Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Φαγητο-Πιοτό!!!
#1
Posted 15 June 2007 - 09:50
Το concept ειναι απλο...
Ο σκοπος ειναι να ανοιξουμε την ορεξη στα αλλα μελη παρουσιαζοντας τα αγαπημενα μας φαγητα. Η παρουσιαση καλο ειναι να γινεται με συνοδεια φωτογραφιων και κριτικης των αγαπημενων σας πιατων.. Καλο ειναι στην παρουσιαση σας να εχετε παθος και φαντασια αναλογη με αυτην των δοκιμαστων κρασιων.
Μονοκοματα posts του τυπου "εμενα μου αρεσουν τα μελομακαρονα" τα διαολοστελνω προκαταβολικως..
Ολες οι κουζινες του κοσμου ειναι ευπροσδεκτες και δεν ειναι κακο να δωσετε και καμια οδηγια για το που θα βρουμε αυτα τα φαγητα.
Ας κανω την αρχη λοιπον, και μια που το site αντιπροσωπευει ιαπωνικα συμφεροντα, θα παρουσιασω ενα απο τα αγαπημενα μου ιαπωνικα πιατα..
Takoyaki
Δεν ειναι ενα κιριλε πιατο της Ιαπωνικης κουζινας. Το θεωρουν fast food και μαλιστα φαι που συνηθως ακολουθει τα μεθυσια. Ενα απο καλα της ιαπωνικης κουζινας ειναι οτι ακομη και τα ταπεινα τους πιατα ειναι εξαιρετικα περιπλοκα.
Το βασικο συστατικο ειναι χταποδι. μπουκιες απο φρεσκο χταποδι μεσα σε μια μπαλα απο μαλακη αφρατη ζυμη (με βαση αυγο) και μαγειρευεται σε ενα ειδικο σκευος το takoyakiki. To αποτελεσμα ειναι ενα εξαισιο χταποδι που λιωνει στο στομα μεσα σε μια αφρατη ζυμη με τραγανο εξωτερικο περιβλημα η οποια κολυμπα σε μια υπεροχη γλυκια σαλτσα απο σογια. Πολλες φορες βαζουν και γιαπωνεζικη μουσταρδα με μαγιονεζα. Πανω πανω εχει τριμενο φυκι και bonito flakes
Ειναι υπεροχο φαγητο και δεν σταματας να τρως... Μεχρι να το δοκιμασω πιστευα οτι εμεις οι Ελληνες κανουμε το καλυτερο χταποδι, αλλα οταν δοκιμασα αυτο το φαγητο παραδεχτηκα ταπεινα την ηττα μας..
:wooi2:
Ειναι ομως δυσκολο φαγητο να βρεθει σε καλη ποιοτητα εκτος ιαπωνιας. Ειναι σπεσιαλιτε απο την Osaka και δεν αποτελει επιλογη των περισσοτερων ιαπωνικων εστιατοριων του εξωτερικου. Στο Λονδινο το βρηκα σε πανακριβα κυριλατα ιαπωνικα εστιατορια, πραγμα αστειο αφου προκειται για ταπεινο πιατο για τα δικα τους δεδομενα.
Στην Ελλαδα δεν νομιζω να υπαρχει. Στο Λονδινο ειναι στο μενου του Yo! Sushi αλλα ειναι απλως απαραδεκτο..
#2
Posted 15 June 2007 - 12:19
Chicken Teriyaki!
#3
Posted 15 June 2007 - 12:59
Πείνασα.............
Opinions are like assholes!
Everyone has one, but they all stink...
#4
Posted 15 June 2007 - 14:52
σοβαρα κατι το οποιο εχει αλλοκοτη οψη|(και τα συγκεκριμενα 2 εχουν αλλοκοτη οψη) ή μυρωδια απλα δεν μπορω να το φαω.
και βλεποντας πολλες φορες ιαπωνικες/κορεατικες/ασιατικες γενικα ταινιες.
μια ηταν η απορια μου
"Τι μαλακιες τρωνε στην Ασια."
#5
Posted 15 June 2007 - 17:18
τι εκανες ?πεινασες?
σοβαρα κατι το οποιο εχει αλλοκοτη οψη|(και τα συγκεκριμενα 2 εχουν αλλοκοτη οψη) ή μυρωδια απλα δεν μπορω να το φαω.
και βλεποντας πολλες φορες ιαπωνικες/κορεατικες/ασιατικες γενικα ταινιες.
μια ηταν η απορια μου
"Τι μαλακιες τρωνε στην Ασια."
Η αλήθεια είναι οτι τα μισά είναι π@π@ριες....Αλλά τα άλλα μισά είναι απλά γ@μ@τ@!!!! Και εγώ θα τα κατατάξω στην 2η κατηγορία αυτά τα δύο!!!
Opinions are like assholes!
Everyone has one, but they all stink...
#6
Posted 16 June 2007 - 09:21
και εγω μικρος ημουν πολυ μυστηριος στο φαι. αφου πιτσα δεν ετρωγα μεχρι την εφηβεια μου γιατι πιστευα οτι μοιαζει με το πολτοποιημενο κεφαλι καποιου μεσα σε κουτι. γενικα εμεις οι ελληνες ειμαστε καλομαθημενοι στο φαι λογω των γονιων μας. Οταν αρχισα να ζω μονος μου σιγα σιγα ανοιχτηκα και σε καινουργιες γευσεις.σοβαρα κατι το οποιο εχει αλλοκοτη οψη|(και τα συγκεκριμενα 2 εχουν αλλοκοτη οψη) ή μυρωδια απλα δεν μπορω να το φαω.
μπα ελαχιστα ειναι παπαριες. το καλο με αυτες τις κουζινες ειναι οτι εχουν φαντασια που πολλες φορες λειπει απο την δικη μας. βεβαια υπαρχουν καποια πολυ περιεργα πιατα. βλεπε τους κορεατες που τρωνε ζωντανα χταποδια με τα πλοκαμια να κινουνται ακομη.Η αλήθεια είναι οτι τα μισά είναι π@π@ριες....
Η κινεζικη κουζινα παντως ειναι φοβερη. και ενα απο τα αγαπημενα μου πιατα ειναι το εξης:
Peking Duck
ειναι φανταστικο πιατο για πολλους λογους. η παπια για μενα ειναι το πιο νοστιμο πουλερικο και καταφωρα αδικημενο απο την ελληνικη κουζινα. η γευση του ειναι πιο ωραια απο το κοτοπουλο και σαν κρεας εχει πιο πολυ παχος. Η Peking εκδοχη σιγοψηνει την παπια για πολλες ωρες και ειναι καλυμενη με αυτη την εξαιρετη σαλτσα που κανει την πετσα της τοσο νοστιμη. Σερβιρεται περιπου με τον ιδιο τροπο που τρωτε τα fajitas. Αλλα ειναι πολυ πιο νοστιμη. Μονο τα πολυ καλα κινεζικα εστιατορια την σερβιρουν. Μην την μπερδεψετε με την crispy duck που ειναι μια πιο φτηνη εκδοχη που σερβιρουν τα μικροτερα κινεζικα εστιατορια.
:wooi2:
#7
Posted 16 June 2007 - 11:24
Κάτι πιο λιτό απο μένα, for now:
Η κολοκύθα αποτελεί σημαντικό μέρος της αγγλοσαξονικής και αμερικανικής κουζίνας (δεν ξέρω περισσότερα ιστορικά στοιχεία, συγνώμη! ) Μια απο τις σπεσιαλιτέ που είχα την τύχη να δοκιμάσω είναι η σούπα κολοκύθας, αγκω Pumpkin Soup. Η κρεμώδης υφή (που εν μέρει οφείλεται στην κρέμα γάλακτος που είναι βασικό συστατικό μίας νόστιμης τέτοιας σούπας), η ασυναγώνιστη γεύση αλλά και ο μικρός βαθμος δυσκολίας για αυτό το πιάτο (δεν μιλάω για το ξεφλούδισμα και καθάρισμα της ίδιας της κολοκύθας!) το καθιστά απλά ακαταμάχητο! Την καλύτερη την έχω φάει στην Αυστραλία, απο την γιαγιά μου.
#8
Posted 16 June 2007 - 11:32
man και γω μυστηριος ημουν και ειμαι.και γω αλλαξα αρκετες διατροφικες συνηθειες απο τοτε που μενω μονος μου.τρωω πολλα περισσοτερα απο οσα οταν ημουν μικρο (βοοειδες) παιδακι.απλα δεν θελω υπερβολικα μπασταρδεμενες γευσεις.I like balanced food.πχ μια φορα εφαγα μεξικανικο και ειχα δυο βδομαδες καουρα.και εγω μικρος ημουν πολυ μυστηριος στο φαι. αφου πιτσα δεν ετρωγα μεχρι την εφηβεια μου γιατι πιστευα οτι μοιαζει με το πολτοποιημενο κεφαλι καποιου μεσα σε κουτι. γενικα εμεις οι ελληνες ειμαστε καλομαθημενοι στο φαι λογω των γονιων μας. Οταν αρχισα να ζω μονος μου σιγα σιγα ανοιχτηκα και σε καινουργιες γευσεις.
μπα ελαχιστα ειναι παπαριες. το καλο με αυτες τις κουζινες ειναι οτι εχουν φαντασια που πολλες φορες λειπει απο την δικη μας. βεβαια υπαρχουν καποια πολυ περιεργα πιατα. βλεπε τους κορεατες που τρωνε ζωντανα χταποδια με τα πλοκαμια να κινουνται ακομη.
Η κινεζικη κουζινα παντως ειναι φοβερη. και ενα απο τα αγαπημενα μου πιατα ειναι το εξης:
Peking Duck
ειναι φανταστικο πιατο για πολλους λογους. η παπια για μενα ειναι το πιο νοστιμο πουλερικο και καταφωρα αδικημενο απο την ελληνικη κουζινα. η γευση του ειναι πιο ωραια απο το κοτοπουλο και σαν κρεας εχει πιο πολυ παχος. Η Peking εκδοχη σιγοψηνει την παπια για πολλες ωρες και ειναι καλυμενη με αυτη την εξαιρετη σαλτσα που κανει την πετσα της τοσο νοστιμη. Σερβιρεται περιπου με τον ιδιο τροπο που τρωτε τα fajitas. Αλλα ειναι πολυ πιο νοστιμη. Μονο τα πολυ καλα κινεζικα εστιατορια την σερβιρουν. Μην την μπερδεψετε με την crispy duck που ειναι μια πιο φτηνη εκδοχη που σερβιρουν τα μικροτερα κινεζικα εστιατορια.
:wooi2:
αλλη φορα κινεζικο και σε καθε μπουκια νομιζα οτι ετρωγα κατι αλμυρο πολυ με ξυνο και γλυκο ταυτοχρονα.
οσο για τη φαντασια να μου λειπει .γιατι αν ειναι σαν τη φαντασια των αγγλων (by far η χειροτερη "κουζινα" στον κοσμο.μια στρωση μαρμελαδα , μια μακαρονια....κλπ .
ot my cup of tea.
ωραια η παπια ναι.(ακομα πιο ωραια αμα την εχεις κυνηγησει και μονος σου)
πχ αν δεις την ταινια Sympathy For Lady Vengeance στη σκηνη που τρωνε.....δεν ξερω αλλα ενα καρο μικρα πιατακια που βουταγανε τα φαγητα μεσα να παρουν γευση.θα προτιμησω ενα ταψι παστιτσιο.
#9
Posted 16 June 2007 - 12:05
Rammen!!!! Datebayo!!!!
η Μεξικάνικη μου αρέσει πολύ πολύ.
Αλλά μου αρέσουν κάτι κινέζικα εδέσματα που μοιάζουν πολυ με την ποντιακή κουζίνα και δεν ξέρω πως τα λένε.
#10
Posted 16 June 2007 - 19:29
Gyros or gyro (Greek: γύρος, "turning") (IPA: [ˈjɪːɹəʊ]) is a Greek fast food; it is a kind of meat roasted on a vertical rotisserie. By extension, gyros may refer to the pita sandwich [...] The most common fillings are tomato, onions and tzatziki sauce. Sometimes the name is applied to the form of the sandwich (pita wrapped around filling) rather than to the filling itself, and sometimes the name "souvlaki" is applied to the sandwich.
Τι κάνω? Τι σπάω σε αυτούς που κάνουν δίαιτα.
#11
Posted 16 June 2007 - 20:09
a common mistake usually made by some uneducated people from the south...and sometimes the name "souvlaki" is applied to the sandwich.
:hahaha:
εχοντας ζησει στο νησι για πολλα χρονια, πιστευω ειλικρινα οτι αυτος ειναι ενας μυθος που εχει δημιουργηθει απο τους Γαλλους. Σιγουρα η αγγλικη κουζινα ειναι μικρου βεληνεκους αλλα σε καμια περιπτωση τοσο χαλια οσο φημολογειται.γιατι αν ειναι σαν τη φαντασια των αγγλων (by far η χειροτερη "κουζινα" στον κοσμο.μια στρωση μαρμελαδα , μια μακαρονια....κλπ .
Η αγγλικη κουζινα εχει δωσει στο κοσμο τις τηγανιτες πατατες. Απλο λετε, αλλα ειναι ενα πιατο το οποιο βασιλευει. Επισης λιγοτερο γνωστες αλλα κατα την γνωμη μου φανταστικες εφευρεσεις ειναι το gravy και το Yorkshire Pudding.
Αυτα τα δυο συνδιαζονται σε ενα απο τα αγαπημενα μου πιατα..
Toad in the Hole
οχι, δεν εχει βατραχια... Ειναι βασικα χωριατικα λουκανικα με πουρε και σαλτσα gravy απο κρεμμυδια μεσα σε μια τεραστια Yorkshire Pudding. To Yorkshire Pudding ειναι βασικα ψωμι, μαλακο και γλυκο μεσα, και τραγανο εξω. Αν τα λουκανικα ειναι φαρμας και καλα (συνηθως απο αγριογουρουνο και μπαχαρικα) τοτε προκειται για θεικο πιατο. Χιλιαδες θερμιδες βεβαια αλλα το ευχαριστιεσαι. Και επιβαλεται να το φας με συνοδεια βαρελισιας Guiiness.
#12
Posted 16 June 2007 - 22:08
x2
Gyros or gyro (Greek: γύρος, "turning") (IPA: [ˈjɪːɹəʊ]) is a Greek fast food; it is a kind of meat roasted on a vertical rotisserie. By extension, gyros may refer to the pita sandwich [...] The most common fillings are tomato, onions and tzatziki sauce. Sometimes the name is applied to the form of the sandwich (pita wrapped around filling) rather than to the filling itself, and sometimes the name "souvlaki" is applied to the sandwich.
Τι κάνω? Τι σπάω σε αυτούς που κάνουν δίαιτα.
This... is... GYROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOS!
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
#13
Posted 16 June 2007 - 22:34
ΦΑΣΟΛΑΔΑ!:wis:
http://www.greek-recipe.com/images/articles/cookbook/article42.jpg
#14
Posted 17 June 2007 - 05:01
Τώρα κάτι καινούργιο...που δεν έχω φωτογραφία γιαυτό...
Αγάλματα φτιαγμένα με σοκολάτες και βανίλια και τα σχετικά γλυκά...Τα είδα στην εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη και έπαθα πλάκα...Ο καλλιτέχνης που έκανε τα αγάλματα πρέπει να πάει αμέσως στην εκπομπή των απίστευτων του Ρίπλευ.
Don't get near of me!I'm a shark!
#15
Posted 17 June 2007 - 05:44
Και επιβαλεται να το φας με συνοδεια βαρελισιας Guiiness.
Πραγματικά η αγαπημένη μου μαύρη μου μαύρη μπύρα!!!....
Ας βάλω και γω ένα αρκετά γνωστό φαγητό....
Pastitsio (Greek: παστίτσιο; IPA: [paˈsti.tsi.o]) is a Greek baked pasta dish.
Pastitsio is a layered baked dish. There are variations but typically the bottom layer is bucatini or other tubular pasta with cheese and egg as a binder; the second layer is ground meat (lamb or beef) with tomato and cinnamon, nutmeg, or allspice; the third is another layer of pasta; and the top layer varies from an egg-based custard to a flour-based Béchamel, but usually contains both eggs and flour. Bread crumbs or cheese are sometimes sprinkled on top.
Pastitsio is quite common, and is often served on its own as a main course.
Pastitsio is a version of the Italian pasticcio, a baked pasta dish with many variations, some of which include ragù with a custard or Béchamel topping...
Opinions are like assholes!
Everyone has one, but they all stink...