Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

Starship Operators

winter 2005 anime review drama military sci-fi

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Rating: (8 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Rating:

  1. Excellent (1 ψήφοι [12.50%] - Προβολή)

    Ποσοστό της ψηφοφορίας: 12.50%

  2. Very Good (3 ψήφοι [37.50%] - Προβολή)

    Ποσοστό της ψηφοφορίας: 37.50%

  3. Good (2 ψήφοι [25.00%] - Προβολή)

    Ποσοστό της ψηφοφορίας: 25.00%

  4. Bad (2 ψήφοι [25.00%] - Προβολή)

    Ποσοστό της ψηφοφορίας: 25.00%

  5. Very bad (0 ψήφοι [0.00%])

    Ποσοστό της ψηφοφορίας: 0.00%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#1 System

System

    System

  • Global Mods
  • 1 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Φεβρουάριος 2007 - 11:47

230px-Vol.1_-_Revolution.jpg

 

Starship Operators
Επιστημονική φαντασία/ Πολεμικό
13 επεισόδια
2005


Περίληψη
Το 2300 η συμμαχία πλανητικών συστημάτων harieta κηρύττει το πόλεμο στον μικρό πλανήτη kibi και σε μία στιγμή σύγχυσης η κυβέρνηση του kibi παραδίδετε αμαχητί. Όμως η 73ή κλάση δοκίμων της σχολής πολέμου του kibi έχουν άλλη άποψη και αποφασίζουν να αντισταθούν. Προδομένοι από την κυβέρνησή τους και προκειμένου να εξασφαλίσουν οικονομικούς πόρους αναγκάζονται να πουλήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των μαχών τους στο τηλεοπτικό δίκτυο Galaxy network. Με την οικονομική υποστήριξη της τηλεόρασης οι δόκιμοι αρχίζουν αντάρτικο χρησιμοποιώντας το νεότευκτο θωρηκτό Amateras. Στο μεταξύ το Galaxy network μετατρέπει το θωρηκτό σε reality show μεταδίδοντας τα τεκταινόμενα στο σκάφος σε όλο τα γαλαξία καθώς φυσικά και Εχμμμ… στον εχθρό... Gambare παιδιά και καλή τύχη. Θα τη χρειαστείτε…

===============================================
(+)Θετικά
*Έξυπνο concept
* Μπόλικες και ωραίες μάχες
* Προσεγμένα CG, Background art καιπανέμορφα character designs
(-)Αρνητικά
*Animation
* Τα πρώτα επεισόδια
*
Πολύ μικρό
* Χαρακτήρες

===============================================

Μεταφορά από βιβλία είναι το anime αλλά πάντως ρε παιδιά αν μέσα στα επόμενα χρόνια δω κάποιο τηλεοπτικό δίκτυο να σπονσοράρει κάποιον μακρινό πόλεμο δεν θα ξαφνιαστώ και πολύ… Να δείτε που στο τέλος τα reality θα κατακτήσουν τον κόσμο... :ill: Τέσπα. Στο review μας τώρα

Η όλη προσέγγιση με το τηλεοπτικό δίκτυο που σπονσοράρει αντάρτες στήνει πολύ γερές βάσεις
Όπως είναι αναμενόμενο η συμμαχία harieta ονομάζει το πλήρωμα του Amateras τρομοκράτες και προσπαθεί να καταστρέψει το θωρηκτό και να τους απομονώσει διπλωματικά. Συν τις άλλοις με το Galaxy network να μεταδίδει συνεχώς πληροφορίες στον εχθρό και με τον τηλεοπτικό παραγωγό (που ενδιαφέρεται φυσικά μόνο για την ακροαματικότητα του show) να μπλέκεται συνεχώς στα πόδια τους τα πράγματα γίνονται ακόμη ποιο δύσκολα για τους νεαρούς δόκιμους. Από την άλλη όμως έχουν τη χρυσή ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη δημοσιότητα σαν δούρειο ίππο για να κερδίσουν τη κοινή γνώμη και κατ επέκταση συμμάχους στη προσπάθεια να απελευθερώσουν τη χώρα τους.
Όπως καταλαβαίνετε η πολυπλοκότητα αυτής της κατάστασης δεν μπορεί παρά να υπόσχεται ένα πολύ δυνατό πολεμικό space opera και είναι κρίμα που το Starship Operators μέσα στα 13 επεισόδια του καταφέρνει να αρπάξει μόνο ένα τμήμα από όλα όσα θα μπορούσε να γίνει.

 

divide-07.png

 

Ο κύριος όγκος του anime αναλώνετε στη παρουσίαση της σωρείας μαχών που αναγκάζεται να δώσει το Amateras προκειμένου να επιβιώσει από το ανελέητο κυνήγι της συμμαχίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνετε στις τακτικές μάχης που ακολουθούνται κάθε φόρα και οδηγούν το πλοίο στην επικράτηση, κάποιες από τις οποίες είναι πολύ έξυπνες ενώ άλλες όμως είναι αρκετά δύσκολο να γίνουν πιστευτές.

Όπως και στο Banner of the Stars έτσι και εδώ μεγάλο μέρος της δράσης εξελίσσεται στο εικονικό περιβάλλον ενός monitor ενώ οι εξωτερικές σκηνές χρησιμοποιούνται κυρίως κατά τη χρήση των όπλων και φυσικά στις εκρήξεις.

 

20090929-02-01.jpg

 

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στα CGI και κυρίως σε κάθε είδους monitor που υπάρχουν στα διαστημόπλοια και σε διάφορες φορητές συσκευές, στις οθόνες των οποίων κινούνται ακατάπαυστα και εμφανίζονται συνεχώς διάφορα δεδομένα. Τα CG monitors δένουν τέλεια στα επίσης προσεγμένα backgrounds και δημιουργούν ένα πολύ ζωντανό χώρο που όμοιο του δεν έχω ξαναδεί σε κανένα anime.

 

Επίσης καταπληκτικά είναι και τα character designs που μαζί με τα αριστοτεχνικά backgrounds δημιουργούν πανέμορφες εικόνες ενώ το μετριοπαθές fanservise δίνει τις τελευταίες πινελιές.

Φαίνεται όμως πώς οι παραγωγοί έδωσαν όλο το βάρος στο artwork και στα CG με αποτέλεσμα το 2D animation να πάσχει.
Έτσι σε αντίθεση με τα υπερδραστήρια monitor όλα αυτά τα πανέμορφα character designs στη μεγαλύτερη διάρκεια της σειράς δεν δίνουν και πολλά σημεία ζωής. Συνήθως απλώς κινούν το στόμα και τα μάτια για ξεκάρφωμα. Και αν υπολογίσετε ότι σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας δεν χρειάζεται ούτε καν να περπατούν… καταλαβαίνετε που πάει η δουλειά… :nerd:

divide-07.png

 

Στα πρώτα επεισόδια το S.O προσπαθεί να μας εισάγει στα επιθετικά και αμυντικά συστήματα του Amateras να μας γνωρίσει το πλήρωμα να δόσεί την αρχική ώθηση στην ιστορία καθώς και μία πρώτη γεύση διαστημικής μάχης ,ε προσθέστε και ένα άκυρο ρομάντζο και τα κάναμε σαλάτα. :thumbdown:

Όπως καταλαβαίνεται όλα αυτά πέφτουν υπερβολικά πολλά για να χωρέσουν σε μερικά λεπτά animation. Ειδικά με τους χαρακτήρες τα πράγματα ήταν αρκετά ενοχλητικά καθώς ονόματα αναφέρονται συνεχώς από δω κι από κει χωρίς να φλασάρονται τα πρόσωπά τους δημιουργώντας μια εντελώς άσκοπη σύγχυση. Έτσι το S.O. αναπόφευκτα δίνει την εντελώς παραπλανητική πρώτη εντύπωση ότι πρόκειται για κάποιο προχειροφτιαγμένο teens in space anime.

 

starship02.jpg

Κατά κάποιο τρόπο βέβαια αυτά τα προβλήματα αν και χτυπούν άσχημα στο θεατή αποτελούν ταυτόχρονα και χρυσές επιλογές της παραγωγής που βγάζουν τη σειρά από τη μετριότητα. Χάρις στα πρώτα προβληματικά επεισόδια δίνεται η δυνατότητα στην υπόλοιπη σειρά να διατηρήσει μία ομαλή ροή και επιτρέπουν σε μια ιστορία ικανή να υποστηρίξει 50 επεισόδια να χωρέσει μέσα σε μόλις 13.

Αν υπάρχει ένας τομέας που το Starship Operators αποτυγχάνει παταγωδώς είναι οι χαρακτήρες που μέχρι και τα πολύ προχωρημένα επεισόδια παραμένουν εντελώς απόμακροι. Κατά καιρούς βέβαια γίνονται και κάποιες απονενοημένες προσπάθειες για να γνωρίσουμε τους ανθρώπους πού κατοικούν στο Amateras είναι όμως τόσο σπασμωδικές και πρόχειρες πού συνήθως καταλήγουν απλώς στο να προεικονομούν τον τραγικό(?) θάνατο ενός ακόμα μέλους του πληρώματος. Τελικώς καθ όλη τη διάρκεια του anime οι χαρακτήρες αποδεικνύονται ικανοί μόνο για να καταστρώνουν και να εκτελούν θανατηφόρα σχέδια μάχης και διπλωματικούς ελιγμούς

divide-07.png

Aν θέλετε να δείτε ένα ενδιαφέρον καθαρό πολεμικό anime που τα συναντάμε τόσο σπάνια
τότε το Starship Operators αξίζει τη πρώτη θέση στη λίστα σας.
Κατά τα άλλα είναι μια αρκετά αξιόλογη δουλειά που δε θα χάσετε να της ρίξετε μία ματιά.

Βαθμολογία
7,5/10 καλό
-----------------------------------------------------------------------------------


-----------------------------------------------------------------------------------

Τα χρονικά του Starship Operators (a sidestory) :)
ΟΚ 7,5 η βαθμολογία αλλά να ξεκαθαρίσω πως η απόλαυση ήταν στο 8,5.
Τι να κάνουμε όμως που τα προβλήματα είναι εκεί και κράζουνε :.

Το είδα στο release των Zhentarim.

Και τι release εεε!!! 350ΜΒ αρχεία παρακαλώ σε τεράστια ανάλυση και χωρίς Dual audio:o
Μη βαρεθήτε να το κατεβάσετε. Το πανέμορφο artwork της σείρας δεν αφήνει ολα αυτα τα έξτρα megabyte να πανε χαμενα ;)
_______________________
relogo3lh6.jpg



#2 Bellvm Sacrvm

Bellvm Sacrvm

    Bellvm Contra Hvmanitatem

  • Members
  • 47 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2007 - 12:48

Λυπάμαι αλλά θα την πω την κακία μου, αν και γενικά υπήρχε θετικό feedback από το κόσμο, εμένα προσωπικά μου φάνηκε εξευτελιστικά ρηχό. Πραγματικά το ότι ένα μάτσο μαθητές τα βάζουν με ολόκληρο τον εκπαιδευμένο στρατό (και με την θέλησή τους παρακαλώ) και τον κατατροπώνουν πόσες φορές καταντάει εκνευριστικό. Δηλαδή OK καλό σκάφος το Amaterasu αλλά έλεος. :despair:

Πιστεύω πως οι δημιουργοί ίσως να πάρα-βασίστηκαν στον καλό σχεδιασμό, τα CG, το όλο "στρατηγικό" σύστημα μάχης και την επιτηδευμένα τραγική γκαντεμιά της πρωταγωνίστριας στα συναισθηματικά της (και μη) που μοιάζει να βγήκε από κακή παρωδία βραζιλιάνικης σαπουνόπερας. Πάντως εντάξει, αν κάποιος ψάχνει ένα καλού quality space-opera, το βρήκε. :bleh:

#3 kienzan

kienzan

    Anime Elite

  • Members
  • 1.251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2007 - 19:47

Kαλά τα λες belvm
Ρηχό είναι το δέυτερο όνομα του SO
Kαι το μουφομελόδραμα το χαλάει άσχηγμα(πάλι καλά που δεν έχει και πολύ).

Αλλά πού αλού θα δούμε τόσες μαζεμένες ενδιαφέρουσες μάχες και μάλιστα με τόσο έμφαση στις τακτικές μάχης και καλά γραφικα.(άντε κάνα Gundam seed λίγο το sekai no senki και μετά το χάος:nerd:)

Σημείωση: Το πλήρωμα δέν είναι απλοί μαθητές αλλα σχεδών απόφοιτοι και πλήρως εκπαιδευμένοι8)
Δημοσιευμένη  εικόνα


#4 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 22 Απρίλιος 2009 - 21:15

Και γω από zx το είδα.
Αρκετά καλό κι ας μη του φαινόταν στην αρχή. Όλοι φαντάζονται (απ΄το poster) πως θα δουν μια χαζοιστορία με harem κοπέλες που κυβερνάνε ένα σκάφος και δήθεν προσπαθεί να γίνει σοβαρό, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Καμία σχέση βασικά...

Σε κάθε περίπτωση για τόσο λίγα επεισόδια, τόσο η δράση όσο και η πλοκή και οι χαρακτήρες ήταν ικανοποιητικότατα. Το concept αν και μοιάζει ελαφρώς "ψεύτικο", είναι πολύ καλογυρισμένο ενώ δεν λείπουν και οι αξιόλογες ανατροπές με ένα εξίσου καλό τέλος.

Εστιάζει σε drama και σε space opera "tactics' μάχες, οπότε λάτρεις του είδους δεν υπάρχει λόγος να το χάσουν. Μουσική επίσης καλούτσικη.

Nice review btw. :)

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:



Also tagged with one or more of these keywords: winter 2005, anime review, drama, military, sci-fi