Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Patapata Hikousen no Bouken

anime review winter 2002 adventure sci-fi TMS Entertainment

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

Poll: Rating: (2 member(s) have cast votes)

Rating:

  1. Excellent (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  2. Very Good (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  3. Good (2 votes [100.00%] - View)

    Percentage of vote: 100.00%

  4. Bad (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  5. Very bad (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

Vote Guests cannot vote

#1 System

System

    System

  • Global Mods
  • 1 posts

Posted 07 March 2007 - 20:57

Patapata Hikōsen no Bōken 

 

 

a309-468kjql.jpg

 

 

Σειρά 26 επεισοδίων

Είδος: περιπέτεια, επιστημονική φαντασία

Διάρκεια επεισοδίου: 25 λεπτά

Έτος παραγωγής: 2002

Αnimation: Telecom Animation

Παραγωγή: WOWOW Enteprises, TMS Entertainment

Σκηνοθεσία: Yuichiro Yano

 

 

Η σειρά αυτή είναι μια διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας και στοχεύει σε ένα ευρύτερο κοινό. Προβλήθηκε και μεταγλωττίστηκε σε αρκετές χώρες.

Δυστηχώς όχι σε αυτές με αγγλόφωνο κοινό, αλλά ούτε και στην Ελλάδα. Βασίζεται σε δύο κλασσικά έργα του  Ιουλίου και του Μισέλ Βερν αντίστοιχα, συγκεκριμένα τα Μπροστά στη Σημαία και Αφάνταστη Περιπέτεια.

 

Πλοκή:

 

Βρισκόμαστε στο Λονδίνο, τέλη του 19ου αιώνα. Ένα χαρμόσυνο νέο διαδίδεται στον αριστοκρατικό οίκο Buxton: η γέννηση της μικρής Jane! Ο πατέρας Εdward, o πρωτότοκος γιος George, o υπηρέτης San Bellan, αλλά και όλο το υπόλοιπο προσωπικό δεν μπορούσαν να είναι περισσότερο ευτυχiσμένοι. Δυστηχώς όμως η ευτυχία τους δεν κρατά πολύ. Η Λαίδη Buxton αφήνει την τελευταία της πνοή μετά τη γέννα. Αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο πλήγμα. Μετά από λίγο ο Edward παντρεύεται ξανά. Η σύζηγός του έχει χάσει τον άντρα της από τον πρώτο της γάμο. O καρπός εκείνου του γάμου είναι ο μικρός της γιος William. Έτσι γίνεται και αυτός μέλος της οικογένειας Buxton. Δυστηχώς όμως και αυτός χάνει τη μητέρα του από αρρώστια. Αυτό θα αφήσει ανεξίτηλα τραύματα πάνω του, κάτι που θα έχει καταστροφικές συνέπειες αργότερα.

 

 

 

1q1jwq.jpg

 

 

 

 

Μεταφερόμαστε μερικά χρόνια μπροστά:

 

Ο μεγάλος αδερφός της Jane, o George, νέος πια, ασχολείται με τις επιστήμες και την τεχνολογία. Όπως αρκετοί στη ηλικία του, προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να ξεφύγει από τα στενά καλούπια της εποχής του. Η Jane, στα χνάρια του αδελφού της απο μικρή, έχει βαλθεί και αυτή να εφευρέσει κάτι πρωτότυπο. Που για την εποχή της δεν είναι άλλο από μια μηχανή που να ίπταται! Δυστηχώς όμως και για αυτήν η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να αποδεχτεί πως μια γυναίκα κάνει για κάτι παραπάνω από τις δουλειές του σπιτιού. Ο William αντίθετα είναι πιο πρακτικός. Ο λόρδος Edward τον έβαλε να εργάζεται στην τράπεζα Buxton, όπου φαίνεται να έχει λαμπρές προοπτικές.

 

2vsjx9.jpg

6irj89.jpg

9apjw0.jpg

 

Η μοίρα όμως άλλα σχεδίαζε για τα 3 αυτά παιδιά: Ο George αναχωρεί για την Ανατολή, προκειμένου να βρει ένα μυθικό ορυκτό που προσφέρει  ενέργεια απείρως περισσότερη από αυτή του ατμού και να αποδείξει πως αξίζει στην επιστημονική κοινότητα.Ο William όμως εξαφανίζεται μυστηριωδώς μετά από μια ληστεία στην τράπεζα. Μετά από κάποιο διάστημα λαμβάνει η οικογένεια ένα επίσημο γράμμα που αναφέρει πως ο George έχει εκτελεστεί για εσχάτη προδοσία. Ο λόρδος Edward καταρρέει. Η Jane πενθεί για τον αδερφό της. Μέχρι που λαμβάνει ένα μυστηριώδες γράμμα που περιέχει τον γραφικό χαρακτήρα του αδερφού της και ένα άγνωστο ορυκτό που διαλύεται και αρχίζει να αιωρείται όταν έχει επαφή με νερό και το φεγγαρόφωτο! Η Jane, πεπεισμένη πως ο αδερφός της ζει, ξεκινά με τον πιστό της υπηρέτη San Bellan για τα βάθη της Ανατολής, προκειμένου να τον βρει!

 

 

Θα τα καταφέρει; Μια απίστευτη περιπέτεια πρόκειται να αρχίσει. Πιστή στα κλασσικά έργα επιστημονικής φαντασίας, δεν θα απαγοητεύσει τους λάτρεις της περιπέτειας.

 

8rdkiw.jpg

past577kl7.jpg

past291jgd.jpg

past67sk0u.jpg

 12yrjsa.jpg

 

 

Animation:

 

Αν και το σχέδιο φαντάζει απλό, μιας και η σειρά απευθύνεται σε νεαρότερες ηλικίες, ωστόσο το animation είναι πολύ προσεγμένο και λεπτομερές. Οι χαρακτήρες κινούνται όπως πρέπει, ιδίως στις σκηνές δράσης. Το ότι συμμετείχαν Κορεάτες ανιματέρ έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Ακόμα και στην ομιλία καταλαβαίνεις τη διαφορά. Είναι στα χνάρια των κλάσσικών σειρών σε ότι αφορά το animation. Μόνο παράπονο είναι τα CGI που μοιάζουν φτωχά μπροστά στους χαρακτήρες. Δεν τα ζωγραφίσαν με το χέρι, μάλλον λόγω budget. Γενικά πάντως υπάρχει μια φρεσκάδα που ξεπερνά τα στενά πλαίσια της Ιαπωνίας. Για την εποχή της ήταν πρωτότυπη ως προς αυτό.  Αλλά και το όνομα Telecom Αnimation δεν χρειάζεται συστάσεις. Εγγυημένη ποιότητα.

 

past3t3koj.jpg

 

146jj1h.jpg

 

 

 

 

 

Ηχητική και μουσική επένδυση:

 

Επίσης ποιοτική, με εναλλαγή δράσης και δράματος εκεί που πρέπει. Αν και υπάρχουν και κωμικές στιγμές, ευτυχώς δεν χρησιμοποιούνται σε υπερβολικό βαθμό ώστε να χαλάσουν τη σειρά. Τα OP/ED είναι και αυτά αρκετά αξιομνημόνευτα και ποιοτικά. 

 

 

 

 

 

20hmj88.bmp

 

past4h6kno.jpg

Χαρακτήρες:

 

Οι χαρακτήρες για σειρά περιπέτειας είναι αρκετά καλοί. Μπορεί να μην φτάνουν το επίπεδο παλιότερων σειρών όπως Nadia ή Future Boy Conan, αλλά παραμένουν αξιομνημόνευτοι. Μιας και η σειρά είναι για μικρότερες ηλικίες, δεν υπάρχει σημαντική ανάπτυξη ή αλλαγή χαρακτήρα, με κάποια εξαίρεση στα τελευταία επεισόδια. Αλλά κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται άλλωστε. 'Ομως οι ηθοποιοί δίνουν τα ρέστα τους. Πραγματικά πολύ καλή παρουσία και σκηνοθεσία ως προς αυτό! Γεμίζουν τους χαρακτήρες με αίσθημα. Ακόμα και στη μεταγλώττιση, ιδίως απο τα Γαλλικά.

 

 

past1hvkza.jpg

past79mktk.jpg

Σκηνοθεσία:

 

Το σημαντικότερο στοιχείο που κάνει τη σειρά να αξίζει. Αν και δεν παρουσιάζει το σενάριο ανατροπές, μιας και έχει  προβλέψιμο τέλος, η παρουσίαση παρόλα αυτά είναι άρτια και σου κρατά το ενδιαφέρον ως το τέλος. Και ιδίως τα τελευταία λεπτά σε κάνουν να νιώθεις πως άξιζε που είδες τη σειρά μέχρι εκεί. Σου μένει για πάντα, με λίγα λόγια! Ο σκηνοθέτης Υuichiro Yano, σκηνοθέτης του Μοyashimon, θα συμμετείχε και σε μια παρόμοια σειρά λίγο αργότερα, την Uninhabited Planet Survival, που λαμβάνει χώρα στο μέλλον αυτή τη φορά.  Εκείνη η σειρά όμως είναι περισσότερο ιαπωνική, παρά την ποιότητά της. Ενώ αυτή η σειρά   είναι πιο προσβάσιμη στο ευρύ κοινό και σαν περιπέτεια την βρήκα πιο ενδιαφέρουσα.

 

 

 

Σύνοπτικα:

 

Θα πρότεινα τη σειρά ανεπιφύλακτα στους μικρούς θεατές, όπως και στους μεγαλύτερους που τους αρέσει η επιστημονική φαντασία. Από τις λίγες σειρές που κρατάν στοιχεία των κλασσικών παλιών σειρών, όπως και τη μαγεία τους, προσθέτοντας ωστόσο και κάτι καινούργιο

Πλέον σπάνια παράγονται τέτοιες σειρές με αυτήν την προσέγγιση.

 

OP/ED:

 

Youtube Video

 

Youtube Video


Edited by Kai, 15 June 2017 - 09:45.


#2 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 27 April 2007 - 22:02

Θα αρχίσω να κατεβάζω τη σειρά, επειδή έχω μπουχτίσει με τον κλασικό σχεδιασμό των υπόλοιπων anime και θέλω να ξεφύγω.

Η σειρά φαίνεται πολλά υποσχόμενη, ευχαριστώ για το αφιέρωμα.

E5VV38U.jpg


#3 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 posts

Posted 20 August 2007 - 09:23

Χμ, πρέπει να της δώσω μια ευκαιρία αυτής της σειράς, έχω το feeling ότι θα μου αρέσει :P

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear


#4 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 20 August 2007 - 12:58

Αν σου αρεσαν τα Nadia, Mysterious Cities of Gold, Les Mondes Engloutis και Future Boy Conan, τοτε σιγουρα θα σου αρεσει και αυτή.

#5 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 16 January 2014 - 23:54

επειδή ξαναδιαβάζοντάς το μου φάνηκε πως ήταν η πιο χάλια παρουσίαση που έχω κάνει, το ξανάγραψα από την αρχή, προσθέτοντας και νέες εικόνες καλύτερης ποιότητας

σύντομη και περιεκτικότατη παρουσίαση όπου οι εικόνες μιλούν σαν τις λέξεις!

 

Enjoy! δεν θα ξανακάνω αναθεώρηση καμία άλλη παρουσίαση, πέραν αυτής





Also tagged with one or more of these keywords: anime review, winter 2002, adventure, sci-fi, TMS Entertainment