Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Felidae. Αν ηταν ετσι ολα τα καρτουν.


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 02 August 2007 - 14:57

Το 1994 όταν όλος ο κόσμος μιλούσε για το Lion King, στη Γερμανία δημιούργησαν μια μοναδική ταινία κινουμένων σχεδίων με τον τίτλο "Felidae". Φανταζομαι οι περισσοτεροι εκτος Γερμανιας ούτε θα την έχετε ακουστά.

Βασίζεται στα ομώνυμα και δημοφιλή βιβλία μυστηρίου του Akif Piricci και ειναι ίσως η μοναδική ταινία noir με γάτες. Εχει να κανει με φονους και μυστήρια και αν νομιζετε πως δεν είναι γραφικη τοτε ξανασκεφτητε το.

Η ταινια βασιζεται στο πρωτο βιβλιο.

Ο Francis ειναι ενας γατος που ερευνα φονους ομοειδών του που βρισκονται συνηθως αποκεφαλισμενοι ή ξεκοιλιασμενοι και οπου εμπλεκονται ανθρωποι που τους χρησιμοποιουσαν για πειραματα.

Υπάρχουν φυσικα οι ταινιες του Don Bluth ή ταινιες οπως Plague Dogs και Watership Down (ριξτε τους μια ματια καθως εχουν πολυ ωραιο animation) που ξεφευγουν απο τα Ντισνεϋκά πρότυπα και οπου το τελος δεν ειναι ευτυχησμενο, όμως αυτή η ταινία πάει ενα βήμα παραπέρα και μερικες σκηνες είναι ιδιαίτερα γραφικές ενώ έχει και μερικες αξεχαστες ονειρικες σκηνες.

Μην ξεχασουμε και το μερικες φορες ιδιαιτερο υβρεολογιο και μια σκηνη οπου οι γατες ζευγαρωνουν.

Περαν των ανιμε τα μονα καρτουν για ενηλικες θεωρουνται αυτα που εχουν κυριως χιουμορ ή εστιαζονται στο σεξ.

Ομως ταινια καρτουν για μεγαλυτες ηλικιες τετοιου ειδους σπανια θα βρειτε.
Για αυτο και λογω του θεματος δεν κυκλοφορησε στις ΗΠΑ.

Ο συγγραφεας συνεργαστηκε για το σεναριο. Υπαρχει σε αγγλικη μεταγλωττιση στο youtube εδώ
YouTube - Felidae (1994, English) - Part 1

στα Γερμανικα συμμετεχει και ο "πολυς" Klaus M. Brandauer

σκηνοθετης ο Michael Schaak, γνωστος για τις ταινιες για ενηλικες (Werner Beinhart , Kleines Arschloch) αλλα και για παιδικες ταινιες και σειρες

Αξιζει τις προσοχης σας. Γερμανικο Εξπρεσσιονισμο σε καρτουν δεν θα δειτε ευκολα