Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ελληνικό ορθογραφικό λεξικό για τον Firefox.


  • This topic is locked This topic is locked
1 reply to this topic

#1 Bellvm Sacrvm

Bellvm Sacrvm

    Bellvm Contra Hvmanitatem

  • Members
  • 47 posts

Posted 08 April 2007 - 14:52

Μιας και στο συγκεκριμένο forum προτιμάται η χρήση ελληνικών χαρακτήρων πιστεύω πως καλό θα ήταν να υπάρχει και κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο ορθογραφίας. Για αυτό λοιπόν όσοι χρησιμοποιούμε Mozilla Firefox και έχουμε μια αρκετά πρόσφατη έκδοσή του στον υπολογιστή μας μπορούμε να clickάρουμε εδώ.

Με το παραπάνω link θα εγκατασταθεί στον Firefox το απαραίτητο plug-in. Από εκεί και πέρα η χρήση του είναι απλή. (σε ελληνικό firefox κάνετε την απαραίτητη μετάφραση)

- Βρίσκουμε ένα πεδίο στο οποίο μπορούμε να εισάγουμε κείμενο (π.χ. το κουτάκι του quick reply κάτω κάτω) και κάνουμε δεξί click εντός του κουτιού.
- Επιλέγουμε την επιλογή Spell check this field. (κάτω κάτω συνήθως)
- Κάνουμε πάλι δεξί click εντός του κουτιού.
- Τοποθετούμε το κέρσορα (βελάκι) πάνω από την επιλογή Languages και αφού ανοίξει το submenu επιλέγουμε την γλώσσα της αρεσκείας μας (Greek στη συγκεκριμένη περίπτωση)
- Από εδώ και πέρα, σε οποιοδήποτε πεδίο γραφής κειμένου εντός του Firefox θα είναι ενεργοποιημένος ο αυτόματος ορθογραφικός έλεγχος.

Το σύστημα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό του Word, άμα εντοπίζει κάτι λάθος θα το υπογραμμίζει με κόκκινο χρώμα. Αν κάνουμε δεξί click στην υπογεγραμμένη λέξη θα εμφανίζει κάποιες επιλογές και πιθανότατα ανάμεσά τους την λέξη που γράψαμε αλλά με σωστή ορθογραφία, πρόβλημα λύθηκε.

Το χρησιμοποιώ αρκετό καιρό και δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα, καθώς εντοπίζει το 99% του δικού μου τουλάχιστον λεξιλογίου συμπεριλαμβανόμενων και δύσκολων/ασυνήθιστων λέξεων που σπάνια χρησιμοποιούμε και δεν διαμαρτύρεται για διπλά τονισμένες λέξεις. Η μόνη ενόχληση είναι ότι εντοπίζει όλες τις γραμμένες με το λατινικό αλφάβητο λέξεις ως "λάθος ορθογραφημένες" αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Αυτά.

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν κάποιος το έχει postάρει στο παρελθόν αλλά από τη στιγμή που δεν βλέπω κάτι παρόμοιο σε sticky πιστεύω ότι αρκετοί δεν γνωρίζουν την ύπαρξή του.

#2 Boss

Boss

    Bakemono

  • Members
  • 231 posts

Posted 09 April 2007 - 21:51

Να προσθέσω κάτι:
Οι χρήστες Firefox μπορούν από εδώ να εγκαταστήσουν το dictionary el-gr μόνο για ελληνικά ή el-en για ελληνικά και αγγλικά.