Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Linux


  • Please log in to reply
223 replies to this topic

#31 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 30 March 2011 - 21:52

Χμ. Επειδή έκανα upgrade από την 13 δεν ξέρω τι περιέχει το DVD. Αψυχολόγητο το ότι το έβγαλαν.

Kenobi, αν έχεις εγκαταστήσει την διανομή, ξέχνα το DVD. Αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει τώρα είναι να συνδεθείς στο ίντερνετ. Μετά, αφού περάσεις τα τελευταία updates, θα βάλεις και το openoffice από το repo.
Δώσε μας λίγες όμως κατευθυντήριες γραμμές. Λες ότι σε εμφανίζει συνδεδεμένο, άρα δεν υπάρχει θέμα για την κάρτα δικτύου. Το πρόβλημα εμφανίζεται στους browser;

#32 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

    Άρχοντας

  • Members
  • 1,451 posts

Posted 30 March 2011 - 22:00

πάω βάζω το καλώδιο το βρίσκει στα wired connection κάνω τις ρυθμίσεις δείχνει ότι είμαι μέσα ...μετά πατάω στο brower του mozzila και τσουπ τίποτα ...οθόνη ότι δε μπορεί να φορτώσει try again και tις προτεινόμενες λύσεις
αλλά τίποτα...


ΥΓ:έχω laptop hp ούτε 2 εβδομάδων (δε θυμάμαι όνομα )...σε λίγο καιρό θα αλλάξω σε ασύρματο πάντως

#33 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 30 March 2011 - 22:34

Δηλαδή IP και τα λοιπά έχεις σίγουρα (αυτό που λες για ρυθμίσεις σε wired σύνδεση με παραξενεύει κάπως αλλά τέσ/πα). Άνοιξε το Terminal και δώσε ping www.google.com και πες μου τι επιστρέφει.

#34 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

    Άρχοντας

  • Members
  • 1,451 posts

Posted 31 March 2011 - 00:14

meidei dont worry ...περίμενω να βάλω wireless και να δω πως θα πάει η κατάσταση από κει και αναλόγως θα δω τι θα κάνω..thnx πάντως;)

#35 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 31 March 2011 - 11:49

Κάνε ping 8.8.8.8 και μετά traceroute google.com.
Αν με το πρώτο έχεις επιτυχία και όχι με το δεύτερο έχεις πρόβλημα με το nameserver που έχει το pc σου. Αν δεν έχεις επιτυχία με κανένα από τα δύο, τσέκαρε τι παίρνεις από το dhcp, αν έχεις βάλει στατική, γύρνα σε dhcp.
rsrGbGx.gif

#36 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

    Άρχοντας

  • Members
  • 1,451 posts

Posted 01 April 2011 - 00:51

έκανα format στο laptop βρήκα που είχα κάνει λάθος στις επιλογές και δεν είχε openoffice :)
τώρα βάζω το καλώδιο δείχνει ότι είναι συνδεδεμένο στο internet(όχι to bluetooth) και όταν πατάω mozilla βγάζει mozilla firefox was enable to connect to the server ..firewall ,proxy δεν έχω πειράξει τώρα.
ακόμα έβαλα στο terminal πινγ 8.8.8.8 kai έβγαλε network was unreachable.
ελπίζω να τα εξήγησα καλά

#37 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 01 April 2011 - 08:55

Για δώσε ip addr και κάνε copy paste τι σου βγάζει.
rsrGbGx.gif

#38 Goggeta SSJ6

Goggeta SSJ6

    Anime Professional

  • Members
  • 742 posts

Posted 02 April 2011 - 04:12

Kubuntu ε;
Χμμ καλη επιλογη ενα Ubuntu (Κανονικο χωρις να στεριται τπτ) με περιβαλον που μαλλον suseιζει!
Τεσπα κατ εμε δοκημασε ενα Live cd και απο Ubuntu(προσοχη μια εκδοση πριν απο 10.10 γνωμη μου) γιατι εχει προεπιλογη Gnome περιβαλον εργασιας οποτε για να δεις ποιο περιβαλον εργασιας σου τεριαζει καλυτερα αλλωστε μπορεις να εγκαταστησεις και να επιλεξεις και αλλα περιβαλοντα εργασιας οπως KDE που εχει το Kubuntu!
Εν ολιγης ο πυρινας η βαση και η λειτουργιες ειναι ιδιες (ισως με μικροδιαφορες οχι κατι τρελο μην φανταστεις δεν το καταλαβενεις καν) αυτο που αλλαζει σε αυτες της εκδοσεις ειναι ουσιαστηκα το περιβαλον κυριος δλδ το desktop δεν εχουν αλλες διαφορες απλα δοκιμασε και αλλα περιβαλοντα για εσενα και για γνωση αλλα και για δικια σου καλυτερη χρηση!

Λοιπον πολυ πολυ περιλυπτηκα:
Fedora= καλο για server μιας και αποτελη εξεληξη του αγαπημενου Red Hat και ιδιετερα καλο για server σελιδων στυλ forum, mail.(δεν παυει να ειναι και ενα κανονικο λειτουργικο ετσι...)
Suse= μια απο τις ποιο καλογυαλισμενες linux εκδοσεις πολυ ομορφο και κατα την γνωμη μου διευκολυνει αρκετα τους χρηστες windows αλλα οχι και εντελος ασχετους με το linux. Παντως γενικα προσπαθει να χαροποιηση τους παντες με αρκετα μεγαλη επιτυχια,ευχριστια,διαχηριση. Τωρα για το τι ειναι ιδανικο; Μαλλον για desktop απλα..
Madriva:Κατ αρχας μηλαμε για το Madriva free και το Madriva one(το οποιο ειναι free μονο για download το cdακι παει 20ευρω) ειναι ενα linux απο Γαλλια μερια παρα πολυ καλο για διαχηρηση πακετων λογισμικου και καλογυαλισμενο σε KDE. Το M.Free ΔΕΝ το ακουμπαμε ακομη δεν το συστηνω για εντελος αρχαριους θα πελαγοσουν δλδ μαλλον για ποιο προχω θα τεριαζει λεω εγω.... Το M.One ειναι ποιο cool θα ελεγα ειναι ποιο ευκολο στην εγκατασταση υποστηριζει μαμα πολλα hardware και αυτο απλα λεει πολλα για την σταθεροτητα και την αποδοση του. Πολυ καλο για Multimedia λειτουργιες.
Depian: Το Ubuntu και το συναφει του χρωστανε την υπαρξη τους στο Depian μιας και βασιζονται σε αυτο. Ειναι πολυ απλα μια πολυ μαματη εκδοση αρκετα αργη σε εξεληξη (σε σχεση με πολλα αλλα) πολυ σταθερη εχει πολυ καλη και καθαρη κουλτουρα και φιλοσοφια Unix αλλα και ελευθερου λογισμικου. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ομως για μη μιημενους linuxαδες ετσι... Αλλα πραγματικα υποστηριζω την αποψη οτι εαν γνωριζεις καλα κανει για τα παντα!(οπως και αλλες linux λογισμικα)
Backtrack: Χεχεχεχε η ιστορια λεει οτι το linux διμιουργηθηκε απο hackers για hackers και για αρκετα χρονακια ετσι ηταν κακα τα ψεματα, φυσικα τωρα ημαστε σε αλλες φασεις πολυ ποιο απλες και πολυ ποιο ευκολες πλεον δεν ειναι μονον για hackers.........η.......μηπως.......ΟΧΙ! Ναι ειναι μιας και το Backtrack linux το τσογλανι του linux οπως το απολω εγω ειναι ενα απλο εμφανισιακα linux αλλα μεσα του κριβει μια σουιτα εφαρμωγων που δεν ειναι τιποτε αλλο παρα συγκεντρομενα προγραμματακια για hacking... Ωραια λογια εεε;
Αντε μαθε τωρα το κελυφος dash-terminal (που ναι ειναι depian) και μπορεις να κανεις πολλα αλλα το διαβασμα διαβασμα.. Καλα δεν χριαζετε να πω για τι χρηστες κανει ετσι...;

Αυτα ειναι τα ποιο ετσι ξακουστα τωρα καπιοι θα διαφονισουν τοσο στο "ξακουστα" οσο και σε αυτα που λεω παντως ετσι πιστευω εγω και αλλωστε..... ολα οκ δεν με πειραζει....αυτος ειναι ο κοσμος του linux και των οπαδων του.....και σε οποιον αρεσει...!:8):
Posted Image
Στα 20 μου εγηνα και αδερφος.... ο παλιογερος.... τι επαθα ο αμοιρος με τους γεροντοερωτες!!!

#39 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 02 April 2011 - 04:30

ωχ παναγιά μου.
Καταρχάς, δεν κάνει το Debian για μη-μυημένους; Ούτε Gentoo είναι, ούτε καν Arch. Σίγουρα δεν είναι πυρηνική φυσική. Απλά έχει χάλια package manager.
Το Suse ήταν η πρώτη διανομή που δοκίμασα (δεν μετρώ την αφελή προσπάθεια μου να βάλω Gentoo στα 12 μου) και μέχρι σήμερα έχει την καλύτερη υλοποίηση του KDE. Μια πολύ καλή κίνηση της κοινότητας του Suse ήταν και το αυτοματοποιημένο build system τους, που θα βοηθήσει το πακετάρισμα για πολλές διανομές χωρίς να σπαταλά προγραμματιστικούς πόρους.
Η Fedora δεν κάνει μόνο για σέρβερ, αλλά ίσως αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Δυστυχώς ξεκίνησε μια φάση ουμπουντονοποίησης που αλλοιώνει κάπως τον χαρακτήρα της διανομής.
Η Mandriva ηρωική, αλλά με το ένα πόδι στον τάφο πλέον. Οικονομικά προβλήματα.

Το dash-terminal που είναι depian δεν το ξέρω, πάντως πιστεύω ότι καλό είναι να μάθει ο κόσμος λίγο bash scripting. Σου λύνει τα χέρια. Ειδικά αν έχεις να κάνεις repetitive διεργασίες.

Επίσης, οπαδέ της ομάδας, και δεν κατάλαβα πώς ήταν αυτό το ξαφνικό ποστ, παρόλο που απάντησα.

#40 Goggeta SSJ6

Goggeta SSJ6

    Anime Professional

  • Members
  • 742 posts

Posted 02 April 2011 - 16:01

@meidei
Το Depian το θεωρεις τοσο ευχριστο οσο το π.χ ubuntu, suse, mint οπως λες και εσυ ο manager εχει τα κολπα του (για να μην πω τα χαλια του). Ουτε καν καθηγητες πανεπιστιμιου το θεωρουν εξησου ευχριστο. Ναι εχεις δικαιο τα Arc, Gentoo ειναι πραγματικα παλουκια ακομη και στην εγκατασταση δλδ εισαι σωστοτατος. Αλλα νταξ περαν των ολων αυτων μεταξυ μας τα Gentoo δεν μαμανε γιατι μπορεις να τα φερεις (με κοπο βεβαια) στα μετρα σου για οτι δουλεια τα θελεις!!!(τουλαχιστον εμενα με εξηταραν αρκετα οπως και η νοοτροπια)

Αλλα βρε παλικαρι μου στα 12!!:terror2:!:riiight: Νταξ Θεος μπραβο πραγματικα!!!:nod:

Fedora συμφωνω σε ολα ιδηκα για το οτι δεν κανει μονο για server (το αναφερω και εντος παρενθεσεων στο post μου)... Εχω χαση τις 1 η 2 τελευταιες εκδοσεις (βασικα σε ποια βρησκομαστε) για πες μου περιλυπτικα τι εχει γηνει;

Mandriva θα κρατισω το ηρωικη (δεν θελω να σκευτομαι το μελλον αν και αναποφευκτο κατ εμε)!

Τωρα για τερματικα τι να πω οτι γουσταρει τον καθενα αλλα bash ειναι παρα πολυ καλο και εμενα αυτο με βολευει!:awww:

Κοιτα γενικα δεν σταματισα να ειμαι ενθουσιασμενος με το linux ποτε αλλα σε πολλες περιπτωσεις στην αρχη εψαχνα να μαθω περιλυπτηκα διαφορα και δεν ευρισκα στο web, επισης ειναι καλο να υπαρχη ενα ποστ με μερικες διευκρινησεις για μια γενικη αποψη και γνωμη στο forum και στο web για τετοια θεματα, για να βρισκουν πληροφορίες και αλλοι, οποτε καπως ετσι το σκευτικα.

Ε και σαν τοπικ ο τιτλος ειναι καπως γενικος (καλο αυτο) οποτε μπορει εαν θελει καποιος να δει κατι να υπαρχη και κατι τετοιο!!!! Δεν μπηκα ουτε για εξυπναδα ουτε απο ψωνιο ουτε να την πω σε καποιον ετσι να εξηγουμε!!! Απλα κουβεντα να γηνετε!!:hi:
Posted Image
Στα 20 μου εγηνα και αδερφος.... ο παλιογερος.... τι επαθα ο αμοιρος με τους γεροντοερωτες!!!

#41 RiDeLub

RiDeLub

    - ΡίΝΤεΛουμπ -

  • Members
  • 1,010 posts

Posted 02 April 2011 - 18:02

Γιατί ρε παιδιά τι έχει το apt και είναι τόσο χάλια; :nosey:

Edit:

Το arch ειναι πολύ πιο εύκολο απο πολλές αλλες διανομές, τόσο στο installation όσο και στη χρήση. Η τρομερή wiki είναι θησαυρός για όλη την κοινότητα κάτι που δεν αναφέρεται.

Εδώ θα συμφωνήσω απολύτως. Plus μετά την τριβή στο (πρώτο) setaρισμα οι περισσότερες ρυθμίσεις ξεκαθαρίζουν στα μάτια σου.

Edited by RiDeLub, 02 April 2011 - 18:21.

- Επέζησα και εγώ από το φαγητό του Κ.Ε.Τ.Θ Αυλώνας -

Posted Image


#42 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 02 April 2011 - 18:11

@meidei
Το Depian το θεωρεις τοσο ευχριστο οσο το π.χ ubuntu, suse, mint οπως λες και εσυ ο manager εχει τα κολπα του (για να μην πω τα χαλια του). Ουτε καν καθηγητες πανεπιστιμιου το θεωρουν εξησου ευχριστο. Ναι εχεις δικαιο τα Arc, Gentoo ειναι πραγματικα παλουκια ακομη και στην εγκατασταση δλδ εισαι σωστοτατος. Αλλα νταξ περαν των ολων αυτων μεταξυ μας τα Gentoo δεν μαμανε γιατι μπορεις να τα φερεις (με κοπο βεβαια) στα μετρα σου για οτι δουλεια τα θελεις!!!(τουλαχιστον εμενα με εξηταραν αρκετα οπως και η νοοτροπια)

Αλλα βρε παλικαρι μου στα 12!!:terror2:!:riiight: Νταξ Θεος μπραβο πραγματικα!!!:nod:

Fedora συμφωνω σε ολα ιδηκα για το οτι δεν κανει μονο για server (το αναφερω και εντος παρενθεσεων στο post μου)... Εχω χαση τις 1 η 2 τελευταιες εκδοσεις (βασικα σε ποια βρησκομαστε) για πες μου περιλυπτικα τι εχει γηνει;

Mandriva θα κρατισω το ηρωικη (δεν θελω να σκευτομαι το μελλον αν και αναποφευκτο κατ εμε)!

Τωρα για τερματικα τι να πω οτι γουσταρει τον καθενα αλλα bash ειναι παρα πολυ καλο και εμενα αυτο με βολευει!:awww:

Κοιτα γενικα δεν σταματισα να ειμαι ενθουσιασμενος με το linux ποτε αλλα σε πολλες περιπτωσεις στην αρχη εψαχνα να μαθω περιλυπτηκα διαφορα και δεν ευρισκα στο web, επισης ειναι καλο να υπαρχη ενα ποστ με μερικες διευκρινησεις για μια γενικη αποψη και γνωμη στο forum και στο web για τετοια θεματα, για να βρισκουν πληροφορίες και αλλοι, οποτε καπως ετσι το σκευτικα.

Ε και σαν τοπικ ο τιτλος ειναι καπως γενικος (καλο αυτο) οποτε μπορει εαν θελει καποιος να δει κατι να υπαρχη και κατι τετοιο!!!! Δεν μπηκα ουτε για εξυπναδα ουτε απο ψωνιο ουτε να την πω σε καποιον ετσι να εξηγουμε!!! Απλα κουβεντα να γηνετε!!:hi:


Ωχ θέε μου, είναι ευκολη η δυσφήμηση και εξίσου ευκολη η θεοποίηση... Το arch ειναι πολύ πιο εύκολο απο πολλές αλλες διανομές, τόσο στο installation όσο και στη χρήση. Η τρομερή wiki είναι θησαυρός για όλη την κοινότητα κάτι που δεν αναφέρεται. Απο την άλλη μιλάτε για όλες τις διανομές γενικολογικά. Δεν έχω κανένα σεβασμό για διανομές έτοιμες, τύπου Ubuntu/SUSE/Mandriva, ειδικά στην τελευταία. Δεν έχω κανένα σεβασμό για τους λάθους στόχους και τα σλογκαν που περνανε σε αυτή τη γενικολογική περιγραφή του Gentoo, στο οποίο είναι έρμαιο του προγραμματιστή για το αν θα φτιάξει σωστά το branch που θες να κάνεις compile. Δεν έχω σεβασμό στα 'γραφικά' και στα 'καραμελώματα' για να δείχνουμε Winblows.

Έχω σεβασμό σε διανομές που δεν θεωρούν τον χρήστη τεχνολογικά αναλφάβητο και του προσφέρουν την εμπειρία του UNIX και όχι καραμελωμένα αδόμητα λειτουργικά (ο κώδικας σε πολλές διανομές που φαίνονται τόσο ωραίος είναι βιαστικός). Έχω σεβασμό στο apt-get και στον pacman αλλα σε κανέναν αλλο package manager (εκτος απο το pkg_add του OpenBSD αλλα αυτή είναι άλλη γεύση.) Εχω σεβασμό, τέλος, στα tiling wm's και κυριότερα στον scrotwm και όχι σε αυτά τα τερατουργήματα του gnome και του kde, μονο στον Enlightment έχω εναποθέσει ελπίδες αλλα δεν τον βλέπω να τελειώνει ποτέ.

Είμαι σε αυτόν τον χώρο πολλά χρόνια, γενικολογίες και περιγραφές διανομών δεν υπάρχουν. Υπάρχουν, ωστόσο, τα αρνητικά και τα θετικά της κάθε μίας. Η δυσκολία, επίσης, είναι υποκειμενική. Εγώ ξέμαθα νωρίς απο τα γραφικά περιβάλλοντα λόγο πόρωσεις με το OpenBSD. Το ότι μαθαίνουμε λάθος δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε στο λάθος.

#43 Goggeta SSJ6

Goggeta SSJ6

    Anime Professional

  • Members
  • 742 posts

Posted 02 April 2011 - 18:56

Ωχ θέε μου, είναι ευκολη η δυσφήμηση και εξίσου ευκολη η θεοποίηση... Το arch ειναι πολύ πιο εύκολο απο πολλές αλλες διανομές, τόσο στο installation όσο και στη χρήση. Η τρομερή wiki είναι θησαυρός για όλη την κοινότητα κάτι που δεν αναφέρεται. Απο την άλλη μιλάτε για όλες τις διανομές γενικολογικά. Δεν έχω κανένα σεβασμό για διανομές έτοιμες, τύπου Ubuntu/SUSE/Mandriva, ειδικά στην τελευταία. Δεν έχω κανένα σεβασμό για τους λάθους στόχους και τα σλογκαν που περνανε σε αυτή τη γενικολογική περιγραφή του Gentoo, στο οποίο είναι έρμαιο του προγραμματιστή για το αν θα φτιάξει σωστά το branch που θες να κάνεις compile. Δεν έχω σεβασμό στα 'γραφικά' και στα 'καραμελώματα' για να δείχνουμε Winblows.

Έχω σεβασμό σε διανομές που δεν θεωρούν τον χρήστη τεχνολογικά αναλφάβητο και του προσφέρουν την εμπειρία του UNIX και όχι καραμελωμένα αδόμητα λειτουργικά (ο κώδικας σε πολλές διανομές που φαίνονται τόσο ωραίος είναι βιαστικός). Έχω σεβασμό στο apt-get και στον pacman αλλα σε κανέναν αλλο package manager (εκτος απο το pkg_add του OpenBSD αλλα αυτή είναι άλλη γεύση.) Εχω σεβασμό, τέλος, στα tiling wm's και κυριότερα στον scrotwm και όχι σε αυτά τα τερατουργήματα του gnome και του kde, μονο στον Enlightment έχω εναποθέσει ελπίδες αλλα δεν τον βλέπω να τελειώνει ποτέ.

Είμαι σε αυτόν τον χώρο πολλά χρόνια, γενικολογίες και περιγραφές διανομών δεν υπάρχουν. Υπάρχουν, ωστόσο, τα αρνητικά και τα θετικά της κάθε μίας. Η δυσκολία, επίσης, είναι υποκειμενική. Εγώ ξέμαθα νωρίς απο τα γραφικά περιβάλλοντα λόγο πόρωσεις με το OpenBSD. Το ότι μαθαίνουμε λάθος δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε στο λάθος.


Δεν ειναι εδω Forum linux για να μιλησω ειδικα αλλωστε ειπα οτι μιλω γενικα...
Η γενικολογια βοηθα στην αναζητηση οχι στην μαθηση!
Δεν αναφερθηκαν εκδοσεις με λιγοτερη ας πουμε προβολη για τον λογο οτι εχουν πολλες δυσχριστιες και ειναι απροσητες εδω η ετειμες εχουν πως θα παει ο κοσμος στο linux!
Το οτι καποιοι εχουν θεληση να ασχοληθουν με οποιο linux γουσταρουν ειναι επιδη το γουσταρουν πως ομως ενας χρηστης που θελει 10 πραγματα θα παει στο linux εαν δεν μπορει να αναπαραγη αρχεια π.χ;
Πως θα τρεξει ενα αρχειο οταν χριαζετε ειδηκο προγραμμα στο ειδικο προγραμα και παει λεγοντας;
Η ετειμες εφαρμογες οπως λες εχουν απαληνει μερικα απο αυτα!
Καλα εαν ειναι τερατουργηματα τα gnome και kde τοτε ας αφησουμε τον scrotwm να μας δηξει το οτι ποιο αφερετικο η μηπως ο καθημερινος χρηστης εχει καμια φωτηση να αρχιζει κωδικα τερματικου στο main desktop!!
Καλα και αγια ολα αλλα νταξ εαν οι 5 στους 100 γουσταρουν να μαθουν 10 linux βαρβατα και οι λοιποι δεν τα αγκιζουν καν τοτε αυτο λεει πολλα...
Ετειμες ξ'ετειμες ο κωδικα ειναι ανοιχτος να τον κανεις οτι θελεις να προσθεσει και να αφερεσεις οτι θελεις!
Παντως εαν ενα παιδι το μαθαινες OpenBSD η ubuntu η fedora κτλ και μετα απο χρονια ανακαλυπτε τα windows θα πηγαινε με τα μπουνια να μην λεμε και οτι θελουμε γιατι θα ελεγε με ενα κλικ κανω δουλεια...
Και εγω θα γουσταρα να εχω μονον linux να πεταξω εκει ενα gentoo η depian και να κανω τα παντα, ομως προγραμματα δεν υπαρχουν και αντε ξερουμε καποια πραγματα εαν ομως στα windows γηνετε το ιδιο πραγμα ποιο γρηγορα τι θα κανεις θα πεδευεσε αδικα γιατι για να πεις οτι κανω κατι ποιο τι εξηδικευμενα οταν κανω το ιδιο γρηγορα;
Ε αυτο το πραγμα θελει και πρεπει να γεφηροσει το linux με τα ντεμεκ "ετειμα" γιατι η ταχητητα και η λειτουργικοτητα κερδιζουν εδαφος ολο και περισσοτερο ετσι ειναι η τεχνολογια η κανω λαθος;
Σε θεμα ιντερεντ ας πουμε ανταγωνιστης για την linux δεν υπαρχει ολοι σχεδον η server ειναι σε προτυπα unix και αντιστηχος ομως σε υπολογιστες σπιτιου ειναι τα windows τις Microsoft εχει ρουφιξη αιμα και αιμα!
Εαν ομως γηνουν ολο και ποιο φιλικα θα κεντρισουν ενδιαφερον αλλωστε καθε linux δεν παει να ειναι linux ουτε θαβει κατι ουτε κρατα κρυφο τπτ!!
Posted Image
Στα 20 μου εγηνα και αδερφος.... ο παλιογερος.... τι επαθα ο αμοιρος με τους γεροντοερωτες!!!

#44 Guest-13157

Guest-13157

    Anime Fan

  • Members
  • 186 posts

Posted 02 April 2011 - 19:20

Μα τι λες; Τις περισσότερες φορές οι εργασίες που πρέπει να κάνεις στον υπολογιστή γίνονται πολύ πιο γρήγορα απο ένα shell (ειδικά στο zhs) το κλικ όλοι οι ορθολογικοί χρήστες το θεωρούν ανούσιο, το να πάω το ποντικί μου εκεί για να κάνω αυτό, ενω με μία φραση μπορώ να μην κουνήσω τα χέρια μου απο το keyboard... Ένα χαρακτηριστικό της δυσχρηστίας των Winblows που τόσο εκθειάζονται για την ευκολότητα και την αμεσότητα είναι ο τρόπος εγκατάστασης προγραμμάτων, πρέπει να πας στο site να κατεβάσεις το προγραμμα να κάνεις double click να σου βγουν όλα αυτά τα windows κτλ. Στο (arch)linux αντίθετα είναι ένα sudo pacman -S ή ένα κατεβασμα του tarball και ένα makeinstall. Δεν είναι τυχαίο το παράδειγμα, απο αυτές τις επιλογές φαίνεται η διαφορά νοοτροπίας στο τι είναι ευκολο και τι είναι ευχρηστο.

Και ναι σου χαλάω το όνειρο αλλα δεν υπάρχει αντίθεση το gui κατέστρεψε την παραγωγικότητα.

#45 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 02 April 2011 - 20:15

Σε κάποια πράγματα συμφωνώ με τον Gbak. Καταρχάς είναι μέγιστο σφάλμα να παρουσιάζει κανείς την χρήση του shell σαν αναγκαίο κακό. Είναι προαιρετικό καλό.
Συμφωνώ ότι τα wiki του Arch και το παλιό του Gentoo είναι ανεκτίμητης αξίας πηγές γνώσης.
Συμφωνώ ότι κάποιες διανομές, και κυρίως οι εταιρίες που βρίσκονται πίσω από αυτές κινούνται είτε αφελώς είτε ανωφελώς.
Δεν συμφωνώ ότι ο καθένας χρειάζεται tiling wm και ότι δεν χρειαζόμαστε και κάποια DE.

Γιατί ρε παιδιά τι έχει το apt και είναι τόσο χάλια; :nosey:

Εμπειρικά πάντα μιλώντας, σπάει με το παραμικρό. Αλλά ίσως να φταίει η Canonical γιαυτό.