Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * * 1 Ψήφοι

Berserk


  • Please log in to reply
1073 replies to this topic

#1051 Zoro

Zoro

    escaping reality

  • Members
  • 2.833 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάιος 2021 - 13:37

Λόγω της τεράστιας αυτής είδησης και απώλειας είπα κι εγώ να δώσω τον φόρο τιμής μου, σε ένα από τα παλιά thread-λημέρια μου!

Αντίο Miura-sensei, ήσουν ένα μεγάλο κομμάτι της εφηβικής μου (μας) ηλικίας και θα μας λείψει η ατελείωτη αναμονή και ο τακτικός έλεγχος για νέο chapter.

Το πρώτο κομμάτι, με την Golden Age έως και την έκλειψη είναι από της καλύτερες ιστορίες που έχω διαβάσει.. και ναι, το πρώτο anime του 1997 έχει κι εμένα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, εκτός από το ότι έφερε αρκετά ως πολύ καλά τον κόσμο και κλίμα της ιστορίας στην ζωή, ήταν και από τις πρώτες σειρές που με έβαλαν στον χώρο (κάποια χρόνια νωρίτερα είχα ξεκινήσει με το παιχνίδι του Dreamcast και από τότε ήδη με είχε ελκύσει αυτός ο κόσμος και προσπαθούσα να καταλάβω από που προέρχεται αυτή η ιστορία).

Για να είμαι ειλικρινής, μετά την έκλειψη η σειρά διατήρησε πάλι ένα αξιοπρεπές επίπεδο, αλλά όσο περνούσε ο καιρός έχανε όλο και περισσότερο αυτό το κάτι που μας είχε κάνει να την ξεκινήσουμε.

Η ιστορία δεν ήταν το ίδιο ενδιαφέρουσα με την αρχή (λογικό, τόσο ψηλά που είχε θέσει τον πήχη, αλλά παρέμεινε και πάλι καλή), οι αποστάσεις μεταξύ των chapters όλο και μεγάλωναν και δεν βοηθούσαν την κατάσταση και η βία και χαρακτήρες μετακινήθηκαν από το dark fantasy στο σκέτο fantasy σε αρκετές περιπτώσεις.. με πολλές family friendly κωμικές καταστάσεις και την νέα ομάδα του Guts να θυμίζει ένα άδειο κέλυφος της παλιάς Band of the Hawk, ώρες ώρες.

Ωστόσο εμείς εκεί! Με το που μαθαίναμε ότι βγήκε νέο chapter αμέσως το τιμούσαμε και χαιρόμασταν που μαθαίναμε κάτι παραπάνω για τον κόσμο της ιστορίας και ότι κάθε φορά πλησιάζαμε όλο και περισσότερο προς την πολυπόθητη τελική αναμέτρηση και τέλος.
Το σχέδιο του Miura ήταν άλλωστε όχι απλώς το μόνο στοιχείο που παρέμεινε το ίδιο καλό με την αρχή, αλλά και αρκετά βελτιωμένο σε πολλές περιπτώσεις, πάντα εκεί να μας μαγνητίζει στον κόσμο που έφτιαξε.

Σίγουρα όλοι φανταστήκαμε ότι αυτή η μέρα θα ερχόταν αργά η γρήγορα, τόσο αραιά που έβγαζε το κάθε chapter, όμως πάντα ελπίζαμε ότι θα γινόταν πιο αργά, παρά γρήγορα.
Όταν διάβασα την είδηση μου πήρε μερικά λεπτά να το συνειδητοποιήσω, ενώ δεν το έχω ακόμα χωνέψει, ακόμα μοιάζει ένα ψέμα ότι πιθανώς δεν θα δούμε ποτέ το τέλος που περιμέναμε τόσα χρόνια.

On the bright side, χαίρομαι πολύ που προλάβαμε και είδαμε την Caska να ανακτά τα λογικά της (με αξιοπρεπές τρόπο) και να φτάνει αρκετά κοντά στην παλιά Caska, αν όχι καλύτερη και λιγότερο annoying.
Τουλάχιστον αυτό το cliffhanger πρόλαβε και το έβγαλε από την μέση.

Για το μέλλον της σειράς πάλι, να πω μόνο ότι δεν μ'αρέσουν οι make believe εκδοχές, με Guts και Caska να παραμένουν ευτυχισμένοι στο νησί, μακριά από την επιρροή του Griffith.
Θα προτιμούσα να έβρισκαν κάποιον νέο και ταλαντούχο mangaka, που γεμάτος όρεξη και θαυμασμό για το έργο που του ανατέθηκε θα κατάφερνε να αντιγράψει το σχέδιο του Miura σε ικανοποιητικό επίπεδο και, σε συνδυασμό με διάσπαρτα notes και σχέδια που πιθανώς άφησε ο Miura, θα το ολοκλήρωνε κάποτε, σίγουρα συντομότερα απ'όσο σχεδίαζε αυτός (παρόμοια περίπτωση με αυτό που έγινε με τα Silmarillion και Dune, όπου οι δημιουργοί πέθαναν πριν ολοκληρώσουν το έργο τους και τα παιδιά τους κατάφεραν και το ολοκλήρωσαν αργότερα, χάρη στις σημειώσεις που άφησαν πίσω)!

Επειδή υποθέτω είναι δύσκολο να υλοποιηθεί αυτό που έγραψα πάνω, ίσως η καλύτερη λύση θα ήταν αυτή που διάβασα σε ένα ξένο forum: να αναλάβει ένα καλό studio να φέρει επιτέλους στην ζωή την anime εκδοχή της σειράς που περιμένουμε since forever και να την κάνει animate μέχρι και το τελευταίο chapter και από εκεί και πέρα συνεχίζουν με ότι notes και σχέδια έχει αφήσει τυχόν ο Miura και φτάνουμε σε ένα όσο πιο πιστό στο στύλ του filler τέλος (παρόμοια περίπτωση με το Game of Thrones, όπου επειδή ο Martin αργούσε πολύ να βγάλει την συνέχεια, μην ακολουθήσει τον Miura έτσι όπως πάει, οι showrunners αναγκάστηκαν να το ολοκληρώσουν με δικό τους τρόπο, βασισμένο στις ιδέες και υποδείξεις του δημιουργού.. άσχετα αν το τελικό αποτέλεσμα εδώ δεν ήταν τόσο καλό).

Έτσι και αποκτάμε επιτέλους την animated σειρά που πάντα περιμέναμε και δεν μπλέκουμε με το manga, μιας και αυτό ήταν εξαρχής το έργο του και ίσως θα ήταν καλύτερα να παραμείνει ως έχει, ανολοκλήρωτο. Everybody wins.

Ως τότε, keep dreaming!


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 22 Μάιος 2021 - 21:57


#1052 6Greed9

6Greed9

    Solid Duck

  • Members
  • 233 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάιος 2021 - 16:13

Το πρώτο κομμάτι, με την Golden Age έως και την έκλειψη είναι από της καλύτερες ιστορίες που έχω διαβάσει.. και ναι, το πρώτο anime του 1997 έχει κι εμένα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, εκτός από το ότι έφερε αρκετά ως πολύ καλά τον κόσμο και κλίμα της ιστορίας στην ζωή, ήταν και από τις πρώτες σειρές που με έβαλαν στον χώρο.

Για να είμαι ειλικρινής, μετά την έκλειψη η σειρά διατήρησε πάλι ένα αξιοπρεπές επίπεδο, αλλά όσο περνούσε ο καιρός έχανε όλο και περισσότερο αυτό το κάτι που μας είχε κάνει να την ξεκινήσουμε.

Η ιστορία δεν ήταν το ίδιο ενδιαφέρουσα με την αρχή (λογικό, τόσο ψηλά που είχε θέσει τον πήχη, αλλά παρέμεινε και πάλι καλή), οι αποστάσεις μεταξύ των chapters όλο και μεγάλωναν και δεν βοηθούσαν την κατάσταση και η βία και χαρακτήρες μετακινήθηκαν από το dark fantasy στο σκέτο fantasy σε αρκετές περιπτώσεις.. με την νέα ομάδα του Guts να θυμίζει ένα άδειο κέλυφος της παλιάς Band of the Hawk ώρες ώρες.

 

Με αφορμη το ποστ σου θα εκφρασω καποιες σκεψεις μου γενικοτερα πανω σε αυτο το ζητημα. Γενικα νομιζω μερικες φορες πως οταν μιλαει καποιος για το Berserk, εστιαζει σε λαθος πραγματα =p Αυτο δεν παει σε σενα, μην παρεξηγηθω.

 

Ζορο, μην παρεις τα παρακατω προσωπικα, γενικοτερα θα μιλησω για καποια αρνητικα σχολια που συναντω ανα φασεις, και φυσικα δεν τα λεω με ιχνος κακιας η ανωτεροτητας, συζητηση να γινεται.

 

(Παρεμπιπτοντως χρονια και ζαμανια, ειχαμε ωραιες συζητησεις για το One Piece απ'οτι θυμαμαι!)

 

Το Golden Age arc ειναι αναμφισβητητα εξαιρετικο και σημαντικότατο απο καθε αποψη, αλλα προσωπικα δεν θεωρω πως πεφτει απο κει και περα σε καμια περιπτωση. Απλως αλλαζει. Ισα-ισα, η πλοκη και η γραφη γινονται ακομα καλυτερα και περιπλοκα, με καλυτερη και διακριτικότερη αναπτυξη χαρακτηρων. Η διακριτικοτητα και η τοποθετηση λεπτομεριων ειδικα ειναι masterful τοποθετημενα στα πανελ, και ο Miura ειναι της σχολης "show, don't tell" υπο μια εννοια. Ειναι ουσιαστικα η τεχνικη decompression ως storytelling που χρησιμοποιειται συχνα στα κομιξ, και τη διαχειριζεται τελεια. Ο κοσμος επεκτεινεται, μπαινουν στο σκηνικο πολλοι παραγοντες. Ξαναδιαβαζω συχνα το manga, και η γραφη του Golden Age arc για παραδειγμα, καθως και στοιχεια της πλοκης οπως ορισμενες μαχες και τετοια παρομοια, μπορω να πω πως shounen-ιζουν λιγο. Ειναι εξαιρετικο, αλλα οι αγουρες στιγμες ειναι καπως πιο εντονες. Αυτο φυσικα δεν αναιρει πως καποια απο τα καλυτερα/σημαντικοτερα σημεια της ιστοριας βρισκονται εκει. Θεωρω πως λογω δομης και τροπου αφηγησης στην ιστορια (flashback με το καλημερα του manga ουσιαστικα) το impact ειναι μεγαλυτερο, και αυτο συμβαινει συχνα σε πολλες αναλογες ιστοριες που χρησιμοποιουν την ιδια τεχνικη, δενεσαι αμεσα. Ουσιαστικα ειναι υπερπιασαρικο συγγραφικο τρικ, που φυσικα εχει και το καταλληλο καλογραμμενο περιεχομενο για να το ενδυναμωσει επι 100 και να δεθουμε αμεσα ως αποτελεσμα. Τα καταφερε περιφημα καλως η κακως.

 

Για band of the hawk συγκριτικα με το νεο party του Guts, διαφωνω. Ολοι εχουν σημαντικη και ουσιωδη αναπτυξη χαρακτηρων, ειδικα η Farnese που την λατρευω. Η εξαιρεση ειναι ο Isidro, τον οποιο προσωπικα ποτε δεν πολυσυμπαθησα ιδιαιτερα και λειτουργει κυριως ως comic relief μαζι με τον Puck. Αν δεν υπηρχε, δεν θα χανοταν ο κοσμος =p

 

Ετσι για να θυμηθω λιγο τα παλια, κοιταζα λιγο τις σελιδες στο τοπικ, και μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα αρνητικα, καθως δεν πολυθυμομουν αποψεις και σχολια σχετικα με τις εξελιξεις στο καθε chapter. Θα παρω για παραδειγμα τα κεφαλαια με την αναμετρηση Griffith και Emperor, και την δημιουργια της Falconia. Σχεδον σε καθε chapter παραπονα πως δεν συμβαινει τιποτα, πως δεν υπαρχει δειγμα διαλογου, πως βαριομαστε και θελουμε Guts να σφαζει(?!) και πως o Miura βαριεται να γραψει. Αληθεια τωρα? Πες δεν σε εντυπωσιαζουν οι σκηνες Αποκαλυψης, ισως οι εντυπωσιακοτερες που σκιτσαρε μεχρι και σημερα, δειχνοντας πως κατανοει πληρως την εννοια του "επους" και του επικου στοιχειου με κυριολεκτικα αχαλινωτη φαντασια και δημιουργικοτητα, σε βαθμο που δυστυχως δεν συναντας συχνα. Πως γινεται να μην καταλαβαινεις πως αυτο που απεικονιζει ο Μιουρα και σου φαινεται φλιαρο και υπερβολικο, εχει ως σκοπο να υπογραμμισει οτι βρισκομαστε σε κομβικο σημειο της πλοκης, ισως το σημαντικοτερο. Ο Griffith πετυχαινει το στοχο του, και οι ενεργειες του αλλαζουν τον κοσμο με μονιμες επιπτωσεις απο δω και περα. Αλλα οκ τελειωσε αυτο μετα "επιτελους Guts, βαρεθηκαμε!". Δεν το καταλαβαινω, αλλα κανω υποθεσεις παρακατω για τους κυριους λογους.

 

(Ακυρη παρενθεση, το 2009 εκτυπωσα το δισελιδο που ηταν αναφορα στο garden of earthly delights του Bosch και το πηγα σε μια καθηγητρια της σχολης μου, εντυπωσιαστηκε και μου ειπε να της φερω να διαβασει τομο =p)

 

Ενας εγραφε "ιστορια στο Berserk? ολο σφαξιδια εχει, τι περιμενεις" η κατι παρομοιο, δεν θυμαμαι ακριβως τη διατυπωση. Δεν ειναι μικρο το ποσοστο που ερχονται σε επαφη με το Berserk και εχουν παρομοια αποψη, ακομα και αν το γουσταρουν και δεν ειρωνευονται. Δεν ξερω αν ειναι λογω ηλικιας η ερεθισματων, αλλα μιλαμε για απιστευτη γενικοτητα και αδυναμια εστιασης στην ουσια και στις σημαντικες στιγμες ομως, δεν γινεται να το θεσω διαφορετικα. Το σφαξιμο παιζει το ρολο του και φυσικα αυτος ειναι της διασκεδασης, δεν λεω το αντιθετο. Οταν ομως καποιος λεει το παραπανω η κατι αντιστοιχο, απλως δεν καταλαβαινει τι διαβαζει, οσο βαρυ και να ακουγεται. Δεν περιμενω απο ολους να πιασουν την αναφορα στο εργο του Bosch οταν η πραγματικοτητα ενωνεται με τη φαντασια και ερχεται το "end of reason" οπως λεει η Sonia, αλλα τετοια παραδειγματα δειχνουν πως δεν υπαρχει η στοιχειωδης εξοικειωση με το fantasy ως ειδος σε γενικοτερο πλαισιο, καθως και με προοδευτικες μεθοδους storytelling. Αυτο φυσικα δεν ειναι κακο, αλλα δεν εχεις τα καταλληλα "εργαλεια" για σωστη κριτικη η αναλυση, ειδικα οταν μιλαμε για τετοια σημεια που δεν ειναι το ιδιο ευπεπτα και προσβασιμα. Δεν μπορεις να μιλας ετσι αφοριστικα χωρις να εχεις τα απαραιτητα επιχειρηματα. Μια χαρα ηξερε τι εκανε ο Μiura (σε αντιθεση με καποιο σχολιο παλι που ελεγε οτι δεν ξερει τι να γραψει και απλα σκιτσαρει οτι ναναι), τα key points υπηρχαν και υπαρχουν ακομα, το manga εχει εξαιρετικη συνοχη σε θεματικες και συνεπεια, ειναι εντυπωσιακο αυτο. To Berserk δεν ειναι seinen μονο λογω ακραιας βιας. Οι θεματικες και το nuance στις απεικονησεις τους ειναι εξισου σημαντικος λογος. Ολα απαιτουν μια ηλικια. Φυσικα, το να μην αρεσει σε καποιον η κατευθυνση που ακολουθει απο ενα σημειο και μετα, ειναι απολυτως κατανοητο και θεμα γουστου. Αλλο πραγμα αυτο, και εννοειται σεβαστο, αν κατι δεν σου αρεσει, ειτε ειναι συγκεκριμενο στοιχειο η η γενικοτερη κατευθυνση, ειναι δικαιωμα σου.

 

Απλως δυστυχως τωρα δεν θα δουμε ορισμενες απο τις απεικονησεις οσων εστηνε τοσα χρονια. 

 

Η ουσια του Berserk μεταξυ αλλων, παραμενει στο πως διαχειριζεται το τραυμα, τι προκαλει και το ατελειωτο struggle που ειναι φυσικο επακολουθο, παρα την ακραια βια και τις απεικονησεις. Παντα με αυτο ειχε να κανει. Υπηρχε σχεδον παντα λογος και τεραστιο συναισθηματικο payoff. Οι σκηνες που συμβαινει αυτο ειναι αμετρητες, ειδικα μετα το Golden Age, δοσμενες με ωριμοτητα, χωρις υπερβολες, και χτυπανε αμεσα. Για παραδειγμα, η αποκατασταση της Casca και η απεικονηση που επελεξε ειναι απο τα πιο δημιουργικα πραγματα που ειχε κανει.

 

Για να ειμαι οσο το δυνατον πιο αντικειμενικος παρα τον εμφανη fanboy-σμο μου και την αγαπη μου, το μονο σημειο στο Berserk που θεωρω αδυναμο και μικροτερης σημασιας στην ιστορια, ειναι το Sea God arc με τους πειρατες. Ειδικα ο ρυθμος που εβγαιναν τα κεφαλαια δε βοηθουσε καθολου, το μισο arc το λες και filler δυστυχως, και δικαιολογημενα. Θυμαμαι εκεινη την περιοδο, παρακαλουσα να τελειωσει.

 

Γενικα πολλα μπορουμε να πουμε. Διαβαζοντας το Berserk ξανα, εντοπιζεις και παρατηρεις πανεμορφες λεπτομεριες και πολλα layers που ισως αρχικα δεν ειναι τοσο εμφανη. Γενικως, παρεμενε peak fantasy μεχρι τελους.

 

Ουφ, ηταν καπως θεραπευτικο ολο αυτο.

 

=p


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από 6Greed9: 22 Μάιος 2021 - 16:17


#1053 Zoro

Zoro

    escaping reality

  • Members
  • 2.833 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάιος 2021 - 17:01

Ζορο, μην παρεις τα παρακατω προσωπικα, γενικοτερα θα μιλησω για καποια αρνητικα σχολια που συναντω ανα φασεις, και φυσικα δεν τα λεω με ιχνος κακιας η ανωτεροτητας, συζητηση να γινεται.

 

(Παρεμπιπτοντως χρονια και ζαμανια, ειχαμε ωραιες συζητησεις για το One Piece απ'οτι θυμαμαι!)

Έλεγα κι εγώ ότι κάτι μου θύμιζε το username σου, αλλά νόμιζα ότι μόνο εδώ είχαμε κάνει συζητήσεις, όχι και στο One Piece… been a while, ξεχάστηκα. :beaten:
Καλώς σε βρήκα και πάλι λοιπόν, καιρός να θυμηθούμε τα παλιά!

Τα έθεσες όλα πολύ ωραία, λίγο πολύ συμφωνώ… μάλιστα αναφέρθηκες ακόμα και στα key points που ήθελα να πω ότι με χάλασαν στην πορεία της σειράς, όπως ο Isidro, που ok δεν θα ήταν τόσο κακός αν δεν τον είχε για μόνιμο comic relief χαρακτήρα, που σε κάνει να απορείς ώρες ώρες "διαβάζω σίγουρα Berserk;", είπαμε ήταν και ο Puck παλία, αλλά ήταν πιο light και ουσιώδες humor κατ'εμέ, χώρια την χρήση που είχε ως healer.
Ομοίως και η Schierke, δεν μου γέμισε ποτέ το μάτι, υπερβολικά πολύ comic relief με Isidro, αν και είχε σίγουρα ένα πιο ενδιαφέρον backstory.. δεν ξέρω, και στην Band of the Hawk υπήρχε πχ ο Rickert που ήταν παιδί (ή τουλάχιστον έμοιαζε), αλλά σχεδόν δεν τον παρατηρούσες ότι υπήρχε, συν ότι εξελίχθηκε σε ωραίο χαρακτήρα με το πέρασμα του χρόνου, με το αθάνατο πια slap του στον Griffith! (Ναι οκ Farnese και Serpico πιο αξιοπρεπείς χαρακτήρες, αν και δεν με κέρδισαν όπως ο Judeau και το κλίμα της original Band of the Hawk).

Και πάνω απ'όλα, θα το είχα αναφέρει κι εγώ, το απόλυτο filler με τους πειρατές, ίσως το πιο αργό και βαρετό κομμάτι της σειράς.. δεν λέω, έπρεπε να βρουν κάποιες δυσκολίες πριν φτάσουν στο νησί, αλλά όχι κι έτσι… καλύτερα να συναντούσαν κάποιους apostles σε κάποιο άλλο νησί, ενώ ψάχναν για στοιχεία που θα τους οδησούσαν στο Elfhelm.

Τα top σημέια της μετα-eclipse εποχής που ανέφερες όντως ήταν πολύ καλά, όπως η δημιουργία της Falconia, η αναμέτρηση με τον αυτοκράτορα (με το πολύ ωραίο flashback του), όπως και τα πρώτα πρώτα arcs μετά την golden age, με τον vigilante Guts που καθάριζε δαίμονες μου είχαν αρέσει πολύ.

Όμως, κάτι που παρατήρησα άρχισε να λείπει όλο και περισσότερο στην πόρεία ήταν η "βρωμιά", αν βγάζω νόημα.
Με το που άρχισαν να εμφανίζονται στην σειρά νεράϊδες και ξωτικά και συνεχόμενες comic relief καταστάσεις με παιδάκια που τρέχουν σαν σε παιδική χαρά, αναπόλησα την Golden Age όσο τίποτα άλλο.

Στην αρχή αρχή η ιστορία ήταν απίστευτα σκοτεινή, με τρομερή ατμόσφαιρα απελπισίας και μάχης για επιβίωση, όπως και του τραύματος που άφηναν αυτά, όπως ανέφερες.

Στην μετέπειτα πορεία, θέλωντας και μη, δεν τα ένιωσα αυτά… και θεωρώ ότι ευθύνεται και ο Miura γι'αυτό και όχι μόνο η πορεία που επέλεξε να ακολουθήσει για την ιστορία (πάντα ήλπιζα ότι με το που είχαμε την αναμέτρηση με Griffith θα γυρνούσαμε στις παλιές δόξες της σειράς).

Οπότε, σχετικά με αυτό που ανέφερες ότι κάποιοι γκρίνιαζαν σε κάποια σημεία που δεν είχαμε Guts και σφαξίδια, παίζει αυτά τα σημεία να ήταν τα μόνα ατόφια καλά που παρέμειναν στην σειρά. :
Αν και η παραμονή στο νησί μπορώ να πω ήταν αξιοπρεπής (αν και πάλι με πολλές κωμικές στιγμές :calm: ) και το σημείο με την επαναφορά της Caska ήταν μάλλον το καλύτερο πράγμα που έκανε στο τέλος (αν και το κομμάτι με το παρελθόν του Skull Knight έδειχνε promising).
 


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 22 Μάιος 2021 - 17:15


#1054 6Greed9

6Greed9

    Solid Duck

  • Members
  • 233 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάιος 2021 - 18:00

Η απωλεια ενωνει...

 

Σχετικα με τον Puck συμφωνω, ενα μειονεκτημα που ειχε τα τελευταια χρονια ηταν η εμμονη με την chibi μορφη του. Ουσιαστικα εγινε κυριως comic relief μαζι με τον Isidro, και δεν ειμαι απο αυτους που εγκρινουν. Πιστευω παντως πως στην πορεια θα τον επανεφερε στην κανονικη μορφη του, ειδικα προς το τελος με οποια κλιμακωση ειχε στο μυαλο του.

 

Το Berserk ειχε απο την αρχη comic relief, αλλα τα τελευταια χρονια το παρακανε με τις chibi μορφες και ανα φασεις με το 4th wall breaking (ειχαμε ολοκληρο JarJar και Palpatine στο τελευταιο =p). Υποθετω ηθελε να ισορροπησει λιγο το σκοταδι? Οχι dealbreaking στοιχειο για μενα, αλλα αν ηταν σε μικροτερη κλιμακα θα το προτιμουσα σαφως. Καταλαβαινω την απουσια "βρωμιας" που λες, προσωπικα το ταυτιζω με την πορεια του Guts. Απο αγριμι σταδιακα ηρεμησε σε σημαντικο βαθμο με το νεο παρτυ του. Παντως δεν θεωρω προσωπικα οτι εκανε εκπτωσεις στο σκοτος, απλως οι αργοι ρυθμοι και το σημειο που βρισκομασταν ειχε διαφορετικο σκοπο και υφος. Φανταζομαι οταν θα ερχοταν η ωρα να δειξει την πραγματικη Falconia και οχι μονο οσα ειδε ο αγαπημενος Rickert (και οσα τον αφησαν να δει), θα βλεπαμε κολαση επι της γης χωρις εκπτωσεις... 

 

Κριμα, ολες οι τελευταιες εξελιξεις με εκαναν να ανυπομονω, Casca, Skullknight/Void flashback, τα πρωιν μελη του God Hand και πως πηραν τη θεση τους αυτοι που γνωριζουμε...



#1055 Zoro

Zoro

    escaping reality

  • Members
  • 2.833 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάιος 2021 - 18:12

Τα είπες πολύ καλά, το παραέκανε με τις chibi μορφές, τις είχα σιχαθεί πια!

Και αυτό έρχεται από κάποιον που του άρεσε η σχέση Guts-Puck της αρχής, το σημείο που ο Guts τον δέχεται σαν φίλο του και τον αφήνει να μείνει μέσα στην τσάντα του είναι από τα πιο ωραία της σειράς για μένα.

Για τις εξελίξεις συμφωνώ, τόσα πολλά που δεν θα μάθουμε ποτέ, εκτός αν σταθούμε τυχεροί και άφησε αρκετές σημειώσεις και ιδέες στους συνεργάτες του και έτσι μάθουμε το υπόλοιπο της ιστορίας, one way or another.

Πιστεύω πάντως ότι όταν με το καλό θα προσπαθούσε ο Guts να πολεμήσει τον Griffith, ο υπόλοιπος κόσμος, πιστός στην πορεία της σειράς, θα του εναντιονόταν και θα θεωρούσαν αυτόν τον πραγματικό κακό, που θέλει να βλάψει τον σωτήρα τους... standard Berserk stuff. :D



#1056 panoulis222

panoulis222

    Starting...

  • Members
  • 18 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάιος 2021 - 19:55

συμφωνω κ εγω το golden age ηταν ενα πραγματικο επος. σχεδιο, πλοκη, ειχε τα παντα σε αφθονια και το character develop και γενικα ποσο σε εβαζε μεσα στην ιστορια ειναι απλα υπεροχα!

προσωπικα κ εμενα μονο το sea god arc δεν με ενθουσιασε τοσο.

καταλαβαινω αυτο που λενε πολλοι οτι χαλασε η ποιοτητα απο ενα σημειο κ επειτα και εν μερη συμφωνω.

δηλαδη η μαχη με τα τρολς δεν ειχε τον ιδιο αντικτυπο οσο πχ η μαχη με τους σκελετους στην αμαξα με τον πατερα και την κορη η το 100man kill.

βεβαια μετα σου πεταγε ο miura μια μαχη με grundbeld και σου υπενθυμιζε whos da boss.

και φυσικα κατι που δεν πρεπει να ξεχναμε ειναι οτι προκειται για εργο ζωης. δλδ ο miura εφηβος? φανταστηκε-ξεκινησε το berserk και εφυγε στα 54. σε τοσα χρονια αλλαζουν πολλα. ιδεολογιες, γνωσεις, ενεργεια διαθεση... δεν ξερω αν το τελος του berserk το ειχε φανταστει στην εφηβεια του, και ποσο παρομοιο θα ηταν με το τελος που θα ειχε στο μυαλο του περσυ πχ.

επισης αν ειχε ενα τελος που αφησε πισω ποσο πιστα θα μπορεσουν να το αποδωσουν? να συνεχιστει η ιστορια απο το παρον μεχρι εκει? το να χανει η ποιοτητα του σχεδιου ειναι κατι που το περιμενω and i can live with αλλα αν αρχισουν να προσθετουν σεναρια απλα γιατι ειναι berserk oποτε θα πουλησει θα ειναι μεγαλο κριμα.



#1057 6Greed9

6Greed9

    Solid Duck

  • Members
  • 233 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Μάιος 2021 - 21:51

Πιστεύω πάντως ότι όταν με το καλό θα προσπαθούσε ο Guts να πολεμήσει τον Griffith, ο υπόλοιπος κόσμος, πιστός στην πορεία της σειράς, θα του εναντιονόταν και θα θεωρούσαν αυτόν τον πραγματικό κακό, που θέλει να βλάψει τον σωτήρα τους... standard Berserk stuff. :D

 

Σιγουρα. Παντως πιστευω πως δεν θα ειχαμε καποια παραδοσιακη μαχη Guts vs Griffith, o Miura εχει δειξει πως ο Femto ειναι θεοτητα, ακομα και με berserker armor δεν θα τον ακουμπουσε. Θα εβρισκε καποιο αλλο τροπο, και συμφωνω με θεωριες που λενε πως μεγαλο ρολο θα επαιζε το παιδι, η θα θυσιαζοταν και ο Femto θα καταστρεφοταν αφου μοιραζονται το ιδιο σωμα, η ο Skullknight θα το σκοτωνε για το γενικο καλο. Κατι δραματικο και τραγικο παντως τετοιου ειδους, standard berserk stuff οπως λες :  

 

 

καταλαβαινω αυτο που λενε πολλοι οτι χαλασε η ποιοτητα απο ενα σημειο κ επειτα και εν μερη συμφωνω.

δηλαδη η μαχη με τα τρολς δεν ειχε τον ιδιο αντικτυπο οσο πχ η μαχη με τους σκελετους στην αμαξα με τον πατερα και την κορη η το 100man kill.

βεβαια μετα σου πεταγε ο miura μια μαχη με grundbeld και σου υπενθυμιζε whos da boss.

 

Γιατι το Qliphoth και η εμφανιση της Slan υστερει? Με παρεμβαση Skull Knight και το sword of actuation? Απο τις καλυτερες στιγμες του manga. Γενικα η διαμονη στο σπιτι της Flora, το lore που μαθαινουμε για το astral world και τα επιπεδα του, ολα υπεροχα. Και μετα το καψιμο του σπιτιου και η αντιδραση της Schierke :cry5:



#1058 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Μάιος 2021 - 01:21

Λίγο πολύ συμφωνώ κι εγώ με τα βασικά που λέτε, ειδικά τον chibi Puck δεν τον χώνεψα ποτέ, μου καθόταν στο στομάχι. Το μόνο μου «παράπονο» είναι πως τα τελευταία χρόνια έφυγε η τόσο μουντή ατμόσφαιρα κυρίως με χαζοπαρεμβάσεις του Puck. Βέβαια όταν ο άλλος περνάει όλη του τη ζωή σχεδιάζοντας σφαγές είναι λογικό να του σαλέψει και να θέλει να ξεφύγει. Και τι σχέδια ε, το κάθε καρέ είναι πίνακας ζωγραφικής, απίθανος μέχρι και το τέλος. Πάντως κι εγώ δεν πιστεύω πως θα είχαμε κάποια επική μονομαχία Guts VS Femto στο τέλος, τουλάχιστον όπως την έχουμε στο μυαλό μας οι περισσότεροι. Πιο πολύ νομίζω πως θα έπαιζε με το Moon Child με κάποιον τρόπο. Πάντως είναι πραγματικά κρίμα, περιμέναμε χρόνια μέχρι να κατέβουμε από το καράβι, φτάσαμε στο μέρος που ξεκίνησαν να δίνονται απαντήσεις και τώρα τρώμε την φάπα. Ειδικά τα τελευταία κεφάλαια αποκάλυψαν σημεία και τέρατα (κυριολεκτικά). Πραγματικά ελπίζω να λύσουν τα όποια νομικά προβλήματα και οι συνεργάτες του Miura να μπορέσουν συνεχίσουν τη σειρά, έστω μέχρι ενός σημείου. Ό,τι και να κάνουν, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα στο σχέδιο ή στο σενάριο, θα έχουν την αμέριστη υποστήριξή μου. Σίγουρα ξέρουν το βάρος που καλούνται να κουβαλήσουν.

 

Αχχχχχ, Miura, γιατί μας το έκανες αυτό; Ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω, δεν έχω ξαναφάει τέτοια φάπα τόσα χρόνια στο κουρμπέτι. Έχουν περάσει τόσες ημέρες και ακόμα είμαι σε άρνηση :wet2:


E5VV38U.jpg


#1059 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Μάιος 2021 - 10:45

Εν το μεταξύ ξεπούλησαν και τα deluxe edition στο amazon. Με τον κορόνα στη μέση θα ξαναστοκάρει τον άγιο φουφουτο πάλι. Στο bookdepository, το 1o το είχαν ένα 60αρι αλλά τώρα βλέπω sold out και εκεί τα δύο πρώτα με τιμή στα 52€ και free shipping. Τα υπόλοιπα volumes τα έχει όποιος ενδιαφέρεται.

Είδα τα πενηντάρικα κι άρχισα να διαβάζω τα scans για να μου περάσει!  :dazed:

 

---meanwhile a meme---

 

Spoiler:


rsrGbGx.gif

#1060 6Greed9

6Greed9

    Solid Duck

  • Members
  • 233 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Μάιος 2021 - 13:54

Πάντως είναι πραγματικά κρίμα, περιμέναμε χρόνια μέχρι να κατέβουμε από το καράβι, φτάσαμε στο μέρος που ξεκίνησαν να δίνονται απαντήσεις και τώρα τρώμε την φάπα. Ειδικά τα τελευταία κεφάλαια αποκάλυψαν σημεία και τέρατα (κυριολεκτικά). Πραγματικά ελπίζω να λύσουν τα όποια νομικά προβλήματα και οι συνεργάτες του Miura να μπορέσουν συνεχίσουν τη σειρά, έστω μέχρι ενός σημείου. Ό,τι και να κάνουν, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα στο σχέδιο ή στο σενάριο, θα έχουν την αμέριστη υποστήριξή μου. Σίγουρα ξέρουν το βάρος που καλούνται να κουβαλήσουν.

 

Αχχχχχ, Miura, γιατί μας το έκανες αυτό; Ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω, δεν έχω ξαναφάει τέτοια φάπα τόσα χρόνια στο κουρμπέτι. Έχουν περάσει τόσες ημέρες και ακόμα είμαι σε άρνηση :wet2:

 

Ισως υπαρχουν 2-3 επεισοδια ετοιμα για release, θα δουμε. Παντως να οντως υπαρχουν, μετα απο αυτα προσωπικα δεν θελω συνεχεια, το Berserk τελειωνει με το θανατο του Miura. Απλως δεν θα ειναι το ιδιο, οσο καλη δουλεια και να γινει εαν οντως οι βοηθοι εχουν σημειωσεις, και καποιο πλανο για τη συνεχεια. Σε περιπτωση συνεχειας, η καλυτερη και ποιο ασφαλης επιλογη απο καθε αποψη θα ειναι ο διαχωρισμος σε 2 τιτλους: To Berserk του Miura, και το Berserk: Super/GT η κατι παρομοιο απο τους assistants του. Δεν το λεω υποτιμητικα για τους assistants, αν κρινω απ'το Duranki και τη δουλεια τους στο Berserk, τους εκπαιδευσε πολυ καλα και εχουν μεγαλες δυνατοτητες. Απλως, Berserk=Miura και το αντιστροφο. Οι αποψεις πανω σε αυτο το ζητημα θα ειναι πολυ μοιρασμενες, δεν θα ειναι ευκολη αποφαση απο καμια αποψη.

 

Για το θεμα της απωλειας, και γω ετσι. Το χωνευω σταδιακα, αλλα ακομα ειμαι μουδιασμενος. Αυτες τις μερες ειμαι ολο με αφιερωματα, σε youtube, forums και τα σχετικα, βλεποντας το τεραστιο impact που ειχε σε καθε μεσο διασκεδασης και ψυχαγωγιας, καθως και την μεγαλη αγαπη και δεσιμο των φανς. Μεγαλη συναισθηματικη φορτιση.



#1061 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Μάιος 2021 - 06:17

https://www.dualshockers.com/berserk-continuation-kentaro-miura-health-assistant-comments

 

 

Several years ago, Kentaro Miura created his own manga studio where he trained his assistants, Studio Gaga. They also released manga together, including Gigantomakhia in 2013 and Douruanki in 2019.

Will Berserk get a continuation?

The chief assistant at Studio Gaga, @Drache_Doratan tweeted that as of now nothing is decided yet, and that they don’t have the right to decide this by themselves. However, they did not directly dismiss the idea, so the only thing you can do is wait. The chief assistant also shared some details regarding Kentaro Miura’s health and lifestyle. We translated the tweets below.


My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear


#1062 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Μάιος 2021 - 08:22

Βασικά στο ίδιο link λέει ο φίλος ότι δεν είχε καμία χρόνια πάθηση οπότε τσάμπα έφτιαχνα σενάρια στη κεφάλα μου. Απλά έτυχε, κρίμα.
rsrGbGx.gif

#1063 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3.265 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 25 Μάιος 2021 - 09:13

Πιστεύω κάτι να έχει αποκαλύψει στους συνεργάτες του για το πώς θα κυλήσει η σειρά στη συνέχεια και τι πιθανές καταλήξεις θα υπάρχουν. Αν υπάρχει ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα, ακόμα καλύτερα.

#1064 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Μάιος 2021 - 11:08

Βασικά στο ίδιο link λέει ο φίλος ότι δεν είχε καμία χρόνια πάθηση οπότε τσάμπα έφτιαχνα σενάρια στη κεφάλα μου. Απλά έτυχε, κρίμα.

Ναι, ο τύπος είδε κι αυτός όσα γράφονται και ξεκαθάρισε πως οι εποχές που ο Miura δούλευε σαν τρελός ήταν στα 30 του, και πλέον τα τελευταία 15 χρόνια πρόσεχε τον εαυτό του προκειμένου να τελειώσει το Berserk. Υποθέτω πως θα έπαιξαν κάποιο ρόλο και οι κακουχίες, όμως κυρίως ήταν η κακιά η ώρα, πολύ κρίμα.

 

Θέλω πολύ να συνεχίσει, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην Ιαπωνία είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει κάποιος το έργο ενός άλλου. Εδώ βέβαια οι συνθήκες είναι λίγο διαφορετικές, μακάρι να συνεχίσουν, έστω και για τα όποια λίγα κεφάλαια είναι πιθανώς δουλεμένα σαν storyboards. Και μετά βλέπουμε.


E5VV38U.jpg


#1065 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Μάιος 2021 - 13:10

Ρε κλαίνε οι otakus ρεεεεε, σε κάποιο Barnes & Noble στο Αμέρικα

 

PeDhlx0.jpg


rsrGbGx.gif