Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Paprika

fall 2006 satoshi kon fantasy horror mystery madhouse anime review

  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#16 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 27 August 2007 - 23:27

Πολύ αξιόλογο και πιστεύω χαρακτηριστικό εργο του δημιουργού του.Σαφώς ανώτερο του Perfect B;ue,εξαιρετικός ήχος(από τα ατου της ταινίας),χιούμορ εκεί που χρειάζετε και ταυτόχρονα σενάριο που απαιτεί την προσοχή και την κερδίζει.Μακάρι να το 'χα δεί σε σινεμά.
Posted Image

#17 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 23 September 2007 - 02:38

επιτέλους το είδα!!!! τέλειο απλά.
τώρα κατάλαβα γιατί έψαχναν το soundtrack

#18 rahxephon

rahxephon

    "Hokuto stinken my ass!!!

  • Members
  • 106 posts

Posted 15 March 2008 - 23:29

Κακά τα ψέματα,πρόκειτε για masterpiese.Αρκεί να ξέρει κανείς τι πρόκειται να δει.Πολλοί είναι εκείνοι είμαι σίγουρος που έχουν δει το arania agend ή το serial experimens lain και ίσως να μην έχουν καταλάβει κάποια πράγματα.Ακόμη και το perfect blue.Το θέμα είναι ότι ο Κοn ε'ιναι μοναδικός σε αυτό που κάνει και το κάνει τέλεια,απλά την δουλειά του-πιστεύω προσωπικά και το λέω αυτό για να μην παρεξηγηθώ-δεν μπορεί να την εκτιμίσει ή να την σχολιάει κάποιος που δεν έχει την κατάληλη εμπειρία ή απλά δεν του άρεσε.

#19 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 16 March 2008 - 04:17

Αγγίζει τα όρια του τέλειου. Άλλο ένα αριστούργημα για τα "μάτια μας" του "Θεού" Satoshi Kon, ίσως ο μόνος σκηνοθέτης που ξέρει να χειρίζεται τόσο καλά την μίξη φαντασίας και πραγματικότητας. Σκέτη τρέλα. Δείχνει την αξία του animation σε όλο της το μεγαλείο.

Άψογο soundtrack, γεμάτο mystery/thriller στοιχεία, άλλο ένα αριστούργημα που βλέπεται άνετα και 2η-3η φορά. 1μιση περιεκτικότατη ώρα, που ίσως σας κουράσει αλλά θα σας δώσει σίγουρα περισσότερα απ'ότι οποιαδήποτε κανονική ταινία και ίσως σας βάλει σε σκέψεις αλλά και όνειρα. Δυστηχώς ζόρικη-hardcore ίσως ταινία για τους μη μυημένους ή οποιους θέλουν κάτι πιο χαλαρό-εύπεπτο-προσγειωμένο.

To αγαπημένο μου έργο του Satoshi είναι μάλλον το Paranoia agent (series), αλλά καταβάθος όλα του τα έργα μου άρεσαν λόγω μοναδικότητας. Όλα είχαν κάτι να μου προσφέρουν παραπάνω απ'τα συνηθισμένα shows.

PS1 : Αν το έπαιξε όντως Cinema είναι αμαρτία που δε το είδα εκεί. :(

PS2 : Δοκίμασα και την έβαλα την ταινία σε μια παρέα μου 6 ατόμων (άντρες/γυναίκες μεταξύ 23-26 χρονών που ΔΕΝ βλέπουν anime και γενικά έχουν αυστηρό γούστο στις κανονικές ταινίες (το 70%++ δε τους αρέσει)) και κατά ένα κουφό-περίεργο τρόπο, ξετρελάθηκαν όλοι τους...την λάτρεψαν... Συμπέρασμα;
Στο μεγαλείο που λέγεται Satoshi Kon μάλλον όλοι στο τέλος υποκύπτουν.

Edited by Radagast, 05 September 2008 - 20:28.


#20 himawarinosekai

himawarinosekai

    koko wa doko? O_o

  • Members
  • 411 posts

Posted 16 March 2008 - 14:00

Πανδαισία για τα μάτια η Paprika ♥:wooi2:♥ Επίσης, πρώτη φορά είδα extras ταινίας και δεν βαρέθηκα καθόλου! Και το soundtrack πολύ ταιριαστό (ειδικά η μουσική της παρέλασης)! Εντάξει η πλοκή ήταν λίγο :ill:, αλλά όποιος θέλει και πολύ καλή υπόθεση ας δεί το Millenium Actress του ιδίου!!:awww:

Spoiler:


#21 rahxephon

rahxephon

    "Hokuto stinken my ass!!!

  • Members
  • 106 posts

Posted 18 March 2008 - 00:56

Απο αυτα που βλεπω καταλαβαινω οτι η αγγλικη εκδοση που εχω ειναι κορυφαια.Πιστευω οτι κανεις λαθος,γιατι σαν δουλεια ειναι τελει και μπορει να θεωρηθει πολυ ευκολα ως αριστουργημα.Απλα,να μιλησω ξεκαθαρα,ο 'πιτσιρικας'που εβλεπε μεχρι εχθες Dragonball και Naruto-δεν το λεω για να τα μιωσω,αφου κι εγω τα εχω δει-να περασει οχι απλα στο επομενο επιπεδο,αλλα να ανεβει πολλα σκαλοπατια ψηλα και να δει το Paprika.Θα φρικαρει.Ποσο μαλλον καποιος σινεφιλ που θα το νοικιασει για να κανει περισσοτερο εντυπωση,μια και εκεινοι-οπως λεει φιλος μου σινεφιλ-μπορουν να υποστουν τα παντα.Τωρα πως περνας απο το λειβαδι που δακρυζει στο Paprika δεω το εχω καταλαβει ουτε εγω,ουτε κι ο φιλος μου,που οταν το ειδε με ειχε τρελανει στις ερωτησεις.

#22 momO

momO

    somber

  • Members
  • 285 posts

Posted 25 March 2008 - 14:26

φανταστική υπόθεση,ανεπτυγμένοι χαρακτήρες,υπέροχο soundtrack (must find it :drink:) και καταπληκτικό animation...Όχι απλά ένα επικό anime αλλά και μία αξέχαστη ταινία...Μιας και έχει κυκλοφορήσει και σε DVD πολλά άλλα άτομα θα έχουν την ευκαιρία να το δουν,που δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με anime.
Posted Image

#23 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 25 March 2008 - 16:27

Κριμα που δεν προβληθηκε στα σινεμα εδω.

Εδώ με το ζόρι παίξανε το Howl's Moving Castle που είναι ταινία του Miyazaki (που έχει καταντήσει πλέον mainstream), πόσο μάλιστα να παίξουν το Paprika που αν κι αριστούργημα από τα λίγα είναι αρκετά βαρύ (γ*******, ελληνική πραγματικότητα). Κι εδώ έχω να κάνω το παράπονό μου: αφού οι ταινίες του Satoshi Kon τα τελευταία χρόνια δέχονται αρκετή καλή προώθηση στην ελληνική DVD αγορά και θερμότατη υποστήριξη των σινεκριτικών γιατί δεν μπήκαν στον κόπο να προβάλουν το Paprika στους κιν/φους, έστω και με περιορισμένο αριθμό προβολών;

Από τον εν λόγω σκηνοθέτη πέρα του Paprika (που το 'χα δει με παρέα σε blue-ray στο PS3 ενός παιδιού) έχω δει μονάχα το Tokyo Godfathers που είναι κοινωνικού χαρακτήρα, χωρίς τρελές ψυχεδέλιες του είδος και με φοβερή αίσθηση του humor. Δεν ήξερα ότι είχε κάνει και το Paranoia Agent (που ούτε αυτό έχω δει ακόμα).

#24 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 25 March 2008 - 20:39

Από τον εν λόγω σκηνοθέτη πέρα του Paprika (που το 'χα δει με παρέα σε blue-ray στο PS3 ενός παιδιού) έχω δει μονάχα το Tokyo Godfathers που είναι κοινωνικού χαρακτήρα, χωρίς τρελές ψυχεδέλιες του είδος και με φοβερή αίσθηση του humor. Δεν ήξερα ότι είχε κάνει και το Paranoia Agent (που ούτε αυτό έχω δει ακόμα).


Καλό το Tokyo godfathers αλλά ναι είναι το μόνο mainstream του Satoshi Kon.
Εκτός απ'το paranoia agent (τσίμπα το από Ani-kraze), αν σ'αρέσει το στυλ του σκηνοθέτη σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δεις και το "Millennium Actress"(niizk version) που είναι ίσως η καλύτερη ταινία του (για αρκετούς), αλλά και το πολύ hardcore-psycho-thriller (που όμως δεν άρεσε σε όλους) "Perfect Blue"(από Thora σε Bluray rip). Επίσης υπάρχει και το 40λεπτο θεικό αριστούργημα (psycho/thriller/scifi στο διάστημα) που έβαλε επίσης το "χεράκι" του o Kon, το "Magnetic Rose" που είναι το πρώτο κομμάτι του "Memories (1995)" (Πάλι από Thora σε Bluray rip). Αυτά.

#25 Rei Ayanami

Rei Ayanami

    Going MAD

  • Members
  • 28 posts

Posted 30 March 2008 - 13:44

Προσπάθησα να δω την ταινία 2 φορές, ποτέ δεν κατάφερα όμως να τη δω ολόκληρη. Προσωπικά πιστεύω πως στη συγκεκριμένη ταινία ο σκηνοθέτης αναλώθηκε στο animation (το οποίο είναι όντως πολύ καλό), ενώ το σενάριο και η πλοκή -σε σύγκριση με τα προηγούμενα έργα του- παραμένουν γνώριμα και εντός ορίων που έχει ο ίδιος θέσει από την αρχή της καριέρας του.

Παρόλα αυτά ένα μεγάλο respect για το καταπληκτικό και πλήρες review του Mr Ayu-Mania
Animate my world..

#26 aboumonkey

aboumonkey

    I love monkeys

  • Members
  • 1,385 posts

Posted 09 June 2008 - 16:54

Πολύ όμορφη αισθητικά ταινία που προσωπικά δε με κούρασε καθόλου.Το τέλος της αποτελεί απλά ένα ταξίδι για το μυαλό.Animation,σχέδιο,σκηνοθεσία μοναδικά και το όλο mindtrip στο οποίο σε βάζει η ταινία αξίζουν πραγματικά,ωστε να τη δεις.Αρκεί να μην περιμένεις κάτι το απόλυτα λογικό.
Spoiler:


#27 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 09 June 2008 - 17:03

Spoiler:


Μα αυτή είναι και η μαγεία του Satoshi Kon imho, είναι απ'τους λίγους που ξέρει τόσο καλά να παντρεύει φαντασία με πραγματικότητα. Κι αυτό το δείχνει σε όλα του τα έργα.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#28 Ptomahawk

Ptomahawk

    Σενιορ Ρεσερτσερ στα ΒeeTas

  • Members
  • 700 posts

Posted 13 October 2008 - 23:58

Αρκετά καλή ταινία. Ξεκινάει ωραία, δείχνει το dementia στοιχείο του κόσμου των ονείρων με ωραίο τρόπο. Ωστόσο ένα μέτριο μυστήριο και όχι κάτι τρομερά δύσκολο να φανταστεί κανείς.
Οι χαρακτήρες δεν θα έλεγα ότι αναλύονται όσο θα έπρεπε.

Είναι μια ταινία που βλέπεται ευχάριστα, ωστόσο δεν πιστεύω πως θα την ξαναδώ. Ίσως γιατί δεν μου άφησε κάτι το τρομερό. Αν κάτι κέρδισα από αυτήν, είναι ότι ξανάρχισα τα anime αφού είχα σταματήσει για μισό χρόνο +.
Posted Image

#29 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

    Dark Lord of the Sith

  • Members
  • 318 posts
  • LocationKamatero, Athens

Posted 12 February 2010 - 20:05

Πραγματικά πρωτότυπη και πολύ καλή ταινία! Τελικά ο Satoshi Kon έχει το "magic touch" και βγάζει τόσο ποιοτικά anime που μένουν ανεξίτηλα στην μνήμη σου! Φοβερή μουσική και σχέδιο, καταπληκτική ιστορία κι οι χαρακτήρες πραγματικά ξεχωρίζουν. Σίγουρα ανάμεσα στις καλύτερες που έχω δει.
Posted Image

Posted Image

#30 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 23 December 2011 - 15:56

Εκπληκτική ταινία. Παρόλο που την είδα σε μια πολύ μικρή οθόνη με χάλια ανάλυση και προχειρους υπότιτλους, μπορώ να πώ πως την απόλαυσα σχεδόν όσο καμια άλλη σειρά ή ταινία ( φαντάσου να την βρώ σε DVD κιόλας). Η πλοκή της μου άρεσε πολύ, αλλά αυτό που με ξετρέλανε ήταν το animation. Καταπληκτηκές εικόνες με έντονα χρώματα και σημασία στην λεπτομέρια, οι οποίες σε έκαναν να μπείς μεσα στην ταινία και σε ταξίδευαν σε κόσμους ονείρων, στην κυριολεξία.
Οι χαρακτήρες όσο σε βαθμό σχεδίασης, αλλά και χαρακτήρα ήταν πολύ καλοί. Μου άρεσε πολύ το πως μια τυπική γιατρός με μαύρα μαλλιά πιασμένα κότσο, ταγεράκι, και τακούνι μετατρεπόταν μέσα στα όνειρα σε μια εύθημη, τρελούτσικη κοπέλα απο την οποία περίμενες πάντα εκπλήξεις.

Όπως ανέφερα και πάνω το αγαπημένο μου κομμάτι ήταν οι σκηνές μέσα στα όνειρα των ανθρώπων οι οποίες μου προκαλούσαν ψυχεδελικά συναισθήματα και με ταξίδευαν με ένα τόνο ζαλάδας σε διάφορα μέρη του μυαλού μου στα οποία ήταν τα όνειρα. Με λίγα λόγια όποιος δεν κατάλαβε (γιατί αφέθηκα και γω λίγο ελεύθερη στην έκφραση), μου φέραν στο μυαλό πολλές αμυδρές σκηνές απο δικά μου όνειρα.

Ένα σχεδόν δεκαράκι απο 'μένα.

EDIT: Το είδα σε DVD και το λάτρεψα ακόμα περισσότερο από πριν.



Also tagged with one or more of these keywords: fall 2006, satoshi kon, fantasy, horror, mystery, madhouse, anime review