που να συναντηθουμε? (κατα τα αλλα τα ποντιακα ανεκδοτα δεν εχουν βαση )
Μeet me at athe Meat
Posted 19 June 2007 - 09:59
που να συναντηθουμε? (κατα τα αλλα τα ποντιακα ανεκδοτα δεν εχουν βαση )
Posted 19 June 2007 - 10:49
τι ειναι αυτο? μπριζολαδικο και δεν το ξερω?Μeet me at athe Meat
Posted 21 June 2007 - 14:28
Posted 25 June 2007 - 13:28
Posted 25 June 2007 - 17:10
σοβαρα εχεις φαει αυτο το "πραγμα"?βλεπω δεν εχει γινει ακομη αναφορα σε fusion κουζινες.
Fusion ειναι οταν παιρνεις χαρακτηριστικα 2 διαφορετικων κουζινων και τα αναμιγνυεις. Πολλες φορες τα αποτελεσματα ειναι μοναδικα και πολυ γευστικα. Τα παρακατω πιατα ειναι ενα fusion γαλλικης και ιαπωνικης κουζινας που προσφερει ενα εστιατοριo στις δυτικες ακτες των ΗΠΑ.
Εχουμε μπριζολα, πουλερικο, και αστακο tempura κατα σειρα...
Posted 25 June 2007 - 19:43
Posted 26 June 2007 - 00:40
o pom δεν παει ποτε για υπνο αν δεν φαει για βραδυνο μια "Αγελαδιτσα"ΠΙΦΦΦ....
Don't judge a book by the cover...
αυτο το πρασινο υγρο μπορει να ειναι οτι πιο γευστικο εχεις φαει στην ζωη σου. για αυτο που ειμαι σιγουρος παντως ειναι οτι δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα απο μια μπριζολα με το αιματακι της...
:wooi2:
Posted 26 June 2007 - 00:51
x2. Η μπριζόλα με αίμα όχι απλά δεν είναι "πιο νόστιμη", όχι απλά είναι αηδιαστική, αλλά είναι και επικίνδυνη.καλα ψημενο το κρεας.
Ξερεις τι μπορεις να παθεις αμα το τρως μη καταλληλα μαγειρεμενο?
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 26 June 2007 - 13:32
[chauvinism]Οι ξένοι δεν ξέρουν από ψήσιμο στη θράκα. [/chauvinism]
4 μεγάλα μπαρμπούνια
1 μέτριο κρεμμύδι
½ ντομάτα (μόνο το σκληρό μέρος) ψιλοκομμένη
μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
το συκώτι του μπαρμπουνιού ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε τα ψάρια και τα σκίζουμε στην κοιλιά μέχρι το κόκαλο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, τη ντομάτα, το μαϊντανό, τα συκωτάκια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Με αυτή τη γέμιση γεμίσουμε το κεφάλι, την κοιλιά και γενικά όλο το άνοιγμα του ψαριού. Με μια χοντρή κλωστή δένουμε κάθε ψάρι για να μη φύγει η γέμιση. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 30 έως 45 λεπτά. Ζεσταίνουμε την ψηστιέρα, λαδώνουμε τα ψάρια με ένα πινέλο και τα ψήνουμε.
Φτιάχνουμε σάλτσα ανακατεύοντας 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, λίγο νερό, το χυμό 2 μέτριων λεμονιών και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Μόλις ψηθούν τα ψάρια τα βουτάμε στη σάλτσα αυτή, τα τοποθετούμε σε μια βαθιά πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω όση σάλτσα περισσέψει.
Posted 26 June 2007 - 13:39
και εγω μικρος ημουν πολυ μυστηριος στο φαι. αφου πιτσα δεν ετρωγα μεχρι την εφηβεια μου γιατι πιστευα οτι μοιαζει με το πολτοποιημενο κεφαλι καποιου μεσα σε κουτι. γενικα εμεις οι ελληνες ειμαστε καλομαθημενοι στο φαι λογω των γονιων μας. Οταν αρχισα να ζω μονος μου σιγα σιγα ανοιχτηκα και σε καινουργιες γευσεις.
μπα ελαχιστα ειναι παπαριες. το καλο με αυτες τις κουζινες ειναι οτι εχουν φαντασια που πολλες φορες λειπει απο την δικη μας. βεβαια υπαρχουν καποια πολυ περιεργα πιατα. βλεπε τους κορεατες που τρωνε ζωντανα χταποδια με τα πλοκαμια να κινουνται ακομη.
Η κινεζικη κουζινα παντως ειναι φοβερη. και ενα απο τα αγαπημενα μου πιατα ειναι το εξης:
Peking Duck
ειναι φανταστικο πιατο για πολλους λογους. η παπια για μενα ειναι το πιο νοστιμο πουλερικο και καταφωρα αδικημενο απο την ελληνικη κουζινα. η γευση του ειναι πιο ωραια απο το κοτοπουλο και σαν κρεας εχει πιο πολυ παχος. Η Peking εκδοχη σιγοψηνει την παπια για πολλες ωρες και ειναι καλυμενη με αυτη την εξαιρετη σαλτσα που κανει την πετσα της τοσο νοστιμη. Σερβιρεται περιπου με τον ιδιο τροπο που τρωτε τα fajitas. Αλλα ειναι πολυ πιο νοστιμη. Μονο τα πολυ καλα κινεζικα εστιατορια την σερβιρουν. Μην την μπερδεψετε με την crispy duck που ειναι μια πιο φτηνη εκδοχη που σερβιρουν τα μικροτερα κινεζικα εστιατορια.
:wooi2:
Posted 27 June 2007 - 19:22
Posted 29 June 2007 - 14:43
Posted 29 June 2007 - 15:39
Προσπαθησα να αλλαξω τον τιτλο του thread σε "Φαγητο -Πιοτο!!". Πως το κανουμε αυτο?
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.
Posted 29 June 2007 - 15:57
Να ρωτήσω τον Mr Ayu-Mania, ο οποίος δείχνει γνώστης της ιαπωνικής κουζίνας (εγώ δηλώνω n00b), μαγειρεύουν φίδια στην Ιαπωνία; Σε κάποια χώρα της Άπω Ανατολής έχω ακούσει ότι τα μαγειρεύουν και μάλιστα θεωρείται gourmet food.[/spoiler]
βλεπω δεν εχει γινει ακομη αναφορα σε fusion κουζινες.
Fusion ειναι οταν παιρνεις χαρακτηριστικα 2 διαφορετικων κουζινων και τα αναμιγνυεις. Πολλες φορες τα αποτελεσματα ειναι μοναδικα και πολυ γευστικα. Τα παρακατω πιατα ειναι ενα fusion γαλλικης και ιαπωνικης κουζινας που προσφερει ενα εστιατοριo στις δυτικες ακτες των ΗΠΑ.
Εχουμε μπριζολα, πουλερικο, και αστακο tempura κατα σειρα...
o pom δεν παει ποτε για υπνο αν δεν φαει για βραδυνο μια "Αγελαδιτσα"