Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ghost in the Shell: Innocence

summer 2004 Production I.G anime review military sci-fi police psychological

  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1 Raziel666

Raziel666

    Trolling is srs bzns

  • Members
  • 326 posts

Posted 18 June 2007 - 18:15

Ghost in the Shell: Innocence
(仮題: イノセンス)
2004


«Αν οι θεοί και οι ελπίδες μας δεν είναι παρά επιστημονικά φαινόμενα, τότε πρέπει να πούμε ότι και η αγάπη μας είναι κι αυτή επιστημονική».

12.jpg

Και ποιος δεν έχει δει ή έστω δεν έχει ακούσει κάτι για την ταινία Ghost in the Shell. Την ταινία που επέδρασε όσο λίγες στον τομέα της επιστημονικής φαντασίας - όχι μόνο στα anime. Αν δεν την έχετε δει, επισκεφθείτε το πλησιέστερο video club σας - υπάρχει σε DVD με ελληνικούς υπότιτλους. OK, μην περιμένετε τίποτα συγκλονιστικό (σε ποιότητα), αλλά βλέπεται άνετα. Ακόμα και χωρίς να την έχετε δει, μπορείτε να απολαύσετε την συνέχειά της, το Ghost in the Shell: Innocence.


«Ένα ρομπότ πρέπει να προστατεύει την ύπαρξή του εφόσον αυτή η προστασία δεν βλάπτει ένα ανθρώπινο ον».

2_resize.jpg4_resize.jpg

Η ταινία είναι βασισμένη στο manga του Masamune Shirow και σκηνοθετημένη από τον Oshii Mamoru, όπως και η πρώτη ταινία άλλωστε.
 

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι ούτε τόσο ευτυχείς, ούτε τόσο δυστυχείς όσο φαντάζονται».

22_resize.jpg23_resize.jpg

Λίγα λόγια για την υπόθεση: ακολοθώντας τα γεγονότα της πρώτης ταινία, η Ταγματάρχης Kusanagi Motoko έχει εγκαταλείψει το φυσικό της σώμα και είναι πλέον ένα «πνεύμα» το οποίο ζει στο δίκτυο.
 

«Ποιο το νόημα να κατηγορείς τον καθρέπτη αν δεν σου αρέσει αυτό που βλέπεις; Ο καθρέπτης δεν είναι εργαλείο για την κατανόηση της αλήθειας αλλά για τη συγκάλυψη αυτής».

1_resize.jpg6_resize.jpg

18_resize.jpg21_resize.jpg

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο Batou, να γίνει πλέον ο ανώτερος αξιωματούχος του Τομέα 9, μιας ομάδας ειδικών δυνάμεων που έχει ως αποστολή της θέματα που άπτονται των σχέσεων ανθρώπων - μηχανών.
 

«Δεν χρειάζεται να είσαι ο Καίσαρας για να καταλάβεις τον Καίσαρα».

7_resize.jpg5_resize.jpg

Η τελευταία αποστολή του Batou, είναι να διερευνήσει την πρόσφατη σειρά αυτοκτονιών-φόνων, πίσω από την οποία κρύβεται μια συγκεκριμένη μάρκα «γυναικοειδών», δηλαδή ανδροειδών που έχουν σχεδιαστεί να μοιάζουν με γυναίκες.
Μαζί με τον αξιωματικό Togusa, έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες ανθρώπους που δεν έχουν εμφυτεύσει μηχανικά μέρη στο σώμα τους, ο Batou προσπαθεί να εξιχνιάσει το μυστήριο των δολοφονιών, ενώ στο μεσοδιάστημα αναλογίζεται και συζητά σχετικά με το γεγονός ότι οι άνθρωποι και οι μηχανές έχουν αρχίσει και έρχονται ανησυχητικά κοντά ο ένας στον άλλο.
 

«Θρηνούμε για το αίμα των πουλιών, αλλά όχι για το αίμα των ψαριών».

14_resize.jpg17_resize.jpg

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η υπόθεση της ταινίας, με το μοτίβο της να είναι οι σχέσεις ανθρώπων - μηχανών. Πέρα από το σενάριο, υπάρχουν πολλοί διάλογοι φιλοσοφικού περιεχομένου όπου γίνεται έξυπνη χρήση ρήσεων γνωστών φιλοσόφων και επιστημόνων σχετικών με αυτά τα θέματα. Σε κάθε δευτερόλεπτο της ταινία, φαίνεται η έκδηλη ανησυχία του σκηνοθέτη για την εξέλιξη αυτής της «σχέσης» μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, και αυτό ήταν το μήνυμα που προσπάθησε να περάσει.
 

«Η ζωή και ο θάνατος πάνε κι έρχονται, σαν τις μαριονέτες που χορεύουν σε μια σκηνή». Αν οι κλωστές τους κοπούν τότε καταρρέουν εύκολα».

15.jpg

Στα τεχνικά σημεία τώρα, η ταινία δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από άψογη. Πράγμα αναπόφευκτο, εφόσον στην παραγωγή εμπλέκεται η Production I.G, ενώ το budget της ταινίας ήταν αρκετά μεγάλο. Πραγματικά μένεις με το στόμα ανοιχτό βλέποντας όλες τις λεπτομέρειες και τη ρεαλιστικότητα των σκηνών, ενώ κατά την ταπεινή γνώμη του γράφοντα το αποκορύφωμα είναι η σκηνή της παρέλασης αλλά και το εισαγωγικό video. Είναι απίστευτο το δέσιμο των 3D γραφικών με τα παραδοσιακά, ζωγραφισμένα με το χέρι σκίτσα. Ειδικότερα για τη σκηνή της παρέλασης, για τη σχεδίαση και το rendering της (διαδικασία κατά την οποία ένα ψηφιακό video παίρνει την τελική του μορφή, αφού εφαρμόζονται σε αυτό όλα τα ειδικά εφέ) χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος. Κι αυτό για μία σκηνή πέντε μόλις λεπτών.
 

«Κανείς δεν μπορεί ποτέ να ξέρει αν καταλαβαίνει κάτι... Μπορεί μόνο να ελπίζει ότι καταλαβαίνει».

3.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Kawai Kenji, η οποία είναι επιβλητικότατη. Από το επιβλητικό εισαγωγικό θέμα (傀儡謡怨恨みて散る - Kugutsuuta ura mite chiru, δηλ. Η μπαλάντα των μαριονέτων: τα λουλούδια που θρηνούν και πεθαίνουν) το οποίο είναι γραμμένο σε μια αρχαία Ιαπωνική διάλεκτο και στο οποίο η χρήση κρουστών είναι απλά μαγευτική, ως το jazz τραγούδι των τίτλων τέλους, η μουσική δένει απόλυτα με την ταινία, ενώ άνετα το soundtrack μπορεί να σταθεί και μόνο του.
 

«Συνήθως δεν πεθαίνουμε από επιλογή αλλά μάλλον από βλακεία και συνήθεια».

13_resize.jpg16_resize.jpg

19_resize.jpg20_resize.jpg


Το Innocence συμμετείχε στο Φεστιβάλ των Καννών του 2004, δυστυχώς όμως η ταινία που κέρδισε το βραβείο ήταν το Fahrenheit 9/11 του Michael Moore.

 

«Άφησε κάποιον να ζει μόνος χωρίς να πράττει κάποιο κακό, ανέμελος σαν ελέφαντας σε δάσος ελεφάντων».

8_let_one.jpg

Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μία ταινία χάρμα οφθαλμών. Αν και μπορεί να υπάρξουν στιγμές όπου στον θεατή κυριαρχεί η αίσθηση ότι παραμελείται το σενάριο χάριν των φιλοσοφικών αναζητήσεων, η ταινία αξίζει και με το παραπάνω τα 90 περίπου λεπτά που θα της αφιερώσετε. Είναι σίγουρο ότι θα σας αποζημιώσει!
 

それはいのち。 イノセンス
(Sore wa inochi. Inosensu - Αυτό είναι η ζωή. Αθωότητα)


24.jpg

_________________


Brighter Death Now
Posted Image
エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death

Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."

#2 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 18 June 2007 - 19:10

Η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Ghost In The Shell.

Μπορείς να δώσεις και κάποιο link για τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Προτείνω ανεπιφύλακτα την έκδοση στα ελληνικά από την AnimeClipse. Απίστευτη δουλειά, ειδικά στην μετάφραση και τις υποσημειώσεις.

E5VV38U.jpg


#3 ghostdog

ghostdog

    Καμένος στη μετάφραση...

  • Members
  • 157 posts

Posted 18 June 2007 - 21:59

Μια πανέμορφη εικαστικά ταινία, με πολύ τροφή για σκέψη , αλλά της λείπει η συνοχή και είναι υπερβολικά κατακλυσμένη από φιλοσοφικές ατάκες κατά τη γνώμη μου. Πάντως μιλάμε για απίστευτη ατμόσφαιρα και εικόνες που σου μένουν χαραγμένες στη μνήμη... Πολύ καλό review ΒΤW (αν και τείνει περισσότερο σε preview ;))

#4 Raziel666

Raziel666

    Trolling is srs bzns

  • Members
  • 326 posts

Posted 19 June 2007 - 08:47

Εμ, βασικά δεν ξέρω αν επιτρέπεται (αν δεν επιτρέπεται ας το σβήσει κάποιος mod), αλλά η ταινία κυκλοφόρησε πρόσφατα στα Ελληνικά από την AnimeClipse. Οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε... εδώ!
Brighter Death Now
Posted Image
エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death

Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."

#5 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 19 June 2007 - 09:25

Πραγματικά μένεις με το στόμα ανοιχτό βλέποντας όλες τις λεπτομέρειες και τη ρεαλιστικότητα των σκηνών,

TELL ME ABOUT IT!!! Το ειδα και σε κανονικο κινηματογραφο την πρωτη φορα και επαθα σοκ με το φανταστικο animation και design. Μιλαμε η ταινια πολλα χρονια μπροστα στον τομεα αυτο... Η σκηνη με την παρελαση οπτικοακουστικα ηταν θεικη....

Βεβαια, το παραχεσανε αγρια με τα φιλοσοφικα τους με αποτελεσμα να κουραζει η ταινια, και σε καποια σημεια να μην βγαζει καν νοημα..

Με λιγο καλυτερο σεναριο, θα ηταν η καλυτερη ανιμε ταινια των τελαιυταιων χρονων.
Posted Image

#6 Narita-L-Saru

Narita-L-Saru

    Πανμεγιστος blogger

  • Members
  • 27 posts

Posted 19 June 2007 - 12:02

Τι θεωρώ από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει... Εικόνες, μουσικές, νοήματα, χαρακτήρες, όλα με αιφνιδίασαν (χωρίς να έχω δει κανένα άλλο Gits)... ¨οσο για τ σενάριο ήταν πολύ καλά εμπλουτισμένο με φιλοσοφικές ρήσεις, σίγουρα όμως δε θα το απολάμβανα τόσο, αν το έβλεπα στα αγγλικά, μάλλον θα το παρατούσα. Το release όμως της animeclipse με έκανε να αντριχιάσω βλέποντας τη ταινία. Και θα πω κ εδώ ότι είδα τους τίτλους τέλους 150 φορές... (αχχχχχ follow me....)

#7 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 20 June 2007 - 11:47

Αρκετά καλή ταινία. Καλά για τα γραφικά δεν το συζητάω είναι επίτευγμα.
Αλλά για την ιστορία ομολογώ πως με μπέρδεψε αρκετά και δεν έβγαλα πολύ άκρη.

Πάντως πρωτινό να δείτε την ταινία σε High Definition, αξίζει.

#8 myle

myle

    Anime Fan

  • Members
  • 144 posts

Posted 24 June 2007 - 17:46

Πάρα πολύ ωραία ταινία! Μου άρεσε που είχε πολλά φιλοσοφικά "quotes" παρότι σου έδινε την εντύπωση ότι κάποια είναι περιττά. Σϊγουρα ήταν μια ταινία με νόημα. Αν είχε και λιγότερη βία θα ήταν η από τις αγαπημένες μου γενικότερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είχε πολύ βία.
This is my way of the ninja.

#9 Pastor_Of_Muppets

Pastor_Of_Muppets

    Παρλιακό του Σατανά.

  • Members
  • 815 posts

Posted 24 June 2007 - 19:55

well η ταινια εγινε για ξεκαθαρα εμπορικους λογους.
ιστορια δεν πολυπηρχε,μηδαμινο character development -αν θελεις κατι τετοιο κατσε δες την σειρα θα μου πεις-
ενα πανηγυρι για τις αισθησεις.
Οραση και ακοη σε ενα οργιο θεσπεσιας μουσικης υποκρουσης και μοναδικης ομορφιας των χρωματων και του animation.
αν το 1ο εθεσε νεα στανταρντς στο χωρο αυτο τα εκτιναξε σε δυσθεωρητα επιπεδα.
Αντε να δουμε ποια ταινια σε σε λιγα χρονια θα την ξεπατικωσει -οπως εγινε με το 1 και το The Matrix.

Posted Image


#10 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 24 June 2007 - 20:48

και εγώ την βρηκα βαρετη αλλά ενδεχομένως στο σινεμα ή σε επισημο DVD να μου αρεσε περισσότερο.

Ασε που δεν εχει πολυ σχεση με το μανγκα.

Για εργα του M.Oshii δείτε το Urusei Yatsura 2:Beautiful Dreamer, Patlabor 1 και Patlabor 2 και Jin-Roh the Wolf Brigade. Τα βρηκα πολυ καλυτερα από τα GITS. Ασε που απο τις διασκευες εργων του Shirow το Appleseed,1988 ειναι πολυ καλυτερο απο το GITS (και το μανγκα επισης)


κατα τα αλλα ωραια η παρουσιαση με προσεγμενη και επιλεκτικη δουλειά στις φωτογραφιες. Αλλα γιατί "δυστηχώς" κέρδισε το βραβείο το Fahrenheit 9/11; αλλωστε για ταινία animation μιλαμε.

#11 ghostdog

ghostdog

    Καμένος στη μετάφραση...

  • Members
  • 157 posts

Posted 29 June 2007 - 12:35

πσιλό-off topic/
εγώ πάντως είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που προτιμώ το anime από το manga. Στο manga η motoko είχε ώρες ώρες χιούμορ φορτηγατζή και είχε και έναν τελείως ηλίθιο γκόμενο.

Επίσης έχω να πω το εξής άλλο πράμα το κανονικό character development (που σημαίνει ανάλυση τη ψυχοσύνθεσης του χαρακτήρα) και άλλο πράγμα το dynamic character development όπου ο χαρακτήρας αλλάζει δραστικά κατα τη διάρκεια τη ιστορίας , κάτι που μπορεί να γίνει μόνο σε σειρές...

#12 ambient

ambient

    sSsSs

  • Members
  • 131 posts

Posted 03 July 2007 - 23:30

/me GITS fanboy

Το σενάριο είναι λιγάκι κουραστικό για τους μη μυημένους. Κατά τα άλλα η ταινία αγγίζει την τελειότητα.

/offtopic
Κατ εμε το καλύτερο κομμάτι του GITS είναι το Stand Alone Complex.

#13 NyoGR

NyoGR

    I am NOT the ONE

  • Members
  • 31 posts

Posted 05 August 2007 - 09:41

Δεν θα πω πολλα με εχει καλυψει ο Raziel.Συγχαρητηρια φιλε μου,απιστευτο review.(Ηταν λες και την ξαναειδα την ταινια!!)
Posted Image
There is no spoon...(Gomenasai):nod:

#14 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 06 August 2007 - 23:47

μια ενδιαφερουσα αναλυση της ταινιας μπορειτε να διαβασετε εδω:

Japanimation and Techno-Orientalism

#15 digitaltracker

digitaltracker

    i live on ABINGDON Road

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 20 August 2007 - 19:18

Την ειδα μεσα στο καλοκαιρι απο την animeclipse που εκανε ακομα μια φορα καταπληκτικη δουλεια με πολυ ψαξιμο στα notes και φοβερο encoding!

Tωρα οσον αφορα την ταινια εχω να πω οτι με αφησε αφωνο απο οπτικης αποψεως. Το animation ηταν φοβερο, ανταξιο του ονοματος του Ghost In the Shell και η μια σκηνη μετα την αλλη θυμιζε πινακα μεταμοντερνας ζωγραφικης. Τοσα ωραια πλανα αλλα και το δεσιμο μεταξυ τους ηταν καταπληκτικο.

Εκει που απογοητευτηκα ηταν το σεναριο. Δεν ξερω, ισως επρεπε να ημουν λιγο πιο διαβασμενος. Η κεντρικη ιδεα γινεται ευκολα κατανοητη αλλα απο εκει και περα μου φανηκαν λιγο μπλεγμενα τα πραγματα. Και για να κανουμε και ολιγον χιουμορ, απο ενα σημειο και μετα θα ελεγα πως ήταν "πολεμος ατακας". Ο ενας ελεγε λογια του Βουδα και ο αλλος λογια του Λαο-Τσε.

Εν κατακλειδι, εγω προτεινω ανεπιφυλακτα να την δουν ολοι και μαλλιστα απο την animeclipse, γιατι εκτος των αλλων ειναι και ενας κλασσικος τιτλος.
Posted Image



Also tagged with one or more of these keywords: summer 2004, Production I.G, anime review, military, sci-fi, police, psychological