμη που βουρκωσα, ηταν οταν ειδα τον πατερα μου να κλαιει, γιατι εχασε τη μαμα του. Βουρκωσα που ειδα τον πατερα μου τοσο ευαλωτο, και οχι που πεθανε η γιαγια μου.
αλλά απ`την άλλη, πόσα χρόνια άραγε να ορίζουν τον πλήρη κύκλο ζωής;
όλα είναι φυσιολογικά και στους κανόνες του παιχνιδιού -
όταν όμως ζημιωνόμαστε οι ίδιοι και τα βλέπουμε πια εκ των έσω
ε τότε δεν μας αρέσει το παιχνίδι
υ.σ:μιλαώ γενικά και όχι για τα πρόσφατα γεγονότα.. εκεί λόγω φρέσκιας πληγής δεν με παίρνει
Posted 26 August 2007 - 13:30
Δεν εξαρταται απο τα χρονια, αλλα απο το τι εχει ζησει κανεις...απλα, πολλες φορες, το τι θα ζησεις εξαρταται απο τα χρονια..απλα ειναι λογικη συνεπεια, ενας νεος ανθρωπος να μην εχει προλαβει να ζησει καποια πραγματα.Δεν ειπα οτι στα 80 ας πουμε ειναι η ημερομηνια ληξης του ανθρωπου...απλα τυχαινει ενας ανθρωπος στα 80, να εχει ζησει τα παντα...ενας ανθρωπος στα 20 ομως, ή στα 30, ή στα 40 κτλ, να μην εχει προλαβει να κανει πραγματα, επειδη αυτα παιρνουν χρονο...οικογενεια ας πουμε...αν ενας ανθρωπος στα 50, εχει προλαβει να ζησει οτι ενας ανθρωπος στα 80 του, αν πεθανει, ναι, θα ειναι στεναχωρο γιατι ηταν νεος ακομα, αλλα αν εχει ζησει πολλα πραγματα, τοτε ειναι παρηγορη η σκεψη το οτι προλαβε να κανει πολλα...θα σκεφτει κανεις, "κριμα νεος ανθρωπος, ΑΛΛΑ εζησε καλα και πεθανε ευτυχισμενος"...καταλαβες με ποια εννοια το λεω.? μονο εγω δεν καταλαβαινω τι γραφω???
αλλά απ`την άλλη, πόσα χρόνια άραγε να ορίζουν τον πλήρη κύκλο ζωής;

Posted 26 August 2007 - 17:08
(προλαυε η μανα και εθαψε 3 παιδια) ουτε που το σκευτηκα να στεναχωρηθω!αυτη και αν εζησε...
ο θανατος λοιπον οπως προαναφερθηκε σε πολλες περιπτωσεις ειναι λυτροτικος.δε με ενοχλει αυτο.αυτο που με ενοχλει ειναι ακριβως το οτι νεοι ανθρωποι που δεν προλαυανε να χαρουν τη ζωη τους εφυγαν ετσι απλα και με τι θανατο ας πουμε γιατι αλλο να σου ρθει ενα εγκεφαλικο και να μεινεις. εκει τι να καταλαβεις; και αλλο να τρεχεις ζοσμενος απο τις φλογες να σου τρωνε τη σαρκα λιγο λιγο.εχετε δικιο πρεπει να κοιταμε μπρωστα γιατι μονο ετσι θα μπορουμε να νικαμε τη θλιψη της ζωης αλλα δεν ειναι και το πιο ευκολο πραμα του κοσμου!παντος εν τελει
απο τι εχω καταλαβει η ζωη τελικα δεν ειναι καθολου προβλεψιμη οσο και να λεμε οτι ολα ειναι προγραμματισμενα για υτο καλο εινια να ζουμε τη καθε στιγμη και να κανουμε οτι μας εκφραζει γιατι ζουμε μονο μια φορα(ή τουλαχιστον αυτο θυμομαστε σαν ανθρωποι)!!
Posted 26 August 2007 - 17:14
^
||
||
||
||
(ρε δεν μας κλάνεις τα @@)
Posted 26 August 2007 - 17:37
επομένως δεν έχει και πολύ νόημα να σκέφτεσαί επι του θέματος imo ... ανθρωποί πεθένουν συνέχεια με ένα σορό λιγότερο ή περισότερο φρικτούς τρόπους ... είναι πιο δύσκολό να ζείς παρά να πεθάνεις
Posted 26 August 2007 - 18:06
ο στρο χατ μπαντι μιλαει με βιντεο (καλιτεχνικη απαντηση!!)χεχε^^
Posted 26 August 2007 - 18:32
Πάντως λέω κοντινό πρόσωπο και όχι απαραίτητα συγγενικό. Μου έχει συμβεί να πάω σε κηδεία μιας θείας μου που πέθανε από καρκίνο και να μην συγκινηθώ ιδιαίτερα, μιας και την έβλεπα μια φορά στους 2 μήνες ένα πράγμα. Δεν ξέρω αν θεωρούμε ασυνείδητος ή αναίσθητος, αλλά σχεδόν ποτέ δεν με συγκινεί θάνατος από ανθρώπους που ακούω στην τηλεόραση κλπ μιας 1) δεν τους ήξερα και 2) θεωρώ στενομυαλιά να στεναχωριέσαι για κάποιον που πέθανε από ατύχημα επειδή το έδειξε η τηλεόραση, την στιγμή που καθημερινά γίνονται τέτοια ατυχήματα στον κόσμο, για να μην αναφέρω τις χώρες όπου υπάρχει υποσιτισμός ή έχουν πόλεμο. Άρα ή θα κάθεσαι να στεναχωριέσαι συνέχεια για όλο τον κόσμο, ή θα σταματήσεις να υποκρίνεσαι και θα στεναχωριέσαι για πιο προσιτά πράγματα.
Τώρα σε σχέση με αυτό για τον θάνατο των παιδιών, ναι όντως τα παιδιά που πεθαίνουν αδικούνται γιατί δεν πρόλαβαν να ζήσουν κάποια πράγματα, αλλά να μην ξεχνάμε πως υπάρχουν άνθρωποι που φτάνουν σε μεγάλη ηλικία και δεν μπορούν να ζήσουν αυτά που θέλουν. Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα τα άτομα που έχουν μήνει παράλυτα. Δεν είναι λίγες περιπτώσεις ανθρώπων που να ήθελαν πχ να γίνουν αθλητές και πλέον είναι αναγκασμένοι να μένουν όλη μέρα καθισμένοι σε ένα καροτσάκι. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το μόνο που κάνει αυτούς τους ανθρώπους να συνεχίσουν να ζουν είναι η ελπίδα ότι κάποτε μπορεί να γίνουν καλά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, προσωπικά νομίζω ότι είναι το πιο οδυνηρό πράγμα. Να ζεις και να μην μπορείς να κάνεις πράγματα που θέλεις και μάλιστα μπορούν οι περισσότεροι γύρο σου να τα κάνουν. Να μην μπορείς ούτε καν να παλέψεις για να πετύχεις αυτό που θέλεις. Για μένα αυτό είναι πραγματικά απελπιστικό.
Τέλος δεν ξέρω αν είναι απληστία αυτό, αλλά μάλλον κανένας δεν θέλει να πεθάνει πραγματικά. Γιατί όσα και να έχεις ζήσει, το να τερματιστεί η ζωή σου κάποια στιγμή είναι από σκληρό ως αδιανόητο. Αν και αυτό ίσως είναι άλλο (και μεγάλο) θέμα οπότε ας το αφήσω εδώ.
Posted 26 August 2007 - 19:56
Η μητέρα μου προσπαθεί να με κάνει να συνηθίσω την ιδέα του θανάτου και του αποχωρισμού, απο μικρή και πραγματικά είμαι από τα πιο ψυχρά άτομα σε μια κηδεία. Μέχρι που έχασα τον ανηψιό μου το Πάσχα και απο τότε πραγματικά έχω αλλάξει πολύ. Πρέπει να αποδεχτούμε τον θάνατο σαν μία φυσική εξέλιξη και να μαθαίνουμε απο αυτόν.
Κλείνοντας πιστεύω ότι δεν θα επηρεαζόμασταν τόσο με τους 50 νεκρούς αν ακούγαμε στις ειδήσεις ότι πεθάναν απο έκρηξη βόμβας στο Ιράκ. Τώρα όμως που οι νεκροί ειναι στη χώρα μας όλοι μας επηρεαστήκαμε.
Posted 26 August 2007 - 21:49
^
||
||
||
||
(ρε δεν μας κλάνεις τα @@)
Posted 26 August 2007 - 21:56
...για μενα ο θανατος ειναι γεννηση αλλα και το αναποδο.
Ε?Δλδ?
Τεσπα,ο θάνατος είναι κάτι που είμαι σίγουρος ότι όταν έρθει σε κάποιον που πονάω θα με πονέσει,επειδή είμαι πολύ ευάλωτος στο να μην μπορώ να είμαι με κάποιον άλλο. Αλλά το τι γίνετε 'μετά',δεν μπορώ να πώ ότι με ενδιαφέρει,γιατί δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω προτού πεθάνω(ειρωνία έτσι?),οπότε κάνω ότι καλύτερο μπορώ τώρα.
Posted 26 August 2007 - 22:09

This topic is locked