Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά


  • Please log in to reply
1803 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (740 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

  1. Ναι μιλάω (119 votes [16.08%] - View)

    Percentage of vote: 16.08%

  2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (519 votes [70.14%] - View)

    Percentage of vote: 70.14%

  3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.78%] - View)

    Percentage of vote: 13.78%

Vote Guests cannot vote

#31 shinobi-13

shinobi-13

    Anime Freak

  • Members
  • 446 posts

Posted 12 June 2006 - 10:14

Καλή είναι και η wikipedia αλλά αν θες να ψάξεις αποκλειστικά για ninpo δεν είναι και το καλύτερο μέρος να συμβουλευτείς. Το καλύτερο μέρος είναι ή κάποιος δάσκαλος να σου μιλήσει ή κάποιο βιβλίο κάποιου δασκάλου. Τυχαίνει να έχω ένα τέτοιο βιβλίο και αν ενδιαφέρεται κανείκς να του πω τον τίτλο του ας μου πει...
不 林 カ 山
Posted Image

#32 Shadowcaster

Shadowcaster

    Anime Fan

  • Members
  • 130 posts

Posted 13 June 2006 - 16:09

__Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες φίλε Shinobi-13. Οσα αναφέρεις για το εννιά (το αριθμό που ποτέ δε χάνεται), είναι απόλυτα σωστά... υπάρχει ολόκληρη φιλοσοφία απο πίσω του και είναι ένας απ' τους πιο σημαντικούς αριθμούς στην αριθμοσοφία (ο αριθμός του θεού).

__Ο φίλος που σου έλεγα σπούδαζε το Bujinkan και μού είχε πει για τον sensei... O Ελληνας δάσκαλός του δε, την τελευταία φορά που πήρε βαθμό, μπήκε σε κύκλο απο άλλους δασκάλους (ανώτερους του) και έπρεπε να τους αποφύγει με δεμένα μάτια. Α... αυτοί είχαν σπαθια και αυτός όχι.

__Γενικά, απο ένα επίπεδο και πάνω είναι απίστευτα απαιτητικό το επίπεδο, αλλά πας πραγματικά αλλού -εξασκείς ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ όλες τις αισθήσεις σου, ιδίως την "6η". Στη Θεσσαλονίκη είχα ψάξει για σχολή αλλά είχε μόνο μία, η οποία τότε δεχόταν μαθητές μόνο απο 18 χρονών και πάνω... Ακολούθησα έτσι το Tae-Kwon-Do, το οποίο και άφησα (για δικούς μου, πολλούς λόγους) αφού πήρα τη μαύρη ζώνη και το πρώτο πουμ (το γνωστό σε όλους μας "νταν" που όμως λέγεται έτσι όταν ο κάτοχός του είναι κάτω των 18 ).

__Ας μην επεκταθούμε άλλο εδώ, αν θέλεις κάποια στιγμή άνοιξε ένα θέμα για τις πολεμικές τέχνες και ιδίως για το ninpo (wow, δεν ήξερα ότι η παράδοση απο την πλευρά του KOGA έχει χαθεί!!! :( Αν δεν κάνω λάθος, αυτοί υποτίθεται ότι ήταν και πιο άγριοι πολεμιστές, σωστα; ).

__Οσο για τις σπουδές μουσικής, σου εύχομαι τα καλύτερα (αντε και στη Jouliard ή στο Berklee, ανάλογα το τι θέλεις, Jazz ή κλασσικές σπουδές). 8) Οσο για την Ιαπωνία... κάποια στιγμή θα πας... είμαι σίγουρος... :wink:
THERE IS NO KNOWLEDGE THAT IS NO POWER

#33 shinobi-13

shinobi-13

    Anime Freak

  • Members
  • 446 posts

Posted 14 June 2006 - 09:17

Ευχαριστώ πολύ shadowcaster και να πώ κατι τελευταίο βάση αυτών που είπες...Στο ninpo στο 6ο dan μπορείς αν θες να το κάνεις να μπεις σε ένα δωμάτιο με γιαλισμένο παρκε(ωστε να μην ακούγονται τα βήματα) με κλειστα τα μάτια και να σου επιτεθεί κάποιος με "men" (κάθετο χτύπημα) στη πραγματικότητα το κάνουν για να ανέβουν στην υπόληψη των ανωτέρων αλλά και για να αποδείξουν στους εαυτούς τους ότι είναι κάλοι(όχι ακόμα δεξιοτέχνες). Και στο 9ο dan υπαρχει ενα άλλο προεραιτικο στο οπιο πρέπει να σου κάνουν ένα men και ένα do (το do είναι οριζόντιο χτύπημα)(υπο τις παραπάνω συνθήκες) αυτό το έχουν περάσει δύο ninja (ψαχνω το βιβλίο να δώ που τους έλεγε αλλά δε θυμάμαι...) πάντως ο ένας απο αυτούς είναι ο Hatsumi sensei.Το κουλό όμως είναι ότι απο αυτη τη δοκιμασία μπορεις να πεθάνεις και πριν την κάνεις υπογράφεις ότι οι "εκτελεστές" δεν φέρουν καμία ευθύνη...(!) Μου έκανε τρομερή εντυπωση που αυτός ο δάσκαλος στη Θεσαλονίκη έκανε αυτό το τέστ. Υποκλέινομαι μπροστα του...
Υ.Γ.: το ήξερες ότι είσαι πολύ τυχερός που μένεις Θεσσαλονίκη? γιατί οι μόνες σχολές ninpo στην Ελλάδα είναι 1 στη Θεσσ. και 2 (μια εκ'των οποίων πήγα εγώ, στην Καλλιθέα κοντά) στην Αθήνα. Και είναι όλες Bujinkan!
不 林 カ 山
Posted Image

#34 Musashi

Musashi

    Anime Freak

  • Members
  • 333 posts

Posted 15 June 2006 - 21:36

Poli kali idea na ksekiniseis ayto to thread Shinobi kun kai xairomai pou katalaves apo pou pira tin idea gia to nick mou! Me tima va8ytata

Βασικά, το nick σου είναι ιστορικό θωρηκτό του Β'ΠΠ (το δεύτερο της κλάσσης Yamato) με τραγική ιστορία αλλα τέσπα... :P

Ερώτησις προς shinobi-sensei...τα ιδιαίτερα ΠΟΣΟ έχουν?... :wink:


Βασικα την ιστορια του θωρηκτου δεν την ηξερα :oops: , οποτε thanx Dante!
Αν και δεν μου κανει εντυπωση που ονομασαν ενα πολεμικο πλοιο προς τιμην ενος σημαντικου ιστορικου προσωπου, οταν διαλεγα nick, ειχα στο μυαλο μου τον μεγαλο ξιφομαχο (πληροφοριες στο πολυ καλο site που εχει postαρει ο uzumaki_naruto, καθως και για πολλα ακομα ιστορικα προσωπα) Miyamoto Musashi!

Anyway, χαιρομαι για το ενδιαφερον που υπαρχει σ'αυτο το thread και Shinobi kun..........υποκλινομαι στις γνωσεις σου :D
All hail the machine
Posted Image

#35 MaSaKa

MaSaKa

    Anime Freak

  • Members
  • 342 posts

Posted 28 June 2006 - 12:23

Ego leo na valete liges vasikes giaponezikes lekseis me tis erminies tous, etsi gia na mathoume ta vasika. :happy2:

#36 shinobi-13

shinobi-13

    Anime Freak

  • Members
  • 446 posts

Posted 28 June 2006 - 12:37

Hmmmm εννοεις λεξεις που ακουγονται συχνα σε anime η να γραψω λεξεις η φρασεις που να μπορεις να συστυθεις σε εναν Ιαπωνα(ή μια ιαπωνεζουλα :hehe: )?
不 林 カ 山
Posted Image

#37 uzumaki_naruto

uzumaki_naruto

    Anime Fan

  • Members
  • 238 posts

Posted 28 June 2006 - 13:30

shinobi-13:

Hmmmm εννοεις λεξεις που ακουγονται συχνα σε anime η να γραψω λεξεις η φρασεις που να μπορεις να συστυθεις σε εναν Ιαπωνα(ή μια ιαπωνεζουλα Hehe )?


kalo mou akougete an den sou kanei kopos graψe merikes lexeis kai protaasweis oso gia ti giaponezoula prepei na xeroume ti tha poume otan ftasoume sto 100% :laughing: :laughing: :laughing:

#38 shinobi-13

shinobi-13

    Anime Freak

  • Members
  • 446 posts

Posted 29 June 2006 - 02:36

Λοιπον.... οταν συναντησεις εναν Ιαπωνα/εζα για πρωτη φορα η συζητηση σας θα παει λογικα καπως ετσι...: κλασικα τους λες "konnίchi wa"=γεια σας και αυτος/η θα σας απαντησει ομοιως..... "konnichi wa" μολις το πει αυτο θα συστηθειτε:"Hajimemάshite.Watashi wa .... dέsu. Dόozo yorόshiku"=Τι κανεται.Με λενε .....Χαρηκα για τη γνωρημια.(το desu προφερεται "des") το ονομα σας ομως κανονικα δεν πρεπει να το πειτε στα Ελληνικα αλλα στα Ιαπωνικα βαση της αλφαβητου "katakana" ,αλλα για να το κανεται αυτο πρεπει να ξερεται Ιαπωνικα... αν θελεται να μαθετε πως λεγεται το ονομα σας στα Ιαπωνικα απλα ποσταρεται. Αυτος/η λογικα θα σας απαντησει:"hajimemάshite.... dέsu"=χαρηκα επισης. με λενε.... εκτος και αν δε σας πει το ονομα του και πρεπει να την ρωτησεται "onamάe wa?"=πως σας λενε? Ομως υπαρχει και η περιπτωση να εντυπωσιαστει απο το οτι ξερεται Ιαπωνικα(διολου απιθανον)και να σας πει "nihongo ga dekimasu ka?"=μιλατε Ιαπωνικα?!!! :cantstop: εσεις θα πειτε "hai,nίhοngo ga sukόshi dekimάsu"=ναι,ξερω("μιλαω") λιγα Ιαπωνικα. (το sukoshi προφερεται"skόshi" και το dekimasu "dekimas", γενικοτερα το -masu proferetai -mas). Αν ειστε κουφοι και δεν ακουσατε τι ειπε (επειδη οπως και να το κανουμε μιλαει Ιαπωνεζικα) απλα πειτε της/του mόo ichidό itte kudasάi= αλλη μια φορα παρακαλω ή dόozo yύkuri hanάshite kudasάi=παρακαλω μπορειτε να μιλατε πιο αργα(η αληθεια ειναι οτι οι Ιαπωνες εχουν την ταση να μιλανε σαν τους Ισπανους.... μπορει να σου πουν ολοκληρη παρουσιαση και να μην καταλαβεις οτι τελειωσε)(hanάshite=hanάshte kudasάi=kdasάi). Απο κει και περα η συζητηση γινεται πιο πολυπλοκη και ο καθενας θα εχει να πει κατι διαφορετικο. Για αυτο θα σας δωσω και καποιες λεξεις-φρασεις που μπορει να σας φανουν χρησιμες σε μια τετοια συζητηση.

ohάyoo gozaimάsu=καλημερα
konban wa=καλο απογευμα
konnichi wa=γεια,καλο μεσημερι
oyasumi nasάi=καληνυχτα
sayoonάra=antio
hajimemάshite=(hajimemashite=hajimemashte")τι κανεται,χαρηκα για τη γνωρημια
dόozo yoroshiku=(yoroshiku="yoroshku")χαρηκα για τη γνωρημια
kόchira kosό=η χαρα ειναι ολη δικη μου
matά ashitά=τα λεμε αυριο(ashita="ashta" )
ja mata=τα λεμε
arigάtoo gozaimάsu=ευχαριστω πολυ
doomo arigatoo gozaimasu=ευχαριστω παρα παρα πολυ
doo itashimάshite=δεν κανει τπτ
(o)namάe=ονομα (το "ο" ειναι πιο ευγενικο)
(ο)tomodάchi=φιλος
watά(ku)shi=εγω(watakushi ευγενικη μορφη)
anάta=εσυ
άre=αυτος
dάre=ποιος
kόchira=απο εδω
sόchira=απο εκει
άchira=απο εκει περα
dόchira=απο που
hidάri=aristera
migi=δεξια
kinόo=χτες
kyόo=σημερα
ashitά=αυριο
ogέnki dέsu ka=ειστε καλα ,σε καλη διαθεση
gomέn nάsai=μπαρδον
ii desu=ειμαι καλα
daijόbu=εισαι ok?
dόozo=παρακαλω
Girίshajin=Ελληνας
Nihόnjin=Ιαπωνας
chuugάkusei=μαθητης γυμνασιου(chuugakusei="chuugaksee")
kόokoosei=μαθητης λυκειου
daigάkusei=φοιτητης(daigaKUSEI="DAIGAKSEE")
kokό=εδω
sokό=εκει
asokό=εκει περα
dόko=που
... ga suki desu= μου αρεσει... (τα manga, η Ιαπωνια)(suki="ski" αλλα το καπα ειναι οπως προφερεται σε λεξεις οπως "καμπια", "κατσε","καρεκλα")
... ga daisuki desu=λατρευω,τρελενομαι...για σενα
chikushό,kusό,shimάtta,unchί,ύnko=ολες αυτες οι λεξεις μπορουν να μεταφραστουν ως σκατα! γαμωτο! να παρει! (chikusho="chiksho")
urusάi=ήσυχα!(κοινως σκασε!)
korόsu=σκοτωνω (korosu="koros")(π.χ.:Nihonjin wo korosu=θα σκοτωσω Ιαπωνες)
iiέ=οχι
hάi=ναι
onnάnoko=κοριτσι
otokόnoko=αγορι
onnά=γυναικα
otόko=αντρας
kodόmo=παιδι
kirέi na=(kirei="kiree")ομορφη/ος/ο, καθαρος/η/ο
kawaii=γλυκουλα/ης/ικο, ελκυστικος/η
baka=βλακας
nάni=τι
nάze=γιατι
doo=πως
watά(ku)shi=εγω(watakushi ποιο ευγενικο)
anάta=εσυ
άre=αυτος
dάre=ποιος
dόnata=ποιος(ευγενικη μορφη)


Αν παλι δεν σας απαντησει και φυγει επειδη σας θεωρησε καποιο τρελο ή σας την σπασει με καποιον τροπο(αν και το βρησκω απιστευτω) πειτε του "kutabacchimae" ή "kutabare" ή "zakennayo"... διαλεξτε... το πιθανοτερο ειναι να τη κοπανησει εκτος κι αν ειναι κανενας shintaro katsu ή bruce lee και σας κυνηγησει....

υπομνημα:για την καλυτερη κατανοηση των τονισμων στα Ιαπωνικα εβαλα ελληνικους χαρακτηρες εκυ που τονιζονται... παρ ολα αυτα υπαρχουν και ατονες λεξεις όπως nasai,oyasumi κπα
Επειδη οι επεξηγησεις; μου ηταν λιγες(ελλυπεις) και προχειρες οποιαδηποτε επισημανση ή ερωτηση ειναι ευπροσδεκτη.
不 林 カ 山
Posted Image

#39 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 29 June 2006 - 04:37

Μπράβο ρε sensei, έγραψες....περιμένω διακαώς επόμενο μάθημα με ανάλυση της ιερής διαδικασίας του μεσογειακού ΚΑΜΑΚΙΟΥ στα Ελληνικά (καίγομαι)...:greece: :kakashithumbup:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#40 hajate

hajate

    Anime Freak

  • Members
  • 317 posts

Posted 29 June 2006 - 07:49

lol,βλέπω shinobi13 η hiroko-sensei(προφερεται sensee :bleh: ) σε έστρωσε για τα καλά στο διάβασμα.
hajimemάshite watashi wa hajate-SAMA desu,doozo yoroshiku.
jiane! :hehe:

p.s. BAN...KAI :dwarf: :dwarf:

#41 shinobi-13

shinobi-13

    Anime Freak

  • Members
  • 446 posts

Posted 29 June 2006 - 10:30

Μπράβο ρε sensei, έγραψες....περιμένω διακαώς επόμενο μάθημα με ανάλυση της ιερής διαδικασίας του μεσογειακού ΚΑΜΑΚΙΟΥ στα Ελληνικά (καίγομαι)...:greece: :kakashithumbup:

Aναμενετε το επομενο μαθημα.
不 林 カ 山
Posted Image

#42 Igore

Igore

    Επιστροφή στα παλιά...

  • Members
  • 241 posts

Posted 29 June 2006 - 22:51

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΧΩ Κ ΕΓΩ ΑΠΟΡΙΕΣ
Π.Χ ΒΛΕΠΕ ΝΑRUTO
ΕΙΝΑΙ: IDATAKIMASU?
ITADAKIMASU?
IDAKATIMATSU?
ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠ' ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΕΣΠ :despair: Α........

#43 shinobi-13

shinobi-13

    Anime Freak

  • Members
  • 446 posts

Posted 29 June 2006 - 22:56

H λεξη ειναι itadakimάsu και το λενε οταν ειναι να φανε(πριν το φαγητο).Μετα το φαγητο λενε "gochisόosama".
不 林 カ 山
Posted Image

#44 Shadowcaster

Shadowcaster

    Anime Fan

  • Members
  • 130 posts

Posted 01 July 2006 - 10:13

__Shinobi, είπες για ονόματα.. Το Βασίλης, πώς είναι; Η θα πρέπει να λέω το αντίστοιχο του Bill /Billy (αλήθεια, πως είναι το Bill /Billy); Κρίμα που έχουν τη ρίζα απο το Greece και όχι απ' το Ελλάς για του Έλληνες... Πάντως, είναι νομίζω το μόνο έθνος μαζί με εμάς, που λένε "σωστά" την Κωνσταντινούπολη, "Κονσταντινοπόρου" αν δε κάνω λάθος.
THERE IS NO KNOWLEDGE THAT IS NO POWER

#45 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

    Anime Professional

  • Members
  • 1,005 posts

Posted 01 July 2006 - 13:21

Apo oti kserw den allazoun sta onomata tipota paramono h profora. Den eimai kai sigouros bebaia. Pantws to onoma Basilis tha ginotan logika BASIRISU - バシリス kai to Bill, BIRU - ビル. Tespa, den kserw an to eipe kaneis, alla ena kalo site gia online mathimata sta basika einai auto. :clap:

oR4yYRl.gif