Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Fruits Basket


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 03 August 2007 - 00:02

Δεν το περίμενα να μην υπάρχει topic γι' αυτό το καταπληκτικό manga!!

Είναι το καλύτερο που έχω διαβάσει ως τώρα. Είχα περίεργη σχέση με τη σειρά αυτή. Ήθελα να δω το anime αλλά από τη μια η φωνή του Yuki ήταν σπαστική κι από την άλλη το release των a4e χαρακτηριζόταν από epic failure, οπότε το παράτησα και δεν έδωσα περαιτέρω σημασία για πολύ καιρό όταν το έθαψε κι ένας φίλος μου. Παρ'όλ' αυτά συνέχεια διάβαζα καλές κριτικές για το manga και σαν φίλος των shoujo ένιωσα ότι ήταν χρέος μου να του δώσω μια ευκαιρία.

Reverse harem με μπόλικα υπερφυσικά στοιχεία. Ένα περίεργο manga που σε αφήνει μπερδεμένο στην αρχή, χωρίς να χεις ιδέα για το που θα πάει η ιστορία. Σιγα σιγα με hints και γνωριμίες με τα άκρως ενδιαφέροντα -αν μη τι άλλο- μέλη της οικογένειας Souma αρχίζει να φαίνεται το ύφος της σειράς. Το μοτίβο προκαλεί εντύπωση λόγω της πρωτοτυπίας του. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που χαρακτηρίζει το Fruits Basket είναι το μυστήριο που βοηθάει στην διατήρηση της αγωνίας.

Το δυνατότερο σημείο όμως είναι οι χαρακτήρες του. Τόσοι τέλειοι χαρακτήρες μαζεμένοι σε σειρά δεν υπάρχουν απλά. Μόνο το One Piece μπορεί να συγκριθεί με το Fruits Basket σε αυτόν τον τομέα.

Οι διάφορες ιστορίες που ξετυλίγονται μας διδάσκουν για την αγάπη, για την ελπίδα, για την ζωή.

Πιστεύω ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τα manga, ανεξαρτήτως προτιμήσεων, αξίζει να του ρίξουν μια ματιά.

#2 moonheart

moonheart

    FUTO-itria

  • Members
  • 244 posts

Posted 03 August 2007 - 00:17

χμ... fruits basket topic! ενα απο τα αγαπημενα μ manga παλιοτερα αν κ ξενερωσα προς το τελος οπου μ φανηκε λιγακι κουραστικο οσον αφορα τον τομεα ολα ειναι ροδινα απο εκει π ειχαν φτασει να μην συμμαζευονται φαση κατα τα αλλα οντως η αναπτυξη της πλειοψηφιας των χαρακτηρων ειναι λεπτομερης κ σε βαζει στο μυαλο των χαρακτηρων, υπαρχουν αρκετες ανατροπες πραγμα π σε κραταει σε εγρηγορση κ κλασσικα το romance part.... π ειναι ολα τα λεφταΤ_Τ
Kyo lovu lovu lovu ~η Tohru πααρολα αυτα ωρες ωρες γινεται τρομερα ενοχλητικη, χαζη κ αφελης*_*, σχεδον flawless, πραγμα λιγακι εκνευριστικο:P~ οσο για το anime δεν μπορω να πω οτι ηταν τοσο αθλιο ισως επειδη το δα πριν διαβασω το manga αλλα οκ δεν ειναι κ τοσο αντιπροσωπευτικο τ στορυ αφου ενω το manga ειναι 26 vol το anime ειναι μεχρι τα 13? 12? δεν θυμαμαι*_* τσπ... read it... worth trying
Posted Image
f*ck medicine. I want to be a ninja.

#3 somnium_mortiis

somnium_mortiis

    Starting...

  • Members
  • 26 posts

Posted 03 August 2007 - 12:38

Απο τα αγαπημένα μου μανγκα... αν και κανει καπου μια μικρη κοιλια...
Posted Image
when in doubt..... set something on fire

#4 Shadow

Shadow

    Starting...

  • Members
  • 2 posts

Posted 03 August 2007 - 14:08

Ήταν το manga που με έκανε να αλλάξω τις απόψεις μου γι'αυτά και να αρχίσω να διαβάζω ολοένα και περισσότερα!!! Είδα και όλα τα επισόδια μέσα σε μια μέρα της σειράς... Αλλά όντως ρε παιδιά η Tohru μοιάζει πολύ μα πάρα πολύ χαζή και αφελής ώρες ώρες.....

#5 RaspK

RaspK

    Anime Newbie

  • Members
  • 45 posts

Posted 09 August 2007 - 05:00

Το Fruits Basket ήταν πραγματικά πολύ καλό, και σηκώνει τρελή ανάλυση κάθε χαρακτήρας. :D

#6 Alexiel

Alexiel

    Anime Freak

  • Members
  • 475 posts

Posted 09 August 2007 - 23:10

Είχα ακούσει πολλά για το συγκεκριμένο μάνγκα όποτε έκανα μία δοκιμή, το αγόρασα αυθεντικό χώρις να έχω διαβάσει τίποτα από scanlations. Πρέπει να πω ότι μέχρι τώρα φαίνετα ενδιαφέρον, δεν κουράζει τώρα που το διαβάζω, αλλά να πω ακόμα δεν με έχει εντυπωσιάζει πάρα πολύ, πάντως καλό φαίνεται (στον 1ο τόμο είναι ακόμα οπότε δεν μπορώ να πω με ακρίβεια).

Όταν διαβάσω περισσότερους τόμους θα επανέλθω με εντυπώσεις.
Posted Image

#7 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 05 July 2008 - 21:31

Επαναφέρω το thread κάνοντας quote μια παρατήρησή μου από το topic του anime:

Κάτι που παρατήρησα σήμερα που πήρα το 16ο τόμο του manga. Ενώ η ιστορία γίνεtαι όλο και καλύτερη, το σχέδιο είναι σα να χει πάρει την κάτω βόλτα. Τα πρόσωπα των χαρακτήρων από τον τόμο 13 και μετά φαίνονται πολύ παράξενα, λες και τα έχουν πατήσει. Αναρωτιέμαι αν η mangaka έκανε πειραματισμούς ή αν της έκανε τίποτα νούμερα το χέρι της.


15fkk04.jpg


#8 Loke

Loke

    ~Moe Mio Moe~

  • Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 05 July 2008 - 21:38

σκεφτομαι παρα πολυ να το αρχισω το manga οπως επισης και να αγορασω τα manga.

Το ανιμε και βασικα το manga μου το ειχε συστησει μια φιλη μου οταν ειχα πρωτο αρχισει να βλεπω ανιμε και νομιζω οτι ειναι καιρος να του ριξω μια ματια. Σε σχεση με παλαιοτερα το ανιμε δε μου αρεσει τοσο πολυ καθως εχω δει αλλα που μου αρεσουν πιο πολυ αλλα εχω ακουσει πολυ καλα λογια για το manga.

To κακο ειναι οτι αμα αρχισω το manga σε scanlation Και μου αρεσει δεν υπαρχει περιπτωση να περιμενω να παρω τα volumes xD.

Οποτες εκτος του γενικου το manga ειναι καλυτερο απο το ανιμε απο σεναριο και χαρακτηρες πειτε μου ακριβως που ειναι τοσο καλο το manga αν θελετε ωστε να δω αν θα το αρχισω ;)

#9 sas

sas

    ++Otaku-chan++

  • Members
  • 398 posts

Posted 11 July 2008 - 11:40

ενω είναι καλό καπου στο 13 volume αρχίζει να κάνει μια μεγάλη κοιλια....

Posted Image
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image
Click the hatchlings and save them!!!




#10 marilena_r

marilena_r

    Pirate Queen

  • Members
  • 226 posts

Posted 20 July 2008 - 12:28

Το πρώτο μάνγκα που διάβασα και ένα από τα αγαπημένα μου! Έχει περάσει τόσος καιρός από τότε... Και δεν αξιώθηκα ποτέ να πάρω τους τελευταίους τόμους...
Ένα πράγμα που μου έχει μείνει είναι η συμβουλή της μαμάς Χόντα: Κάνε τα πράγματα στους δικούς σου ρυθμούς. <33
Kimi ga iru subarashi sugiru

Moderator της withoutnotice livejournal κοινότητας

#11 Marilou

Marilou

    niaaa??

  • Members
  • 28 posts

Posted 21 July 2008 - 13:08

Είναι ένα από το καλύτερα manga που έχω διαβάσει ποτε (για να μην υπερβάλω κ πω το καλύτερο)
Άρχισα από το original manga της tokyopop, είδα το anime κ μετά (μην αντέχοντας να περιμένω πότε η tokyopop θα βγάλει επιτέλους τα υπόλοιπα) διάβασα μέχρι το τέλος σε scanlations. :wooi2:
Το anime δεν είναι κακό… έχει πολύ πλάκα κ είναι γλυκούλη.. αλλά τελειώνει σε κουλό σημείο.
Το manga είναι απλά απίστευτο. Το σχέδιο αλλάζει κάπως μετά το 10κάτι volume όντως. -Νομίζω είχα ακούσει ότι η mangaka είχε κάποιο ατύχημα κ ήταν καιρό στο νοσοκομείο αλλά δεν είμαι σίγουρη (μην το σκοτώσω κ πριν την ώρα της τη γυναίκα…)- αλλά παρόλα αυτά είναι απίστευτα καλό (εμένα βασικά μου άρεσε κ μετά πολύ το σχέδιο… πρέπει να πάρετε κ να το συγκρίνετε με το πρώτο volume για να το εκτιμήσετε…)
Οι χαρακτήρες είναι πολύ καλοί, το story είναι πρωτότυπο και το character development είναι πάρα μα πάρα πολύ καλό… φτάνεις στο τέλος κ βλέπεις πως, ναι! όλοι οι χαρακτήρες έχουν αλλάξει πολυ σε σχέση με την αρχή.
Νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα manga και anime για να αρχίσει κάποιος την animo-πορεία του….
Νομίζω ότι τώρα βγάζει ένα καινούριο στην Ιαπωνία, το hoshi no uta (twinge stars).

Btw marilena έχουμε το ίδιο όνομα :gotit:

Edited by Marilou, 21 July 2008 - 13:20.


#12 marilena_r

marilena_r

    Pirate Queen

  • Members
  • 226 posts

Posted 21 July 2008 - 21:12

χεχε! Το άνιμε τελειώνει με τελείως κουλό και απρόσμενο τρόπο! Αλλά είναι για να μην κάνει σπόιλερ στο μάνγκα. Και ναι, οι χαρακτήρες είναι αξέχαστοι! Τους είχα λατρέψει πραγματικά όλους!
Η Νατσούκι Τακάγια είχε κάνει εγχείρηση στον καρπό της γιατί είχε πρόβλημα με τον τένοντα. Είχε κάποια προβλήματα, αλλά μια χαρά είναι η γυναίκα από ότι ξέρω!
Το hoshi no uta γιατί δεν το μεταφράζουν τραγούδι των αστεριών;!
Γεια σου συνονόματη!!!
Kimi ga iru subarashi sugiru

Moderator της withoutnotice livejournal κοινότητας

#13 N-TG

N-TG

    OBJECTION

  • Members
  • 185 posts

Posted 28 July 2008 - 07:12

Κρίμα που δεν συνεχίσανε το ανίμε και το τελειώσανε με αυτόν τον απαίσιο τρόπο...
Το μάνγκα είναι εκπληκτικό και μου αρέσει πολύ το έχω διαβάσει όλο. Αλλά από τότε που είδα το ανιμε έχω την συνήθεια να φοράω ένα βραχιόλη σαν του Κyo εδώ και 3 χρόνια (έχει γίνει τυχερό φυλαχτό μου πια)
Posted Image

#14 marilena_r

marilena_r

    Pirate Queen

  • Members
  • 226 posts

Posted 29 July 2008 - 19:32

Βραχιόλι σαν του Κυο; Κακόι!
Kimi ga iru subarashi sugiru

Moderator της withoutnotice livejournal κοινότητας

#15 Yunancy

Yunancy

    Anime Fan

  • Members
  • 134 posts

Posted 02 December 2008 - 03:10

πολλυ καλο μανγκα,και αν και δεν μου αρεσουν τα ρομαντικα ανιμε-μανγκα,αυτο το βρηκα πολλυ ενδιαφερον και γλυκοPosted ImageΤο μανγκα μου αρεσει ποιο πολλυ και απο την σειρα
Posted Image