Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Yaoi (anime)

• Please log in to reply
904 replies to this topic

#286 Ioanna-chan

Ioanna-chan

ελληνίδα σουτζότισσα

• Members
  • 161 posts

Posted 30 July 2009 - 17:53

διαβασα αρκετα ποστ και αποψεις και σαφως ειναι αποψεις και τις σεβομαι αλλα ρε γαμωτο δν καταλαβαινψ γιατι αρεσει σε καποιες κοπελες.:hot:
αν πχ θελω να διαβασω κατι ρομαντικο το να δω 2 αντρες να αγαπιουνται θα με ξενερωσει απιστευτα:frozen:
λαλαλαλα αλλο ενα μυστικο π δν θα καταλαβω ποτε

ειναι αυτο το απαγορευμενο που σε εξιταρει στα yaoi βρε παιδι μου!!!:himitsu::himitsu:
Posted Image

#287 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 31 July 2009 - 00:16

θέλει πολύ προσοχή στο τι κατεβάζεις με τα Yaoi έπεσα σε ένα
τελείως shotakon πολύ παιδεραστικό υλικό
κόντεψα να ξεράσω... και όχι τίποτα άλλο με προειδοποίησε η Nighteys
Οπότε μη κατεβάσετε το Enzai πολυ fail.

edit:
είδα και το Loveless και το βρήκα pointless γιατι
ενώ είχε καλά στοιχεία το τέλος με άφησε λαμάκα.
θα κατεβάσω και το Antique bakery και νομίζω
οτι εδώ κάπου θα σταματήσω να βλέπω yaoi
εκτός αν υπάρχει κάτι τόσο ωραιο όσο το junjou romantica.

Το Loveless συνεχίζεται σε manga. Στο anime το τέλος είναι αλήθεια ότι μένει πολύ ανοιχτό,αλλά και στο anime το τέλος προσωπικά δεν με χάλασε από την άποψη του ότι το βάρος σταδιακά μεταφέρθηκε από την δράση και την εξέλιξη των γεγονότων στην ψυχολογική ανάπτυξη του πρωταγωνιστή και στην εμβάθυνση των σχέσεων του με τους γύρω του.
Spoiler: ending spoilers

Ναι ήταν υπερβολικά Gainax-like trolling το τέλος αλλά αν το καλοσκεφτείς είναι πολύ χαριτωμένος ο τρόπος που το έκλεισαν.

Για το Enzai να πω συλληπητήρια και ότι την έχω πατήσει και εγώ με την πάρτη του.

Γενικά τα καλά yaoi anime είναι περιορισμένα καθότι ο τομέας δεν έχει αναπτυχθεί όσο θα μπορούσε. Τα manga από την άλλη είναι μια άλλη ευτυχέστερη υπόθεση.

Δοκίμασε Meine Liebe επίσης και τα OVAS του Haru Wo Daite Ita, Kirepapa ,και Ikkoku Irokoi Romantan (αν δεν τα έχεις δει ήδη).

As for me i gave Maiden Rose a try.
Spoiler: Maiden Rose ΟVA 1

@ Lucy Nyu.... Εννοεί ότι αφενός το ερωτικό στοιχείο δεν μένει σε επίπεδο δημοτικού και πιανόμαστε χεράκι χεράκι όπως στην συντριπτική πλειοψηφία των shoujo . Aφετέρου παρουσιάζονται άντρες πιο κοντά στα πρότυπα που ζητάνε οι γυναίκες (καθότι τα yaoi είναι δημιουργημένα με στόχο το γυναικείο κοινό) aka πιο εκδηλωτικοί και συναισθηματικοί. Κατά τρίτο λόγο δεν βλέπεις τις συνηθισμένες αδύναμες ηλίθιες γυναίκες πρωταγωνίστριες που τρέχουν μόνιμα ξωπίσω από κάποιον κόπανο (αν και πολλοί χαρακτήρες ενίοτε παρουσιάζονται κατά αυτό το πρότυπο και από εμένα παίρνουν - κατευθείαν <ναι ηλίθιε Ayase για σένα λέω> ).Σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζεται επίσης ωραία και η εσωτερική διαμάχη των πρωταγωνιστών για να αποδεχτούν καταστάσεις (γκουχ Misaki γκουχ) όπως επίσης και η κοινωνική αντίδραση γυρω από ένα θέμα ταμπού για πολλούς (βλ Haru wo Daite ita, Winter Cicada). Με μια πρώτη σκέψη αυτά ειναι τα κύρια χαρακτηριστικα που ελκύουν κοινό στα yaoi..

Edited by iristella, 31 July 2009 - 00:26.

#288 tomo

tomo

Anime Amateur

• Members
  • 76 posts

Posted 13 August 2009 - 21:21

βασικά μας αρέσει επειδη ειναι φυσιολογικές ιστορίες ενηλικων
και εγώ έτσι έλεγα μεχρι που είδα το junjou romantica δες και θα καταλάβεις.

μακάρι και τα κανονικά ανιμε να ήταν έτσι.

+1000
ακριβώς αυτό σκεφτόμουνα όταν το έβλεπα !!!!
ήταν το πρώτο yaoi που είδα, κ ήταν πραγματικά τέλειο:awww: , οι σχέσεις ήταν ρεαλιστικές
κ οι ερωτικές σκηνές διατηρούσαν το ρομαντικό στοιχείο :himitsu: αν κ λατρεύω τα shoujo εύχομαι ειλικρινά να περιεγραφαν τις σχέσεις όπως το junjou
τώρα λέω να δω το fake (το'χω σε manga k πιστεύω θα αξίζει !!) :riiight:

#289 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 18 August 2009 - 15:30

αχ δεν τα μπορω τα yaoi βεβαια κανεις δεν με αναγκασε να τα διαβασω αλλα και παλι νομιζα οτι σας αρεσε κοριτσια τα hentai ή κανω λάθος ;

ezgif.com-resize.gif

#290 -Kaoru amadare-

-Kaoru amadare-

Starting...

• Members
  • 7 posts

Posted 19 August 2009 - 23:18

Yaoi^____^
λεω θα κατακτισει καποτε ολοκλιρο το κοσμο^^
γιτι μισο τοχει ιδη στα σιγουρα XD

#291 Strawhat_Nikos

Strawhat_Nikos

*Don't be like me*

• Banned
  • 179 posts

Posted 21 August 2009 - 12:47

+1000
ακριβώς αυτό σκεφτόμουνα όταν το έβλεπα !!!!
ήταν το πρώτο yaoi που είδα, κ ήταν πραγματικά τέλειο:awww: , οι σχέσεις ήταν ρεαλιστικές
κ οι ερωτικές σκηνές διατηρούσαν το ρομαντικό στοιχείο
:himitsu: αν κ λατρεύω τα shoujo εύχομαι ειλικρινά να περιεγραφαν τις σχέσεις όπως το junjou
τώρα λέω να δω το fake (το'χω σε manga k πιστεύω θα αξίζει !!) :riiight:

Εισαι με τα καλα σου κοπελα μου;;;;; Τι ρεαλιστικες σχεσεις βρε, για το μελι τα κανουν ολα!!!!

Οσο για τον ρομαντισμο σε yaoi, :puke::puke::puke:
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ AVATAR ΘΑ ΔΡΑΣΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ....._GaARa_

^
||
||
||
||
(ρε δεν μας κλάνεις τα @@)

#292 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 21 August 2009 - 12:59

Τουλάχιστον προσπαθήσαμε, δεν μπορείς να πεις. Τελικά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν με τπτ...:kill4u:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#293 the goblin

the goblin

the 4th Espada

• Members
  • 155 posts

Posted 22 August 2009 - 12:28

Είμαι straight οπότε δε μου άρεσουν τα yaoi. Από την άλλη, τα shounen ai στοιχεία στις anime σειρές ή στα manga δεν με ενοχλούν, δεν είναι λόγος για να αποφύγω να δω/διαβάσω κάτι.

Yuri όμως μ'αρέσουν πολύ. :Ρ

:hahaha::hahaha::hahaha:και'γω μαζι σου
[SIGPIC][/SIGPICPosted Imagei can see you

#294 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 22 August 2009 - 14:13

:hahaha::hahaha::hahaha:και'γω μαζι σου

Yuri :byejg9:

xbJ3b2w.jpeg

#295 DoB

DoB

Gintamaniac

• Members
  • 875 posts

Posted 27 August 2009 - 22:02

Τα καλύτερα yaoi anime που έχω δει μέχρι τώρα, είναι:

Ikoku Irokoi Romantan
Junjou Romantica - ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΑ!:riiight:
Kirepapa
Mirage of Blaze

Αυτά βασικά. Είχα ακούσει να γίνεται χαμός για το Gravitation και το Loveless, αλλά ειλικρινά δε μ' ενθουσίασαν. Τουλάχιστον το Gravitation πάντως, είχε και λίγο πλάκα. Όσο για τα manga, αυτά που άξιζαν περισσότερο ήταν:

Boys next door
Rust Bluster

Και τα δύο με μπόλικη βία και splatter.

Όσο για αυτό τον χαμό με τα yaoi, αυτό που έχω να πω είναι ότι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα συνηθίσεις. Αντίκρισα πρώτη φορά το θέμα στο fanfiction.net όπου διάβαζα συνεχώς ιστορίες για το Yu-Gi-Oh!, το μοναδικό anime που έφεραν και μπορέσαμε να δούμε. Σοκαρίστηκα βεβαίως στην αρχή, αλλά μετά από καιρό συνήθησα στην ιδέα, και πριν το καταλάβω, άρχισα να τα διαβάζω. Μετά, άρχισα και να τα γράφω!:ureshii: Και βέβαια είμαι straight, αλλά όπως είπαν και άλλα παιδιά, το θέμα δεν είναι εκεί. Το πρώτο είδος yaoi που μου κίνησε το ενδιαφέρον, αν θέλετε το πιστεύετε, ήταν το dark, non-consensual yaoi. Μάλλον επειδή αυτό συνεπαγόταν ότι οι χαρακτήρες δεν ήταν απαραίτητα γκέι, απλά ήταν ένας τρόπος να κάνεις κακό στον άλλον, ένα βήμα πριν το φόνο - ή κάποιος θα μπορούσε να πει και μετά. Αποκλειστικά dark themed. Ακόμη δεν μπορώ να διαβάσω ιστορίες με soft yaoi ή shonen-ai. Τα anime βέβαια είναι άλλη υπόθεση. Πρέπει βέβαια να υπάρχει το θέμα του sex μέσα (αλλιώς τι νοστιμιά θα είχε:wooi2:) αλλά δεν έχω πια πρόβλημα με την boys love. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα βασικά, απλώς με ξένιζε. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι:

Το yaoi είναι απλώς ακόμα άγνωστο στους περισσότερους και φυσικά και σοκάρει τους πρωτάρηδες. Σαγηνεύει όμως γιατί:

1. Είναι απαγορευμένο
2. Δείχνει ασυνήθιστη τρυφερότητα
3. Μπορεί να εξελιχθεί εύκολα σε dark
4. Δείχνει μια άλλη πλευρά αγαπημένων πρωταγωνιστών (για τα fictions)
5. Βάζει τους άντρες στη θέση των γυναικών - ας καταλάβουν κι αυτοί τι τραβάμε!
6. Η αγάπη είναι πιο έντονη, λόγω του ταμπού
7. Αποκτά angst, drama, σχεδόν αυτόματα
8. Γενικώς παρουσιάζει τους άντρες να ενδιαφέρονται για κάτι άλλο εκτός απ' τα τομάρια τους!:kill4u: (Αγόρια στο site, μη με παρεξηγήσετε!:hot:)

Είναι πολύ συνηθισμένο για τις γυναίκες ν' ακούν από τους άντρες "σ' αγαπώ!" Κι έχουν καταλάβει ότι τις περισσότερες φορές δεν είναι αλήθεια, κι ακόμα περισσότερο ότι δε θα κρατήσει για πάντα. Οι γυναίκες θέλουν να δουν απ' τους άντρες αληθινή αγάπη, τρυφερότητα, τόσο που δεν τις νοιάζει πλέον αν αυτή η αγάπη είναι προς έναν άλλο άντρα. Ένας άντρας, για να παραβιάσει ένα τόσο σοβαρό ταμπού, λέγοντας σε κάποιον άλλο άντρα "σ' αγαπώ", τη στιγμή που ξέρει πως αυτό μπορεί να του κοστίσει τα πάντα, σημαίνει ότι αυτή, είναι η πραγματική αγάπη. Αγάπη που θα έχει δυσκολίες περισσότερες απ' τα συνηθισμένα ζευγάρια, αλλά δυο φορές πιο δυνατή, πιο παθιασμένη για τα τ' αντέξει. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι δεν μας αρέσουν οι het ιστορίες. Απλά το ότι είναι yaoi είναι ακόμα μια επιβεβαίωση ότι πρόκειται γι' αυτή, την ιδανική αγάπη.

Η αγάπη είναι το πιο δύσκολο πράγμα να βρεθεί. Γιατί λοιπόν δεν μπορούμε να τη θαυμάσουμε όταν συμβαίνει; Όπως κι αν συμβαίνει. Posted Image

#296 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 27 August 2009 - 22:33

Για την επιπλέον επιβεβαίωση δε ξέρω, anime βλέπουμε, στις ρομαντικές σειρές τα συναισθήματα των χαρακτήρων είναι αληθινά ανεξαρτήτως φύλου. Καταλαβαίνω πάντως γιατί το λες. Μάλιστα μετά το Junjou Romantica και κάποιες άλλες σειρές με απαγορευμένες/ασυνήθιστες/ταμπού ρομαντικές σχέσεις συνηδειτοποίησα πόσο με ελκύει αυτό το στοιχείο.

Αυτό που βρίσκω συναρπαστικό στα yaoi είναι οι έντονες κτητικές συμπεριφορές που συναντώνται συχνά σε ένα από τα μέλη κάθε ζευγαριού. Δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο αυτών των σειρών, αλλά είναι πιο απολαυστικό, ακριβώς επειδή μιλάμε για 2 άντρες.

Εννοείται πως τα shoujo ai/yuri έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. Όπως και οι απλές σχέσεις ετερόφυλων ζευγαριών κοντινής ηλικίας που δεν είναι συγγενείς. It's all good!

#297 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 27 August 2009 - 22:49

Nα πω μόνο σε αυτό το σημείο ότι το παρόν thread επικεντρώνεται περισσότερο στην συζήτηση για τα anime. Για τα manga παρακαλώ όπως μεταβείτε στο εξής thread. Ευχαριστώ.

Kαι ναι το Junjou απλά τα σπάει. Να πληροφορήσω επίσης ότι το Uragiri wa Boku no Namae wo Shitteiru θα μεταφερθεί σε anime. Το manga φαίνεται αρκετά καλό και συμπαθητικούλι από όσο έχω διαβάσει. Σε στυλάκι από ότι έχω καταλάβει θυμίζει ελαφρώς το Yami no Matsuei. Το σχέδιο φαίνεται πάρα πολύ προσεγμένο. Μαζί με το remake του Ai no Kusabi θα τα τιμήσω αυτό το φθινόπωρο.

#298 DoB

DoB

Gintamaniac

• Members
  • 875 posts

Posted 29 August 2009 - 18:49

Ai no Kusabi... Ενδιαφέρον ήταν πάρα πολύ, κι απ' ότι είδα βελτίωσαν και τα σχέδια (γιατί κακά τα ψέματα, χρειάζονταν απαραίτητα βελτίωση...) Η συγκεκριμένη ιστορία είναι απ' τις καλύτερες που έχω ακούσει, το background είναι εκπληκτικό... Η ιδέα με τους ξανθούς και τους μελαχρινούς... σκίζει!!!:riiight:

#299 Lucy Heartfilia

Lucy Heartfilia

apathy syndrome

• Members
  • 676 posts

Posted 05 November 2009 - 16:10

Ξερει κανεις τι παιζει και αν για την τριτη Season Junjou Romantica; Δεν λεω καλο το manga αλλα θελω να βλεπω τις φασεις κai "live"...:drink:

#300 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 05 November 2009 - 16:27

Mέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για τρίτη season ούτε θετικό ούτε αρνητικό. Προφανώς το studio αν θελήσει ποτέ να βγάλει τρίτη season θα περιμένει μέχρι το manga να προχωρήσει γιατί μέχρι στιγμής η διαφορά του με το anime είχε μειωθεί απελπιστικά. Οπότε υπομονή και ας μην χάνουμε τις ελπίδες μας ( Νοwakiiiii, Usagiiii come back!:zetsubou::nanteee:.)

Btw η σειρά έχει το δικό της ξεχωριστό thread που μπορεί να σου λύσει πολλές απορίες αλλά και προσφέρεται για αναλυτικότερη συζήτηση.