Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

Αινίγματα!!!!


  • Please log in to reply
758 replies to this topic

#751 valadorn

valadorn

    Fantasiac

  • Members
  • 378 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2011 - 19:43

Spoiler:


Καποιος εδω εχει διαβασει το κεφαλαιο με τα γραφηματα!:tensai: Εκει χρησιμοποιειται αυτος ο τυπος καργα!

#752 Adventurer

Adventurer

    Αιώνιος φοιτητής

  • Members
  • 2.983 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Σεπτέμβριος 2012 - 17:16

Necro-bump, και κριμα που δεν το ειδα νωριτερα για να τονισω στον plotolp οτι ειχα ηδη αναφερει την αρχη με την οποια βγαινουν τα νουμερα που ανεφερα και να ευχαριστησω τον Darthnicolas για τη συμβολη του :-)


Και τωρα παμε σε εναν δυσκολο γριφο ο οποιος δεν εχει ξαναμπει στο thread. Σε μια απομερη φυλακη, η οποια μεχρι τοτε ηταν αδεια, στελνονται 15 φυλακισμενοι. Ο αρχηγος της φυλακης αυτης ειναι αρκετα εκκεντρικος, και ετσι με το που φτανουν οι φυλακισμενοι τους συγκεντρωνει και τους ανακοινωνει το εξης :

"Στο κτιριο αυτο υπαρχει ενα δωματιο με δυο διακοπτες, οι οποιοι βρισκονται διπλα ο ενας στον αλλον, και δεν ειναι συνδεδεμενοι πουθενα. Μια στο τοσο, θα παιρνω εναν απο εσας και θα τον πηγαινω σε αυτο το δωματιο, οπου θα πρεπει να ανεβασει ή να κατεβασει τον εναν μονο απο αυτους τους δυο διακοπτες. Μετα θα τον επιστρεψω στο κελι του. Το ποιον θα παιρνω καθε φορα θα παει αναλογα με τα κεφια μου. Μπορει να σας παρω ολους με τη σειρα ή μπορει να παρω τον ιδιο καταδικο δεκα φορες συνεχομενα και να τον ξαναπαρω αλλες δεκα αργοτερα.

Σε οποιαδηποτε στιγμη θελησετε μπορει οποιοσδηποτε απο εσας να μου πει με βεβαιοτητα οτι και οι 15 σας εχετε επισκεφθει αυτο το δωματιο. Αν αυτο αποδειχθει αληθινο, θα σας αφησω ολους ελευθερους. Αν εστω και ενας απο εσας δεν εχει παει ακομα στο δωματιο, θα σας σκοτωσω ολους φριχτα. Δεν εχω λογο να σας ξεγελασω σε αυτο το 'παιχνιδι' , ουτε προκειται να πειραξω ο ιδιος τους διακοπτες. Αν ηθελα να σας σκοτωσω θα το ειχα κανει ηδη.

Προσοχη ομως, σημερα που ειναι η πρωτη σας μερα εδω θα σας αφησω ολο το βραδυ μαζι ωστε να συνεννοηθειτε και να καταστρωσετε οτι σχεδιο θελετε. Απο αυριο, ομως, δε θα επιτρεπεται καμια επικοινωνια μεταξυ σας. Θα σας εχω σε ξεχωριστα κελια και θα φροντισω να μην μπορειτε να στειλετε μεταξυ σας οποιοδηποτε μηνυμα - και αν αντιληφθω οτι επιχειρησατε κατι τετοιο θα σας σκοτωσω ολους. Οποτε κανονιστε αποψε την πορεια σας."

Τι σχεδιο πρεπει να ακολουθησουν οι κρατουμενοι για να σωθουν; Για επιπλεον δυσκολια, υποθεστε οτι δεν ξερουμε αν οι διακοπτες ειναι ανεβασμενοι ή κατεβασμενοι πριν μεταφερθει εκει ο πρωτος κρατουμενος.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#753 plotolp

plotolp

    Anime Freak

  • Members
  • 364 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 18 Σεπτέμβριος 2012 - 19:29

Πω πω το είχα ξεχάσει εντελώς αυτό το thread! :terror2: Όσον αφορά το προηγούμενο γρίφο που είχα βάλει είχατε φτάσει και οι δύο πολύ κοντά στην λογική αλλά νομίζω η απάντηση δεν ήταν εντελώς σωστή. Και αυτό το λέω γιατί η λύση που ξέρω εγώ δεν βγαίνει ακριβός έτσι, αλλά μιας και δεν είμαι και πολύ καλός στα μαθηματικά δεν αποκλείω ότι και η δική σας λογική μπορεί να βγαίνει σωστή :) Ένα αναλυτικό παράδειγμα για την περίπτωση 8-3, νομίζω θα έλυνε την σύγχυση!
Όπως και να έχει όμως έχει περάσει πολύ καιρός από τότε και μιας και μπήκε νέος γρίφος ας επικεντρωθούμε σε αυτόν!

Spoiler: Λύση για τους κρατούμενους :)


#754 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Σεπτέμβριος 2012 - 20:15

Spoiler:


Edit: Φακ, μονο οποιος ξερει τη λυση θα βγαλει νοημα απο αυτο που ειπα... και παλι αμφιβαλλω..

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Lord Leon: 18 Σεπτέμβριος 2012 - 20:17

stasou%2520mygdala.jpg


#755 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1.106 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Σεπτέμβριος 2012 - 20:44

Spoiler:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Namida: 18 Σεπτέμβριος 2012 - 20:45



#756 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1.289 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Σεπτέμβριος 2012 - 23:29

Spoiler:


Edit: Φακ, μονο οποιος ξερει τη λυση θα βγαλει νοημα απο αυτο που ειπα... και παλι αμφιβαλλω..


Το βρήκες, αλλά δεν χρειάζονται οι 28 φορές. Αν δεν ξέρουμε τις αρχικές θέσεις, ο κρατούμενος-μετρητής θα είναι αναγκαστικά ο πρώτος που θα μπει και σκοπός του κατα την πρώτη μέρα θα είναι να ανεβάσει τον δεξιά διακόπτη, αυτόν που θα πρέπει οι άλλοι να κατεβάσουν μια φορά ο καθένας τους. Αν είναι είναι ήδη ανεβασμένος, ανεβάζει ή κατεβάζει τον αριστερά. Γενικά ο δεξιά διάκοπτης είναι (ανέβασμα μια φορά μόνο για κάθε ένα από τους 14 υπόλοιπους κρατούμενους - κατέβασμα μόνο για τον κρατούμενο-μετρητή) και ο αριστερά για όταν κανείς από τους 15 δεν πρέπει-μπορεί να κινήσει τον δεξιό. Μόλις ο κρατούμενος-μετρητής δει τον δεξιά διακόπτη 14 φορές ανεβασμένο (χωρίς να μετράμε την πρώτη μέρα που θα μπει εκείνος), είναι ελεύθεροι.

#757 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Σεπτέμβριος 2012 - 23:37

ο κρατούμενος-μετρητής θα είναι αναγκαστικά ο πρώτος που θα μπει


BK δεν μπορει να ισχυσει αυτο που λες, διοτι δεν εχουν καμια επικοινωνια μεταξυ τους.

Αρα ουτε αυτος ουτε οι αλλοι μπορουννα ξερουν αν ο Χ ειναι ο πρωτος που μπαινει. Για αυτο πρεπει να εχει οριστει απο πριν.

stasou%2520mygdala.jpg


#758 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1.289 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Σεπτέμβριος 2012 - 23:43

BK δεν μπορει να ισχυσει αυτο που λες, διοτι δεν εχουν καμια επικοινωνια μεταξυ τους.

Αρα ουτε αυτος ουτε οι αλλοι μπορουννα ξερουν αν ο Χ ειναι ο πρωτος που μπαινει. Για αυτο πρεπει να εχει οριστει απο πριν.


^Point. Τώρα που το ξαναδιάβασα λέει "μια στο τόσο" θα τους βάζει,και όχι "έναν κάθε μέρα" όπως συνήθως το ακούω εγώ. Επομένως, πράγματι δεν ισχύει.

#759 Adventurer

Adventurer

    Αιώνιος φοιτητής

  • Members
  • 2.983 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Σεπτέμβριος 2012 - 00:30

@plotolp, μιας και βλεπω μετα χαρας οτι ασχολεισαι ακομα με το thread, ας απαντησω στο περσινο σου ερωτημα (hey, φανταρος ημουν τοτε, το'χα ξεχασει τελειως το thread :-P ).
Spoiler:


Οσον αφορα το γριφο με τους διακοπτες, εδωσες μια σχεδον τελεια απαντηση, αρκει να την προσαρμοσεις αφου υπενθυμισω οτι καθε κρατουμενος που μπαινει πρεπει να ανεβασει ή να κατεβασει εναν απο τους δυο διακοπτες, το να μην κανει τιποτα δε στρεχεται.


@Lord Leon, αν καταλαβα καλα, ναι αυτη ειναι η λυση πανω-κατω :-P

@Namida, ΟΚ, το προσπαθουν, αλλα ριχνουν 1 στο Move Silently check, τους πιανουν και τους σκοτωνουν. Game Over. Restore, Restart or Quit?
Δημοσιευμένη  εικόνα