Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Binchotan/Binchou-tan

winter 2006 slice of life comedy anime review

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

Poll: Rating: (2 member(s) have cast votes)

Rating:

  1. Excellent (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  2. Very Good (1 votes [50.00%] - View)

    Percentage of vote: 50.00%

  3. Good (1 votes [50.00%] - View)

    Percentage of vote: 50.00%

  4. Bad (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  5. Very bad (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

Vote Guests cannot vote

#1 System

System

    System

  • Global Mods
  • 1 posts

Posted 03 March 2007 - 19:22

Binchotan/Binchou-tan

 

61143l.jpg

Slice of life
12 δεκάλεπτα επεισόδια (TV) 2006
Σκηνοθεσία: Kazuhiro Furuhashi (Zipang, Ruruni kenshin-Tsuikuhen, Hunter X Hunter, Chevalier D'eon, κ.α.)

Περίληψη
Η μικρή Binchotan ζει χαρούμενη στο δάσος και δουλεύει στη πόλη για να βγάλει τα προς το ζην.

===============================================
(+)Θετικά
*Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο
* Kawaiiiiiiiii
(-)Αρνητικά
*H παρουσία της Aloe(Μία από τις ηρωίδες) δεν προσφέρει καθόλου στη ιστορία και φαίνεται πως εξυπηρετεί μόνο στο να υπάρχει ποικιλία σταcharacter desisns
===============================================

Η μικρή Binchotan ξυπνά ένα πρωί βγαίνει από το σπίτι και αφού περάσει από το δάσος και διασχίσει το ποτάμι φτάνει σε ένα λιβάδι όπου μαζεύει χόρτα. Επιστρέφει σπίτι, τρώει και μετά κοιμάται. Την επόμενη μέρα το πρωί βλέπει ότι της τελείωσε το ρύζι. Παίρνει λοιπόν το λεωφορείο και κατεβαίνει στη πόλη για να δουλέψει. Όταν αρχίζει να νυχτώνει η Binchotan φεύγει από τη πόλη. Καθώς επιστρέφει όμως βλέπει ένα μαγαζί που έχει σε προσφορά ένα βρακάκι με ένα βατραχάκι τυπωμένο πάνω και το αγοράζει. Το βράδυ κοιμάται αγκαλιά με το βρακάκι και ονειρεύεται χαρούμενα όνειρα με το βατραχάκι.

Μόλις σας έκανα spoiler τα πρώτα 2 επεισόδια του Binchotan.

Στα επόμενα επεισόδια η Binchotan θα γνωρίσει και άλλα κοριτσάκια. Μαζί θα δουλέψουν, θα γράψουν γράμματα, θα φάνε γλυκοπατάτες και άλλα πολλά.

Έτσι απλά λοιπών κυλάει η ζωή της μικρής Βinchοtan έτσι την παρακολουθούμε και εμείς. Με κλασικές κινηματογραφικές μελωδίες και παραδοσιακή Ιαπωνική μουσική να παίζουν από πίσω εναλλάξ όπως στο Ruruni Kenshin Tsuikuhen, χωρίς βαθυστόχαστους διαλόγους και χωρίς κρυμμένα νοήματα το Binchotan είναι ένα από τα ποιο χαλαρωτικά anime που έχουν πέσει στα χέρια μου.

 


Binchou-tan%2017.jpg

 

Εντάξει τα character designs μπορεί να έχουν τρομάξει κάποιους αλλά ταυτόχρονα το Binchotan έχει και μερικές από τις ποιο χαριτωμένες φατσούλες της πιάτσας (μαζί με το Di Gi Charat)

Σε πλήρη αντίθεση όμως με το χοροπηδηκτό Di Gi Charat τα κοριτσάκία εδώ δε βάζουν ένα ζευγάρι neko mimi και αρχίζουν να τρέχουν αριστερά και δεξιά φωνάζοντας "nya nya". Η ατμόσφαιρα του binchotan εκπέμπει μια πραότητα που θυμίζει περισσότερο το Totoro, μόνο που η πλοκή είναι ακόμα ποιο απλοϊκή εδώ από ότι στο διάσημο παιδικό.

 

 

divide-03.png

 

Όσον αφορά τα γραφικά
 

Πολύ μεγάλη εντύπωση μου έκανε το animation στα πρώτα δύο επεισόδια. Oι εικόνες ρέουν τόσο όμορφα που άρχισα να αναρωτιέμαι αν αυτό που βλέπω είναι πράγματι ένα τηλεοπτικό anime και όχι κάποια ταινία. Στα επόμενα επεισόδια βέβαια η ποιότητα του animation πέφτει σε ποιο φυσιολογικά επίπεδα για TV παραγωγή αλλά παραμένει και πάλι αξιοπρόσεχτο.
Από την άλλη οι χρωματισμοί στους χαρακτήρες μοιάζουν κάπως φτωχοί και χτυπάνε λίγο άσχημα σε σχέση με τα πολύ ποιο προσεγμένα backgrounds.

 

bt11-01.JPG

 

Το Binchotan δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σαν σύνολο

Αν κάτι με ενόχλησε λίγο είναι μονο ότι η Aloe δεν αλληλεπιδρά και πολύ με τα υπόλοιπα κοριτσάκια και λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για ένα καθαρά otakικό anime (περισσότερες λεπτομέρειες στο τέλος του review) έχω την αίσθηση πώς η παρουσία της στο anime έγινε μόνο και μόνο για να υπάρχει ποικιλία στα character designs των κοριτσιών.

Από εκεί και πέρα το πόσο θα αρέσει σε κάποιον ο συγκεκριμένος τίτλος είναι καθαρά θέμα προτιμήσεων και θέμα διάθεσης. Αν αναζητείτε κάτι ήρεμο και χαλαρωτικό ή κάτι χαριτωμένο μη διστάσετε καθόλου να το αρπάξετε.

Βαθμολογία
8/10 καλό
-----------------------------------------------------------------------------------


-----------------------------------------------------------------------------------

Τα χρονικά του Binchotan (a sidestory) :)

 

Το είδα στο release των Froth-bite
 

Πάρα πολύ καλό fansub σε όλους τους τομείς και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Και για εσάς τους εχθρούς του IR, κάντε μια απόπειρα να το κατεβάσετε από εκεί. Οι froth-bite δίνουν στο site τους έτοιμη την εντολή για να τη κάνετε copy-paste στο κανάλι τους, 1-2 ρυθμίσεις ακόμα να κάνετε και το Binchotan θα κατέβει.

Επειδή πολλοί μπορεί να παρεξηγήσετε αυτό το anime ως καθαρά παιδικό να αναφέρω ότι η Binchotan είναι η mascot της Alchemist (κατασκευαστής bishojo games) και η σειρά προβαλλόταν (παρέα με το RΕC) στη βραδινή ζώνη με προφανή στόχο τους πανταχού lolicon.

Αυτό όμως δεν έχει και μεγάλη σημασία. Ο συγκεκριμένος τίτλος (όπως και το Di Gi Charat και ο απόγονος του το Excel Saga ) ανήκει σε εκείνες τις μικρές εξαιρέσεις, ένα από τα λίγα παραδόξως ποιοτικά προϊόντα του otakισμού.
______________________



#2 NoDsl

NoDsl

    Ευκαιριακό Μέλος

  • Members
  • 442 posts

Posted 03 March 2007 - 23:10

Καθώς επιστρέφει όμως βλέπει ένα μαγαζί που έχει σε προσφορά ένα βρακάκι με ένα βατραχάκι τυπωμένο πάνω και το αγοράζει. Το βράδυ κοιμάται αγκαλιά με το βρακάκι και ονειρεύεται χαρούμενα όνειρα με το βατραχάκι.


Ντάξει απλά respect. Με έκανες και έκλαψα απο το γέλιο. Ακόμα πονάειι το στομάχι μου... Θα το κατεβάσω ασαπ λέμε!!!!
Posted ImagePosted Image
She's incredible math (Scott Matthew & Tim Jensen - Lithium Flower)
Rather feel pain than nothing at all
(Three Days Grace - Pain)
Chains: Gainax tribute || Share_The_Rare

#3 kienzan

kienzan

    Anime Elite

  • Members
  • 1,251 posts

Posted 03 March 2007 - 23:39

Χεχε ήταν το ποιό άκυρο σκηνικό της σειράς:bleh:

Mόνο μη περιμένεις άλλα pantsu σα Green Green, Agent Aika και δε συμαζέυεται
Περίσσοτερο σε mumin φέρνει αυτο το anime(ερε που το θυμήικα αυτο τώρα?:rofl:)
Posted Image


#4 odin

odin

    Lord of valhalla

  • Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 07 March 2007 - 11:55

Πολυ καλο review,τοσο απο αποψης περιεχομενου,οσο και απο αποψης παρουσιασης:thumbup:
Αυτο το review εγινε αφορμη για να κατεβασω και αν δω το εν λογω anime.


Η μικρή Binchotan ζει χαρούμενη στο δάσος και δουλεύει στη πόλη για να βγάλει τα προς το ζην.

χωρίς βαθυστόχαστους διαλόγους και χωρίς κρυμμένα νοήματα

Αρχικα,τα δυο παραπανω quotes περιγραφουν πληρως το Binchou-tan.Δεν περιμενα να δω και πολλα πραγματα απο μια σειρα 6 (διπλων) επισοδειων (ή 12 αν προτιματε) αλλα μου εκανε εντυπωση το περιεχομενο της
Πχ,το πιο ''συναρπαστικο'' πραγμα που συμβαινει,ειναι το οτι
Spoiler:
Imho,η σειρα αυτη ακροβατει αναμεσα στο χαλαρωτικο,οπως αναφερθηκε και στο review,και στο βαρετο-το πως θα την χαρακτηρισει ο καθενας ειναι καθαρα θεμα γουστου-διαθεσης.Για μενα,μαλλον τεινει προς το δευτερο:oops:

ΥΓ-Ερωτηση:Μαθαινουμε ποτε ποια ειναι αυτη η φιγουρα με το καπελο και τα μπαστουνι που βλεπει η πρωταγωνιστρια και μου διεφυγε,ή απλα δεν αναφερθηκε?

#5 kienzan

kienzan

    Anime Elite

  • Members
  • 1,251 posts

Posted 17 March 2007 - 01:10

Eυχαριστώ για τα καλα σου λόγια Οdin:D


Ούτε και εγώ κατάλαβα ποιός ήταν ο τύπας με το καπέλο.
Ίσως νά είναι κάτι που έχει να κάνει την alchemist και το hype της binchotan και γι αυτό να μήν μπορούμε να βγάλούμε άκρη εμείς.
Posted Image




Also tagged with one or more of these keywords: winter 2006, slice of life, comedy, anime review