Τα καλύτερα yaoi anime που έχω δει μέχρι τώρα, είναι:
Ikoku Irokoi Romantan
Junjou Romantica - ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΑ!

Kirepapa
Mirage of Blaze
Αυτά βασικά. Είχα ακούσει να γίνεται χαμός για το Gravitation και το Loveless, αλλά ειλικρινά δε μ' ενθουσίασαν. Τουλάχιστον το Gravitation πάντως, είχε και λίγο πλάκα. Όσο για τα manga, αυτά που άξιζαν περισσότερο ήταν:
Boys next door
Rust Bluster
Και τα δύο με μπόλικη βία και splatter.
Όσο για αυτό τον χαμό με τα yaoi, αυτό που έχω να πω είναι ότι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα συνηθίσεις. Αντίκρισα πρώτη φορά το θέμα στο fanfiction.net όπου διάβαζα συνεχώς ιστορίες για το Yu-Gi-Oh!, το μοναδικό anime που έφεραν και μπορέσαμε να δούμε. Σοκαρίστηκα βεβαίως στην αρχή, αλλά μετά από καιρό συνήθησα στην ιδέα, και πριν το καταλάβω, άρχισα να τα διαβάζω. Μετά, άρχισα και να τα γράφω!

Και βέβαια είμαι straight, αλλά όπως είπαν και άλλα παιδιά, το θέμα δεν είναι εκεί. Το πρώτο είδος yaoi που μου κίνησε το ενδιαφέρον, αν θέλετε το πιστεύετε, ήταν το dark, non-consensual yaoi. Μάλλον επειδή αυτό συνεπαγόταν ότι οι χαρακτήρες δεν ήταν απαραίτητα γκέι, απλά ήταν ένας τρόπος να κάνεις κακό στον άλλον, ένα βήμα πριν το φόνο - ή κάποιος θα μπορούσε να πει και μετά. Αποκλειστικά dark themed. Ακόμη δεν μπορώ να διαβάσω ιστορίες με soft yaoi ή shonen-ai. Τα anime βέβαια είναι άλλη υπόθεση. Πρέπει βέβαια να υπάρχει το θέμα του sex μέσα (αλλιώς τι νοστιμιά θα είχε

) αλλά δεν έχω πια πρόβλημα με την boys love. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα βασικά, απλώς με ξένιζε. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι:
Το yaoi είναι απλώς ακόμα άγνωστο στους περισσότερους και φυσικά και σοκάρει τους πρωτάρηδες. Σαγηνεύει όμως γιατί:
1. Είναι απαγορευμένο
2. Δείχνει ασυνήθιστη τρυφερότητα
3. Μπορεί να εξελιχθεί εύκολα σε dark
4. Δείχνει μια άλλη πλευρά αγαπημένων πρωταγωνιστών (για τα fictions)
5. Βάζει τους άντρες στη θέση των γυναικών - ας καταλάβουν κι αυτοί τι τραβάμε!
6. Η αγάπη είναι πιο έντονη, λόγω του ταμπού
7. Αποκτά angst, drama, σχεδόν αυτόματα
8. Γενικώς παρουσιάζει τους άντρες να ενδιαφέρονται για κάτι άλλο εκτός απ' τα τομάρια τους!

(Αγόρια στο site, μη με παρεξηγήσετε!

)
Είναι πολύ συνηθισμένο για τις γυναίκες ν' ακούν από τους άντρες "σ' αγαπώ!" Κι έχουν καταλάβει ότι τις περισσότερες φορές δεν είναι αλήθεια, κι ακόμα περισσότερο ότι δε θα κρατήσει για πάντα. Οι γυναίκες θέλουν να δουν απ' τους άντρες αληθινή αγάπη, τρυφερότητα, τόσο που δεν τις νοιάζει πλέον αν αυτή η αγάπη είναι προς έναν άλλο άντρα. Ένας άντρας, για να παραβιάσει ένα τόσο σοβαρό ταμπού, λέγοντας σε κάποιον άλλο άντρα "σ' αγαπώ", τη στιγμή που ξέρει πως αυτό μπορεί να του κοστίσει τα πάντα, σημαίνει ότι αυτή, είναι η πραγματική αγάπη. Αγάπη που θα έχει δυσκολίες περισσότερες απ' τα συνηθισμένα ζευγάρια, αλλά δυο φορές πιο δυνατή, πιο παθιασμένη για τα τ' αντέξει. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι δεν μας αρέσουν οι het ιστορίες. Απλά το ότι είναι yaoi είναι ακόμα μια επιβεβαίωση ότι πρόκειται γι' αυτή, την ιδανική αγάπη.
Η αγάπη είναι το πιο δύσκολο πράγμα να βρεθεί. Γιατί λοιπόν δεν μπορούμε να τη θαυμάσουμε όταν συμβαίνει; Όπως κι αν συμβαίνει.