Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

sound formats???


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 odin

odin

    Lord of valhalla

  • Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 30 October 2005 - 17:31

Κατεβασα το ost ενος παιχνιδιου αλλα ειναι σε φορματ ogg.Μηπως ξερει κανεις:1)Ποιο προγραμμα ειναι το καταλληλοτερο για να τα ανοιγω??2)Γιατι τα αρχεια ειναι τοσο μικρα??Φταινε τα αρχεια η μηπως η συμπιεση ειναι τετοια??

#2 xHatebreedx

xHatebreedx

    Animeρος

  • Retired Staff
  • 394 posts

Posted 31 October 2005 - 10:12

To Ogg Vorbis(γνωστοτερο ως ogg) ειναι ενα audio codec ανοιχτου κωδικα (open source), το οποιο αποτελει τεχνολογια του 1998 (το mp3 ειναι του 1990), και καθιερωθηκε το 2002, παντα μιλωντας για την πρωτη σταθερη εκδοση 1.0 Χαρακτηριζεται απο μεγαλυτερη πιστοτητα και ειναι εντελως ελευθερο, δυο παραγοντες που υπερτερουν μακραν του mp3. Ομως το mp3 εξακολουθει ακομη και σημερα να αποτελει το πιο διαδεδομενο και επικρατεστερο lossy audio formatΜπορεις να δεις μια συγκριτικη αξιολογηση μεταξυ mp3, ogg vorbis και wma εδω : http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=36465Και εδω ενα faq σχετικα με τον ogg vorbis http://www.vorbis.com/faq/Μπορεις να ακουσεις αρχεια .ogg με οποιοδηποτε player(πχ με το winamp), αρκει βεβαια να εχεις εγκατεστημενο τον codec, που μπορεις να κατεβασεις απο δω: http://www.free-codecs.com/download/Vorbis_Ogg_ACM.htmΑν θες να μετατρεψεις τα αρχεια ogg σε mp3, τοτε κατεβασε αυτο : http://www.dbpoweramp.com/dmc.htm

#3 odin

odin

    Lord of valhalla

  • Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 31 October 2005 - 18:43

Thanks,με καλυψες πληρως :)

#4 Tong_Po

Tong_Po

    Mai Lee Good F**k

  • Members
  • 184 posts

Posted 31 October 2005 - 19:52

Πραγματικά θα γράφω μόνο ερωτήσεις για να απαντάς hate
Ο Odin είναι και ΘΕΟΣ και Συνάδελφος!!! (έχει παραπαλιώσει αυτό μάλλον...)






#5 odin

odin

    Lord of valhalla

  • Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 10 November 2005 - 09:34

Για να μην κανω καινουριο topic μηπως θα μπορουσα να εχω μερικες πληροφοριες και για ενα ακομα sound format που βλεπω συχνα τωρα τελευταια??Αναφερομαι στο AAC+.To βλεπω συχνα να ειναι διαθεσιμο για streaming.HATE??? :roll:

#6 xHatebreedx

xHatebreedx

    Animeρος

  • Retired Staff
  • 394 posts

Posted 10 November 2005 - 10:28

Ο AAC (Advanced Audio Coding- γνωστοτερος ως MP4) σχεδιαστηκε ως πιο βελτιωμενο codec απο αυτο του MP3. O AAC, με λιγα λογια, θεωρειται ο διαδοχος του MP3 (ISO/MPEG Audio Layer-3), για την κωδικοποιηση του ηχου σε μεσαια και υψηλα ποσοστα bit(bitrate)O AAC υπερεχει του ΜP3 στα εξης σημεια:1) Sample frequencies from 8 Hz to 96 kHz (official MP3: 16 Hz to 48 kHz) 2) Up to 48 channels 3) Higher efficiency and simpler filterbank (hybrid → pure MDCT) 4) Higher coding efficiency for stationary signals (blocksize: 576 → 1024 samples) 5) Higher coding efficiency for transient signals (blocksize: 192 → 128 samples) 6) Much better handling of frequencies above 16 kHz 7) More flexible joint stereo (separate for every scale band) Μπορεις να δεις μια λιτη συγκριτικη αξιολογηση audio codecs εδω http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_audio_codecsΜεχρι στιγμης, οι συσκευες που υποστηριζουν τον συγκεκριμενο codec, ειναι τα iTunes & iPod, καποια κινητα τελευταιας γενιας(Nokia, Motorolla & Sony Ericsson) και το PSP (PlayStation Portable)Παραπανω πληροφοριες σχετικα με τον codec μπορεις να βρεις εδω: http://channels.lockergnome.com/windows/archives/20051028_mp3_or_mp4.phtml