Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Όλα τα χρωστάμε στον Carl Barks


  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#16 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 28 August 2007 - 13:57

Είχα δει διαφήμηση γι'αυτό το "θηριάκι" που αγόρασες, αλλά ήταν πολύ ακριβό για μένα, δυστυχώς.

Φιλε μου, μην αφηνεις την σκεψη "αυτο ειναι ακριβο" να σε σταματα. Εμεις οι συλλεκτες ειμαστε σαν την Konata απο το Lucky Star. Οπως ευλογα ειπε η Kagami: "She is the kind of person that spends huge amounts for her hobbies, but counts the pennies when it comes to everything else".

Με αυτο το τροπο σκεψης ολα γινονται! :hahaha::hahaha:

Υπαρχουν ομως καποια rare items που θα ειναι παντα απλησιαστα... Προσεξες τα figurines στο site της Another Rainbow?

Posted Image

Posted Image


Posted Image

Συνολικο κοστος... $66,000 :nanana:

Μια που πιασαμε και αλλους δημιουργους, πρεπει να αναφερω τον δευτερο πιο αγαπητο μου παπιο-δημιουργο μετα τον Barks. Ηταν μεγαλο ταλεντο και το κακο ειναι οτι λιγοι τον ξερουν. Ειναι ο Al Taliaferro.

Posted Image

Ειναι ο ανθρωπος που σχεδιαζε το κυριακατικο στριπ με τον Ντοναλντ στις εφημεριδες. Δεν σχεδιαζε ιστοριες μεγαλου μηκους, αλλα τα κωμικα στριπς του μου εχουν μεινει αξεχαστα. Ειναι επισης ο δημιουργος της Γιαγιας Ντακ και των Χιουη Λιουη Και Ντιουη.

Το σχεδιο του ηταν πολυ χαρακτηριστικο και το χιουμορ του σατυρικο και εξυπνο. Μου αρεσαν ιδιαιτερα τα στριπς που εκανε κατατ την διαρκεια του δευτερου παγκοσμιου πολεμου, που εδειχναν πως αντιμετωπιζε ο Ντοναλντ την καθημερινοτητα του rationing system.

Στην Ελλαδα δημοσιευσαν τα στριπ του στο Μεγαλο Μικυ των αρχων του 80 με την μορφη των "γαλαζιων ιστοριων" που δημοσιευονταν στο κατω μερος του περιοδικου.
Posted Image

#17 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 28 August 2007 - 14:29

Απο οτι φανταζομαι, ο Phantom Duck πρεπει να εχει αδυναμια στον Giovani Battista Carpi. I wonder why?

:wis:


Καλό :hahaha:. Η αλήθεια πως δεν εκπλήσσομαι που ο Carpi ήταν ο δημιουργός του Φάντομ Ντακ. Ο Ντόναλντ που σχεδίαζε ήταν μονίμως καταπιεσμένος από τους πάντες (Σκρουτζ, Γκαστόνε, Νταίζυ κλπ). Η δημιουργία του Φάντομ Ντακ ήταν η εκδίκησή του, μιας και ο χαρακτήρας του Ντόναλντ όταν μεταμορφωνόταν ήταν σαν την νύχτα με την μέρα.
Παρ' όλ' αυτά προτιμώ τις ιστορίες των σύγχρονων ιταλών, από αυτές του Carpi.

Όσον αφορά τον Taliaferro και τον Gotfredson τους θεωρώ τους 2 κύριους θεμελιωτές για τον κόσμο της Disney. Ο ένας για τον κόσμο των παπιών, και ο άλλος για τον κόσμο των ποντικιών (:lol:). Δυστυχώς όμως όπως είπες λίγοι είναι αυτοί που τους γνωρίζουν, και ξέρουν τι πραγματικά έχουν προσφέρει.


Ευτυχως ομως σε ενα comic fair στο Λονδινο (σ'αυτο που ειπε οτι θα παει ο DAIN) αγορασα ενα βιβλιαρακι με deluxe εκδοση των πιο σημαντικων ιστοριων του. Ειναι ψιλο-θηριο (χρειαζεσαι θρανειο πολιτικου μηχανικου για να το διαβασεις) και επισης περιεχει τη μονη ιστορια του Carl Barks με τον Μικυ, και ειναι αριθμημενο και υπογεγραμενο και απο τον Floyd και τον Barks. Ειναι εκδοση του 1984 απο την Another Rainbow και ειναι αρκετα δυσευρετο και τσουχτερο (Mickey Mouse in Color - Limited signed edition)..

Μήπως ξέρεις που μπορώ να το βρω για να το αγοράσω και εγώ ? Ενδιαφέρομαι πάρα πολύ. Δεν με νοιάζει το κόστος σε τέτοια θέματα (μιας και φαντάζομαι πως είναι πανάκριβο), αρκεί να μην είναι εξωγήινο νούμερο:nod:

E5VV38U.jpg


#18 Dain

Dain

    Anime Fan

  • Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 28 August 2007 - 14:29

Tέλειες οι φιγούρες, και απλησίαστες. Ευτυχώς που παίρνουμε μια γεύση από τις εικόνες. :P

Kαι μένα μ'αρέσει ο Al Taliaferro. Έχω ένα τόμο στα Γαλλικά αλλά θυμάμαι τις ιστορίες που λες στο Μεγάλο Μίκυ. Αυτές οι "καθημερινές" ιστορίες πάντα μου άρεσαν πολύ και με ηρεμούσαν με έναν λίγο παράξενο τρόπο...

#19 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 28 August 2007 - 14:55

Μήπως ξέρεις που μπορώ να το βρω για να το αγοράσω και εγώ ? Δεν με ενδιαφέρει το κόστος σε τέτοια θέματα, αρκεί να μην είναι εξωγήινο νούμερο:nod:


το εχω δει σε καποια sites, αλλα το εχει και το site της Another Rainbow του Bruce Hamilton.

Untitled Document

Εχει και καλη περιγραφη του βιβλιου. Η τιμη ειναι $275. Δεν ειναι ασχημη, αν αναλογιστεις οτι εγω ξοδεψα 250 λιρες.
:nanteee:


Ειναι βιβλιαρα παντως.

Τωρα σε αυτο το site ειδα καποιες λιθογραφιες με μειωμενες τιμες και μου μπηκαν σκεψεις... Πρεπει να βρω funds....
Posted Image

#20 dionik

dionik

    Starting...

  • Members
  • 26 posts

Posted 18 November 2007 - 19:12

Συγχαρητήρια για αυτό το φοβερό αφιέρωμα, καθώς και για τα πολύ ενδιαφέροντα post που ακολούθησαν! :thatsit:
Το ότι υπάρχουν τόσες αναφορές στα παπιά και γενικότερα στους χαρακτήρες Disney σε ένα forum αφιερωμένο στα anime & manga, νομίζω ότι δικαιολογείται ο τίτλος του topic "Όλα τα χρωστάμε στον Carl Barks"! 8)
Posted Image


#21 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 27 May 2008 - 19:50

Μια που αναπτερωθηκε το ενδιαφερον για τα παπια ας κανω bump και αυτο το thread...

εχουν μπει μπολικα καινουργια μελη τον τελευταιο καιρο και ολο και καποιοι θα ειναι παπιοφιλοι...

παραληλα θυμηθηκα οτι εχω να περασω μια βολτα απο το greekcomics φορουμ εδω και κατι αιωνες...
Posted Image

#22 ai_chan

ai_chan

    Anime Amateur

  • Members
  • 98 posts

Posted 05 June 2008 - 17:44

μπραβο σας που γραφετε για τον Carl Barks!:congrats:
πραγματικα, μαζι με τον Don Rosa ειναι οι αγαπημενοι μου καλλιτεχνες! λατρευω τον τροπο που παρουσιαζουν τον Ντοναλντ παντα οξυθυμο και γλυκουλη μεσα στην ατσαλοσυνη του... επισης λατρευω το χιουμορ τους, και ειδικα του Don Rosa...


#23 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 22 September 2009 - 21:12

Posted Image



Κατ' αρχάς δηλώνω τρισευτυχισμένος κάτοχος του τέρατος που ονομάζεται "Mickey Mouse in Color" για το οποίο είχε γίνει λόγος μερικά posts πιο πάνω. Το μαλλί βέβαια πήγε στα ~210 €, μεταφορικών συμπεριλαμβανομένων :deadga6:. Η έκδοση όμως αξίζει τα λεφτά της και με το παραπάνω, θα μου πάρει μέρες μέχρι να μπορέσω να το διαβάσω όλο. Τελικά το αγόρασα από την επίσημη σελίδα της Another Rainbow.

Κατά δεύτερον (και σημαντικότερον) να αναφέρω πως επιτέλους ξεκίνησε την έκδοση στη χώρα μας Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΛ ΜΠΑΡΚΣ. Και ναι, ύστερα από τόσα χρόνια είναι γεγονός.

Κυκλοφόρησαν από τον Τερζόπουλο οι 2 πρώτοι τόμοι των απάντων του Barks εδώ και μερικές μέρες. Μπορείτε να τα βρείτε στα γνωστά κομικσάδικα/βιβλιοπωλεία με ονομαστική τιμή 18,90€. Οι τόμοι είναι hardcover μεγάλου μεγέθους με ιλουστρασιόν χαρτί (το καλό, που δεν αφήνει δαχτυλιές) και καλύπτουν τις χρονολογίες 1950-1951. Μέσα περιλαμβάνονται πολλές ιστορίες που δημοσιεύτηκαν στα πρώτα τεύχη του ΚΟΜΙΞ, καθώς επίσης και μερικές 10σέλιδες αδημοσίευτες. Είναι πιστή ανατύπωση της ιταλικής έκδοσης με ό,τι άλλο αυτό συνεπάγεται, επομένως περιμένουμε σύνολο 48 τόμους με όλα τα άρθρα / φωτογραφίες / ιστορίες που περιλαμβάνονται εκεί μέσα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ιστορίες και σε ποια τεύχη είχαν δημοσιευτεί παλαιότερα, ρίξτε ένα βλέφαρο στο πεδίο του Inducks για την ελληνική έκδοση.

E5VV38U.jpg


#24 Mr. Brightside

Mr. Brightside

    Le secret du Roi

  • Members
  • 425 posts

Posted 23 September 2009 - 11:59

48 τομοι?!! :OMG3:

Ακομη δεν εχω παρει τον Βιο και Πολιτεια και βγαζουν και αλλα?! Πωωωω.... να δω ποτε θα βρω λεφτα.... και χωρο...:blurah5: Το δωματιο ειναι γεματο απο Κομικ, Κομιξ και μανγκα.

Βασικα μονο τους "Επιγονους του Καρλ Μπαρκς" εχω απο συλλογες.

Χμμμμ...., μια φορα να κανουν κανονικη μεταφραση. Το Ιταλικο γραφει "Η μεγαλη δυναστεια των παπιων" σωστα? Και μιας και λεω γαι μεταφραση παντα με ενοχλουσε το οτι στις μεταφρασεις αλλαζουν ονοματα δευτερευοντων χαρακτηρων σε Ασπασια, Τασια και αλλα τετοια κουλα.

Τι στο..? Οι Ιταλικες εκδοσεις εχουν 7.90 και εμας 18.90! Κλασσικο αρμεγμα. Οχι οτι δεν θα τα παρω αλλα τελος παντων..

#25 The Tragic Prince

The Tragic Prince

    心消えたこのせかいに 

  • Members
  • 1,344 posts

Posted 23 September 2009 - 12:14

Φυσικά. ειδαν οτι το ΚΟΜΙΞ ειναι για τον ***** πια και δε πουλαει και εχουν ξεσκιστει στις ανατυπωσεις και στις συλλογες. Οχι οτι δε θα τα παρω αλλα τεσπα...

#26 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 23 September 2009 - 13:04

Κατ' αρχάς δηλώνω τρισευτυχισμένος κάτοχος του τέρατος που ονομάζεται "Mickey Mouse in Color" για το οποίο είχε γίνει λόγος μερικά posts πιο πάνω. Το μαλλί βέβαια πήγε στα ~210 €, μεταφορικών συμπεριλαμβανομένων :deadga6:. Η έκδοση όμως αξίζει τα λεφτά της και με το παραπάνω, θα μου πάρει μέρες μέχρι να μπορέσω να το διαβάσω όλο. Τελικά το αγόρασα από την επίσημη σελίδα της Another Rainbow.

Κατά δεύτερον (και σημαντικότερον) να αναφέρω πως επιτέλους ξεκίνησε την έκδοση στη χώρα μας Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΛ ΜΠΑΡΚΣ. Και ναι, ύστερα από τόσα χρόνια είναι γεγονός.

Κυκλοφόρησαν από τον Τερζόπουλο οι 2 πρώτοι τόμοι των απάντων του Barks εδώ και μερικές μέρες. Μπορείτε να τα βρείτε στα γνωστά κομικσάδικα/βιβλιοπωλεία με ονομαστική τιμή 18,90€. Οι τόμοι είναι hardcover μεγάλου μεγέθους με ιλουστρασιόν χαρτί (το καλό, που δεν αφήνει δαχτυλιές) και καλύπτουν τις χρονολογίες 1950-1951. Μέσα περιλαμβάνονται πολλές ιστορίες που δημοσιεύτηκαν στα πρώτα τεύχη του ΚΟΜΙΞ, καθώς επίσης και μερικές 10σέλιδες αδημοσίευτες. Είναι πιστή ανατύπωση της ιταλικής έκδοσης με ό,τι άλλο αυτό συνεπάγεται, επομένως περιμένουμε σύνολο 48 τόμους με όλα τα άρθρα / φωτογραφίες / ιστορίες που περιλαμβάνονται εκεί μέσα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ιστορίες και σε ποια τεύχη είχαν δημοσιευτεί παλαιότερα, ρίξτε ένα βλέφαρο στο πεδίο του Inducks για την ελληνική έκδοση.

Περιμενω εντυπωσεις απο το καινουργιο σου αποκτημα.. Επισης περιγραψε λιγο πως ηταν η εμπειρια της συναλλαγης με την Another Rainbow.. Εχω βαλει εδω και καιρο στο ματι μερικες λιθογραφιες απο εκει.. Με τα τελωνεια πεχτηκε τιποτα?

Οσο για την εκδοση των απαντων του Barks... Δεν θελω να φανω γκρινιαρης αλλα μου φαινεται φτηνοδουλεια... Θα προτιμουσα λιγη πιο πολυτελεια και μεγαλυτερο μεγεθος.. Περισσοτερα αρθρα, και 1:1 ανατυπωση των οριτζιναλ εξωφυλλων.. Τα απαντα ειναι αλλωστε το αξιζουν.. Καμμια σχεση η σκανδιναυικη εκδοση με την δικια μας...

Posted Image

Και δεν καταλαβαινω την λογικη του να μπερδεψουν τις χρονολογιες.. Δεν νομιζω οτι καποιος θα δυσανασχετουσε με τις πρωτες ιστοριες η δεν θα καταλαβαινε για το ποιος καλλιτεχνης προκειται..
Posted Image

#27 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 23 September 2009 - 13:37

Τα ιταλικά κοστίζουν 7,90€ επειδή κυκλοφορούσαν κάθε εβδομάδα και είναι σαν τα δικά μας "Μεγάλα Σήριαλ". Δηλαδή μικρό μέγεθος, μαλακό εξώφυλλο και κανονικό χαρτί. Οι ελληνικοί τόμοι είναι σκληρόδετα τέρατα μεγάλου μεγέθους με πολυτελές χαρτί όπως όλοι οι προηγούμενοι τόμοι της εκδοτικής (Βίος και Πολιτεία, οι Επίγονοι του Μπαρκς κλπ), δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ποιότητας με την ιταλική έκδοση.

Όσο για τη μετάφραση της έκδοσης, η ελληνική είναι καλύτερη. Η μεγάλη δυναστεία των παπιών δεν προδίδει κανένα χαρακτηριστικό του τι πρόκειται να επακολουθήσει, μιας και στην Ιταλία κατά καιρούς έχουν βγει διάφορες εκδόσεις αφιερωμένες στον Καρλ Μπαρκς. Τώρα καταλαβαίνεις πως πρόκειται για την λεγόμενη "Carl Barks Library".


Ayu Mania, δεν είχα κανένα πρόβλημα με την Another Rainbow. Έστειλα ένα mail λέγοντας πως ενδιαφέρομαι για την Deluxe έκδοση του Mickey Mouse in Color και μου απάντησαν αμέσως. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως ενώ αναγράφεται στα 275$, μου το άφησε στα 250$ με την "δικαιολογία" πως επρόκειτο να ρίξει την τιμή σύντομα. Στο Inducks πάλι αναφέρεται πως από το 1988 που δημιουργήθηκε, η τιμή είναι σταθερά στα 250$. Δεν ξέρω για ποιον λόγο αλλά αναγράφουν σκόπιμα μεγαλύτερη τιμή στο site τους, και δεν ξέρω κατά πόσον το κάνουν και στα υπόλοιπα προϊόντα τους. Βέβαια δεν με χάλασαν 25$ λιγότερα, γι' αυτό δεν ασχολήθηκα και περαιτέρω.

Η έκδοση είναι απλά απίστευτη. Εκτός από τις ιδιόχειρες υπογραφές των Barks / Gottfredson, περιλαμβάνει και ένα 45άρι βινύλιο το οποίο περιέχει μέρος της συνέντευξης των δυο τους από τον Bruce Hamilton, ενώ ολόκληρη περιλαμβάνεται και μέσα στο βιβλίο. Με το που έφτασε στα χέρια μου, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να διαβάσω την πρώτη ιστορία του Μαύρου Φαντάσματος. Μιλάμε για σαδιστή δολοφόνο, μέσα σε χιουμοριστικά πλαίσια. Respect :nod: Η επιλογή των ιστοριών μπορώ να πω πως είναι πολύ καλή, όμως αυτό που χάρηκα περισσότερο είναι τα άρθρα, οι συνεντεύξεις και το αδημοσίευτο υλικό που είδα για πρώτη φορά. Δεν φανταζόμουν πως θα έβλεπα ποτέ προσχέδια του Barks για καρτούν το οποίο δεν βγήκε ποτέ (Northwest Mounted).

Για τα της βιβλιοθήκης τώρα. Κι εγώ θα προτιμούσα μία σειρά ιστοριών αυστηρά χρονολογική, όμως δεν ξέρω κατά πόσον θα ήταν εφικτό για τα ελληνικά δεδομένα. Ο Τερζό συνεργάζεται πάρα πολύ με Disney Ιταλίας μεριά, επομένως φαντάζομαι πως μια τέτοια έκδοση είναι πολύ πιο φτηνή απ' ό,τι αν έπαιρνε τα δικαιώματα από άλλες χώρες. Οι χρονολογίες δεν είναι τόσο μπερδεμένες όσο φαίνεται, απλά αρχίζει από το 1950 όπου ο Barks έχει βελτιώσει το σχεδιαστικό του στυλ και μόλις φτάσει στο τέλος, ξεκινάει και από το 1942 ως το 1950.
Πάντως από άποψη ποιότητας ιστοριών, άρθρων, πληροφοριών κλπ, η ελληνική/ιταλική έκδοση αξίζει και με το παραπάνω.

E5VV38U.jpg


#28 The Tragic Prince

The Tragic Prince

    心消えたこのせかいに 

  • Members
  • 1,344 posts

Posted 23 September 2009 - 14:55

Μεταξυ μας θα προτιμούσα κι εγω μια εκδοση σαν τη σκανδιναβικη αλλα τεσπα. Ο Τερζο ουτως η άλλως μα*******αι τα τελευταια χρονια. Αλλα λεφτα θελει να βγαλει οποτε τι τον νοιαζει.

#29 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 23 September 2009 - 15:25

Φαντομ, μια χαρα φτηνα το πηρες. Εγω που το αγορασα και πριν 5 χρονια μου κοστισε αρκετα παραπανω. Παντως δεν ειναι και το πιο ευκολο βιβλιο να διαβαστει. Ειναι αρκετα βαρυ και θηριωδης και παντα το τοποθετω πανω σε μαξιλαρια για να μην χρειαζεται να το ανοιγω σε 180 μοιρες.

Να και μερικες φωτο απο την δικια μου την κοπια. Το δικο σου πιο νουμερο ειναι?

Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image Posted Image
Posted Image

#30 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 23 September 2009 - 15:57

Όντως, τα μαξιλάρια στο πλάι είναι η καλύτερη λύση. Αν και έχει δεθεί με επιπλέον κλωστή ώστε να αντέχει για χρόνια πάνω στο ράφι σε όρθια θέση, λίγη παραπάνω προφύλαξη δεν βλάπτει. Εξ' άλλου είναι έκδοση 20ετίας και βάλε

Το αντίτυπό μου είναι 3ψήφιο, το 609 :P Φαντάζομαι πως η Another Rainbow κράτησε τα μικρότερα νούμερα στην αποθήκη της. Αν και θα ήθελα το 313 γμτ αλλά δε βαριέσαι.

E5VV38U.jpg