Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Honey and Clover

spring 2005 anime review comedy drama romance slice of life

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 hajate

hajate

    Anime Freak

  • Members
  • 317 posts

Posted 22 May 2007 - 13:14

Honey-Clover.jpg

 

 

Hachimitsu to Clover(Japanese title)
Honey & Clover(English title)
Comedy, Drama, Romance,slice of life
TV series,24 episodes
2005

Το Honey & Clover ντεπουτάρει το 2005 ως το πρώτο anime ενός project της Fuji TV που είχε στόχο το ενήλικο γυνεικείο κοινό.Όχι κύριοι,όσοι το είδατε και σας άρεσε μη φοβάστε για τυχόν ομοφυλοφιλικές τάσεις,η σειρά τελικά αγαπήθηκε από όλους και ΝΑΙ υπάρχει σοβαρός λόγος.

Story:
Ο Takemoto Yuuta φοιτητής της σχολής Καλών Τεχνών του Τόκυο,ζει μια τυπική φοιτητική ζωή παρέα με τon εκκεντρικό Morita και τον

καρδιοκατακτητή-σοβαροφανή Mayama.To σπίτι τους ένα ετοιμόρροπο κτίριο και τα λεφτά λίγα,κάτι όμως που δεν τους σταματάει να ζούνε τις στιγμές τους.Ξαφνικά μπαίνει στη ζωή τους η Hagumi Hanamoto,μια προικισμένη καλλιτέχνης που με τις ικανότητες της κλέβει την παράσταση(και τα παιδικά χαρακτηριστικά).Ενώ οι Yuuta και Morita προσπαθούν να την πλησιάσουν αυτή προτιμά την παρέα της Yamada,η οποία Yamada είναι ερωτευμένη σφόδρα με τον Mayama.Αυτοί οι πέντε κύριοι χαρακτήρες μαζί με τον καθηγητή τους Shuuji Hanamoto,θείο της Hagumi,δημιουργούν ένα κολάζ συναισθημάτων που θα σας συντροφεύσει για 24 επεισόδια!

Ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στο animation και character desing.Η J.C. Staff σε μια προσπάθεια να μην πέσουν τα production values στο ελάχιστο, χρησιμοποίεισε 20 διαφερετικά studios(όχι δεν χρειάζεστε γυαλιά μυωπίας,καλά διαβάζετε) και 18 σκηνοθέτες.Αντί να προσλάβει 2-3 ομάδες και να τους οδηγήσει σε υπερωρίες καταναγκαστικής δουλείας επέτρεψε σε ένα αριθμό αρκετών ατόμων να συγκεντρωθούν στη λεπτομέρεια.Το αποτέλεσμα;
Αnimation και character desing δένουν ονειρεμένα με το story και τους χαρακτήρες.Κάθε έκφραση μοιάζει όλο και ποιο αληθινή,κάθε τοπίο ποιο ζωντανό,κάθε στιγμή ποιο πραγματική...
 

1471030076-f2e93cd6eb2a85ffdb4326301700a



Αν η μουσική είναι γνωστή ως μια παγκόσμια γλώσσα έκφρασης κατανοητή από όλους,τότε το soundtrack της σειράς βρίσκεται πολύ ψηλά στη κορυφή.Από το χαρούμενο και αφελές opening dramatic της Yuki ως το μελαγχολικό και συνάμα δυνατό eding Waltz των Suneohair το κάθε κομμάτι χρωματίζει τη σειρά.Από τα piano solo και τα χαζοχαρούμενα κομμάτια συνοδεία του ξεκαρδιστικού Morita εώς και τις δραματικές πινελιές στη σχέση Yamada-Mayama τα πάντα εναλλάσσονται με κορυφαία αρμονία.Εκεί όμως που το soundtrack της σειράς δίνει πραγματικά ρέστα είναι τα λεγόμενα insert songs,σε σύνθεση Suga Shikao και Spitz.Είναι πιστεύω η πρώτη φορά που σε μία σειρά anime κατά τη διάρκεια ενός μονολόγου(κυρίως) χρησιμοποιείται τόσο επιτυχημένα η background μουσική δίνοντας απλόχερα μια γλυκιά ένταση!


Όλα τα παραπάνω όμως θα ήταν άσκοπά εάν δεν υπήρχε και μια καλή ιστορία να τη συνοδεύσουν.Well και από αυτό έχουμε!Το αστείο είναι ότι ιστορία δεν έχει κάποια ιδιαίτερη πλοκή,πέντε νέοι και η καθημετινή ζωή τους με ότι συνεπάγεται.Και όμως είναι συναρπαστικό!Γιατί τα πάντα είναι αληθινά.Το γέλοιο,το κλάμα,η φιλία,οι προβληματισμοί,ο έρωτας...όλα όσα κάνουν και την πραγματική ζωή μας συναρπαστική προσφέρονται μέσα από τους χαρακτήρες της σειράς τόσο όμορφα...λες και πέντε άνθρωποι μπήκαν με ένα μαγικό τρόπο μέσα στο κουτί χωρίς να το έχουν πάρει χαμπάρι και συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους.Στα συν είναι και η διάθεση της σειράς που από κωμική γίνεται ερωτική και ξανάμανα πίσω χωρίς όμως να αισθάνεσαι ότι κάτι είναι εκτός τόπου μιας και υπάρχει μια φυσική ροή που δεν σε χαλάει.
 

giphy.gif


Κατά τη διάρκεια της σειράς ο κάθε χαρακτήρας έχει και τις προσωπικές του στιγμές με την ιστορία να εναλλάσετε ανάμεσα σε αυτές.Τον αχόρταγο για λεφτά Morita που κάνει τα πάντα για να τα κερδίσει,την γλυκιά Hagu και τις προσπάθειες να πρασαρμοστεί στο νέο της περιβάλλον -να εκφράσει το ταλέντο της,την Yamada που για μένα είναι ο ποιο αληθινός χαρακτήρας να προσπαθεί να ξεφυγεί από το αδιέξοδο που έχει βρεθεί με την καρδιά να προστάζει το αντίθετο,τον μπερδεμένο Yamada να αναρωτιέται συνέχεια γιατί κάνει ξανά και ξανά τα ίδια λάθη.Ακόμα και ο Takemoto που επί το πλείστον είναι ένας απλός παρατηρητής-αφηγητής της ιστορίας,στο τέλος επιστρέφει δυναμικά και κάνει ένα βήμα μπροστά στη ζωή του μετά από ένα ταξίδι αναζήτησης της ψυχής του.
Βέβαια δεν λείπουν και οι μεταξύ τους στιγμές,όπου διαπιστώνουμε το δέσιμο που έχουνε(όντας διαφορετικοί μεταξύ τους).

Αν κάτι είναι δύσκολο στην συγγραφή ενός review είναι ανάλυση της ιστορίας-πλοκής της σειράς.Για τους παράγοντες animation,μουσική υπάρχουν λίγο πολύ στάνταρ-κλισέ εκφράσεις.Το κακό με το παρόν review είναι ότι ενώ έγραφα οι σκέψεις ξεπησούσαν η μία μετά την άλλη,χωρίς να μπορώ να τις βάλω σε μια σωστή σειρά με αποτέλεσμα να μην είμαι και τόσο ευχαριστημένος για παραπάνω αράδες.Το μόνο που μπόρεσα να κάνω ήταν να αφήσω για το τέλος αυτό που με έκανε να αγαπήσω τόσο πολύ το Honey & Clover.Συνήθως μέσα από τα ερεθίσματα που μας δίνει μια σειρά,μια ταινία,ένα τραγούδι,ένα βιβλίο προκαλούνται και τα ανάλογα συναισθήματα-αντιδράσεις.Χαρά,λύπη,προβληματισμός,πόρωση,γέλιο,δάκρυ...και η λίστα συνεχίζεται.Το H&C είναι το μοναδικό που μου πρόσφερε αναμνήσεις.Αναμνήσεις που το μυαλό είχε μπλοκάρει και αρνούταν πεισματικά να μου τις δώσει πίσω.Και μέσα από αυτές τις αναμνήσεις μπόρεσα να δεθώ και νιώσω ότι ένιωθαν και οι Takemoto,Hagu,Yamada,Mayama,Morita.Και αυτός ο λόγος είναι που κάνει για μένα το H&C μια κατηγορία μόνο του.Το συνιστώ ανεπυφύλακτα σε όλους,μπορεί οι πιτσιρικάδες να μην το εκτιμήσουν όσο του αξίζει,γιατί προσφέρει κάτι παραπάνω από 24 20λεπτα διασκέδασης!

H σειρά τέλος συμπληρώθηκε από 2 special episodes.Επίσης ακολούθησε και μια δεύτερη περίοδος 13 επεισοδίων και μια live action movie!



#2 Blademaster_X

Blademaster_X

    N.ew W.orld

  • Members
  • 294 posts

Posted 22 May 2007 - 16:31

Μια απο τις καλυτερες Slice of life/Romance σειρες με πολυ ομορφο παρουσιαστικο, αληθινους χαρακτηρες τους οποιους χαιρεσαι να βλεπεις να ωριμαζουν, απιστευτη μουσικη επενδυση οπου σε καθε επισοδιο υπαρχει και ενα διαφορετικο τραγουδι, και μια γλυκοπικρη ιστορια η οποια σε παρασερνει...
Αν ηταν ενα μονο πραγμα το οποιο δεν μπορω ακομα απο προσωπικης και μονο αποψης να χωνεψω απολυτα ειναι το τελος της σειρας και ο τροπος με τον οποιο πραγματοποιηθηκε. Αλλα κι αυτο ειναι ενα απο τα καλα του στοιχεια, πως "δεν ειναι ολα ροδινα"
Congats Hajate-sama! This review is as complete as it can be! ;)

#3 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 22 May 2007 - 19:55

Μία από τις καλύτερες slice of life σειρές που υπάρχουν στο κουρμπέτι. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ο τρόπος που συνδύαζε το χιούμορ με το δράμα χωρίς να ακροβατεί επικίνδυνα σε κανένα από τα 2. Η 2η season δεν είχε τόσο αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά και πάλι πέτυχε να διατηρήσει το συναίσθημα. Must see anime.

Μπράβο Βάγγο, πολύ καλό review...:riiight:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#4 Luffy88

Luffy88

    mpafanakos^^

  • Members
  • 104 posts

Posted 22 May 2007 - 20:50

Τι να πεί κανείς γιαυτό το anime?? Απλά φοβερό.. ο θεατής μπορεί να βρει μέσα στην σειρά άπειρα γεγονότα και προβληματισμούς που του συνέβησαν στην πραγματική του ζωή!! Φοβερή μουσική επένδυση πολύ ωραία πλοκή!! Ένα αριστούργημα πραγματικα!!(αι με πήραν κ τα σάλια) Το μόνο που με χαλάει είναι ότι δεν δίχνει τους χαρακτήρες να αλλάζουν καθώς περνάν τα χρόνια( δεν μπρούμε να δούμε την Υamada μεγάλη)...Ε και το οτι τελείωσε η σειρά!! :deadga6:
Πολύ ωραίο επίσης το review man.. Το απόδωσες καλά στο περιεχόμενο του anime!!

GZ:riiight:

Υ.Γ. Είδα το live-action του h&c.. it sucks!!!:redcard2:
Posted Image

#5 denCorg

denCorg

    Anime Fan

  • Members
  • 211 posts

Posted 23 May 2007 - 17:00

Τολμώ να πω ότι δεν έχω ξανακούσει για αυτό το anime. Το review όμως με έπεισε και μιας και θέλω να δω κάτι τέτοιο αυτή τη περίοδο θα το κατεβάσω πάραυτα.
Θα επανέλθω με εντυπώσεις...
Go figure...
Posted Image

#6 Epinephrine

Epinephrine

    HMMY

  • Members
  • 442 posts

Posted 05 June 2007 - 15:12

Πολυ καλο review αν σκεφτω οτι παρολο που εχει περασει 1 χρονος ακριβως απο τοτε που το ειδα, ηταν η αιτια για ενα κατακλισμο απο αναμνησεις.
Το anime αυτο πραγματικα εχει μια πολυ ιδιαιτερη χροια κ ομως σε κανει να νιωσεις πολυ οικεια συναισθηματα. Α, κ 1η φορα με επηρεασε πολυ θετικα η μουσικη την ωρα που εξελισσεται η ιστορια.
Cuz I'm praying for rain / And I'm praying for tidal waves /I wanna see the ground give
way.

I wanna watch it all go down. / Mom please flush it all away. /I wanna see it go right in and down.

I wanna watch it go right in. /Watch you flush it all away.

#7 digitaltracker

digitaltracker

    i live on ABINGDON Road

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 20 August 2007 - 20:07

Το Ηοney & Clover ειναι πραγματικα παρα πολυ καλο. Καθως δινει με χιουμοριστικο τροπο καθημερινους προβληματισμους και κυριως στον αισθηματικο τομεα. Η αναπτυξη των χαρακτηρων μοιαζει πολυ ρεαλιστικη.
All in all, a must see.
Posted Image

#8 denisuki~

denisuki~

    Stronger than Darth Vapor

  • Members
  • 281 posts

Posted 18 September 2007 - 06:57

Μια λίγο διαφορετική άποψη:

Προσωπικά το βρήκα βαρετό σε αρκετά σημεία, αλλά είναι ένα από τα anime που πιστεύω για το σωστό κοινό είναι εξαιρετικά. Δε θα κρύψω πως σε μερικά επεισόδια ήθελα να σταματήσω να το βλέπω αλλά τελικά δεν έχασα που κάθησα και το είδα όλο.

Κάτι που ήθελα να τονίσω είναι πως το anime είναι υποτινικό. Δεν έχει καθόλου μα καθόλου δράση στο μεγαλύτερο μέρος του και εννοώ δράση οποιασδήποτε μορφής. Είναι πιο "cool" στήσιμο χωρίς πολλή ένταση και αρκετά δημιουργικό σε πολλούς τομείς και κυρίως στο concept της σχολής για τέχνη που μου άρεσε πολύ. Το romance κομμάτι του με άφησε πολύ αδιάφορο όμως και επίσης είχε αρκετά κακό σχέδιο, σε σημείο που με ενοχλούσε, αλλά και μέτριο animation.

To προτείνω αλλά δεν εγγυώμαι ότι θα τρελαθείτε κιόλας. Είναι από τα περίεργα anime, μάλλον είναι ένα από αυτά που μπορεί να αρέσει ή να μην αρέσει στον καθένα, ανεξαρτήτως των γενικών γούστων του.
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#9 Fingolfin

Fingolfin

    High King of the Noldor

  • Retired Staff
  • 1,430 posts

Posted 13 January 2008 - 12:00

Μία από τις πιο ανθρώπινες anime σειρές που έχω παρακολουθήσει!
Ταυτίστηκα με τον Takemoto και είδα πολύ ευχάριστα όλη την σειρά που λέει για τις φοβίες και τους προβληματισμούς των νέων, τα κρυφά συναισθήματα που δεν τολμούμε να εξωτερικεύσουμε και τα καθημερινά προβλήματα που όλοι μας σε κάποια φάση της ζωής έχουμε περάσει ή θα περάσουμε.
Πραγματικά ένα must see anime!:nod:
Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Posted Image .aNiMe//GR IRC channel Posted Image

#10 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 09 July 2008 - 01:20

Προσωπικός θεωρώ τη σειρά τούτη εξαιρετικότατη, ίσως απο τις καλύτερες που έχω δεί, κυρίως γιατί είναι και ρεαλιστική απο πάνω. Πραγματικά, ότι πιο βαθύ έχω δεί εδώ και χρόνια πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις. Και είναι άψογη και απο πλευράς σκίτσου, μουσικής, σκηνοθεσίας, κτλ.

Αλλά όχι....δεν τη τελείωσα. Και ούτε πρόκειται. Απλά δεν αντέχεται αυτό το ψυχοπλάκωμα. Τα ζούμε και λιώνουμε καθημερινά, δεν χρειαζόμαστε να μας τα υπενθυμίζουν και οι σειρές που βλέπουμε (τουλάχιστον όχι εγώ).

Πραγματικά άψογο, αλλά υπερβολικά βαρύ.
Posted Image

#11 Animesuki

Animesuki

    Black Butler Lover.

  • Members
  • 379 posts

Posted 13 July 2008 - 22:17

Πολυ γλυκο ανιμε και αρκετα καλο απο οσο εχω δει στα πρωτα 13 επεισοδεια.(το αφησα ατελειωτο, αλλα καποια στιγμη θα το τελειωσω)

#12 ai_chan

ai_chan

    Anime Amateur

  • Members
  • 98 posts

Posted 13 July 2008 - 23:44

Απο που να αρχισω και που να τελειωσω για το Honey & Clover... Απλα, το θεωρω κορυφαιο. Μπορω να πω (μαλλον να ξαναπω) οτι ταυτιστικα με τους χαρακτηρες, μιας και ειναι στην ηλικια μου και σε παρομοια σχολη με τη δικη μου και εζησαν καταστασεις που ζω καθημερινα και που θα ζησω καποια μερα. Ο τροπος που ειναι σχεδιασμενο αυτο το ανιμε μου αρεσε παρα πολυ: πολλα και εντονα χρωματα αλλα εναρμονισμενα, προσωπα τοσο εκφραστικα και απιστευτα τοπια. Η μουσική τοσο εντονη και ανεβαστικη! Είναι η αληθεια οτι μεχρι να το δω δεν ειχα δει αλλο slice of life και νομιζα οτι δεν θα μου αρεσει καθολου. Τελικα κατεβασα το πρωτο επεισοδιο, ετσι για "preview", και αυτο ηταν!!!! Κολλησα! Και τωρα που το τελειωσα λεω να το ξαναρχισω!!!!



Also tagged with one or more of these keywords: spring 2005, anime review, comedy, drama, romance, slice of life